Ako fungovať po potrate: Rady a skúsenosti
Som po potrate v 6tt, bez kyretu, odkrvacanie mám už takmer za sebou, ešte trošku spinim. Avšak už tomu budú dva týždne, a žiadny doktor mi nič nevysvetlil (samozrejme ma vyšetril, je to ok, hcg minimálne), no netuším čo ako môžem a nemôžem ďalej v rámci fungovania. Do práce som nastúpila po týždni (tiež neviem či som urobila dobre) , neviem odkedy môžem ísť napr. na turistiku, kedy môžem do wellness, kedy mám očakávať menzes, kedy môžem mať styk, neviem vôbec nič. Som psychicky na Tom zle, (po viac ako dvoch rokoch snaženia prišla nádej a vzápätí je preč), o psychike sa ani radšej nebudem ďalej rozpisovať, no potrebovala by som aspoň základné info.
Ďakujem za odpovede.
ja som nebola PN vobec, sla som do prace hned, mesiac som menej sportovala a do wellnessu som pre istotu nesla, to len pre moj pocit ale inak fungovala normalne, menstruacia mi nabehla klasicky akoby po 28. dnoch, lekar nam kazal pockat jeden cyklus a mohli sme sa snazit opat, vycistila som sa spontanne, kyretaz nebola potrebna
kazdopadne kazda to inak citlivo znasame, mame iny zdravotny stav atd. najlepsie bude poradit sa s lekarom, pripadne chod na kontrolu
a drzim silno paste, nech je vsetko v poriadku, das sa dokopy a bude to ako ma 🤞🏻🍀
@ala171 menzes ocakavaj cca po 4 do 8 tyzdnov cca, mne prisiel po siestich, defacto mozes fungovat relativne normalne, riad sa podla toho, na co sa citis, ja som to mala tak, ze zhruba dva tyzdne som sa trochu setrila po fyzickej stranke, citila som sa vycerpane, potom to bolo uz lepsie
@ala171 pri spontánnom potrate som sa nijako '"neobmedzovala" (vyjadrujem sa podľa seba). Menštruácia mi prišla ako obvykle cca o 28-32 dní v ďalšom cykle. Bola vždy trošku slabšia. Po psychickej stránke je to na nič, ak ti bude dlhodobo "zle", navštív spychológa. Viem ako ss asi cítiš, za posledné 3 roky som mala 4 spontanne potraty všetko do 8tt.
Po potrate v 9 týždni a kyretáži, na ktorú má brala sanitka, z dôvodu silneho krvácania, som začala fungovať druhý deň po prepustení z nemocnice ... Bolo to v lete, takže som vynechala kúpanie, ale turistiku a všetko ostatné som robila normálne..
Ahoj 🙂 ja som práve dnes dostala Ms po potrate. Na 34den 🙂 sex sme mali v podstate hned led som prestala špiniť. Dr mi povedala že sa môžme začať snažiť hned. Ani som nemusela čakať na ms 🙂 na sone bolo aj u mna všetko ok 🙂 alurat ešte stále mám zostatkové hcg čo mi ukazuje na testoch aj teraz 🙂 držím veeeeelmi palce. Podarí sa vám babatko určite 😍😍😍 posielam veľa sily, viem vo prežívaš 🥹
Mala som MA v 11tt s kytetom a teda skoro 3 týždne som bola odpísana. Krvacala,spinila na etapy,bola som fyzicky ubolena atď. Po kontrole som isla do roboty co bolo presne na 19 deň a na 27 deň som dostala ms ako vždy predtym .

@ala171 zajtra zober telefón a zavolaj svojmu gynekológovi a opýtaj sa ho
On poznám tvoj zdrav. stav najlepšie.
6tt je skóre štádium tehotenstva, nemala si ani kyret, kopec žien ešte len zisťujú že sú tehotné, to nie je potrat ako napr v 20 tt, čiže na turistiku môžeš, aj do wellnessu, …
Asi by bolo fajn sa porozprávať s nejakou psychologickou. Skús osloviť napr ženské kruhy, možno to daku tip na nejakú psychologickú ktorá sa venuje ženám po potrate
Veľa šťastia v novom roku 🍀🍀🍀