icon

Prináša kočík v dome pred narodením smolu?

colormoda
30. aug 2015

Maminky chcem sa vas spytat , ci ste mali v dome kočík pripraveny este pred narodením dietatka. Kupili sme kocik a mame trocha problem s jeho odlozenim a pocula som take , že doma nemože byt až kym sa nenarodí babatko lebo to prinasa smolu a nestastie .... je to pravda ?

Strana
z2
zenulkaaa
31. aug 2015

@colormoda prosim ta, hádam nebudeš verit nejakým povedačkám. Jasné že som mala ešte pred narodenim, po narodeni drobca budeš mať uplne ine starosti ako ešte vyberat kočik.
Fakt sa čudujem, že niekto v dnešnej dobe veri takým hlupostiam.

monhla
31. aug 2015

@karin363 Moja prvá je tiež aprílová a doktorka mi povedla pri prvej návšteve /cstavili sme sa u nej cestou z pôrodnice/ že s bábom hneď von. Veď nemrzlo.
Tretie bude októbrové a neviem si predstaviť byť 2 týždne doma - jedine, že by moje dcérenky chodili celý ten čas do škôlky samé 😝
Pekne šupnem bábo do kočíka a pôjdem. Len dúfam, že prvé dni sa mi aspoň na ráno podarí niekoho vybaviť, nech si trošku odpočiniem 😉

leanax
31. aug 2015

ja som kúpila kočík tri mesiace pred pôrodom a odložila som si ho ku svokre do domu... doma (v bytovke) nemáme pivnice, nemala som miesto... ale keby že máme tak by som si ho pekne prikryla sáčkom, aby nenapadal prach na neho a nechám si ho v pivnici. Keď som bola tehotná tiež som na toto myslela a vtedy by som do bytu kočík nedala, ale teraz už je to iné, asi hormóny pôsobia aj na myslenie. 😀

karin363
31. aug 2015

@monhla mne dr. zakazala s dietatom von, tak som robila tak ako kazala, zdravie dietata mi bolo prvorade. Ale co lekar, to iny nazor.

miku1
31. aug 2015

@colormoda Ja som začala chystať výbavičku asi v nejakom 5tom mesiaci. Kočiar som mala doma nachystaný 4 mesiace pred pôrodom. Neverím na takéto somariny....

monhla
31. aug 2015

@karin363 A vieš dôvod? Lebo v TT aj v pôrodnici mali okná dokorán, tak nechápem, prečo by dieťatko nemohlo ležať v kočíku na terase, ale v postielke pri otvorenom okne áno. 😝
Nejak mi to nedáva zmysel.

karin363
31. aug 2015

@monhla nam okna zakazali v porodnici otvarat aa ked sme si aj otvorili ze na vetracku, tak dieta lezat pri okne nemohlo, bo boli vecne dvere otvorene aa na dieta tahalo, bol prievan.

aa zase som sa utvrdila len v jednom, aa to, ze MLCANIE JE ZLATO. Pekny den dievcata.

monhla
31. aug 2015

@karin363 Ja zasa, že čo lekár to iný "príkaz". My sme mali v pôrodnici prievan každú chvíľu 😝
Aspoň vidíme, že zbytočne sa budeme hádať my, keď sa nevedia dohodnúť ani lekári 😀 😀 😀

Len mi stále príde divné veriť poverám. No však pri druhom tehu a druhom bábenku to všetky prejde. Lebo si neviem predstaviť nemať napr. postieľku, kedže ju máme v spálni už vyše 5 rokov 😀

tiumen
31. aug 2015

Ja som mala kočík už 4mesiace pred pôrodom kúpený 😆 netreba veriť všetkým chujovinám 😵

steinarka
31. aug 2015

Čo sa má stať, stane sa.. bez ohľadu na kúpenú výbavičku, kočík, postieľku... problém je, že niektorí ľudia potrebujú vždy za všetko zlé niekoho, príp. niečo obviňovať.. Ak už neobviňujú Boha, tak hold, dobrý je aj taký kočík, alebo aj postieľka 😀 veď predsa musí niekto niesť zodpovednosť za to, čo sa stalo, nie? 😀 takéto dementné názory by som pochopila v stredoveku.. sa čudujem, že niekto sa nad tým ešte pozastavuje......... 🙄 @colormoda

colormoda
autor
31. aug 2015

Ja sa nad tym nepozastavujem steinarka .... pytala som sa na vas nazor, pretoze sto ludi sto nazorov. 😲

katussska24
31. aug 2015

@colormoda je to povera. aky by to malo v reale vplyv teda naozaj neviem 😀 😀 😀
znie to neuveritelne, ale netreba nosit ani cervene maslicky na kociku a poobvazovat sa cervenymi snurkami....nema to ziaden vplyv ani efekt, este mozno tak asi k nim kupis cervene lodicky alebo tenisky 😉

osobne ma fascinuju mamicky s cervenymi maslickami, ktore si sadnu do zafajcenej kaviarne, alebo si same zapalia pri prechadzke....myslim, ze toto su "zalezitosti", kt. treba venovat svoju pozornost a kt. prinasaju skutocnu "smolu"....

