Máme radšej kúpiť kočík Jane Slalom Reverse 2010?
Ahojte,
tak uz pomaly bude v predaji nova kolekcia 2010, ktora ma mat niekolko zmien, hlavnou je to, ze sportova cast ma byt otocitelna a teda dieta pozera von alebo na vas ... Potom nejake dizajnove veci ako ine kolesa, vanicka atd.
Udajne vsak ma byt aj sportova cast "uzsia" ... a cena o 10-15% vyssia.
Viete nejake info? Ci su rozmery kocika ine? Ci sa oplati nan pockat?
Co teda nan hovorite?
Dakujem za rady, nakolko tento kociar je vo vybere a otazka je, ci sa mam nahanat za 2009 alebo je 2010 celkom rozumnou investiciou?
PS: Su to spanieli, a preto ich slubovany termin marec neviem neviem 😅
Dneska mi to nedalo a jela jsem jej okouknout. Pořád totiž váhám, zda jej nevyměnit za GT3. Na první pohled uzounký, ale asi to bude v pohodě. Co mě zarazilo, byla ta tepláková bouda, fakt, mám takovou teplákovku. 😀 A taky jsem si říkala, že je nasazená docelá nízko, aby mi pak mimiš neprotlačoval hlavu do boudy-možná se to dá nějak zvýšït. Leh i sed byly tedy parádní, ale gtčko ho má o trochu lepší. A košík, psali všude nový větší, ale podle mě je stejný. No utvrdilo mě to, že si gt nechám. 😉 Ty materiály budou asi super, ale celkově na mě působili tam moc lacině, nebo fakt super do slunného Španělska, na naší zimu se mi zdá moc otevřený, ale možná, že bude super.
A ještě jsou fotky srovnání na baby-cafe. Ty máš teplákovku z neoprenu? Jsi potápěčka? 😀 Košík pod kočárkem je fakt malý. Sedačka je otevřená, žádné pevné koryto, ale to mi naopak vyhovuje, že může pasažér upažit ruce a nemusí se tísnit.
Kačko, proč chceš měnit GT3? To je dobrý kočár, ne? Kvůli otočnému sezení?
bianca, už som si aj ja pozrela tie fotky na emimino.cz a je fakt úžasný. Na o-baby.de ho teraz dokonca majú na sklade, keby viem už pohlavie bábätka tak neváham a hneď ho objednám. 🙂
Ahojte zienky. Tak ja som vcera bola pozriet v obchode ci uz maju ten novy model Jane. A mali len ten cross a rider. Slalom a unlimit este nie, co ma sklamalo. Ale aspon som obzrela vajicko, je take cca do 9 mesiacov tipujem. Ale z vanicky , transportera som bola milo prekvapena. Podla mna je dost velka. Aj vo vnutri dost siroka. Ja si myslim, ze cca do 6 mesiacov vydrzi. Ja som pozerala ze moj maly mal v 6 mesiacoch dlzku presne tolko ako je vanicka. A to sme pri narodeni mali az 55cm, bol dost dlhy. Takze vanicka je podla mna OK. Ta sedacka na sportaku cross aj rider bola dost uzka, le strasne vela urobi to polstrovanie po bokoch, takze dietatu je makucko po bokoch...ci sa da vybrat to polstrovanie som neskusala. Ja som videla tu farbu square, oranzovo marhulovu, je krajsia ako na foto. A tu bordovu,molten red, ta sa zhoduje ako na fotkach. 🙂 Ale este musim pockat na ten unlimit, lenze ten vraj pride az v maji... 🙂 Tak toto je moj postreh.
Este som chcela na porovnanie, kamoska ma casual play, taku extra velku vanicku na zimu, je dost dlha. Ale jej syn ma teraz 5 mesiacov a uz sa do nej ledva zmesti. A pritom rodicia su obaja dost nizki.Takze aj ked sa nieco zda male, je dost velke. Oni to predsa len vyrabaju na zaklade velkosti deti. 🙂 🙂 Aspon dufam...tesim sa na dalsie vase postrehy 🙂
marion, veľmi si ma potešila svojím názorom! Si asi skutočne prvá, ktorá má na Transporter rozumný názor. Ja som si pozerala aj iné kočíky, napr. Stokke alebo Concord a aj tie majú vaničku úzku, takže si myslím, že Transporter patrí medzi tie užšie kočíky, ale to neznamená, že je pre bábiku a nie pre živé dieťa. Môj názor je tiež taký, že do 5-6 mes. sa tam dieťa zmestí a potom pôjde do športového.
