Kedy začali vaše detičky chodiť?
Ahojte maminy, mozno tu uz podobna tema je tak mozno ma zamknu 😉 , tak len informacne sa chcem popytat, moj syn Danko bude mat 13 mesiacov, zatial nechodi, iba za ruky aj za jednu, sam pekne postoji ale boji sa este vykrocit, viem ze ma aj cas, len ma to zaujima kedy chodili vase deti. Dakujem pekne.
Tomi zacal chodit, ked mal 13 mesiacov, az potom zacal chodit okolo nabytku a az nakoniec zacal lozit. 😀 Vsetko uplne naopak, vdaka comu sme chodili na neurologiu, diagnostiku, cvicit Vojtu. No podla mna zbytocne, pretoze ja nevidim na nom ziadnu chybu, len mu to tak jednoducho islo lepsie a nie tak, ako to urcuju tabulky. 🙂
presne na 12 mesiacov 🙂 ale myslim si, ze kazde individualne
10 mesiacov...
Ahoj moja dcerka začala chodit až v 18,mesiacoch 🙂
dcérka mala 10 mesiacov, synček mal 10 mesiacov a dva týždne🙂
ja som si tiez myslela, za ani nezacne a ked mala 12 mesiacov a 2 tyzdne, prisla sama za mnou do druhej izby. 🙂
dcérka začala chodiť ked mala 13 mesiacov 🙂 a synček,ten je pravý opak.je veľmi lenivý.Má 10 mesiacov a nechce sa sám ani dvihnúť.Ale ked ho postavím na gauč,pekne stojí,aj chodiť chce stále. už mu to ide celkom dobre aj za jednu ruku 🙂 každé dieťa je iné
nasa mala zacala chodit 3 tyzdne pred prvymi narodeninami 😉 🙂 a napr.nikdy nestvornozkovala 😉 🙂 🙂
my sme prve kroky urboli 6 dni pre rokom ale chodit poriadne sme zacali teraz v 13 mesiacoch🙂 kazde dietatko je ine 🙂
Miska mala 10 mesiacov,ked zacala sama chodit.Janka ma dnes 10 mesiacov a je to uplne ine,chodi maximalne okolo stola,myslim ze to este nejaky ten cas potrva ked zacne sama chodit.
tvoj syn je úplne vporiadku..má čas s chodením..čoskoro sa pustí a bude behať sám.moja dcérka sa pustila naších rúk,nabrala odvahu v 12mes.aj dva dni..inak behala za jednu od 9.mes.
Moj malý-veľký chlapček začal samostatne chodit 3 dni pred 16.mesiacom. Neviem,či to bolo aj tým,že bol po narodení hypotonik a cele to svalstvo sme postupne museli cvicenim spevnovat,ale nejak to neriešim.Každé dietatko sa raz rozbehá.Nám hovorila terapeutka,že pokiaľ nemá dostatočne pevnú chrbticu,tak sa sam nepusti.A štvornožkoval nám velmi dlho,to je vraj dobre.
Jakub mal rok ked začal chodiť, Radovan 9 mesiacov a malý Sebastián 10 mesiacov, ale každé dieťa napreduje inak, jedno je pohybovo zdatnejšie, iné skôr začne rozprávať, netreba porovnávať, všetko má svoj čas. 🙂 🙂 🙂
Moja mala zacala chodit v 9. mesiacoch, podla mna to bolo skoro, mohla sa usetrit viacerim modrinam. Vobec to neries, ved vy sa rozbehnete.
Aj náš malý začal chodiť presne, keď mal 16 mesiacov. Pritom veľmi skoro začal štvornožkovať. Tiež sme asi od pol roka museli istý čas posilnovať svaly. Chodil pomalšie, aj doteraz ešte pomalšie oproti rovesníkom, ale je opatrnejší.
Dcerka sa prvy krat sama postavila, ked mala 8 mesiacov, uplne sama zacala chodit v 10,5 mesiacoch. Nikdy sme jej nepomahali chodit, nepridrziavali sme ju, ani sme ju nedavali sediet, mali sme to zakazane od rehabilitacnej doktorky a mozno aj preto "isla tabulkovo".
Tomas mal asi 9mesiacov a Lukas viac ako rok...takze je to naozaj individualne...kamaratkin maly mal tusim az 20mesiacov, neriesili to, a teraz je ako sidlo, a beha uplne v pohode 🙂
ahojte treba dieta stavat na nohy ked este pevne nestoji? Malý má 10 mesiacov, švagrina mi vravi že ho mam skusat davat a rukou mu davat krôčky ☹
@vierkasteffi nerozumiem preco pocuvas svagrinu (ktora je totalne mimo) a nie zdravy rozum.Ma len 10 mesiacov, to je na kroky velmi skoro, Nestavat a nedavat chodit, v ziadnom pripade. pokrivi sa mu chrbtica.Jedine co mozes urobit pre jeho zdravy vyvoj, je co najviac podporovat stvornozkovanie. to je najzdravsi pohyb, ktorym si spevnuje chrbticu natolko, ze sa sam pekne postavi. netreba ani potom vlacit za ruky. dieta sa toho bude dozadovat a nebude mat motivaciu chodit same. Nechaj veci na synceka, on sam vie kedy je jeho cas.nerozumiem na co to urychlovat, ked z toho mozu byt celozivotne problemy s chrbticou..
švagrinej dvojičky chodili 10 mesačné, môj syn 12 mesačný kamratke syn 11 mesačný, sesterke dcera 13 mesačná a susede dcera 15 mesačná a onič neprišla, prosti išla iba za ručku a dlho jej trvalo kým sa odhodlala sama - všetko má svoj čas každý je iný - tak isto je to s chodením na nočník, či s rečou...
@vierkasteffi kazde dieta je ine... ja by som netlacila....
nas ked mal 10 mesiacov ani nestal nic... len sa 4nozkoval....
teraz ma 15 mesiacov ide ked mu drzis ruku... ked pustis tak sadne
ked mal presne 9 mesiacov 🙂
obe deti urobili prve kroky ako 14-mesacne a od 15 mesiacov chodili same stabilnejsie
3 deti:zacly chodit samy,kdyz mely 12 mesicu,15 mesicu a 15.mesicu
Môj moc za ruky nechodil - on lozil po 4. Keď mal asi 13 mesiacov, tak sa sám rozbehol - prešiel svojich prvých pár kročkov 🙂
10 aj pol mesiaca
neporovnavaj raz zacne behat aj sam a este budes s laskou spominat ako bolo dobre ked nikam nezdrhal a je naozaj jedno ci v roku ci v roku a pol. tie co zacnu neskor vacsinou maju chodzu bez padov a bez balancov.
Starsí zacal v 12.mesiacoch a mladsí v 11. mesiacoch ale ten pada este dodnes.
my sme zacali tak na 11,5 mesiacikov ale kamoska ma synceka, ktory ma 17 mesiacov a az teraz zacal chodit 🙂
Hlavne ho nevod za ruky a nesnaz sa ho ucit.....nech sa pusti sam.
U nas to bolo v 10 m obaja......Ja by som kludne prijala aj neskorsie (podla mna je to bezpecnejsie) 😎

kazde dieta je ine, niektory zacinaju chodit skor, ine neskor. musi prist ten spravny cas a dieta, ked bude pripravene, tak zacne chodit. moj syn zacal, ked mal 10 mesiacov, druhy, ked mal 13, cize je to individualne.