Ako postupovať pri prerušení tehotenstva?
pekny deň maminky,neviete prosim či pred umelym prerušenim teh.treba ist svojej gynekolkogičke na vyšetrenie,ktora nema ani svoj ultrazvuk,alebo rovno isť do onemocnice na gyn.porodnicke,dakujem.
@tinaa64 ja som tiež potratila a od vtedy nič už 7rok :( ruky nohy by som dala dolamat aby som mohla mat
@korunka1 asi dieta nie?
@zdenus35 neber si ho je v tebe, lebo to tak malo byt alebo ho daj mne ja nemôžem mať deti co by som zaň dala za krásne babetko
@zuzicka256 No ja tiež, ale pre niekoho je aj týždňové embrio človekom...tu sa trebalo zamyslieť
@korunka1 prepáč, ale tento príklad vyznieva absurdne... horiace "zamrazené" embryá a k tomu dvojročné dieťa, ktoré si "odskočilo" do laboratória. Čo to má spoločné s prirodzeným počatím a potratom ako takým?
@bobricek1979 tak ja ho chcem ale prišlo to moc skoro
@michelle188 ano mam zdr.problemy,vysoky tlak,cukrovka nabeh ,chrbtica,polamane nohy,som unavena ,takmer nevládzem zo Samkom
ak bol v rodine alkoholizmus......mala si sa chrániť
@zdenus35 moja Mama nedávno porodila 6 dieťa...s vysokým krvným tlakom....na 43 rokov a po zdravotnej stránke tiež nieje na tom najlepšie.... A to sa este stará o 16 ročného 11 ročnú a 5 ročného....najmenší na zrastene aby na lebke v januári ide na operácii..je predčasne narodený.... A aj napriek všetkým okolnostiam si malého nechala....Mama na ťažký zivot a zvláda to..musí...kvôli deťom....je pravda ze aj ona rozmýšľala nad potratom ale prihovorila som ju a teraz by ho ani za svet nedala....takže nemáš sa na čo vyhovárať...a to som neisala vsetkobco Mama si prežila
@zdenus35 Kristove rany...... Tak potom nie je o čom diskutovať... :( Tak áno choď k svojej gynekologičke ona ti dá papier vypísaný na zákrok, pošlú ťa do nemocnice, tam si dohodneš termín, dá sa len do 12-teho týždňa ale to isto vieš, do nemocnice prídeš ráno a poobede si doma... Veľa síl prajem :(
@zdenus35 ja som tiez tehotna a rozhodla som sa pre anonymny porod kedze na potrat bolo neskoro.Bohuzial ochrana zlyhala este aj tabletka po a dvoch chlapcov uz doma mam a tretieho nechcem cize mohla by si to poriesit takto
@dezire1000 určite nie :(
@dezire1000 sama píšeš, že na potrat bolo neskoro, takže si o ňom rozmýšlala. A keďže si to nestihla, tak budeš mať anonymný pôrod
Mam asi prilis maly mozog na to,aby som toto pochopila...
Zit s tym budes ty sama..
a vela stastia priat nebudem,nie je na tom nic stastne... prajem,az si to to malicke rozmysli a odide v pokoji skor same...
Ano,prajem ti brutalny samovolny potrat!!!
Ach bože ženy..pre nejaký dôvod to dieťa má prist na tento svet..a pre nejaký dôvod ste otehotnela...ja by som nedokázala ani jedno ani druhé....nedokázala by som ho zabiť.a ani s ho vzdať....nemohla by som žiť a pocitom že sieť ktoré som porodila je niekde ....a pri pohľade tých prvých deťoch by som stale myslela aj na to ďalšie...ako sa na ako vyzerá ale by to bolo keby vyrastali spolu ....ale možno je lepsie dať dieťa na adopciu ..aspoň by nemuselo žiť pri matke s pocitom ze je nechcene a trpelo by viac ako bez nej...a možno sa dostane dieťa do veľmi milujucej rodiny....a bude mu lepšie...
@ada309 naozaj toto niekomu prajes? citala si vyssie, ze ma zdravotne problemy?moja svagrinna lezala v umelom spanku a skoro umrela kvoli vysokemu tlaku a bielkovinam v krvi ked bola tehotna.. a nakoniec jej to babo aj tak museli zobrat, lebo by neprezil ani jeden z nich.. ano spravila chybu, mala sa chranit.. ale ani ochrana nebyva 100% .. ale zelat niekomu zle len kvoli tomu ze pochybil.. smutna doba toto velmi...🙏
@zdenus35 ak chceš napíš mi sukromnú správu lebo tu ťa len ukameňujú a polovica si ani nevie predstaviť čo prežívaš....
@malasandrika ano presne tak ako pises
@ada309 práve si ukázala, že ten malý mozog skutočne máš
@sophinka17 ak ja jej prajem potrat som zla?? A ona ak chce vradit vlastne dieta je "svata"???
Myslim,ze priat samovolny potrat (za predpokladu,ze o to dieta nestoji) je humannejsie ako priat vela sil a stastia pri vrazde nevinneho bezbranneho dietata!
Ano,zamerne som to napisala takto drsne,aby sa zamyslela... a vsetky tie,ktore tu obhajuju potrat..
Az ked preziju potrat samovolny,ver ze sa ich zmyslanie v buducnosti zmeni!
A co ze ma zdravotne problemy?? Kazde teho je rizk,nikdy nevies co prinesie! Aj zdrava zena moze dostat cukrovku v teho,aj preeklampsiu,sj nohu moze zlomit ... atd
@malasandrika samozrejme,ze nikomu nic zle neprajem... pisala som to obrazne,na zamyslenie a ano veeelmi drsne!!!
Som zvedava ci sa jej to paci???? Ako sa asi citi to dieta,ked mu vlastna matka praje smrt???
A teraz vsetky zacnite polemizovat o tom,ze je to len zhluk buniek bez citov!
@ada309 pozri, keď sa na dieťa ,,necíti” nech ide, ona bude žiť sama so sebou. Ale takéto útoky, že samovoľné potraty, povedzme si úprimne sú aj ženy, ktorými to nepohne a aspoň ušetria za zákrok
Preboha...musela som si prečítať celú diskusiu. Áno, zrejme autorka spravila niekde chybu keď otehotnela aj napriek tomu že neplánovala. Alebo sa proste stane... A teraz uvažuje nad potratom. No a ? Chápem, že taká téma vyznieva na tomto fóre priam provokačne, ale niektoré komentáre ste si mohli odpustiť. A priat niekomu brutálny samovoľny potrat ? Preboha! Úplne bez chrbtovej kosti... Je to jej život a myslím ze sa aj tak rozhodne sama. Okrem iného, myslím si že radšej žiadne ďalšie dieťa akoby si ho mala nechať, jeho vychovavanie iba "pretrpieť" a celý život mu dávať najavo, že bolo nechcené....

Dnes som čítala jeden článok na zamyslenie...skrátim to...predstav si, že si hasič, horí, vojdeš do budovy a v jednej z horiacich miestností nájdeš dvojročné dieťa a 1000 ľudských zamrazených embrií...koho zachrániš?