Aký typ kočíku zvoliť pre prvé dieťa?
Ahojte. Potrebujem radu ohľadom kočiara.😊 Čakáme prvé bábo a doteraz som bola v tom, že chcem 3 kombo, nech máme doma iba jeden podvozok a nech si mením vrch ako budem potrebovať. Kamarátka má 2 deti a odporučila mi neriešiť 3 kombo, lebo nebýva kvalitné. Že skôr najprv čisto iba hlboký, potom vymeniť za športový.
My ale veľa jazdíme autom a viem, že využijem vajíčko a práve to by som chcela vedieť nastoknúť na podvozok (napr. keď mi malý zaspí cestou v aute, nechám ho vo vajku) - je toto vec, ktorú ponúka iba 3 kombo? Nedá sa to inak riešiť? Lebo celkom sa pohrávam s myšlienkou kúpiť len čisto vaňu, potom čisto športový. Len to vajko ma nejako trápi. Ďakujem za rady. 😊
Kamoska radi dobre, mám 3kombi a hrôza des, tesim sa kedy pôjde mala do sportiaku. Už by som tu chybu neurobila.
Presný typ poradiť neviem, ale existuju podvozky s adaptermi kde si vieš aj vajíčko nakliknut. Kamoska ma cybex balios, ..
@mtoth ja som kupovala 2kombi 🙂 vajíčko máme britax baby safe shr 2 s isofixom, čo je neskutočne super vajíčko a kočík Anex Sport 🙂 hlboký som používala 6-7 mesiacov a potom som prešla na športový a páči sa jej tam 🙂 nie je tam naprataná, má tam miesto 🙂
@mtoth niektore vajicka vies instalovat na vela kocikov....ako maxi cosi cabriofix....aj britax, aj cybex...
Za mna ak 3 kombi, tak mozno britax go 👍...alebo joie versatrax, baby jogger premier, bugaboo buffalo, bugaboo fox, cybex priam, jooz day, jooz hub... neviem? Zavisi od rozpoctu....Polske kociky skor nie, lebo su take robusne. Tie co som menovala su fayn 2/3 kombinacie, si myslim....
@andrea_ff no ja mam vybraty anex cross uz dlho ale tym ze ma presviedcala na 2 oddelene kociky a nie vsetko v jednom tak som v pomykove. Je to asi zvlastne ale kocik si vyberam hlavne podla toho ake ma kolesa, ako sa hovori kolesa robia auto, drzim sa toho aj pri kocikoch. Potom je vsetko ostatne.
@mtoth ja mam momentalne britax go....a je asi naj so vsetkych co som mala. Skus pozriet aj pouzite. Je to dost kvalitna znacka. Maju dost dlhe vanicky, kolesa su bezudrzbove, odpruzenie, ako za starych cias, doslova hojdave, kosik obrovsky, reflexne prvky zabudovane, otocny sedak sportovej casti a je naozaj priestranny, oproti inym otocnym sportiakom....no neviem? Urcite si nejak vyberies, ale za mna ma mnoho ... mnoho plusov a bucham si hlavu, preco som ho neobjavila uz pri prvom babatku 🤦♀️🤣😉
@mtoth a mimochodom, mozno ked nevies co chces, kup podla mojich skusenosti radsej kvalitny pouzity v dobrom stave...a potom uvidis, ci ti vyhovuje...ak nie, stale ho vies predat a nestratis tolko, ako ked kupis celu sadu novu za tisicku a potom budes rada, ak to predas za 500eur. Hlboky kocik budes potrebovat asi 6 mesiacov...a mozno ani tolko, lebo su aj zvedave babatka, ktore sa chcu pozerat a kukuckovat uz aj skor ako 6 mes....alebo su aj take, co sa nelubua vozit v kociku....takze ja radim....aj ked ani ja ako prvorodicka som o tom nechcela ani pocut...ze kupit pouzity v dobrom stave.....
A kolesa ako spominas je fayn....ale dolezite je aj pruzenie...lebo ci mas kolesa nafukovacie/penove/gumove..
Ak kocik nie je odpruzeny, bude to aj tak tvrda jazda.
