icon

Dávate deťom značkové oblečenie do škôlky?

16. aug 2024

Dobrý večer,

Dcere nastupuje do skolky prvý krát a zamýšľam sa nad šatníkom, obliekate deti tak ako bezne napr do obchodného centra alebo mesta? Dcéra ma väčšinou značkové oblečenie tak ze či môžem dávať aj to alebo dokúpiť HMko súpravy a podobne, čo nosievajú vase dcérky ? Nastupuje len na pól dňa..

Strana
z2
traktor
17. aug 2024

Áno nosí, máme práčku, žlčové mydlo a zatiaľ všetko zišlo.. Je náučená, že je to len oblečenie, máme práčku a oblečenie má slúžiť jej, čiže sa nebojí, keď sa ušpiní. Mali sme deti, ktoré sa nemohli hrať, lebo mali napr. nové topánočky - tak to neuznávam.. Ak má rodič väčšiu starosť o oblečenie ako o to, či je jeho dieťa uvoľnené pri hre a šťastné, tak nech mu dá oblečenie, za ktorým mu nebude ľúto a nevyhreší dieťa, že sa hralo, že mu chutilo a pod. 🙈😉

andrejka1974
17. aug 2024

Určite nedávať značkové po ktorom ti bude ľúto že ho ufulala do škôlky stačia hlavne tepláky a pohodlne trička deti radi santia v tráve a radi sa valaju a často chodia špinavý ale spokojný

adonish
17. aug 2024

Nosila vsetko, ale ked za týždeň zničila dvoje zateplene leginy z Lindexu, tak som to stopla. Nosia skor lacnejsie veci 😂

lujza123
17. aug 2024

Záleží na tom co považuješ za značkové a ako veľmi ti na tom záleží 🤷🏼‍♀️
Ja som dávala dcére všetko všade, ani som ju neobmedzovala v štýle “nelez na tie preliezky v nových šatách “
Deti proste oblečenie ničia, s tým som rátala už pri kúpe. Ale moja nemala nejaké extra značky, väčšinou len Lindex alebo HM, ničila skôr topanky, šaty boli len okydane od jedla, blata a tak. Nic tragické
Hlavne sú deti a sú DETI. Po jednom ostanú hračky aj oblečenie ako nové, druhé sa len pozrie na tepláky a už majú dieru. Ak mas doma tento druhý typ tak áno, radsej veci na jedno použitie z bazáru či pepca.
Učiteľkám je to podľa mňa jedno, nie každý pozerá na značky a vie koľko to stoji. Všimnú si ze je dieťa zo sociálne slabšieho prostredia či naopak z bohatšej rodiny, ale neriešia

Mám už veľkú dceru, stredoskolacku a poviem ti ze kým ešte ako malá niečo zničila skôr než z toho vyrástla vôbec ma to nehnevalo. Skôr mám nervy na jej spotrebu oblečenia teraz, nakúpiš jej veci ktoré si sama vyberie a za dva mesiace to chce princezná odniesť do humana smetiaka lebo to už nieje jej štýl 🤦‍♀️

zorkahorka
17. aug 2024

Vsetky teplaky mame na kolenach derave, lebo v triede sa dost hraju na koberci. Takze zvaz...

lenkakravcova
17. aug 2024

Záleží na tom, čo bude tvoje dieťa obľubovať. Syn predieral kolená 😀 dcéra má častokrát špinavý zadok ako idú vonku a sadne do blata. Každý ničil iné veci trochu inak. Ale väčšinou nohavice to neprežili. Tričká vpohode.