preapaaana, vyhlasme STOP poveram.. osvietena to doba !!!

karin363
31. aug 2015

@monhla pri druhom babatku to je ine, vacsinou druhe babatko dedi po prvom. Ja som 2x potratila aa tato povera koluje u nas v celej rodine uz po dlhe desatrocia. A kedze som viackrat potratila, nechcela som riskovat, proste som sa tej povery bala. Postielku aa vsetky ine vecicky som uz mala nachystane, poprane, pozehlene. Ale kocik, ten som kupovala az po porode. Vybrany bol, to ano, ale domov sme ho priniesli az ked sa deticky narodili. Pri prvom tehu som hned, ako mi bolo potvrdene tehu kupila oranzove dupacky, mala som z toho radost aa do tyzdna prislo krvacanie, aa mne ostali len slzy pri pohlade na tie dupacky. Aj z tohto dovodu, vybavicku som chystala az ked som bola v 3 trimestri, skor nie.

karin363
31. aug 2015

@katussska24 je to ako ked niekto veri v Boha, iny nie. Povieme si, stop veriacim ludom aa koniec s celou cirkvou?? Kazdy ma pravo, comu verit aa comu nie.

linduska86
31. aug 2015

😀 uprimne si ma rozosmiala 😀 😀 Kočík som mala doma a ani nie novy , synovi som nezaväzovala ziadne cervene masle na ruky ani nohy, neprikrívala som ho ani plachtou ani nicim - hrdo som hlasila , ze som matka , ale rob ako uznas za vhodne 😀 je to blbost.

katussska24
31. aug 2015

@karin363 myslím ze vierovyznanie resp náboženstvo a povery a mýty su dve odlišne veci.
Áno, vždy je to vec názoru, nikomu neberiem ked chce veriť aj... " tomuto".... Len si myslím, ze práve upínanie sa na povery viac uškodí ako pomôže...

Btw mam dceru, 2r 9m, skvelý zdravotný stav, psychicky aj fyzicky , kočík kúpený v 12.tt kedže sa to nenormálne oplatilo vtedy 😉 to len na okraj....Ani červene stužky sme nemali a teda búrame všetky povery rad radom musím konštatovať - nepriamo 😉

Ale ak s tym ma niekto problém, kľudne aj celu výbavičku až po po pôrode... Ganz real...Len mam pocit ze len vtedy tu ženu picne z toľkých povinnosti... No placebo efekt je niekedy mocný...

linduska86
31. aug 2015

@karin363 jeziiis to je jaka debilina - isto si potratila preto lebo si mala doma kocik? sa citas po sebe?
asi tam bol nejaky fyziologicky povod - a nie kravina - co povedala stara baba na dvore.. ak raz mas telo nastavene tak, ze ten plod sa tam nezachyti tak mozes sa aj na hlavu postavit - je to vsetko o tom ako to telo prijme a nie o tom, ci kupis dupacky alebo nie 🙂

blue_eyes
31. aug 2015

ja som mala kociar kupeny den pred pôrodom....lebo som skor nemala cas....a hned ako sme dosli z nemocky tak sme isli von.....su to len povery

karin363
31. aug 2015

@linduska86 ja viem co pisem, otazka je, ci vies TY citat, pretoze nikde som nenapisala, ze som potratila preto, ze som mala doma kocik. Viackrat som tu napisala, ze kocik som kupila az po porode, ostatna vybavicka bola kupena aa nachystana pre dietatko este pred porodom. To poprve, aa nevkladaj mi do ust to, co som nenapisala!!!

A po druhe, s tymi dupackami, ako som pisala, kde je napisane, ze som potratila preto, lebo som si uz nieco kupila???? Nikde, tak sa uvedom, co komu pises, ked vsetko prekrutis aa urobis zo somara komara. Ja som poukazovala na to, ze z hladiska citoveho, viem ake to je ked zena pride o dieta aa ked ma uz doma vybavicku, moze ju strata dietata boliet este viac, pri pohlade na tie veci. Ako mna. Ze preto, az ked bolo iste, ze sa dietatko narodi, urobila som si az potom vybavicku, to bolo v tom 3 trimestri. Citaj co pisem!!!!

