Ako dlho trvá liečba po kyretáži?
Bola som v 9.tyzdni druheho tehotenstva. Mam doma krasneho 11 rocneho syna
@budemmaminka ahoj uplne s tebou suhlasim clovek nema chut pocuvat tie nareky a preco sa to stalo a ako sa citis a dalo sa daco robit atd... Potom naozaj som radsej doma a liecim sa osamote. Ja som mala zamlk.potrat a kyret v pondelok bolo to jieco strasne kedze som to uz nestihla na prijem a potratilasom v 13tt rovno na chodbe . Zazitok strasny verim ze to casom preboli a snad sa pokusime zas. Malo to byt nase 2he babo
ja som potratila v 12tt, začalo to keď som bola doma, utekali sme rýchlo na pohotovosť do Ružinovskej nemocnice ..... 3 hodiny som sedela na chodbe (krvácajúc) a čakala som na vyšetrenie. Potom mi spravili sono a už len skonštatovali, že už tam "nič" nemám. Večer mi spravili kyret a ráno som mohla ísť domov. Môj lekár povedal, že je dobré počkať tak 4-6 mesiacov. My sme to teda po 4roch mesiacoch skúsili a "zázrakom" to vyšlo hneď na ten prvý pokus. Teraz som v 22tt 🙂
@deaneira ahojky,je mi to luto co sa Vam stalo.Podobne som si presla aj ja len som lexala v nemocnici na pozorovanie,moje miminka si to rozysleli a potratila som,bolesti ako pri porode som mala,potom kyret.Je to tazke,kazdy ma tie svoje reci na podporu,ale vie pochopit len ten co to prezil.Prajem skore zotavenie😉 a už aby sme sa aj my zas tesili🙂
@map0007 jasné moja. To budeš cítiť keď budeš pripravená. Neboj. Oddychuj, naber sily a potom to pôjde. Aj psychika musí byť ok. 😘
@gvenda úžasné čo si zvládla a aj to,že sa to podarilo. Tak len veľa zdravíčka. 😘😍
@pravdoluba ďakujem 🙂
@pravdoluba veru je to tazke☹ dnes som stretla znamu mala krasne brusko,myslim ze tak mesiac do porodu🙂 ale bolo to tazke nemohla som na nu pozerat☹ myslim ze vie ze som potratila,lebo sme nedali ani pokec,ona svojom smerom aj ja radsej☹ Dnes mi volal aj veduci s prace,asi chce aby sombsa vratila,ale neviem ci som pripravena ist naspat do lidlu medzi znamych a tie tehu bruska co tam chodia.A medzi protivnych spolupracovnikov.☹
@map0007 uplne ta chapem, ja som sice bola len v 13tt ale brusko mi velmi skoro vykuklo von a stale ho mam, ludia na ulici ma zastavuju a sa pytaju ci cakame 2he pripadne ty co uz vedeli ze ano, ako sa citim atd... a ja s hrcou v hrdle odpovedam, ze uz nie. Vidim ze aj oni su potom neprijemne zaskoceni, a mam co robit aby som sa neotocila a neutiekla... k tomu zo synom chodim na ihrisko kde takmer vsetci maju 2 deti, alebo cakaju 2he / 3ie... vela kamosiek teraz porodilo a na FB davaju neskutocne mnozstvo fotiek...
@deaneira presne ako pisete🙂 ja som troska baculka,ale tiez mam este brusko,uz sa zmenšuje🙂,troška schudnem dam sa do kopy a mozno casom skusime dalsie😉Som sice na pn,ale ešte ju chcem potiahnuť aspon mediac,ak sa bude dat.Začinaju prazdniny a nemam kde nechať malu.Kedže byvame na dedine bohužial ani nahradna skolka nič,daj decko kde chceš☹
@map0007 no tak to chápem. Ja som bola dva dni a potom som šla do práce. Aj mne bruško vyhúklo a úspešne som ho skrývala. Ale ak by som to mala urobiť znovu, tak som ešte doma. Pracujem ako učiteľka 😞 ak sa necítiš a môžeš ostať, daj si pár dní. Aj keď ani potom nebudeš úplne fit. Dopraj duši ten luxus. Ja budem teraz čakať hlavne na MS aby som vedela, že je všetko ok. Zvládneme to holky 😘
@deaneira presne ta, jeraz je boom a mám pocit, že všade naokolo sú tehuľky. Toto naozaj len časom zvládnuť. Zahojiť dušičku a pokúsiť sa znovu. 😘
Tak od vcera nekrvacam po 4 dnoch dufam ze to je za mnou. Ja som este na RD so synom takze som doma a uvidime co mam sice miznost sa vratit do prace ale je tam mesacne skolenie na druhej strane republiky tak zvazujem ak sa pokusime o dalsie miminko ci ist ci neist ci to ma zmysel. Zas ak 2he max.do konca roka aby som otehotnela potom uz sampokusat asi nebudeme vratim sa do prace a ostaneme len s Markom
ak mozem povzbudit, presne o dva tyzdne to bude rok, co sme si tu viacere pisali, co sme naraz potratili, v tom 8-12 tyzdni, a zopar babatiek uz je na svete, co odvtedy znova ostali baby tehotne, ja koncim teraz siedmy mesiac, tak vam drzim palce, nech aj vy sa coskoro opat dockate krasneho stavu ...
