icon

Prieskum kočíkov. Pridajte svoje postrehy

rybka17
2. mar 2010

mile maminky, kedze sa chystam kupit kocik a v obchodoch je toho nepreberne mnozstvo, rada sa opytam tych skusenych, a mozno tato tema pomoze inym buducim maminkam ktore maju taku istu dilemu ako ja.
Podobnu temu som zatial nenasla (iba anketu ohladom ceny kocikov).
Bola by som rada keby ste pisali iba k teme , aby to bolo strucne a vystizne a aby sa to nezvrhlo k rozhovorom o pocasi a krmeni a pod... a odpovede asi takymto stylom:
znacka, druh kocika, cena, kde bol kupeny, praktickost kocika (kolesa, ulozny priestor, velkost vanicky , udrzba, zivotnost , bezpecnost, kazivost, reklamacie,... atd...)
a kupili by ste si ten isty kocik zas alebo radsej nejaky iny? ak ano - aky?
dakujem za odpovede 😉

Strana
z2
m311
2. jan 2011

Ahoj,
napadlo mě, ráda bych prodala golfky Inglesina zippy (model 2011), samozřejmně v záruce.
Pořádám aukci od 1,- Kč . tak pokud by měl někdo zájem... Jukněte na: http://www.mimiaukce.cz/aukce.php?id=6639619
Díky a šťastný nový rok. 🙂

marecek4
2. jan 2011

já přiznávám moji mánii,ale i úlety u kočárků-někdy i opodstatněné výměny-začínali jsem s Takem-z bazárku,těsně po záruce,používaný pouze jako hluboký-2600,-,velký košík,nafukovací kola ale!!!,jako sporťák nevyhovující,roční prcek se nevleze,padají mu nožičky,tak výměna za ani nevím co-snad Zekiwa 1000,-,ještě teď v 18měsících jsme ve hluboké verzi a mám dojem,že se tam vleze i příští rok,jinak jako sporťák je taky ucházející,jen košík by mohl být větší,kola nafukovací,takže terén bez problémů zvládá,mezitím jsem měli ještě Graco 1500,- -sporťák s naklapávací autosedačkou-perfektní,košík veliký,jen pro mně trošku nižší,takže jak malý vyrostl ze sedačky tak putoval dál,dál jsem si koupila sportovní tříkolku Chilldwhels 1500,- -pro mě perfektní,s krásně velikým košem,nafukovací kolečka,jen náš táta s ním odmítl jezdit,tak se posunula a místo ní jsme na jaro pořídili Chicco ponee XS-doma odzkoušený tak zatím v pohodě venku teprve uvidíme,no a na cestování máme koupené golfáčky Piere Gardin-Ibis 2800,- perfektní-teleskopická rukojeť,pláštěnka a nánožník v ceně-jen mají malý košíček,no a ctí a darem jsem dostala sporťáček Dema,který jsem z důvodu nepoužitelnosti pro mou osobu ihned poslala dál-byl moc nizunký a pro mých 180 cm nepoužitelný,doufám,že teď už žádný povoz kupovat už nebudem a přeskočíme rovnou na tříkolku kolo atd.,výběr je opravdu veliký-z těch co jsem měla bych už nešla do Taka-právě kvůli malému sporťáku,a bohužel kočárek který by mi vyhovoval po všech stránkách a splňoval všechny požadavky jsem neobjevila

kutcher
2. jan 2011

Asi uz budu trapna, ale ja jsem za Inglesinu. mam otutto, ale libi se mi i ty ostatni.

