Ako oznámiť kamarátke tehotenstvo?
Ahojte
Mám kamaratku ktorá ma problem otehotnieť. Nevyslo jej ani ivf a nezvláda to podľa mňa najlepsie psychicky
Ja som mala problem tiež skoro 2roky otehotnieť a teraz sa to nejakým zázrakom podarilo
Mám celkom strach jej to povedat, ako zareaguje, ako by ste jej to oznámili vy? Dakujem
@anonym_28ee3e ja to vnímam inak - pre mňa je to extrémne sebecké
Hnev je veľmi zlá emócia a hnevať aa na ženy, ktorým bolo dopriať nie je OK
@nyusika V tomto si velmi silna a uvedomela zena a mozes ist ostatnym prikladom 👍 Je super, ze si sa o svoju zivotnu skusenost podelila verejne a dokonca pod svojim nickom, velky obdiv 👏
My sme na tom boli rovnako s kamoskou, podstupovali sme aj ivf v rovnakom case (jej vyslo, no nedotiahli to do konca, nam to nevyslo). Za tie roky mam ja nakoniec 2 deti, ona bohuzial ziadne. Vzdy som jej to pisala, nakolko byvame daleko od seba, so strasnymi vycitkami. Vzdy pogratulovala, ale viem, ze to musela spracovat. A ja to chapem, sama som si presla plno sklamaniami, hnevom, frustraciou, zavistou. V tehotenstve som ju nezatazovala mojimi problemami, napisala som len, ked sa prva spytala. Nase kamaratstvo to ustalo a viem, ze moje deti ma rada.
@anonym_846dae ja som jej to hovorila. Celkovo aj dať sa psychicky dokopy a to nemyslím zle, veď potom môže mať aj väčší nábeh na poporodnu depresiu a to už by bolo úplne zle
@monicka987 uz je zadefinovana aj tehotenska depresia... ale ona ma este predtehotensku.... mohla by som pisat, kolko deti mali kamosky, medzi tym aj UPT... a cely cas som si hovorila , ak zacnes zavidiet, si v riti dievca....preto hoc ma mrzelo ako niekto ani nevedel, alebo vlastne ani nechcel... drzala som sa svojho pribehu a cesty... o to vytuzenejsie bolo moje dieta po x rokoch ...
Ahoj. Boli sme s kamoskou v rovnakej situacii az na to ze ja som bola tá ktora mala s otehotnenim problem. Kamoska sa trapila a bala sa mi to oznamit, hlavne ked som jej tiez oznamila ze som tehotna ale ze sa bojim co z toho zide nakolko som uz jeden potrat mala za sebou. Sme ale ako sestry, drzime spolu hoc co by bolo. Oznamila mi to v praci, nakolko predo mnou nevie udrzat svoje tajomstvo. 😀 spolocne sme si poplakali, vytesovali sa a slubili si ze hoc by mi to ani tento x nedopadlo dobre tak nechcem aby ma lutovala a ze sa pred sebou neuzatvorime a budeme sa tesit spolocne z jej tehotenstva. Bohuzial, u mna to znova nedopadlo dobre. Klamala by som ak by som povedala ze mi nebolo smutno, ze jej sa dari a mne nie, no je to pre mna ta srdcu najblizsia osoba, ktorej by som dala aj modre z nebies a nedokazem jej “zavidiet, nepriať” babatko. Sme tu pre seba, podporujeme sa ako vieme. Samozrejme, nie kazda zena to takto musi mat. Mozno kamoska zareaguje opacne, mozno bude potrebovat cas pre seba. Hlavne na nu netlac.
Som tehotna
Oznamenie tehotenstva z hladiska zeny, ktora nemohla otehotniet, je individualne. Nape. Ja som sa vzdy tesila s kazdym, kto mi taku bovinu oznamil, no zaroven sm potrebovala spracovat smutok z toho, ze nam nie je dopriate. Pre mna bolo lahsie, ak to Dali vediet pisomne, aby som mala priestor spracovat Tu zaplavu pocitovo a nemusela to riesit v nejakej spolocnost. Som introvert a svoje pocity si potrebujem spracovat osamote.

@monicka987 napis jej to v sprave. Ja nebudem mat deti a bluzke kamosky to robia takto. Necakaju, ze budem s nimi skakat 2 metre z dvoch paliciek. Neprezivam s nimi prve strachy, ked je uz tehotenstvo istejsie v neskorsich mesiacoch, tesim sa s nimi. Sme ludia, v bolesti sme na prvom mieste sami pre seba, nie je to o egu ani o sile priatelstva. To je ako by si volala kamosku, ktorej prave niekto blizky zomrel, na nejaku party/diskoteku a cakala by si, ze svoju bolest odlozi a bude sa spravat ako "dobra kamoska".