icon

Máme radšej kúpiť kočík Jane Slalom Reverse 2010?

weirdo
27. jan 2010

Ahojte,

tak uz pomaly bude v predaji nova kolekcia 2010, ktora ma mat niekolko zmien, hlavnou je to, ze sportova cast ma byt otocitelna a teda dieta pozera von alebo na vas ... Potom nejake dizajnove veci ako ine kolesa, vanicka atd.
Udajne vsak ma byt aj sportova cast "uzsia" ... a cena o 10-15% vyssia.
Viete nejake info? Ci su rozmery kocika ine? Ci sa oplati nan pockat?
Co teda nan hovorite?

Dakujem za rady, nakolko tento kociar je vo vybere a otazka je, ci sa mam nahanat za 2009 alebo je 2010 celkom rozumnou investiciou?

PS: Su to spanieli, a preto ich slubovany termin marec neviem neviem 😅

weirdo
autor
27. jan 2010

ivika18 - tak to je dolezite 🙂 a dizajn je subjektivny ... aj tak nezostava ine ako pockat, kym fyzicky pride na predajne ...

strouzek
27. jan 2010

no ono je to asi opravdu o vkusu. je pravdou že každým rokem je co zlepšovat proto je dobře že jsou stále nové a nové řady kočárků. určitě je super že udělali oboustranou verzi u té 2010, u 2009 vylepšili brzdu atd. ale měli nechat trošku podobnej vzhled. já kdybych nevěděla jak 2010 vypadá z netu a potkala ten kočár ve měste tak se za ním určitě otočím ale ne že by se mi líbil ale spíš bych si myslela že ten kočárek (hlavně korbu) vymysleli marťani. 😅 podle mě 2009 zůtane pořád prodávanější než ta nová kolekce protože jsem o jane mluvila s hodně těhulema které o koupi janečka uvažují nebo i se snažilkama které plánují jednou v budoucnu janečko a všechny říkali že se jim 2010 nelíbí že to vypadá jak obrněnej transportér s čím naprosto souhlasím. 😀

vorllinka
27. jan 2010

holky ono je teď dost těžký ho odsuzovat za vzhled, když ho naživo pořádně ještě nikdo neviděl. Já když jsem viděla loni kolekci 2009 na netu tak se mi taky moc nelíbila (barvami tedy), ale pak ve skutečnosti se mi líbí moc.. Sama ještě nevím jestli nakonec vybereme 2009 nebo 2010..

weirdo
autor
27. jan 2010

strouzek - najlepsie na tom je, ze rocnik 2009 sa uz nevyraba a ani vyrabat nebude, uz len dopredavaju ... takze na rozhodovanie ci 2009 alebo 2010 neni vela casu ... 😒

monulicka
27. jan 2010

ahojte zienky, tak ja sa musim pridat k tym, ktorym sa kolekcia 2010 nepaci... 😒
Preto som sa rozhodla kupit 2009, ale Jane Nomad, kedze som sa zalubila do prednych double-koleciek. A farba Utopia. Uz ho mame aj doma a prvy dojem nesklamal, uvidime ako sa prejavi v praxi...

strouzek
27. jan 2010

vorlinko tak barvy to je pravda, ty jsou jiné ve skutečnosti jak na netu, mě se taky extra nezdála oranžovo černá verze 09 ale byli jsme se kouknout naživo a líbila se mi moc a nakonec jsem si jí koupila ale barva je barva, ale vzhled pokud je šílenej tak to nebude zkreslené fotkou 😅

weirdo no já bych řekla že jane brzo přijde na to že udělali chybu, to samé se říkalo o verzích 07 a 08 že končí a stejně je dostaneš v pohodě i teď, takže buď mají obchody hodně velký předzásoby nebo nevím ale kamarádka si koupila verzi 07 v létě a neměla problém a druhá kamarádka má 08 kupovaný na podzim a taky neměla jediný problém koupit se dají pořád. podle mě by firma jane měla udělat mezi lidma statistiku kdo by si koupil 09 a 010, protože jak píšu já a mnoho mých známých by zaškrtla že verzi 010 by si nekoupili ani zadarmo a pokud by skončili verze 2009 tak by si šli koupit jinou značku kočárku.