jasekd
3. jan 2011

BABY ACTIVE BALLERINA, typ White orchidea, polsky kombinovany kocarek, podvozek klasicka 4kolka houpaci, super do terenu. Na podvozek se da hluboka korba, sportovni sedacka nebo autosedacka (prodavaji s adapterem, my nemame). Barevna kombinace bilo-cerna zajimava, elegantni, snadno udrzovatelna, potah jde sejmout a vyprat (pisou tusim na 30 v pracce, ja radsi v ruce. Cena za novy tusim 5800 Kc (novy, kolekce 2009, hluboky a sportak, bez autosed.)
Podvozek: houpavy, nafuk. neotaciva kola, drateny kos hodne uveze (napr. dva kartony mineralek), rukovet polohovaci (asi 5 poloh), brzda nozni (rozbila se na jedne strane, asi jsme na neco najeli, ale slo snadno doma opravit)
Hluboky: super prostorna korba, ktera se da prehodit po i proti smeru jizdy, lehce ovladatelny, pekny design.
Sportak: zda se mi maly, kor ted na zimu, kratke popruhy pri lezicim diteti ve fusaku, v poloze uplny leh horsi teziste nez u hlubokeho, proti hlubokemu posazen nize, cili mene prostoru v kosi, ale stale to jde. Take se da otocit sedacka po i proti smeru.
Zaver: jako hluboky urcite znova, je super, jako sportak zatim staci, neni vyzkouseny v lete a na sedici dite, ale nemohu plne doporucit. Dalsi nevyhoda je vetsi velikost slozeneho, nevhodny do mensiho auta a na caste prevazeni, rozklada se ale snadno a rychle.

JANE POWERTWIN, tandemovy kocar pro dvojcata a deti blizko za sebou, 3kolka s prednim otocnym kolem, zatim nevyzkousen v praxi, zda se (bez deti) dobre ovladatelny, sam o sobe celkem lehky, nebude vhodny do terenu, vejde se do vytahu v panelaku (ale ne nejspis toho stareho nejmensiho), velmi snadne rozlozeni a na to, ze je to kocar pro dve deti, velmi skladny do auta, cena (dost) ojeteho 3000.

rush
3. jan 2011

ja som osobne testovala concord neo a fusion..oba super a este maclaren golfac, vrelo odporucam...podla mna naj kociky

NEO
vyhoda super lahky super skladny / otocny smer jazdy / maly a pritom priestranny, vanicku mam scout / perfektny, da sa zlozit, takze ked sme niekam isli nezaberala miesto v aute.
nevyhoda maly nakupny kosik ale aspon nanakupujem, neminam a nemusim potom vlacit 😀
kupovany cez www.kiddicare.com, cena do 900ecok aj s dopravou...3kombinacia s fusakom aj s taskou..ale uz si presne nepamatam...

FUSION
vyhoda oooooooooooooobrovsky sportak / priestrannejsi nakupny kosik / super manevrovatelnost / lahsi ako ostatne vacsie kociky / vyborne sa sklada a aj ked je vacsi zmesti sa do pidi kufrov aut
nevyhoda / neda sa otocit proti smere jazdy..ale mojmu 13mesacnemu chlapovi to vooooooooooooobec nevadi 😉 a ja som si uz tiez zvykla..
mam sportak, kupovany v brendone www.brendon.sk v super akcii za 280ecok

MACLAREN spitfire ...to bola laska na prvy pohlad...maximalna spokojnost...nechcem iny 😉
vyhody lahky, skladny, uuuzasne manevrovatelny, da sa dat do lahu, ma aj fajn nakupny kosik
nevyhoda...neda sa sklopit strieska proti slnku uplne dole..skoda...to by som uvitala..ale vyriesila som to uni clonou a mam aj slnecnik, takze neriesim 😉 a este ze nie je najlacnejsi 😅 komplet s vybavou stal 290a nieco eur v akcii www.predeti.sk

kociky urcite odporucam 😉 a este aj dobre vyzeraju podla mna...kupila by som ich urcite znova 😉
este sa mi pacia xlander xa ten novy a casualplay s4 ten stary 2009 model nie ten reverse...ale nemam odskusane, tak neviem, a este teutonia..ale ta ma nudny dizajn a uzky sportak podla mna 😅

syja19
23. mar 2012

Prosim vas mate niekto skusenosti s kocarikom chicco trio travel system ?alebo aj vseobecne s kocarmi krore maju male kolesa 4x2.....ako sa s nimi riadi?... dakujem

lenkasop
1. máj 2012

@talinka @rush Ahojte dievčatá,prepáčte moju odvahu Vám napísať, ale chcem sa s Vami poradiť ...neviem sa rozhodnúť medzi Jane nomad a Concord fusion. Môžete mi napísať nejaký Váš postreh na tieto kočíky ( + aj - ). Aký je medzi nimi rozdiel okrem kolies? Ďakujem 🙂

ela_79
1. máj 2012

Jane slalom 2009, sportiak:
+ lahky na to ako je terenny, dobre odpruzeny, lahko ovladatelny, dobre riesene tazisko a priestranny
- polohovanie chrbata popruhom neumoznuje plny sed, folia v strieske bola uplna blbost, akurat sa trhala a nevyhnuitnostou bolo tienidlo, mohutne madlo 6 mesacnemu babu prekazali vo vyhlade a davalo mi to poriadne najavo, pre starsie dieta ok