Maminky mozem otazku? Ako dlho ste krvacali po kyrete? Ja som potratila v pondelok, nasledovala urgent kyretaz (nestihla som to, prislo to na chodbe tesne pred prijmom)... odvtedy krvacam, ale tak ako posledny den mas, nic strasne, ale pri prepustani mi vraveli ze by som nemala krvacat dlhsie ako 3 dni, potom uz len spinit... Tiez sa chcem spytat tych stastnych ktore toto prekonali a otehotneli, mali ste nejaku specialnu starostlivost v tehu? Je to sice este cerstve ale rozmyslam ci ist do dalsieho pokusu alebo nie. Mam strach o syna ak by sa mi nieco stalo. Mam totiz 2r.syna, kratko po jeho narodeni som musela ist na interupciu a teraz zamlknuty potrat...
Dievčata,posielal Vas doktor na vysetrenia po potrate-kyretazi na hematologiu endokrinologiu.Ci to posielaju az po viacerych potratoch.Lebo niektore zname ml vraveli ze boli a niektore nie.Ďakujem
Ja som po prvom MA a kyrete bola na hematol. testoch, potvrdili mi trombofilne mutacie. Cele dalsie tehu s dcerkou som tam chodila na pravidelne kontroly, nestastie boli hodnoty ukazovatelov v medziach normy, takze sa to zaobislo bez liecby, cele tehu bolo bezproblemove, rodila som prirodzene 4 dni po termine a mam krasnu zdravu 4 rocnu dcerku. Minuly rok hned po objaveni dvoch ciarociek na teste som bola na hematol, este skor ako na gynde. Vsetky krvne testy boli v norme a napriek tomu to skoncilo MA. Ale na kyret som tentokrat nesla. Ono je to proste priroda, ak je embryjko nejakym sposobom nie celkom ok, odide. Pokial nie je stanovena ziadna vazna diagnoza a ste sledovane na hematologii, netreba sa vzdavat.
@selenka7 ty si nesla na kyret? a odislo samo, podporil ta nejaky dr.? lebo to robia len v trencine.
@pravoslava nesla som, jasne ze moj gynekolog o tom nechcel ani pocut, sla som na pooperacne a hned v pondelok rano som mala ist na kyret. Ale vedela som , co to obnasa z vlastnej skusenosti a navyse som, vedela, ze v zahranici sa bezne kyret v prvom, trimestri nerobi, resp. robi len ked su velke komplikacie alebo na ziadost pacienky, tak som cely vikend googlila, aj vedecke publikacie o miscarriage managemente a len som sa utvrdila v tom, ze to necham na prirodu. V pondelok som to teda este prebrala s takou mladou dr. v nemocnici, co mala sluzbu, potvrdila mi, ze v zahranici to je tak, ale u nas je standard kyret, ale ze ked podpisem reverz, nikto ma do toho nemoze tlacit. Tak som podpisala a sla domov, spustilo sa to asi po 3 dnoch (bol to uz podla MS 10-11 tyzden), bol to celkom masaker, ale do 24 hodin bolo po vsetkom, potom som uz len asi 5 dni slabo krvacala a spinila. Po 3 tyzdnoch som bola na kontrolne sono, vsetko krasne ciste a zahojene. A hned dalsi cyklus sme sa mohli snazit.
ahoj moja, je mi to ľúto. Neboj čoskoro bude lepšie. Mne nikto nič nenaordinoval, ale femibion beriem tiež. Ja som po kyretáži 23 dní a neviem sa dočkať prvej MS. Takže tak. Držkaj sa.
@pravdoluba
baby y myslite ze je nutny femibion?? Ved to je neskutocne drahe... ja beriem kys.listovu vlastne pokracujem dalej po tom co sme o babo prisli, u mna v 13tt, citim sa dobre cakam na 1 ms, dufam, ze pride coskoro a tiez planujeme sa opat posnazit v septembri. Nikto mi nic nenaordinoval, v podstate som este ani u gynek.nebola lebo sa cakalo na vysledky histologie a teraz je uz na dovolenke.
no ja s otehotnenim problem nemam - syn aj toto 2he mimco sa podarilo na 1 sup... nevieme co sa pokafralo teraz ze nastal zamlknuty potrat :(
ahojky,je mi luto co sa Vam stalo☹ Ja uz som dostala prvu mestruaciu😉 presne mesiac po potrate-kyrete.Ja beriem acidofolan,to mi poradili v lekarni,potrebovsla som hlavne zelezo.A to ma aj kyselinu listovu,pijem cajik alchemilku bud 2x alebo raz denne.Mam este femibion,ten chcem potom dobrat.Telo myslim ze sa spamatalo,psychika este nie ☹Zo snazenim este chcem pockat.Mozno by mi dalsie tehu pomohlo po psychickej stranke🙂 sama neviem
my sme maly cela rodina crevnu viroxu,tak pravdepodobne to.Lebo vysledky oki.Deticky boli v poriadku,6dni hnackovania ma oslabilo.☹

@pravdoluba presne aj ja by som chcela uz druhe,teraz to nevislo,mozno na buduce.Je to tazke,este som v takom rozpolozeni ze neviem ci sa nebudem bat pokusat o dalsie,ked som terax prisla o dvojicky.Ale asi preto,ze je to este kratko.Zatial beriem antibiotika a som na pn.Som stale nejaka slaba,ale lepsi sa to😉