karin363
31. aug 2015

Ja som si len napisala svoj nazor aa ak ma za to tu teraz budete je...at, pretoze vy ste ineho nazoru, tak koniec, koncim tuto diskusiu. Je moja vec, comu verim, comu nie. Zazila som stratu dietata a nie raz, viem ako to boli aa viem, co robim aa ano, ked ide o deti, som v tejto veci poverciva aa davam si pozor. Tot sio. Cafte

kikakik18
31. aug 2015

Ja na povery neverím. Ak sa niečo má stať, tak sa stane a neovplyvní to kúpa kočíka. SKôr sa sústredím, aby som dostatočne oddychovala a zdravo sa stravovala ako na takéto povedačky. Kočík sme kúpili na začiatku 5 mesiaca. Boli sme na dovolenke v Čechách a tam som ho videla v kamennej predajni. Na SK sa dá kúpiť len cez net. Páčil sa nám, dlho som o ňom čítala, sedela farba, tak sme ho vzali. Doma ho síce nemám teraz, ale nie kvôli povere. Máme malý dom a nechcem aby zbytočne zavadzal. A tiež ho nechcem nechávať v šope kde skladujem zaváraniny a podobné veci, aby nenavlhol a nedostali sa do§ myši. Takže je u babky doma teraz. Výbavičky si tiež obzerám, porovnávam, vyberám. Nebudem potom v strese na poslednú cvhíľu nakupovať a rozhodnem sa pre prvú vec, ktorú uvidím. Radšej si všetko prichystám, oblečenie operiem a ožehlím a po príchode z pôrodnice budem čo najviac oddychovať a nie sa naháňať za výbavičkou 🙂

linduska86
31. aug 2015

@karin363 ale ved ano je to tvoja vec - ale emocionalne hladisko a fyziologicke - mne to prislo tak, ze ty veris tymto nezmyslom poveram a preto si myslis, ze kupit kociar dopredu prinasa smolu a zena moze potratit - to je pre mna nevysvetlitelna vec - a s vierou v boha to nema nic spolocne - ked si dam pohar vody a presvedcim sa , ze je tam vodka aj sa opijem 🙂 (výkricniky) - tu nemusis pouzivat 🙂 Prajem veľa štastia a urcite som sa ta nechcela dotknut - ale tieto otazky na MK su cim dalej tym divnejsie ...

vikusjk
31. aug 2015

My sme mali doma kočiar asi dva mesiace pred narodením malej a všetko bolo úplne v poriadku, malá je zdravá a šťastná 😉 Kočík sme kupovali v októbri s tým, že dodanie sme dali na január po novom roku, aby nám zbytočne nezavadzal. Bola aj super cena, ale platili sme až pri odbere. A malá sa narodila v marci. Takže toť naša osobná skúsenosť.

heeedka
31. aug 2015

Niektorí ľudia by fakt mali vrátiť občiansky...

oddrobceka
31. aug 2015

pri prvom tehu som mala kocik od 17 tt pri druhom od 21 tt, oba porody prebehly absolutne bez problemov... smolu si privodime jedine negativnym zmyslanim a tym, ze budeme verit poveram

ivca88
31. aug 2015

Aano ... a deti nosia bociany ! 😀 😀 😀
Ja mám od 17 tt... a som rada ... lebo bol v akcii ... ! 😀

karin363
31. aug 2015

@linduska86 len som si vyjadrila svoj nazor, ak by samotna autorka nebola tak trosku poverciva, tato otazka tu nepadne. Je to moj nazor, skor som opatrna so stipkou povercivosti. A je to podla mna to iste ako viera v boha, bud veris, alebo nie. Ale to je na inu temu aa ja tuto temu uz definitivne koncim.

@heeedka ano mali, to mas pravdu!!!

stastnatehulka
31. aug 2015

boooooze,keby tak stastie a zdtravie zalezalo od toho 😒

monhla
31. aug 2015

@karin363 Ten prvý trimeser chápem. Ja som síce takú skúsenosť nezažila, no som asi jediná v rodine, čo mala také šťastie. Takže chápem tie obavy.
No ako baby spomenuli, nevidím rozdiel v tom kúpiť výbavičku, či postieľku či kočík. Ani jedno neublíži.
To, že väčšina tieto veci nekupuje počas prvého trimestra je pochopiteľné /ja som nevydržala/ no nekupovať v druhom a hlavne v treťom trimestri mi príde na škodu - toľko radosti z vecičiek /a to chystám tieto veci 3x 🙂 /
A hlavne tie povery narobia často veľa škody, lebo spôsobujú stres. A ten škodí ozaj.

babydesire
31. aug 2015

karin363 ja ta chapem aj ja som poverciva a vsetky tie co nezazili potrat a utocia na teba su len nechapave a hlupucke..nemaj im to za zle ved oni si tym nepresli,nevedia aka je to bolest..ja to viem a tiez mi vraveli nebud poverciva a o dietatko sme prisli,nevravim,ze to bolo kvoli poveram nevie sa pricina (pri prvom potrate to malokto vie iste) a tak sa snazim drzat sa povier.nieze by som bola extra poverciva ale ide o moje dietatko,druhe dietatko ktore cakam!!!urobim pren vsetko! Ale ak to bude dalej dobre pokracovat vybavu aj kocik nakupime pred porodom asi tak v 3.trimestri skor nie.ale napriklad kamoska s vaznou diagnozou mala veela veci prichystanych davno pred otehotnenim a to bolo vobec otazne ci sa im podari.podarilo a pozajtra ich syn oslavi 1rok.ale pokial ide o mna niektorych povier sa drzim nech si mysli kto chce co chce!ale moc sa na ne neupinaj 🙂 vela stastia

Strana
z2