Bertini X4, sportiak:
+ asi len dizajn
- okrem dizajnu vsetko - hmotnost, mohutny kocik bez pruzenia, mala sportova cast, ovladanie,neprakticke skladanie ...

lenkasop
1. máj 2012

@ela_79 a jane nomad má polohovanie na popruhy, či to má concord???

bambulka81
1. máj 2012

ja mam Peg Perego GT3. som na 100% spokojna...tento model je bezpecna, priestranna,lahko ovladatelna trojkolka s velkymi nafukovatelnymi kolesami.odpruzenie zadnych kolies je nastavitelne do 3poloh podla terenu.predne koleso sa otaca v 360°uhle,teda kocik otocim jednou rukou na mieste.dietatko drzia 5bodove bezpecnostne pasy. opierka je nastavitelna do 3-4 poloch.na strieske je moznost odopnutia casti pre kontrolu babatka...jedna negativna vec: sportak sa neda otocit aby mamina videla na dietatko.ono sedi v smere jazdy.jasne zlozenie a rozlozenie je velmi jednoduche.odporucam hlavne tym mamickam ktore maju vacsi kufor v afticku.

ela_79
2. máj 2012

@lenkasop neviem ako nomad ale slalom to mal na popruhy. Viem ze slalomy reverse uz vyuzivaju ten llepsi system poolohovania opierky. Concord fusion sa mi zda ze to ma tiez na popruhy a neviem ci nejaky kocik, ktory ma polohovanie popruhom dosiahne normalny sed a to vraj vela detom vadi. Slalom, nomad a aj fusion baby chvalia co do ovladania, ale viem o viacerych detoch, ktorym vadilo to mohutne madlo. 6 mesacne dieta uz vo vanicke velmi nezabavis a v sportiaku ma to madlo akurat vo vyske oci. Ale v zime a pri vacsich detoch tu priestrannost oceniis.

lenkasop
2. máj 2012

@ela_79 ďakujem za info,budem musieť zastaviť nejakú mamičku s kočíkom a popýtať sa 😀 😀 rozhodujeme sa medzi nomadom alebo fusionom 🙂

ela_79
2. máj 2012

@lenkasop este zalezi ci mas ten kocik jane alebo concord na striedacku s niecim lahuckym a skladnym do auta. Mala sla z vanicky do golfiek a potrebovala som nieco s vacsimi kolesami k nim ... no a vyhlad sa nedal porovnat, male dieta neosalis ... mono ked prejdes z vanicky rovno do nomada tak to bude hned oki lebo vyhlad bude porovnavat len s vanickou, z ktorej bol vyhlad nulovy ...

lenkasop
2. máj 2012

@ela_79 nebudem mať s ním nič na striedačku 🙂 ty by si si ktorý vybrala? ešte neviem aká látka je v oblasti nožičiek v concorde, v nomade je tam koženka či niečo podobné. Kvôli špine

talinka
25. máj 2012

@lenkasop ahoj, dlhsie som tu nebola...ja uz asi velmi neporadim, nomad som mala trojkombinaciu v roku 2008 a 2010 som mala concord...za tu dobu nemam odsledovane ako sa zmenili a ako vyzeraju momentalne 🙂 ci su nejake vylepsenia alebo tak...ale tieto dve kupy kocikov som nikdy neolutovala, bola som spokojna s oboma aj concordom aj nomadom, je to velmi podobne, dolezite bolo u mna, ze su lahke na to ake su priestranne a to som mala nastudovane skoro vsetky kociky..pre a proti...ale jedno je iste, idealny kocik neexistuje a kazda mamicka ti da ine pre a proti, lebo zalezi od kazdeho co je prenho dolezitejsie a co menej.. 😉 mna nesklamali nijak zavazne..a s tym vyhladom neviem co sa tu spominalo, nic take som nepostrehla... 🙂 ale keby ta nieco zaujimalo zalovim v pamati a poradim 🙂 urcite sa dobre rozhodnes, ja som sa do nomadu vtedy zamilovala na prvy pohlad, no nasledovaly viacmesacne prieskumy a nomad aj vyhral ...a potom som predala trojkombinaciu a kedze fusion podobny bol, a nechcela som znova sportiak taky isty, tak aby bola troska zmena s podobnymi kvalitami kocika, isli sme do concordu...ale neviem povedat,ktory mi viac vyhovoval..moj drahy frflal, ze nomad mal radsej,ale podla mna to bolo len o zvyku 🙂