andzi, je to tak. Ja som cakala nieco fakt velmi male. matrix som sice nevidela, ale ten viem ze je plytkejsi, co na zimu nie je bohvieco. ale vanicka je OK. My sme pri prvom mali chicco S3, trojkolku, a tam vanicka bola tiez taka ze v 5 mesiacoch bol ltt, ale bolo to OK. Takze podla mna moze byt... 🙂
marion, veľmi si ma potešila, lebo už som si myslela, že som asi vadná, keď si všetci myslia, že Transporter je úzky. Ale je perfektne vystužený a bábo tam netreba ani veľmi naobliekať. A bezpečnosť v aute? To ani nehovorím. Matrix sa mi moc nepáči, je tak ako ty vravíš veľmi plytký, nie je tak vystužený a ani dizajnovo nemá na Transporter. Už len farbu vybrať a objednať a najväčšiu položku mám z krku. Ty tiež čakáš bábätko?
Ano, cakame v oktobri.. 🙂
Lebo to nemáš vyznačené tak preto sa pýtam. Ty teda tiež budeš kupovať Jané slalom reverse? Alebo čakáš na ten Unlimit?
andzi, nemam to napisane, lebo sa to tam bojim napisat...pred pol rokom som potratila a teraz cakam na triple testy, ked budu Ok, budem spokojna tak to tam napisem...
ja som pri prvom mala trojkolku chicco S3, ale nakolko je to vacsi kocik, a neskor bude treba golfac, tak teraz chcem bud unlimit alebo nomad, s tym ze ho budem vyuzivat neskor aj ako golfac a dalsi kocik uz nebudem kupovat. este sa rozhodujem, nakolko unlimit je novy model a dost drahy, tak mozno budem hladat trojkombunaciu nomadu...uz nechce do toho vela investovat 🙂
AHojte holky, včera jsme byli na výletě s novým Slalomem. Ne, že by to byl první výlet, ale proběhla zkouška v náročném terénu A mé dojmy? Kočárek je málo odpružený, i když výrobce uvádí luxusní odpružení, v tomto směru má Jané co dohánět. Nevím, jak je to u jiných trojkolek, ale co nezvládlo odpružení, museli dohánět nafukovací kola. Cesta byla hodně rozbitá, samý kámen a výmol, s malým to docela házelo, ale kdybysme měli plastové kola, tak to otočíme a jedeme zpátky, nebo bych ze synka vytřepala duši. Já jsem rozmazlená z Roanu, ten péroval jako ďas, vím, že sporťáky na tom s pérováním nejsou tak dobře, ale nicméně jsme to zvládli, synek byl vysmátý, spíš jsem měla strach, abych si kočárek nezničila, nepoškrábala a nerozhrakala. Příště, až budeme plánovat výlet v takovém terénu, tak vytáhneme ze sklepa starý Roan a paráda neparáda - pojedeme s ním. Jen už do kufru kromě kočárku nic nedáme. 😖 I když jsme najeli na balvan, nezaznamela jsem sebemenší problém se stabilitou, kočárek se držel na třech kolech jako přibitý. Je pravda, že jsme kočár vytáhli až nakopec bez větších problémů, ale nikdo jiný tam s kočárkem nebyl. Byli tam s miminkama v mandukách či šátcích, ale jen my, blázni, táhli kočár. Nemohu srovnat, jak takový brutální terén zvládají ostatní kočárky, doporučované do terénu jako Freestyle nebo Speedi, ale my se budeme příště takovému terénu raději vyhýbat. Ale využila jsem otočné sedačky, vymožennosti, kvůli které jsem kupovala nový Slalom a paráda. Adámkovi nemuselo vůbec svítit slunko do obličeje. Je to nedocenitelné a jinak bych už nevybrala.
Tak holky, o víkendu jsme byli v Dětském ráji /(Praha) a mají tam nový Jané 2010!
