Ako prebieha potrat?
Zaujímalo by ma ako prebieha a koľko to trvá celé so všetkým na jednodňovej klinike. A ci sa dá v ten deň fungovať alebo je človek dlhšie odstavený. Ďakujem
@domka222 uz sa dostavame k inym temam,ako k teme ktora bola napisala,ale ok,mozme to porozpisovat.Len upozornujem,nie som fanatik,riadim sa svojim rozumom,uvahami ,vzdelavanim...cirkev katolicka cirkev nezakazuje sex mimo plodenia deti,len zakazuje antiku ako taku,jedinu co ma povolenu je sledovanie plodnych neplodnych dni...
o viere a nazoroch sa nehada dievcata,tam sa diskutuje
@vanda323 Lenže autorka diskusie sa nepýtala na to, aký názor majú ženy na potrat, ale na to, ako to prebieha. Takže ja absolútne nechápem tú, ktorá sa v tejto diskusii vyjadruje k tomu, že niečo je vražda. Na toto zakladateľka diskusie nie je zvedavá. Ale tak vždy sa tu musí nájsť nejaká taká, ktorá si musí rýpnuť. Namiesto toho, aby sa radšej starala sama o seba. Niektoré ženské rady strkajú nos do vecí, po ktorých je ich....
@babajaga Lenže diskusia je o tom, ako potrat prebieha. Nie o názoroch na potraty. To si uvedomte, že príspevok zakladateľky je o niečom inom a Vy tu píšete o inom. A netreba vnucovať niekomu svoju vieru, ako to tu robíte Vy. Nechajte iných žiť bez viery a bez takých sprostostí, čo je vražda a čo nie... PS: Ja viem o ľuďoch, babe, ktorá bola na potrate x krát, lebo sa k*rvila už v mladom veku, ale do kostola tá rodina chodí pomaly po kolenách. To sú mi veriaci. Viera len naoko.
@kikus7 je rozdiel, ci rodina alebo samotna ta baba z tej rodiny chodila do kostola. A viera sa nemeria poctom zdravasov a hodin odsedenych v kostole, viera bez skutkov je mrtva. Moja mama moze napriklad chodit do kostola, aj verit, dieta uz nemusi. A kazdy je zodpovedny sam za seba. Pre mna pojem "taka veriaca rodina a co sa stalo, hiiii..." a ukazovanie prstom, ze chodite do kostola, a pozrite sa, co robite, je uplne od veci.
Za druhe ale suhlasim, ze tato tema bola o inom.
Kamoska bola,6 hodin pred nemohla jest,ani pit,cely zakrok trval 10min,po hodke aj pol odchadzala po vlastnych,akoby ani nebola pod narkozou...spinila cca 10 dni slabo,na 13ty den dostala menstruaciu
@domka222 nezabranujes...my teda "nepocitame" plodne dni, ja sledujem hlien, meriam si teplotu. Poznam svoj cyklus, viem, kedy mozeme ist naplno, kedy nie. Avsak, nezabranujes pocatiu. Lebo moze sa stat a nam sa stalo, ze mi ovulacia prisla necakane skor a spermia to prezila. Tak mame nase tretie zlaticko a je pre nas pozehnanim. Je to najpohodovejsie babo z nasich troch. Takze pri tejto metode, si stale otvorena zivotu, ...ale teda je to na hlbsiu diskusiu, lenze pokial clovek nie je veriaci, myslim, ze skoda vysvetlovania. Lebo mu nejde o nic ine podla mna, len dokazovanie kto z koho a ze ti veriaci su "blbi". Ale pravda je, ze autorka sa pytala na nieco ine. Len mi to neda. Lebo plodne a neplodne dni sa zasadne NEPOCITAJU. Ak niekto pocita, je to zle...😆
@babajaga ani ja nemam pravidelny cyklus a ver mi, ze DA SA. Keby som sa ja spoliehala a pocitala, ze ovulacia je 14-17 den cyklu, tak smola. Ovulaciu mam okolo 22-22. dna cyklu, uz sa stalo, ze aj 24.den. A raz prisla na 14-ty, raz za dva roky. A mame teda tretie dieta, nikdy by som ho nedala prec. Ale to je nase presvedcenie. Neries to tu. Mame sa navzajom upozornovat, napomenut. Urobla si to sposobom, ze to ine zeny pochopili ako utok a odsudzovanie, tak sa necuduj, ze utocia na Teba. Ja mam ten isty nazor, ale respektujem, ked sa niekto pre potrat rozhodne. Nie je na mne sudit, zvlast, ked nepoznam pozadie, preco, ako, naco...Moja sestra samovolne potratila pred rokom a pre nu, to bolo strasne a bola po kyretazi mimo 2 tyzdne urcite. Fyzicky. Psychicky to nespracovala doteraz...Lenze ona babatko chcela. To je rozdiel. A je to nespravodlive veru, ze tam, kde je chcene, tam sa nedari a inde deti umieraju akoby nic...No taky je svet. Mozeme sa len modlit a ver mi, ze to je ta najlepsia cesta, ina moc nefunguje ☹