drakryba
1. feb 2013

@zuzul1310 ten graco quattro ked vidim, no hroza - teda vlastne ked ho pocujem - ozaj neskutocne hrkoce, tiez by som ho nekupila...

mimikas
1. feb 2013

Pridavam moje skusenosti:
Peg Perego GT3, masa som 3 kombinaciu, moja osudova, uz nikdy by som nekupila 3 kombinaciu:
+ Naozaj velky sportiak, pohodlany a polohovatelny do uplneho lahu
+ skvele odprizenie
+ nastavitelne odpruzenie
+ ruzna brzda, mala aj polohu len na spomalovanie ked isiel clovek dpolu kopcom
+ dobry sportak hlavne do terenu
+ zatepleny nanoznik

- naozej tazka konstrukcia
- velke rozmery po zlozeni ( mam Renault Megan a ledva ledva som ho tam dostala)
- neda sa otocit proti smeru jazdy, (mne odobne to az tak nevadi
- vanicka sa tvari ze je veka ale az tak velmi nie je, moj maly sa tam ako 4 mesacny uz nezmestil
- strieska sa da preklopit viad do predu len ked je dieta v sede, ked lezi tak mu ledva zakryje hlavu
- peg perego vajicko asi najhorsie ake som kedy videla, zly tvar, uzke a zo zlym sklonom

drakryba
1. feb 2013

ja som mala prvý kočík Baby smile Orion - taká kombinácia s nafukovacími kolesami, úžasný do snehu alebo do prírody, na bežné prechádzky však nie, lebo to musíš stále nadvihovať, výhodu však mal prehadzovateľnú rúčku, čo som veľakrát ocenila a úžasne veľký nákupný košík.
Ďalej som mala Promitex - golfky so spojenou rúčkou z druhej ruky, tam sa nám však začalo kaziť jedno koleso, to by však nebol problém, len bol veľmi nízky, ja som maličká, mne to nevadilo, ale švagor je vysokánsky a ten malého naozaj nemohol kočíkovať, lebo tá rúčka bola veľmi nízko.
Ďalší som kúpila Silver Cross 3dpram - tak to boli golfky, rúčky sa dali nastaviť do dvoch polôh, úžasné polstrovanie pre dieťa, fusak v rámci kočíka, strieška sa dala až dopredu, len mi nevyhovovalo, že som naň musela pri vychádzaní na obrubník stále stúpať, nebol odpružený a tým pádom aj hrkotal a osobne mne nevyhovujú golfky, mám radšej spojenú rúčku, tak som ho predala a
ďalší sme mali Chicco Simplicity, tomu som mohla vyčítať iba málo a to, že pri vychádzaní na obrubník ho nebolo síce treba nadvihovať, ale moja mama ho nedokázala nadvihnúť, išiel ťažko, inak bol priestranný, veľký košík, dobré polstrovanie, kolesá sa tiež dali v pohode, rúčka nastaviteľná, jednoduché skladanie aj rozkladanie jednou rukou, ale asi 3x sa mi stalo, že keď som s ním išla dole po schodoch, tak sa mi zložil aj keď tam malý sedel, tak som ho predala a
ďalší sme mali Hauck Capri ten je v pohode, len strieška nejde až úplne dole, ale je dobre odpružený, rúčka je dosť vysoko a dá sa nastaviť nie do výšky, ale rôzne otočiť, ale nie je k nemu ani len nánožník, ciže len čisto kočík, bol však vo veľmi dobrej akcii, za takú cenu som v tom čase nekúpila ani použitý kočík a
ešte sme mali Peg Perego Uno - perfektný, lebo si vieš vaničku spraviť zo športovej časti, čiže ju nemáš navyše, je to veľký kočík, ktorý zložíš ako malý, strieška ide až dopredu, rúčka prehadzovateľná - a tu je jediná malá nevýhoda, z jednej strany ho nenadvihneš, mušíš naň stúpať, ale inak je super.