Za mne musím říci, že mě překvapila korba transporter. Byla docela dlouhá, ale přišla mi úzká. No a sporťák mi přišel hodně uzonký. Srovnat jsme ho mohli přímo vedle 2008 a 2009 a je to tedy rozdíl. Zase se mi ale líbil černý podvozek.
Jinak vzhledově mne 2010 neoslovila. Ale od toho funguje, že se každému líbí něco jiného. Jinak bychom jezdili všichni se stejným kočárem 😵
čaute, baby, hoci som definitívne zavrhla Jane 2010 kvoli malej vaničke a Jane 2009 sa mi nepáčil, tak sa asi predsa prikloním k tomu Jane Slalom Pro 2009. je najľahší z kočíkov a má veľkú vaničku aj priestranné športové sedaadlo. ešte som chcela Peg peregoo GT3,ale je dosť dlhý a neviem,či nie zbytočne...
Oacka, jestli můžu, tak ti napíšu svůj názor. Mám PPGT3 a teď na spaní i starší jané. A okukovala jsem i to nové 2010.
Na PP nemám jedinou výhradu je super.Někdo může tvrdit těžký, ale váhově jsou jané i slalom stejné, dle výrobce.
Musím říct, že jané, i když nerada 😉 se lépe ovládá, tak lehčeji. Ale co je děsivé u jané je ten příšerný sed. Dítě pořád sklouzává, středový pás je moc daleko, hrůůůůza. Možná, že to někomu nepříjde, ale já jsem zhýčkaná z PP, kde sed je luxusní, dítě neklouže a přitom sedí krásně pohodlně. Mi to na spaní stačí, ale jednou jsem vyjela i do obchodu a neustále jsme malého spravovala, je tam pak zkroucený jak žížala. Ložnou plochu mají oba stejnou, jen PP má o něco vyšší opěrku zad asi o 4cm. Nové jané, má už skvělý sed, ale zase mě odradila ta velikost lůžka a ta bouda.
Ahojte, to jsi další, kdo si ztěžuje, že mu prcek ve starším Slalomu klouže a sedí jako paragraf. Proto spousta maminek vyměňuje Slalom za Reverse. Není nad pohodlí pasažéra, nehledě na to, že trpí páteř, když se nesedí rovně. Sporťák Slalom Reverse určitě ano, lůžko bych si nekoupila. Já hovím velkým klasickým hlubokáčům a hlavně to musí pořádně houpat. Já měla z druhé ruky Roana Maritu a od 8 měsíců jsem synka dala do Slalomu. Cenově to vyšlo lépe, než souprava Slalom.
Ahojky holky, tak jsem včera viděla naživo nový slalom reverse a nevěřila vlastním očím. Tak jsem se na něj těšila, že si ho koupím pro mimčo a tak jsem nad ním přemýšlela, jestli nestojí ve špatném oddělení. Vypadá jako kočárek pro panenky!! ☹ Jako barvičky nádherné, super ta zadní osa do tvaru C, že je fakt místo na nohy a příjemné materiály. ALE hrozně uzoučké sezení, fusak v zimě ani náhodou, to tam bude prcek jako v konzervě a dvouletého tam ani s teplou dekou nenarvete a madýlko není upnuté ko konstrukci, ale k sedačce, takže žádné místo na nohy a já být na místě prcka, tak se budu vztekat, že s nimi nemůžu ani pohnout. ☹ ☹ Naše první měla 05 a válela se na zahradě v kočáře ještě ve 2,5 letech jako v posteli. Tak jsem utřela slzu a včera objednala 09. Máme co dělat, když mám do týdne rodit.. 😀
Ahoj, chtěla bych se zeptat na ty rozměry. Nač je lepší širší kočárek? Vždyť dítě je v něm stejně přikšírované, takže se moc hýbat nemůže, ne?
Nevíte, kdy bude tento kočárek v ČR a kde ho budou v Praze mít? Ptala jsem se na to na veletrhu For kids, ale tam o něm nikdo nic nevěděl...
