icon

Ako zvládnuť prázdniny s deťmi bez rodiny?

20. jún 2026

Ahojte. Otázka pre pracujúcich rodičov.
Ako riešite prazdniny ? Nie je rodina, maju mňa a mojho manžela (ale nie je ich otcom, čiže ako je to s tou očr netuším), tabory neexistuju, tie ceny, 130€ na tyzden x 3 deti 🤣 musela by som si hypoteku vziať 😅😅 doma ostať osamotení nemôžu (vek 3,7,9)

Strana
z8
anonym_33d017
23. jún 2026
@anonym_3b2acd

@nika_23 to nie je také isté či budú pracovať. Či budú zdravé , či nepôjdu do zahraničí, či vôbec budú pracovať alebo či nebudú 6a viac rokov na rodičaku, lebo pôjdu z materskej do materskej... Hlavne ako je u niektorých zvykom odrobiť rok aby vyšla materska a vyšší rodičak a potom vyratavat aby vyšla reťazova materská. Tak taká nie ,že sa dosť na odvádzala ale bude ešte x rokov splácať štátu xo od neho dostala. Alebo taki neprispôsobiví občania (jedno aka národnosť a farba pleti). Keby platí to, čo píšeš, tak by bolo v tomto štáte o všetko postarane, lenže to že žena porodi, neznamená ,že porodila daňového poplatníka. Možno porodila len ďalšieho vyciciava štátu

@anonym_3b2acd presne, ako píšeš. Niektoré sú tu myslia, ze ich misia na tomto svete je zavrsena tým, že porodia dieta. Ze uz nič viac nemusia a pomaly do konca života byt doma, lebo ony si to "svoje" splnili.

nika_23
23. jún 2026
@anonym_33d017

@nika_23 ale prosím ta, tie obligatorne keci o nejakom fiktívnom splatení si nechaj pre tie, ktoré tomu aj veria. Tie jej deti začnú niečo splácať tak o 20 rokov, keď začnú konečne pracovať, aj to musia byť zdravé ci nebodaj nezomriet, pripadme, ako je teraz moderne každého posielať robit preč, lebo SK je jedna veľká čierna diera. Stat je najväčší uverovac, lebo ti dava peniaze do buducna za nič, resp.za tvoj prísľub, že snáď raz budú robiť a platit dane. To je ako keby si teraz banke povedala, že dajte mi hypotéku, vsak keď budem mať peniaze, tak to raz (snad) splatim. Zaujímavé, že tu to tak nefunguje prečo asi? A ono, keby to "splatenie" znamenalo iba porodiť deti, tak v tom prípade by sme mali na rukách nosiť Rómov, ktorí majú tých deti 5,6 aj viac, nie? Len toľko k tvojej mimo logike.

@anonym_33d017 ako myslíš.Hlavne o anonymných si tu myslím svoje.

nika_23
23. jún 2026
@anonym_33d017

@anonym_3b2acd presne, ako píšeš. Niektoré sú tu myslia, ze ich misia na tomto svete je zavrsena tým, že porodia dieta. Ze uz nič viac nemusia a pomaly do konca života byt doma, lebo ony si to "svoje" splnili.

@anonym_33d017 celkom by ma zaujímalo, koľko,, prispievateľov "do rozpočtu ste už priviedli na svet milé anonymné.

merry9
25. jún 2026
@oceanahory

@anonym_autor Mozete sa s manzelom vystriedat na osetrovnom pri skolkarovi:
https://www.socpoist.sk/news/osetrovne-cez-praz...

@oceanahory nie nemozu. Ja som tak minuly rok nedostala ocr kvoli tomu

alienlama
Dnes o 09:21
@anonym_56de2d

@anonym_083363 ja viem, ze toto prichadza do uvahy. ale su tu stari rodicia zo strany matky, biootca, sucasneho manzela, to je 6 ludi, ktori prichadzaju do uvahy. Je cudne, ze sa nenajde ani jeden jediny, ktory by aspon tyzden pomohol. A to uz nepisem o tom, ze mozno su aj surodenci a o tom, ze aj dopravne prostriedky existuju, teda aj dialka sa da vyriesit.

@anonym_56de2d prepáčte, ale ako tento váš príspevok pomohol zodpovedať položenú otázku? Buďme k sebe slušní ;)

anonym_37851f
Dnes o 10:08
@ria_sprout

Inak.sranda - ako vždy najviac v žalúdku ležia ženy s deťmi. Chlapi môžu všetko, ospravedlnenie je - je debil, tvoja chyba. A najviac kradnú ľudia vo vláde, ktorí kradnu z našeho, ale samozrejme jediné čo sa na mk dá je obviňovať jednorodicov, ti snáď môžu za nás dlh a našu krachujucu ekonomiku. 😒 Typické a krátkozraké

Strana
z8