icon

Ako pomôcť známej, ktorá prišla o bábo v druhom trimestri?

katuskamala
14. jan 2014

Neviem ako ju utesit,tak by som jej chcela pomoct no neviem ako...

jasminet
14. jan 2014

to je mi luto, ale s tymto jej tazko nejak pomozes, tazko utesis - aspon teda myslim.
maximalne jej mozes ponuknut, ze sa moze k tebe prist vyrozpravat, vyplakat, ked na to bude mat chut... 😅

j.a.n.e.7
14. jan 2014

Ťažko poradiť, v mojom okolí sa bezprostredne nič také nestalo našťastie, ale asi nejde o to nasilu utešiť ju, to chce len čas, kým to aspoň trocha prebolí, vlastne by to aj mala "odsmútiť" a nepotláčať a Ty by jej mala byť oporou, aby sa mala komu vyrozprávať ak bude chcieť....možno ju vytiahnuť niekam von, aby sa neuzatvorila do seba, život ide ďalej.....
Treba v nej podporiť nádej, že raz donosí svoje dieťatko až do konca (pokiaľ teda nemá nejaký zdravotný problém) A možno by som ju utešila, že má malého Anjelika v nebi... a raz sa stretnú. Ja osobne verím tomu, že potratené detičky "nezmiznú" ale žijú vo večnosti.

hviezdicka111
14. jan 2014

Jednej mojej znamej sa stalo nieco podobne....okolo 20tt jej zomrelo dietatko... ale tazko tam pomozes ty...aspon z vlastnej skusenosti viem, ze je tam tazko pomoct....dotycnej trvalo niekolko mesiacov, kym bola aspon napohlad ako predtym...ale vnutri si myslim, ze ju to obcas este trapi....kazdej to trva rozne dlho....aj podla toho, ako velmi vytuzene dietatko to bolo, ako dlho sa on snazili atd...ale myslim, ze je to jedno, v kolkom tt sa to stane, ci je to uz na zaciatku, alebo neskor, myslim, ze je to pre kazdu normalnu zenu tazke....

jahodka8
14. jan 2014

Chce to čas, aj to bolo nedávno, tak aj hladina tehotenských hormonov je vysoká a postupne klesá aj 3-4 mesiace. Nech si tu prečíta o tom, či ženy píšu, ktorým sa to tiež stalo. Nie je to až také zriedkavé.

grelu
14. jan 2014

S tym sa musí vyrovnať sama. Mne sa to stalo 3x. Ale ja som možno iná povaha...zakázala som si na to myslieť a rozmýšľať prečo ja, to nemá význam...radsej som sa snažila zistiť príčinu...vybavila som si kopec vysetreni, ktoré vdakabohu dopadli dobre...príčina sa nezistila a nám sa teraz narodil zdravý, donoseny syncek...všetko je medzi nebom a zemou

amonda
14. jan 2014

Ja som prišla o dvojčatka v 24 tt. a mne velmi pomohlo to, že som si uvedomila, že som sa stala mamou, aj ked moje deti zili len v brusku a ze uz navzdy zostanu pri mne - v mojom srdi.

jaruska8
14. jan 2014

Chce to čas, buď jej oporou, keď sa chce rozprávať, plakať... Nič iné, mne pomohlo nastúpenie do práce, kolektív. Našťastie už mám dcérku, lebo ináč by to bolo horšie... 😒

mamamajka
14. jan 2014

Je to ťažké, ale nepomôžeš jej, s tým sa musí sama vyrovnať, sama v sebe si to nejako usporiadať a sprcovať svoje pocity. Ja som o prvé prišla v 12 tt, o druhé v 17 tt, už som začínala cítiť aj pohyby. ale nikto mi nedokázal pomôcť, aj ked sa všetci snažili. Až ked som mala silu sa o tom rozprávať som ocenila, že niekto bol ochotný ma vypočuť. a to je to jediné čo môžeš urobiť - byť pri nej ked už bude pripravená o tom hovoriť. Držať ju za ruku ked plače, aby citila podporu.

adelita26
14. jan 2014

na toto poznam len jeden jediny liek - dalsie tehotenstvo. a silno drzat palce aby bolo bezproblemove!

safranca
15. jan 2014

ja som si tym tiez presla prisla som o chlapceka v 24tt a mne osobne pomahalo to ze som sa vyrozpravala kamaratkam a poplakala si aj ked kamaratkam som to hovorila aj 10x ale chapali ma a pomohlo mi to a poroku sme sa xnovu pokudili a uz to vyslo a mame 4mesacnu dievku

niquska
15. jan 2014

mooja svokra prisla o 6 deti a to uz po 20tt, proste neurzala plod viac ako do 5 mesiaca, mm sa narodil tiez predcastne o 2 m skor,nerozumiem ako sa s tym vedela vyrovnat, ja by som to asi nedokazala.ale myslim ze tvoja najlepsia pomoc kamaratke bude jej povedat ze jej ponukas pomoc ci uz len formou rozhovoru,ze sa ti moze vyrozpravat spolu si poplacete

satanka1
15. jan 2014

Presne ako pisu baby-ponuknut jej,ze si tu kedykolvek pre nu.Pred 2tyzdnami som prisla o babo v 9tt a najviac pomohol manzel a kamaratky.Mala som pocit,ze som tu bolest trosku rozdelila,aj ked tym najhorsim a najbolavejsim si prejde ona sama.

figurka.m
17. jan 2014

Prisla som o dievcatko v 22tt, nase druhe dietatko a viem,ze nepomoze nik len cas...ale mozes jej v tom case robit spolocnost povzbudit ju, pomoct jej prekonat tu bolest, aby vedela,ze nieje na to sama....drzim palceky 😉

anulka23
27. jan 2014

pomozes jej tak ze jej budes oporou a nasluchat jej placu ja som si to zazila pred tyzdnom ked som porodila vo 20tt mrtve dievcatko mne je oporou manzel a kamaradka ktora mna do nekoncne pocuva aj ked jej to povim cele odznova 100 x vsetko casom prejde a nahradi nam anjelikov druhy anjelik je to cerstve stale myslim na malu ale uz ju nevratim a tam kde je , je jej urcite dobre pomozes jej tak ze jej budes nacuvat a ziadnu lutost lebo potom je to horsie

jeny2321
12. feb 2014

Ahojte, ak by ste potrebovali pomoc...duševnú...existuje projekt rächelina vinica...víkendový pobyt pre veriacich.....vrelo odporúčam z osobnej skúsenosti emoticon

ludka140281
12. feb 2014

aj ja som prišla....o tri....a pomohlo mi,ked som sa vyplakala ,išla von,zabavit sa a načerpat nove myšlienky,ved sa stava kadečo......uvedomila som si,že som tu,aby som sa nevzdala 🙂

andrylm
5. mar 2014

ja som prisla o anjelinkov tri krat v 24 tyzdni,jedno sa mi pokusili zachranit ale zomrel ked mal 1 mesiac,ked sa narodil mal 700 g,tuto fotku mam v pamati uz roky,taky malicky a ako pomoct, zenam,nijako,kazda ,zena sa s tym musi vyrovnat sama,zeny su velmi silne ,ja som si nikdy nemyslela ,ze taketo nieco zazijem a sa s tym jednocucho pa case ,dlhom case vyrovnam,najlepsi liek CAS