Díky za odpověď
P.S. máme sporťák, který už začíná být Jonášovi krátký, tak se pídím po nějakém jiném, který bude nabízet možnost, aby dítě koukalo na mě 🙂
Ahojky Kočičko 😉 ,
Prostorný kočár je super hlavně v zimně, kdy máš dítko v kombinéze a fusaku a pokud si nemůže trošku roztáhnout nožky, tak je nervní. Ten sporťáček je fakt úzký a pokud chceš už teplou deku, tak spíš sundat madlo, aby neměl nožky naražené na stehnech. Naše malá byla už do půl roku prostě pohodář. 😀 Vyhodila si nohy na madlo a zásadně spávala jako žába s roztaženýma nohama od sebe - tedy luxusní pohled do kočáru.. 😀 😀 Každé dítě je jiné, ale v 09 vytáhnu na zimu vložku a je to prostorná kára. Takže v případě nouze tam hodím obě děti a nemusím poslouchat, že už je unavená... 😎
Jojo, s fusakem to bude asi bída, navíc máme velké dítě.
My máme teď tento kočárek I coo plasma:
http://www.e-cipisek.cz/cz/detail/plasma-7-2009...
délka plochy pro sezení 25 cm délka plochy pro ležení 88 cm (opěrka zad) šířka sedací plochy 30 cm šířka kočárku 50 cm opěrku zad .
Fusak se tam vejde stěží, a dítě do fusaku už vůbec ne. Takže fakt nevím, jak to budu dělat v zimě.
Ten Jané 2010 je větší, nebo je to zhruba stejné?
Kočičinko, to já ti nepovím, k čemu je lepší široký kočár, páč to sama nevím. Jak už jsem psala, znám maminky, které mění široký Slalom za užší. Reverse je užší, ale není natolik úzký, že by se tam dítě nevlezlo i s fusakem a není užší, než spousta jiných sporťáků (High trek, Mura, Freestyle, Austin...) Že vypadá, jako kočárek pro panenky? Aha!!! Tak to mám nějaký jiný, nebo je můj 9 měsíční syn panenka. 😠 Půjdu to zkontrolovat. 😠
Jedna mamina má udělané pěkné srovnání Slalomu 2007 a 2010 na "baby-cafe" tak se koukni.
Víš, kromě toho, že je Reverse užší než starší modely má i hodně výhod navíc. Pevné polohování zad do téměř úplného sedu a lehu, polohování kšíru, proto se nám ty děti už tak v kočárku neklátí a sedí rovně, o konstrukci při jízdě nebo běhu nezakopáváš a hlavně na prcka vidíš, můžeš s ním při jízdě povídat a nemusí sedět proti slunku. My přehazujeme často. Manžel to dokonce zvládá i s prckem v sedačce. 🙂
Reverse je dlouhý dost, z toho ti dítě nevyroste a pokud chceš sporťák s otočnou sedačkou, tak ty jsou všechny užší. Snad jen Camy a Teutonky se mi zdá, že jsou o něco širší. Kočárky už jsou v ČR běžně k vidění, tak se mrkni. Teda jestli máš doma panenku, tak by se ti mohl líbit. 😀 😀
Kočičko, pokud se ptáš na Jané 2010 mají ho v Dětském ráji v Praze.
Rozměr sedáku u Reverse je 31 cm, opěrka je trochu užší, ale je hodně vypolstrovaná a otevřená, takže dítě může upažit a nic tam nezavazí. Není to žádné pevné koryto, kde by se muselo napasovat.
no ja vidím jedinú výhodu jané 10 len v tej otočnej sedačke, inak v ničom inom, ani v tej novšej kostre v tvare C, ja mám už druhý slalom a nikdy som nezakopla o tú tyčku pri nohách 😀 ale fakt je, že nový jané je úzky, v zime s fusakom nehrozí....ja som to vyriešila tak, že teraz na leto som si kúpila použitý športový cam x6 aby kým je menší pozeral na mňa a jané 08 si nechávam na striedačku- predsa je len väčší a priestrannejší na zimu a jeseň 😉
Bianca: 😀 😀
Hm, a jak tedy v zimě?
Tak nevím, jestli o něm mám uvažovat. Ten náš kočárek je široký 30 cm a dlouhý 88 cm a jak jsem psala, Jonáš se do něj s fusakem ani omylem nevejde, tak nevím, jestli má smysl kupovat druhý takový, navíc za 12.000,-( ten náš stál 4.000 z bazaru).
