Ako dlho trvá liečba po kyretáži?
Bola som v 9.tyzdni druheho tehotenstva. Mam doma krasneho 11 rocneho syna
Tak ta potvora prisla 😢
Ahojte, ak smiem tiež by som sa rada pridala do vašej diskuzie. Žiaľ, tiež mám za sebou nepríjemnú skúsenosť akou je kyretáž. Zajtra to budú dva týždne, čo mi vzali naše maličké po tom ako v jedenástom týždni zistili na ultrazvuku, že srdiečko nebije :( naše vytúžené bábo sme si urobili na štedrý večer a na valentína miesto oslavy zásnub nám lekárka na ultrazvuku oznámila túto smutnú správu.
Chcela som sa vás opýtať, ako dlho ste čakali s prvým milovaním a kedy ste sa začali pokúšať zas o bábo.
Ja som sa po zákroku rýchlo vyčistila a aj bolesti podbruška už ustúpili. Momentálne čakám na prvú menštruáciu a dúfam, že príde do dvoch týždňov, keďže som sa ozaj rýchlo a bez problémov vyčistila a teda zrejme aj zahojila.
@zuzulik8883 mrzí ma že máš takúto smutnú skúsenosť. Ja som podstúpila kyretáž 17.1 a 15.2 som dostala prvýkrát menštruáciu. Po kontrole mi gynekologička odporučila čakať ešte jednu mrchu a potom môžme začať, ale všetko je to individuálne.
@martinade zalezi od organizmu..mensreuacia pride po 4-6tyzdnoch obvykle
@martinade ale mas vmastne akoby sestonedelie..mozes kedykolvek kusol spinit ci krvacat..ja som krvacala po vacsej namahe.mtak som sa setrila
@martinade vazne ti tak povedal???
Nam kazali so sexom pockat na 1.menstruaciu..a na snazenie este aspon dalsi mesiac
@martinade uvidis..mpozbam 2 baby co sa snazilinhned no potratili spontanne potom..my sme cakali 2 mesiace..otwhitnela som pol roka po lyrete..ale uz koniec dobry 👍
Ahojte maminky, tak môj prípad som spomínala vyššie, kyretáž vo februári po MA... po 4 týždňoch mi dorazila prvá menštruácia. Po nej ďalšia ako hodinky presne na 28 dní. A po schválení lekárky sa hneď pokúšame o bábo. Dnes je to tretí deň čo mi mešká menštruácia, ale testy zatiaľ negatívne... príznaky by boli zatiaľ okrem nevoľností... tak som ako na ihlách či je to tam alebo nie, ale úprimne... nervozita je obrovská, bojím sa či to bude tentoraz v poriadku alebo či to neskončí opäť predčasne.
@zuzulik8883 ahoj 🙂 urcite mysli pozitivne a na to zle ani nemysli. Vsetko dobre dopadne 🙂
Snažím s nemyslieť na to, viem, že stres je najhorší nepriateľ v začiatkoch tehu, ale tá vnútorná nervozita je obrovská, vkuse ma bolí podbruško a to mi nepridáva na tom, lebo aj predošlé tehu ma tak bolelo a potom to dopadlo ako to dopadlo :/
Ďakujem, dnes som si robila test 4 dni po meškaní ms a stále je negatívny, už som z toho na nervy.
Ahojte po dlhom snazilkovani som otehotnela konecne ale vsetky vyzera tak ze pojdem na kyret pretoze uz som mala byt v 8tt a nevyzera to ani na 6ty mam len prazdny vak po tyzdni kontrola a ked bude prazdny tak kyret a vobec neviem co ma caka ako to prebieha podla doktorky na 90% z toho nebude nic ☹
@evita168 Ahoj, takže zamlčaný potrat ako tomu bolo u mňa vo februári :( ja som bola na kontrole v 11tt a povedala, že to vyzerá byť menšie a nevidí akciu srdiečka... počkali sme pár dní pre istotu... ale nič sa nezmenilo a v 13 tt mi robili kyret. Konkrétneho zákroku sa nemusíš báť, ja som mala obrovský strach, ale len ťa zoberú na sálu, uspia a o polhodinku najneskôr ťa zobudia... dajú rovno injekciu na bolesť, takže v podstate nič necítiš. jeden deň silnejšie krvácaš a potom sa tu zlepšuje... v podstate sa budeš čistiť ako po šestonedelí a potom by mala prísť prvá menštruácia. hlavne sa po zákroku šetri. ja som trochu viac chodila či dvihla svojho drobca dvojročného a rozkrvácala som sa zas. pozor na to a oddychuj. momentálne sa pokúšame zas o bábo... je to po druhej menštruácii a tretia mi mešká už pár dní, ale testy zatiaľ negatívne. aj keď budú pozitívne, stále sa budem báť až do druhého trimestra, či bude bábo v poriadku... ten strach už je teraz obrovský :/
@zuzulik8883 a ako dlho si bola v nemocnici? Teraz neviem ci ma tam uz nechaju v den tej kontroly alebo pridem az na druhy den rano a kedy ma potom pustia?mam este starsiu doma tiez 2rocnu a neviem este ani s kym ju necham a na ako dlho.
