Ako oznámiť kamarátke tehotenstvo?
Ahojte
Mám kamaratku ktorá ma problem otehotnieť. Nevyslo jej ani ivf a nezvláda to podľa mňa najlepsie psychicky
Ja som mala problem tiež skoro 2roky otehotnieť a teraz sa to nejakým zázrakom podarilo
Mám celkom strach jej to povedat, ako zareaguje, ako by ste jej to oznámili vy? Dakujem
Normálne, neutrálne a ďalej podľa jej reakcie, či o tom bude chcieť hovoriť viac alebo nie... nedokážeš nijak ovplyvniť jej reakciu
@monicka987 Napis jej spravu. Svoju reakciu, nech je akakolvek moze prezit po svojom bez divakov.
Povedz, že ti to mešká. To stačí.
Povedz, že ti to mešká. To stačí.
@anonym_11a246 radsej dnes nebudem to vino lebo mi to meska - tym ju predpripravis a druhy akt bude potvrdenie
Suhlasim s nazorom vyssie. Ideal napis jej spravu. Ale priprav sa aj na moznost, ze sa odmlci. Niektore zeny tazko zvladaju, ze sa im nedari otehotniet. A nechcu vidiet ine babatka. Az ked otehotneju sa zvykne kamaratstvo obnovit. Mozno to nebude aj u tvojej kamosky tak. Ale je dobre vediet, ze aj take sa stava.
Tiež som za správu. Ja som bola v podobnej situácii ale z opačnej strany. Ja som teda pogratulovala v kontakte som bola s nimi ale nebolo mi prijemne v tom momente sa usmievat. Bolo to nasilu. Napriek tomu že som im priala všetko zdravie potrebovala som to sama spracovat.
Samozrejme nikto ju nepozname. Mozno sa s tebou bude naozaj tesit aj ked jej to povies osobne.
Nikto nevie aký máte vzťah. Nikto ju nepozná. Ťažko povedať. Ja mám takú kamarátku, tiež som mala dilemu ako jej to povedať, nakoniec som jej napísala správu. On sa urazila. Nie kvôli obsahu správy, ale kvôli tomu, že som nemala odvahu povedať jej to do očí. Ona sa s nami ale úprimne tešila, a keď moja dcéra mala rok, oznámila nám, že sa im podarilo tiež.
Je to tazke. Tiez sa nam roky nedarilo. Kamoska medzitym porodila dve ale vzdy som sa tesila s nimi, aj ked v tej bolesti co prezivas ked sa nedari je to narocne. Nakoniec sme sa dockali aj my. Povedat jej to musis dieta neutajis skratka. Drzim palce.
Je to tazke ale tak ked je kamoska pogratuluje ti, doma si poplace a pojde sa dalej. Bola som v podobnej situacii, velmi ma to mrzelo ze sa nedokazem uprimne tesit s nou. Po tom poplakani som si povedala dost, dopraj a bude ti dopriate. Nehovorim ze to nebolo tazke ale vedela som ze robime vsetko pre to aby sme mali bábätko a to ze sa nak nedari nie je nikoho vina ani problem. To co sa dialo medzi nam kazdy neuspech som si odplakala pri muzovi a bolo dobre. Naozaj som sa zacala uprimne tesit s kamoskou a nasledne aj s druhou a s tou druhou sme potom chodili aj jej babo vozit. Povedala som jej preco som sa na isty cas odmlcala a ze ma to mrzi (nevedela ze riesime ivf) ona to pochopila a naozaj mi pomohlo s nou chodit vozit babo a porozpravat sa 🙂 neboj bude to ok. A za mna ked to je dobra kamoska vzdy je lepsie to povedat cim skor ako to tajit aby si neublizila nakoniec jej este ublizi aj to ze si jej to nechcela povedat.
Suhlasim s nazorom vyssie. Ideal napis jej spravu. Ale priprav sa aj na moznost, ze sa odmlci. Niektore zeny tazko zvladaju, ze sa im nedari otehotniet. A nechcu vidiet ine babatka. Az ked otehotneju sa zvykne kamaratstvo obnovit. Mozno to nebude aj u tvojej kamosky tak. Ale je dobre vediet, ze aj take sa stava.
@anonym_28ee3e o takú “kamarátku” by som už ja záujem nemala
A vie,ze si mala aj ty problem? Ak hej, podla mna sa s tebou bude tesit.. 💚
@anonym_28ee3e o takú “kamarátku” by som už ja záujem nemala
@nyusika Ty sa do toho nevies vzit. Dieta nemas a ani mat uz nebudes. V takom vysokom veku to uz nejde. Zrejme si dobrovolne bezdetna. Tak nevies co je to tuzba po dietati a nedarenie sa. My nastastie dieta mame. Ale chapem, ak sa niekomu nedari a odmlci sa.
Tazko povedat…Moja kamoska chcela, aby sme jej tehotenstvo neoznamovali osobne, ale radsej sme jej to mali napisat…Ked na to prisla rec osobne, tak len dodala “vela stastia s dalsim deckom” a pod…snazila som sa mat pre nu pochopenie, teme materstva som sa oblukom vyhybala, ale bolo to narocne, vzdy sa vedela na mna urazit, lebo som “nieco povedala”…Napriklad ze sa tesim na dovolenku, lebo nebudem musiet varit a upratovat ako zvycajne…Nakoniec sa jej po rokoch podarilo otehotniet a svojej svagrinej, ktora je roky bezdetna to isla oznamit osobne, ze nech so to moze spracovat…Tak neviem…Na mna bola nahnevana, ze som ju zavolala na prechadzku, aby som jej to medzi styroma ocami mohla oznamit osobne…Dost nas to rozdelilo, popravde si spolu uz nemame co povedat, aj ked sa dockala dietata aj ona…

ale ved medzi kamaratkami je to normalne sa o tom rozpravat, normalne jej to povedz...