mimikas
1. feb 2013

Peg Perego Book
+ Na svoje rozmery ma velku sportovu cast a dlhu opierku chrbta
+ sklada sa lahko a nezaberie vela miesta
+ uzky rozchod kolies, ocenite hlavne pri prechode do niektorych obchodov, elektriciek a malych vytahov
+ je lahky a dobre ovladatelny
+ strieska je velka a zakryje cele dieta ak je aj v lahu
+ kolesa su gumene ale v celko dost dobre a zadne su dostatocne velke

- kosik je labilny aj ked dost velky
- rucka ma divny tvar
- polohovanie chrbta nie je najjednoduchsie a zvykne sa zasekavat
- odpruzenie nie je najuzasnejsie ale staci na bezne chodniky, ale na turu by som s nim nesla
- ked ho tlacite v snehu tak sa namakate
- Mne vadi najviac ze ked je sportak v uplnom lahu tak taska zakvacena na uskach kocika malemu bucha do hlavy\

Musim ale povedat ze v celku som s nim spokojna, ale nie som si ista ci by som si ho este raz kupila 😖

veronica30
28. jún 2013

ahojte neviete mi poradit ake su kociky depemo kodiak?

kasper13
24. aug 2014

Mam kocik peg perego centro bol kupeny pouzivany, dosiel mi zlozeny rozlozila som a od tej doby az do dnes sme neskladali nakolko sa pozival len pri navsteve vnucky, dnes uz nevyzivany chcela som ho zlozit, ale klapky , packy som v zadu zatlacila a kocik nie a nie zlozit neviem ci treba este daco stlacit co som nasla video sice nekvalitne tam len zatlacili jednu druhu packu a podvihli rucku zo zadu do predu a bolo, nechcem to silit a neviem ako na to, ma niekto skusenost-radu,dik.

emmilly
24. aug 2014

ahoj pridavam moju skusenost. mam 16 mesacne dieta. Mame kociar Tako warrior fuxion. Prezili sme s nim zimu aj leto a hodnotim ho takto
- vanicka - perfektna, pomerne velka, dlho vyuzivatelna, krasne polohovatelna uz aj vo vanicke, lahko opratelne potahy, nanoznik na vanicku, strieska dostatocne velka

sportova cast - perfektna, velka, polohovatelna do 3 poloh, madlo perfektne, a ta sportova cast je ozaj perfektna pretoze kamoska ma jane a je to otras maly tam poriadne ani nemoze sediet pretoze nieje za rovno aleakokeby v jame. proste stale len vykukuje, taktiez nanoznik na sportovy kociar

- moznost otacat kociar v smere jazde pripadne oproti jazdy co je velka vyhoda
- rucka kociara polohovatelna na x sposobov co je pre vysoke zeny velke + - viem o com hovorim
- kos na kocari perfektne velky, plastenka tiez vyborna sietka proti hmyzu vyuzitelna na 100percent. vsetko v cene kociara

- autosedacka spokojnost my sme vyuzivali vajicko do 10kg

vajicko sa uklada na kociar pomocou konstrukcie ktora je v cene.
Kolieska sa daju otacat aj uzamknut aby sli len rovno. Kolieska vyborne do terenu i zimy. mam odskusane na 100percent caste prechadzky do lesa ci zima ci leto.

neviem ci som spomen ula vsetko ale hadam ano. ak by som si mala kupit este raz kociar urcite ho kupim opat. Velka praktickost , spolahlivost a cena tiez pristupna myslim ze kolo 300e. tak dufam ze ti moj nazor pomoze

toronto_girl
24. aug 2014

Ja som mala hlboky kociar Dema Pure ( vlastne este ho aj mam) a podla mna splnil svoj ucel... vozili sme v nom maleho, v spodnej casti kocika sme mali nakup 🙂, ked sme chodili na nakupy do hypermarketu ... Kedze sa maly narodil v zime, tak kociar sme nemali problem s kocikovanim v snehu - gumene kolieska. Vanicka bola polohovatelna a aj rukovat kociara. Svoj ucel splnil a potom som kupila golfkac pre maleho. Este vyhodou kociara bola hmotnost, lahko sa dal zlozit. 🙂

Strana
z2