icon

Obliekate deti do oblečenia, ktoré sa vám nepáči?

Včera o 10:58

Ahojte, obliekate detom aj oblecenie, ktore ste dostali a nepaci sa vam? Rodina nas casto obdaruvava roznymi obleceniami vsemoznych harakiri farieb. Nie je to uplne moj styl… ak nieco podobne dostavate vy, co s tym robite? Obliekate a ste radi ze nemusite kupovat? Alebo posuvate dalej?

Strana
z2
anonym_951268
Včera o 13:22

Áno, nosia kadečo ale keďže kvôli ich ekzemu si musím dať záležať na zložení, tak väčšinou už ostatní z rodiny veci nekupujú (lebo som im to neraz vrátila, že také moji nemôžu nosiť) a keď áno, tak vyberajú aspoň prírodný materiál 🙂. To že je to nejakej farby alebo s nejakým obrázkom nejak neriešim, lebo to je spotrebný tovar - najmä na ihrisku.

anonym_857dd3
Včera o 13:39

@anonym_autor z toho tebou vymenovaného by som použila len tu premokavu bundu. Polyester neznesiem ani na sebe, tak by som to nedala ani dieťaťu. A keďže tiež ficim na barefoot, tak zrejme aj tie gumaky by ostali nevyužité..aj keď pokiaľ by mali obstojny tvar špičky, vzala by som ich na milosť, predsa len gumáky bude mať na nohe pár krát. Dizajn som nikdy neriešila, ak sa to dieťaťu páčilo, tak ja som nejaké sialenosti prezila. Syntetický materiál som ale bez milosti vyhodila.

autor
Včera o 15:26

Dobre, vidim ze sa tu bavite skor o starcich detoch. A co babatkach v niecom takomto? 6 mesacne rozpravku este nepozna.

ekira1
Včera o 16:55
@anonym_e2e4b4

@ekira1 do mesta ukazat? A niekoho cudzieho zaujima, co ma cudzie decko oblecene? Mna by ani nenapadlo okukovat cudzie decka.

@anonym_e2e4b4 autorke na tom evidentne záleží, keď kvôli tomu založila diskusiu.

michaela329
Včera o 17:04

@anonym_autor samozrejme, moje dieťa je vo veku, kedy ho prezliekam aj trikrát denne. Každé tričko dobré.

anonym_d0a510
Včera o 17:12

Tak moje deti vediem od malicka k tomu,co sa s cim hodi a uz su pubertaci a sami si vedia vybrat,co s cim skombinovat. To mojmu muzovi mama davala kadeco na seba a tak aj dopadol,ze bezomna si nevie nakombinovat dobre vyzerajuci outfit. Moje deti vzdy boli pekne zladene,aj ked za lacno,aj doma. Vyuzila som aj darovane - umeliny nie,tie som posunula dalej. Farebny kusok som kombinovala s jednofarebny. Ale deti sa mi nikdy neobliekali same do skoly,do skoly a ani nikdy nerobili sceny ze toto chcem a tamto nie. Obliekli,co som im vybrala. A moja dcera mi ako 10r.povedala,ze "Mami,vidis to dievcatko?" To ako ju mama mohla pustit von v tolkych vzoroch,vsak ma oci z toho bolia". (Dievcatko malo ine vzory na ciapke,bunde aj leginach a do toho este suknu) Hovorim: "Tak si asi vyberala sama🤷‍♀️ Proste ona si este aj babiku oblecie tak,aby to ladilo. Je to podla mna o tom,ako je k tomu dieta vedene. Aj moja mama si na nasom obleceni dala vzdy zalezat.