bbn
27. jan 2010

Tak na stránkách výhradního dovozce pro čr jsem našla informaci, že šířka otočného sedáku kolekce 2010 je 31 cm, což je teda oproti kolekci 2009 o 7 cm méně a to už je opravdu dost.
Mně teda manžel na kolekci 2010 řekl, že je to jako u aut - nemá se kupovat nový model (série) auta, protože u nových modelů většinou nejsou vychytané všechny chyby, ty se projeví právě v těch prvních sériích až při používání zákazníky. Jané 2009 mělo před sebou několik let vývoje (kolekce 2006 - 2009) a tím, že je to poslední kolekce v sérii, tak má téměř všechny chybičky vychytané. U kolekce 2010 bych se bála, co všechno se bude muset vychytat ...ale to už uvidíte vy při provozu.

vorllinka
27. jan 2010

On ten vzhled ale zase není až tak šílenej. Každý má jiný vkus a myslím si, že nakonec se i ta 2010 bude líbit a prodávat se. Ale zatím jsem ji neviděla na živo, takže ruku do ohně bych za to nedala 😉

bbn 7 cm je už fakt celkem dost 😲

vorllinka
27. jan 2010

strouzku tady je 2010 vyfocená naživo a přijde mi to tedy něco jiného než ty obrázky na internetu u prodejců 😉

http://www.emimino.cz/diskuse/jane-2010-33056/

strouzek
27. jan 2010

vorli no na fotkách co si sem dala to fakt nevypadá tak špatně ale bohužel je tam nejvíc vidět sporťák , mě právě nejvíc odrazuje hluboká korba a u ní střecha a ta tam moc detailně vidět není. možná fakt změním názor až ho uvidím naživo ale stejně jsem ráda za náš 09 a neměnila bych 😵

oliver1
27. jan 2010

Ahojte, ja si kupujem 09 verziu , dnes má prísť do obchodu a v sobotu pojdeme preň , len som chcela povedať že ma pani upozornila že posledný krát bude mať 09 verzie potom už len 010 možno to naozaj prestanú vyrábať 😉 Ja si myslím že pravdu sa dozvieme len vtedy ak si to niektorá z nás kúpi, vyskúša a potom napíše skúsenosti, rozdiely bude vidieť aj tak len tá ktorá mala slalom 09 a potom 010. Dizajnovo je veľmi futuristický ale napr. aj vanička od Casualplay Mako je dosť futuristická - najprv sa mi veľmi páčila kým som ju nevidela naživo, tá vanička je tak úzka že fakt neviem dokedy sa tam zmestí mimi. 😒

monulicka
27. jan 2010

Ozaj a este: ja som si ten Nomad kupila cez net a farba je taka ista ako na fotke, nastastie 🙂
Mne ta 2010 dojde az prilis futuristicka na moj vkus...

strouzek
27. jan 2010

mě 010 nepřijde futuristická ale schizofrenní 😀 no ale tak hlavně že se někomu líbí 😉 jinak s těma barvama já nevím, já měla oranžovočerné janečko vykoukaný na netu, pak jsem jela do obchodu se na něho kouknout a barva byla jiná ale objednali jsem ho nakonec zase z netu kvůli tomu že tam vyšel levněji no a kočár došel a úplně jiný odstín než z netu a totálně jiná oranžová než v tom obchodě taknevím teda asi máme zrovna nějakou jinou serii nebo blbé oči 😀 ale nevadí mi to, jen fusak který jsem kupovala podle barvy kočárku z obchodu mi teď neladí úplně ke kočáru oranžovou ale to je mi fuk, hlavně že je janečko doma a odstíny oranžové neřeším.

llllucka
27. jan 2010

Tak holky,jako majitelka staršího modelu a už vetšího dítka,pokud je váha stejná,tak je to asi jedno.Ale ta šířka je dost mazec.Nedovedu si představit,že bych tam teď dala malýho ve fusaku a zimní bundě.