mandinka
17. aug 2024

Sú deti čistotné, vyslovení špiňdúri, stolujúce bez problémov, aj také, čo vylejú na seba každú polievku a pohár , a tak by sme mohli pokračovať. A potom sú aj maminky , ktoré oblečenie berú ako veci, ktoré majú slúžiť ( bez ohľadu na obstarávaciu cenu) a tie, čo si na oblečení nesmierne zakladajú, Ak nejaké učiteľky v škôlke vyslovili voči rodičom požiadavku neobliekať dieťa draho, tak to bolo len z toho dôvodu, že mali skúsenosť s rodičom robiacim cirkus pre nejaké zničené oblečenie, to mi môžeš veriť. Ale určite vyslovene nezakazujú a neprikazujú, čo majú a nemajú deti nosiť oblečené. Takže si to treba zvážiť s ohľadom na svoj vlastný postoj a vedomie, aké je to moje dieťa. No a úplne mimo značiek a cien, oveľa dôležitejšie je, aby to boli praktické kúsky oblečenia, aby malo dieťa šancu byť v obliekaní čo najskôr samostatné, čo je v škôlke nesmierne dôležité, nie len kvôli času a praktickosti, ale pre dobrý pocit samotného dieťaťa. Nosí princezná rada šaty? ok ale ideálne také, čo sa len jednoducho prevlečú cez hlavu. namiesto pančušiek k ním radšej legíny, ktoré sa obliekajú oveľa jednoduchšie . štýlové gate? super, ale bez zipsov a gombíkov. atď. Reálne odporúčam viesť dieťa k tomu, aby si samé vedelo aspoň natiahnuť tepláky/legíny, navliecť tričko a jednoduchú mikinku, skúšať to s ním doma a všímať si, čo mu ide a čo nie a oblečenie prispôsobiť hlavne tomu, nie cene

andulka1988
17. aug 2024

Ja dám aj značkové ale viem že to bude zašpinené. Ale neriešim čím dieťa špinavšie tým šťastnejšie.. vždy si poviem že neperiem v potoku a za ďalšie ak beriem do úvahy čo to stálo a ,, škoda peňazí '' tak kúpim niečo lacnejšie ale oblečiem staršie.

lauricka
17. aug 2024

Nie je nič zbytočnejšie ako značkové veci v škôlke s v škole. Teda, ak vám nezáleží na tom, či to zničí, zafarbí, roztrhne, zašpiní, stratí, tak OK. Pre niekoho to nie sú žiadne položky,to už viete vy.

kate_cs
17. aug 2024

Až keď chlapci začali chodiť do škôlky som ja prvýkrát nakúpila oblečenie v Pepcu, ešte aj to HM oblečenie mi bolo ľúto im dať. Sú to chlapci, ale nonstop deravé kolená od toho ako sa hrajú na koberci, zelené kolená z prechádzok a ihriska, na tričkách špiny od fixy alebo rôznych rajčinových omáčok. Často to fakt nešlo vyprať ani keď som použila žlčové mydlo.
Takže pekne Peco a nebudem sa stresovať nad každou škvrnou.

sisska96
17. aug 2024

Voooooooobec nikoho nebude zaujímať či má značkové alebo pepco veci

libusak
18. aug 2024

Moja chodila domov cista zo skolky. Ale kamosky co mali decka ako prasiatka nakupili v pepcu teplaky a tricka.

dory11
18. aug 2024

Od narodenia mám rozdelia veci na doma čo nosí doma na dvor ku mojej starkej .
A potom mame vyslovene veci čo nosí iba do mesta obchodu ku lekárke a podobne .
Do škôlky bude nosiť z tých nových ale vyslovene tie lacnejšie kúsky ako hmko,pepco ,Tesco ,proste nič čo je drahé alebo značkové ..
Unas vskolke to stojí v pravidlách že žiadne drahé ani značkové veci z dôvodu toho že ich dieťa môže z nic lebo potom sa rodicia chodili sťažovať že to nejde odprat že čo im to dala za farby dieťom že sa zamazalo pri jedle a ostal fľak alebo že zodrelo kolená a podbne veci lebo sa môžu záhadné kde si stratiť
Že.ked oblečú tak na vlastné " riziko že oni nebudú za to zodpovedať .

seepferdchen
29. aug 2024

Hlavne pohodlne, nech ho nic netlaci, nech sa to dobre a hlavne rychlo prevlieka cez hlavicku a nech to nema napriklad 30 gombigiov. Ma to byt funkcne. Ci to bude stat 500 eur slebo 15 eur je uz na Tebe;) ale pani ucitelky ti isto povedia, ze deticky budu mat obed na svojich trickach, kedze budu papat same. 🙂

11bodka11
29. aug 2024

Tak pre nas je HM, Reserved a pod znackove 😀 Takze ano nosia to do skolky. Nekupujeme ziadne Hilfiger veci

Strana
z2