ekira1
Včera o 18:04
@anonym_d0a510

Tak moje deti vediem od malicka k tomu,co sa s cim hodi a uz su pubertaci a sami si vedia vybrat,co s cim skombinovat. To mojmu muzovi mama davala kadeco na seba a tak aj dopadol,ze bezomna si nevie nakombinovat dobre vyzerajuci outfit. Moje deti vzdy boli pekne zladene,aj ked za lacno,aj doma. Vyuzila som aj darovane - umeliny nie,tie som posunula dalej. Farebny kusok som kombinovala s jednofarebny. Ale deti sa mi nikdy neobliekali same do skoly,do skoly a ani nikdy nerobili sceny ze toto chcem a tamto nie. Obliekli,co som im vybrala. A moja dcera mi ako 10r.povedala,ze "Mami,vidis to dievcatko?" To ako ju mama mohla pustit von v tolkych vzoroch,vsak ma oci z toho bolia". (Dievcatko malo ine vzory na ciapke,bunde aj leginach a do toho este suknu) Hovorim: "Tak si asi vyberala sama🤷‍♀️ Proste ona si este aj babiku oblecie tak,aby to ladilo. Je to podla mna o tom,ako je k tomu dieta vedene. Aj moja mama si na nasom obleceni dala vzdy zalezat.

@anonym_d0a510 a presne kvôli takýmto matkám sa stále omieľajú uniformy na školách. Mne i mojím deťom je srdečne jedno kto v čom chodí, neriešia druhých, starajú sa o seba. Spolužiak môže prísť i so záplatou na kolene, ani okom nemrknú.

anonym_8226e5
Včera o 18:12

Nieco skusam ze co sa paci mne. Ale ak to raz deti nosit nechcu tak to je zalzene v skrinke.

autor
Včera o 18:12
@ekira1

@anonym_d0a510 a presne kvôli takýmto matkám sa stále omieľajú uniformy na školách. Mne i mojím deťom je srdečne jedno kto v čom chodí, neriešia druhých, starajú sa o seba. Spolužiak môže prísť i so záplatou na kolene, ani okom nemrknú.

@ekira1 ja by som tie uniformy brala vsetkymi desiatimi

anonym_40136e
Včera o 18:15

Staršej som to obliekala keď išla k svokrovcom, keď behala po dvore a nevidela som ju v tom. Do škôlky som ju obliekala podľa svojho vkusu. Teraz má 13 a kupuje si sama, už ani ja sa neodvážim jej niečo kúpiť. A malý má 3 mesiace, zatiaľ všetko čo som dostala som si vytriedila podľa toho čo sa mi páči a ostatné išlo do ekocharity a napríklad švagrinej som vrátila skoro celé vreco oblečenia, čo to bol samý Spiderman a spol, tak dúfam, že sa neurazila

ekira1
Včera o 19:01
@anonym_autor

@anonym_autor hlavne mi šlo o to posudzovanie. Ľahko z toho je ponižovanie, šikana, odstrkovanie z kolektívu... Pretože nemá správny outfit, ako mama naučila.

michaela329
Včera o 19:08
@anonym_d0a510

@anonym_d0a510 nuž...nevedieš ich veru moc dobre.

michaela329
Včera o 19:13
@anonym_autor

@anonym_autor ono je to taká dvojsečná zbraň. Kamarátky, čo tie uniformy majú, si to moc nechvalia. Hlavne ich údržbu a rotovanie. Radšej deti učiť, že oblečenie fakt z nikoho lepšieho človeka nerobí.

kristina2412
Včera o 22:02

Nie , veľmi málo obliekam deti do už noseného oblečenia, len spoločenské šaty sme nosili sem tam darované. Staršiu dcéru mám väčšiu, tá už nakupuje v dámskom a tiež nám občas dvihne obočie, keď donesie nejaký moderný kúsok . Naposledy sme sa tak s manželom smiali, doniesla šortky po kolená mega široké, voláme ich " bačovky"🤣 Menšiu obliekam ja , presne poznám jej vkus a snažím sa, aby bola spokojná. Vo všeobecnosti sa vyhýbam viacerým vzorom, ale pre mňa je dôležité,aby nosila bavlnu, ľan... Keď vidím v týchto horúčavách malé dievčatá natiahnuté v polyesterových šatách, sukniach, trpím aj za ne ....Ak sa ti oblečenie nepáči nechaj ho na "doma" resp. do záhrady , lesa atď

letfenixa
Dnes o 00:44
@anonym_autor

Dobre, vidim ze sa tu bavite skor o starcich detoch. A co babatkach v niecom takomto? 6 mesacne rozpravku este nepozna.

@anonym_autor tie bavlnene veci by som dala v pohode, takú bundu bábätku nie.

Strana
z2