no ja som bola na kontrole u svojej gynekologičky a tá mi po potvrdení diagnózy vypísala papier do nemocnice... v podstate som nekrvácala a aj príznaky som mala stále všetky tehotenské... ale zavolala som do nemocnice a objednali ma na termín. údajne tento zákrok trvá 15 minút a keď prídeš ráno na zákrok tak poobede ideš domov.... ja som mala smolu na nemocnicu asi .... prišla som síce ráno na ôsmu na lačno... ale na sál som sa dostala až po tretej poobede, takže mi odporučili ostať jednu noc na kontrole v nemocnici... žiaľ ďalší den ráno mi nemal kto vypísať prepúšťaciu správu lebo vkuse operovali všetci......... nervy neskutočné samozrejme človek s tým neráta... príde s jednou košieľkou a zubnou kefkou.... takže som čakala do poobedia, kedy sa niekto kompetentný uvoľní aby ma prepustil.... no o 5tej večer mi už došlo, že nič z toho zas nebude.... večer sa dostavil primár na vizitu a vraj zajtra spraví kontrolné usg a ak bude ok, môžem ísť domov.... takže ďalší deň zbytočne strávený na lôžku.... no a keď ani tretí deň sa nič nedialo od rána... tak už som začala bombardovať sestričky nech to riešia.... tak ma nakoniec dotlačili primárovi do ordinácie na kontrolné usg... to trvalco asi 15 sekúnd doslova.... takú si dal námahu s vyšetrením... a vypísal mi papier, ktorý už lekárka len hodila do zložky, lebo prepúšťacia správa bola hotová .... takto som sa dostala z nemocnice domov po 3tej hodine poobede... po troch dňoch miesto troch hodín....
takže rada by som ti napísala, že ti stačí stráženie na pár hodín.... ale nikdy nevieš...
@evita168 Ahoj, akurat v pondelok som si presla kyretom taktiez. Bolo to hrozne, fyzicky celkom, ale psychicky je to pre mna velmi bolestivé. Tiez som v podstate mala plodik mensi 2týždne, no lekarka povedala, ze zatial to nemusi nic znamenat, ze som mohla mat kludne ovulaciu posunutu na neskor. No 10dni po poradni som zacala spinit, zasla som k lekarke. Ta ma skontrolovala a povedala mi smutnu spravu 💗-čko stale nebije a plodik sa nevyvija. Dostala som papiere na kyret do nemocnice. Stale som tomu nechcela uverit, tak som este nikam nesla, lebo mi lekarka povedala, ze donutit ma nemoze. Ak by sa nieco zmenilo, o tyzden sa mam prist ukazat, ze ma pozrie. No kedze krvacanie neprestavalo, isla som teda do nemocnice. Po vysetreni ma lekár objednal o 3dni, nasadil mi Duphaston, vzal mi krv na HCG a ze za tie 3dni sa uvidi podla sona a krvi, ci sa nieco zmenilo. No zial, v nedelu som potratila doma a v pondelok ma čakalo docistenie zvyskov po potrate. Takze mam to za sebou. Strasne som sa toho bala, lebo anestézu som nikdy nemala, ale to bolo to najmenej. Prebrala som sa, nic ma nebolelo, este mi tiekla infúzia a slzy po tvári, lebo nikdy sa nezmierim s tym, co sa vlastne stalo, preco nas maličký anjelik prestal rásť. 😢👼 Doma sice máme 3detičky, ale s tymto sa nejako neviem zmieriť, čo sa vlastne mohlo stať 😢😢. Na bábätko sme sa veeelmi tešili 😢
@ella48 ja mám doma takisto dvoch chlapcov a rovnako ma tento nepríjemný zážitok zasiahol ... vždy keď vidím malé bábo novorodeniatko alebo tehuľku, tak mi je do plaču... ten pocit keď som odchádzala z pôrodnice na "prázdno" kdežto ostatné maminy okolo si niesli uzlíčky šťastia... obzvlášť, keď už vieme aké to je byť matkou... tak to o to viac bolí...
Ja som si tymto presla pred dvoma mesiacmi, ked sme na zaciatku 18.tyzdna prisli o zdraveho chlapceka, ktoremu nic nebolo, len som sa zrazu otvorila, nikto nevie z coho. Bolo to moje prve tehotenstvo. Takze ma cakal klasicky "porod" a potom este kyret.... neprajem to nikomu v zivote... to vedomie, ze musim porodit zdrave dieta, ktore mi potom odide do nebicka, pretoze nema sancu prezit, je strasne... clovek to casom nejako "akceptuje" ale nikdy sa s tym nezmieri.... no musim povedat, ze fyzicky som bola relativne ok tak po mesiaci a pol, aj ked krvne vysledky este nie su dobre, po tom vsetkom. Verim, ze ziadna z nas uz nebude musiet prechadzat podobnym sklamanim a bolestou a budeme sa tesit len z krasnych a zdravych deticiek ❤

@martinkaq ahoj tiez mi robili vysetrenia a ze vraj je vsetko ok tak dufam ze to babo je uz na ceste ked ze mi meska ta potvora