Nevýhoda našeho I coo( a důvod, proč scháním jiný) je ta, že když je do sedu, tak Jonáš sklouzne dolů, přičemž nad sebou má cca 20 cm sedačky (zádové opěrky)a dole se mu nedostává na nožičky... nějaká divná konstrukce asi...
Tak nevím, jestli nemám počkat do zimy, to už bude mít rok a půl a pak koupit třeba golfky chicco multiway(asi jeden z největších sporťáků na trhu).
Je fakt, že mě překvapilo, že ty sporťáky obecně jsou docela malé. Do většiny se již nevešel. Nechápu. Děti se rodí čím dál větší a výrobci dělají kočárky snad čím dál menší, nebo co.
Ale líbí se mi moc.
Koči, tak proč by ses do něho nutila? Je fakt, že šířka sezení je stejná, jako máš teď a tak to by sis nepomohla. Já jsem zkoušela do Slalomu 2010 dát synka i s fusakem Babypoint s medvídkem a vlezl se normálně, je pravda, že příští zimu krapet povyroste, tak tam bude natěsňoučko. Ale neplánuju, že bysme přes zimu v kočárku trávili život a na ty pojížďky nevím, proč by musel kolem sebe mít místa na rejdění. Ale my máme skoro v 10 měsících 8 kg, takže jsme drobci a urostlejší dítě v kočárku určitě vypadá víc stísněně, ale pro nás šířka sedačky nebyla prioritou. Široké sedajdy mají třeba Chipolina nebo Quinny Speedi. Pokud už máš sporťák, tak bych přes léto vydržela a na zimu bych vybrala nějaké golfky. Já bych Multiway nevybrala. Prý se rozvrklává, sedačka je tvrdá, nepohodlná, výhodou je ten polštářek, polohování je celkem v pohodě, ale nejsou moc skladné. Poměr cena kvalita odpovídá. Když si teď víc všímám kočárků, tak vidím, že golfky bývají užší než sporťáky. Šířka je danná tou konstrukcí, která je kolem opěrky a často vidím už větší pasažéry, jak tam sedí s ručičkama pomalu před sebou. Některé sporťáky mají zase ty sedačky otevřené, že i když jsou poměrně úzké, tak se dá upažit. Na trhu je tolik kočárků, že pokud začne člověk hledat ten svůj ideální, který splňuje všechny jeho požadavky, tak se z toho asi zblázní. Taky jsem tomu podlehla, když jsem začala vybírat sporťák a upřímně su ráda, že už to mám vyřešené. Ideál neexistuje. Nejblíž mému ideálu je Slalom Reverse. 😉
kočky a Nomad 2009 má takú istú športoovú sedačku ako Slalom 2009? lebo švagrinká ma Nomada a nesťažovala si nekdy,že by sa tam malému zle sedelo... to som si teraz tu u vás prvá raz prečítala...
a ešte jedna kočka písala,že nechce k Nomadovi dokupovať golfáč. tak naši aj tak dokupovali,lebo ten nomad je proste ťažší ako golfáč...
oacka, nomad má takú istú ako slalom, len tuším opierka na nožičky je trošku kratšia, ja mám slalom 2008 a malému sa v ňom sedí super, sem tam sa "šmýka" dole, ale to isté robí aj v cam mbx6 a ten je teda podstatne užší 🙂 takže šírkou to nebude 🙂 myslím, že jané je jeden z naj kočíkov pre pohodlie dieťatka (teda asi okrem najnovšej kolekcie - ale to záleží tiež od toho čo chceš- ak máš malé bábo, tak mu ten kočík bude fajn, ak väčšie, tak smola 😉
no my čakáme bábo v júni,a to akurát v decembri alebo januári pojde do šporťáku....tak chcem čo najväčší sed aj čo najväčšiu vaničku. ale ako vidím,každý kočík má dačo... cez víkend som tlačila Nomada po takom prírodnom terénu chvíľku a nebolo to bohviečo...

Andzi, ty čekáš na Green Valley? Dnes jsem na emimino viděla fotky této barvy, je krásný. Ještě že už mám vybráno, viděla jsem ještě ten modrý, všechny jsou krásné a nevím, který bych si teď vybrala. Na kluka se hodí totiž všechny ty barvy. Jo a je tam i fotka srovnání staršího Slalomu a Reverse.