@mtoth prave minule som si uvedomila, ze ja som si prv vybrala ako by mal vyzerat sportak a potom som zistoval, ci sa da nan nakliknut vajce a vanicka. Pacil sa mi britax bmotion sportak, nan som si naklikla vanicku a bezpecne vajce. Mala ma takmer rok, uz je vyse troch mesiacov v sportaku a ja som spokojna. Kamoska ma nejaku polsku carahu trojkombi a uz si kupila skladny sportak. Je mnoho moznosti, isla by som urcite do kvalitnejsej znacky kocika ako britax, joie, cybex, ci maxi cosi... Nic polske, velke
@mtoth záleží co od kočíka potrebuješ. Ja použitý nechcem lebo väčšina použitých ma už nejaké závady alebo rozhrkany podvozok vyblednute poťahy alebo co...
Pripadne ak sa da tak aspoň podvozok kúpiť nový...lebo to ťa bude najviac rozčuľovať keď sa nebude dobre skladať alebo urveš nejaký plast...
Ja som to vyriešila tak, že beriem od kamošky použitý Bugaboo Cameleon 3 (hlboký, sportiak aj adaptéry a vajco) a kupujem si k tomu nový podvozok a max jednu novú striešku.
Napíš do kocikovej poradne tu na MK👌
Napíš rozpočet, akú predstavu máš o kočíku, terén ci mesto, kocka ti poradí 😊😊
My mame kombi Emmaljunga nxt 90, staci adapter a nastoknes vajicko. Tiez s Adapterom spravis surodenecky kocik. Je to all terrain kocik a super. Hlboka vanicka je vacsia a tiez sporty sedacka je k tomu. Len adaptery treba doobjednat. Tiez stokke ma typ vajicka co ide rovno ku kociku. Myslim ze Be safe to je. Zalezi kolko chces do toho investovat.
@kiki68 a prosim ta nemas sportovu sedacku taku uzku? Lebo sestra ma emmaljunga nxt 60 a teda na dlzku je ok, ale ma rocnu dceru a prave riesi to, ze v zime ju tam s fusakom nevopcha 🤷♀️ .... kocik vyzera kvalitne inak, celkom fayn odpruzeny, ale aj to madlo rodica sa jej po par mesiacoch pouzivania rozhegalo...a to uz ma druhy podvozok. Prvy reklamovala, lebo sa zasekavala.
Viem, ze Eli z poradne casto tento kocik ospevuje, ale mne sa nezda az taky neskutocny. Aj kosik dole je malicky....no neviem?
@andrea_ff pouzity mi vobec nevadi, vravim je to ako s autami, ked ma po par mesiacoch omrzi predam, kupim dalsi, ale tie co si vypisala vyssie ako joolz, joie, bugaboo - pre mna hrozny dizajn u kazdej znacky. 😔
@diaalex mam vyhliadnuty anex cross kvoli kolieskam, zas tie moje kolesa 🙈 a rozhodovala som sa medzi sport a cross.
Dakujem za vsetky rady, este si pobeham kocikove obchody a mozno ten moj anex prehodnotim, ak najdem nieco co ma zaujme viac.
@mtoth My máme pri dcére Jane Slalom PRO. Je to už trochu starší model, kupovaný ako 3 kombi z bazarika, a je super. Pri synovi sme mali z tohto kočíka len športový, podľa recenzií bol fajn = aj v skutočnosti, a teraz sme dokupovali zvyšné dve časti 3kombinacie. Mne sa tento kočík osvedčil. Aj vanička je kvalitná, aj športová časť a aj autosedačky ma fajn veľkú - jediná nevýhoda je ze do nášho auta je au príliš veľká. 😁 .
Je asi jedno ci budeš kupovať každú časť samostatné alebo sériu, hlavne ide o to aby boli kompatibilné v určitých vlastnostiach a aby boli kvalitné = ideálne je všetko vyskúšať (odpruženie, otáčanie, naloženie "bábiky" - ci ma dobrý sklon) v obchode alebo u predajcu. Nekupoval len tak naslepo cez internet.
Má niekto skúsenosť s kočíkom jumana mirror ? chcela by som si kúpiť buď mirror alebo jumana onyx . Aká je športová časť ? je pohodlná, ako sa ovláda kočík ? a pruženie ? ďakujem za radu

Sú aj športové, kde sa dá nakliknúť vajco, napr. Joie.