Hlavně,otočné sezení je důležité,pokud tak můžete udělat za jízdy.Pokud se musím rozhodnout doma,jestli pojedu tak nebo tak,tak to pro mě zase takový velký smysl nemá.

vorllinka
27. jan 2010

holky já nechci vypadat jako zastánce 2010, to vůbec - už jsem tu i psala, že zatím nejsme rozhodnutí, jestli 2009 nebo 2010, ale lllucko pro mě by to třeba smysl mělo. Mimčo se má narodit v červenci, takže tipuji, že v lednu už se do korby nevejde a předpokládám, že bude zima, takže bych ho určitě měla čelem k sobě, aby mu tam nefoukalo..

strouzku máš pravdu, že ta korbička je taková jiná, no.. Taky se mi ze začátku moc nelíbila, ale čím víc na ni koukám, tím mi připadá lepší 😉

asanaa
27. jan 2010

vorli 😀
holky já teda nevím,hrozně řešíte šírku kočárku...ale ten nový sporťák je stejně široký jako ostatní kočáry na trhu 😅
jen starší jané byli nejširší..máme starší takže vím 😉
Ale proč jste tak zhrozené??Jak to teda dělají všechny ostatní majitelky kočárů co nemají starší Jané?? 😀 😀

vladkaz1
27. jan 2010

http://www.malvik.sk/Kociky/sportove-kociky/Jan... baby a co hovorite na tento? viem ze je to mimo temu, ale neviem sa rozhodnut ci 3 alebo 4 kolesovy ..
Muz mi zahlasil dnes na tuto 4 rku ,ze je jak nakupny kosik s tesca, no moje nadsenie bolo potom uplne zdrtene ...a je tam super cena na neho ...... neviem sa rozhodnuuuut ☹

strouzek
27. jan 2010

nákupní košík 😀 no jak říkám sporťák z nový kolekce se mi líbí hlavně v tý fialový barvě i když já jsem úchyl na tříkolky takže já bych šla do 3kolky 😉 u korby je mi fuk šíře, délka, váha, počet koleček... ta je hnusná a hnusná zůstane 😀

asanaa
27. jan 2010

strouži tak si kup jen sporťák a kup si na něj hlubokou ze starší kolekce 😉

vladkaz1
27. jan 2010

😀 😀 😀 strouzek no co mu mam na to povedat?
Povedal nech mu dam uz pokoj a dojdu mi prasule idem podla svojeho svedomia, ci bude nadavat ,alebo nie ... sak na vsetko ma pindacky 😝 😀 , chlap jeden ..
Na 3 jke sa mu zas nepaci ,ze je na prednom kolese kotucova brzda ,sa mi smial ze to som kde videla na kociku kotucovu brzdu ze je to des,tak ja uz neviem 😝
Aj segra mi teraz hovori ze 3 jka je krajsia 🙂 ,ale vanicku budem kupovat starsiu kolekciu ,alebo prenosnu tasku v maji mam rodit ,myslim ze na leto staci aj taska ked ma otocnu sportovu cast co ty na to?

vorllinka
27. jan 2010

vladka mně se podle obrázků unlimit moc nelíbí, ale počkala bych na to jaký bude ve skutečnost 😉 A možná bych i přemýšlela na Concordem, kdybych chtěla 4kolový 😉

vladkaz1
27. jan 2010

ja som nerozhodna nemozem spavat baby ,kocik sa mi hrmi v sne normalne ...
Concord nechcem ..

strouzek
27. jan 2010

asan naštěstí mám svůj krásný 09 kočárek doma, díky bohu protože kdybych ho pak nesehnala a měla bych v nabídce obchodů jen tuhle obludu tak bych někoho zabila 😠 😀

tříkolka mě osobně příjde víc šmrncovní, 4koláky byli odjakživa ale tříkolky jsou novinky takže už proto se mi to líbí, navíc mi přijde že je to variabilnější na pohyb. co se týče brzdičky tak tu zase manža s tchánem obdivovali jak je to vymakaný s bzdou protože málokterej kočár má ruční brzdu 😵