Ja som tiež podstupila upt pred mesiacom....kedže u nás v nemocnici ju nerobia tak som musela isť do LM...tam som ráno prišla na 7 k doktorke na príjem zobrali mi krv merali tlak a išla som nacikať do pohára...potom som čakala na papiere a išla do druhej budovi na izbu...tam som sa prezliekla a čakala ešte dalšiu hodinu...išla som potom k doktorke na sono ktoré mi robila cez brucho a dake otázky sa ma pýtala a tak...potom som išla na izbu a tam prišla za mnou sestrička ktorá mi obmotala nohy pichla injekciu a dala liek...o pol hodinu na to som išla už na sálu kde som si lahla na stol a pichla mi lieky na bolesť a potom na uspanie... zobudila som sa o hodinu a pol a hned som rozplakala ja vlastne ani neviem prečo... trocha som krvacala a mala len tak 15 minutove bolesti ako pri ms... potom som išla domov a bola som v pohode až na to, že som taka bola ospala...potom som už len špinila dva týždne... po prvej ms som išla na prehliadku a všetko bolo ok...bábo mi chýba ale nedepkárčim ani nič take iba si to troška vyčítam ale to je v pohode 🙂
Ako píšu nadoomnou trvá to cca 15 min po narkoze by si mala spať cca 2 hodiny ešte .určite to nebude rozdiel medzi kyretaž ktorú si zaplatíš alebo keď už niečo čo zachraňovať . Ja som ale ani nespala ako má po všetkom prebrali na izbe tak som bola na tom tak zle že som stále plakala fungovať s fungovala s bolesťami ale dalo sa to ald to som bola v 12 tt plus mi pichli až nekrvácam . Neodsudzujem je to každého osobná vec ty musíš vedieť prečo si sa rozhodla pre tento postup ale dá sa len do 12 tt potom už nerobia
@haley7897 toto je dogma ateistov aj radoby kresťanov, co chodia do kostola 3 krát do roka, nik si neda namahu zistiť o tejto veci ako to je .Kresťania maju povoleny sex na potesenie- milovanie je prejav lasky. Tu ide o to, ze je povolené vyuzívať plodne a neplodne dni. Kludne sa v neplodne dni mozu milovat, ked nechcu plodiť. Áno kedysi v minulosti to asi farari tak prezentovali, ale skor si myslim, ze chceli mat ovecky v rukach- platilo sa za odpustky. Mňa to tiez prekvapilo, ale dozvedel som sa to v manzelskej predpríprave na kresťanske manzelstvo- plodne a neplodne dni, je to povolene- asi, preto, ze to je tak biologicky nastavene, cize sa to asi berie ako dané od Boha.
Druha vec je, ze to nemusi byt spoľahlivé, zena v strese, po chorobe, rozhadze sa jej cyklus...
Ahoj, neviem aké dôvody ťa vedú k takému kroku,ale ak by som ti mala poradiť, nerob to🙏🙏 nejde o fyzickú bolesť, ta skoro nebolí alebo ako klasický menzes, ale psychická bolesť,to je horšie....mňa osobne psychika zoziera každý deň kvôli tomu a prisaham, že neprejde deň, kedy to neľutujem...dnes uz by som mala bábätko doma a bolo by šťastné aj napriek situácii, aká vtedy bola...tie sa menia, ale takéto rozhodnutie už nezmeníš 😔😔 pohovor s blízkymi, s niekým, kto ťa podrží ale nerob to🙏 ja mám kvôli tomu tak čiernu dušu a výčitky, že ani si to nedokážeš predstaviť...premysli si to veľmi dobre🙏🙏 dieťa je dar a radosť❤❤❤, koľké chcú mať a nemôžu 😔😔
Kľudne napíš správu ak sa chces pozhovarat .
Podstupila som 2x,(dovod missed abort )takze ti mozem odpovedat: rano ta prijmu na izbu,den vopred sa urobia predoperacne.vyplnis formulare,treba si priniest koselu,vlozky,slapky..treba prist nalacno.pichnu infuziu,daju naladovku do zadku,odvezu na salu.zakrok trva par minut,preberies sa uz na izbe.skontroluju ci je vsetko ok a na obed pustia domov.treba si vybavit odvoz a aspon 2 dni lezat doma v klude.krvacanie mi trvalo este take 2 tyzdne.avsak aspon mesiac sa treba setrit,bez sexu.potom treba ist na kontrolu na gyndu.
@babajaga ak je umelé prerušenie tehotenstva vraždou, prečo zaň nie je každá žena odsúdená tak ako za každú inú vraždu?
@elizabet173 lebo Anča povedala... 👎
Prídeš, urobia zákrok za cca 4 - 6h ideš domov.
Odstavena potom záleží ako sa budeš cítiť...
Môžeš krvácaťe mesiac, môžeš mať bolesti atď.... Co bude potom nevieme....
Úprimne, nechápem ze toto niekto dobrovoľne podstupuje... Ja som bola lebo môjmu dieťatku v 11tt prestalo bit srdiečko.
Ten zákrok je hnus aj keď ho prespis
.....

@babajaga trepeš tu dve na tri. Nerobím si deti, keď sa neviem o ne postarať. Sledujem plodné, neplodné dni. Presne týmito vecami tiež zabraňuješ vzniknutiu nového života. Podľa náboženstva by si teda mala mať sex len vtedy, keď chceš splodiť dieťa. Vieš, to je také ako keď zlodej kričí, chyťte zlodeja