marfic
27. jan 2010

asanaa, tak ja mám doma jeden kočiar, čo má šírku okolo 32cm, už neviem presne a musela som kúpiť Jane, aby mal malý viac pohodlia, lebo po premeraní v predajni bol tento a PP GT3 najväčší...
podľa mňa to bol jeden z najväčších kočiarov, čo bolo veľké plus a keď je dietko väčšie, nebolo veľmi na výber z kočíkov na trhu, lebo naozaj je ťažké posúdiť, aké veľké dieťa sa narodí a ako bude rásť...my sme mali v 11 mesiacoch 12,5 kg a niektoré deti majú toľko v 2 rokoch a vtedy sa už až tak nechcú voziť ako my teraz

llllucka
28. jan 2010

vorlinka:víš,krásně se to říká,ale realita je leckdy trochu jiná.Nechci být za každou cenu oponentem,jen přikládám zkušenost přeci jen už trošičku zkušenějšího voziče kočárku.
1. hodně dětí nechce vidět na rodiče,ale ven
2.ty pojedeš jen jedním směrem.Předpokládám,že ne,takže ti tam z jedné strany vždycky foukat bude (beru v potaz,že tomu budeš trošku clonit)
3.mýmu dítěti nikdy nevadilo,že na něj fouká (což v to polose opravdu moc nefouká a pokud použiju nánožník,je docela dost krytej).Vadí mu,když na něj svítí a to bohužel otočná sedačka neřeší (přehazovací rukojeť ano)
4.pokud je situace krytická,jedu s pláštěnkou

asana:ano,většina kočárků je takto širokých a to byl jeden z důvodů,proč jsem šla do jané.

Co se týká šířky kočárku,nezdá se to,ale je důležitější než délka.Hlavně,co se týká spaní dítěte v kočárku.Sama to odzkoušené nemám,protože používám jen slalom,ale od kamarádek,co mají třeba ještě golfky vím,že jim dítě lépe spí ve sporťáku,protože je širší.

shine82
28. jan 2010

Já teda nevím, už mám trochu strach, že se tu za chvíli strhne bitka, myslela jsem že se tu diskutuje o výhodách a nevýhodách obou kočárků, ne že se tu budem za chvíli bít hlava nehlava o to, že MUJ kočár je nejlepší 😉 😠

asanaa
28. jan 2010

shine 😉 jojo bohužel tady na koníkovi se moc klidně diskutovat nedá ☹

vorllinka
28. jan 2010

shine mně to ale nepřijde, že by se tady měla strhnout bitka. Já jsem ráda, že sem každá napíše svůj názor popř. zkušenosti. A beru názory lllucky jako zkušené uživatelky Jané 2009. Jenom se mi trošku nelíbí, když někdo o něčem říká, že kočár, který ještě vůbec neviděl!!! je hnusný a obludný 😕 😀

shine82
28. jan 2010

Já jsem třeba celkem spokojena se svým quinny buzzem, má 30cm širokou otočnou celonaklápěcí sedačku, kterou většina mamin kritizuje, no a můj štěpík v ní od sedmi měsíců do ted (je mu rok a půl) moc rád spinká a je v ní moc spokojen, bohužel já nejsem moc spokojena s podvozkem kočárku, ta malá kolečka nejsou do terénu nic moc, proto u druhého dítka chci jiný kočárek a podvozek jané slalom se mi moc líbí, ale ta otočná sedačka je pro mě dost důležitá, proto se mi líbí model 2010 🙂

marfic
28. jan 2010

baby, ja som napísala len svoju skúsenosť, lebo práve kvôli zlému rozhodnutiu som musela kupovať ďalší kočiar, nejak som neriešila šírku športového a v podstate som sa popálila, lebo som musela kúpiť ďalší a to už je potom dosť drahé, ja až tak dizajn neriešim, hlavne pohodlie, lebo v tom úzkom si nemal kde dať ručičky pri spaní....
v podstate som zareagovala na to, čo napísala asana, že čo robia mamičky, ktoré majú užší kočiar, tak ja som bola prinútená kúpiť širší a nakoniec to bol Jane nomad