Ako prebieha potrat?
Zaujímalo by ma ako prebieha a koľko to trvá celé so všetkým na jednodňovej klinike. A ci sa dá v ten deň fungovať alebo je človek dlhšie odstavený. Ďakujem
@babajaga Nešírite zlobu? Ani teraz tu? Čo takto starať sa sama o seba a iných nechať na pokoji?! Ak pani neviete pomôcť odpoveďou, tak ani nereagujte a nerobte tu zo seba náboženskú fanatičku, preboha. Nie každá sme na tieto drísty zvedavá. Myslím, že pani to má ťažké aj bez Vašich rád. A ani ja, ani Vy neviete, čo sa jej stalo. Ona o Vaše kázanie neprosila. Pýtala sa na niečo iné, tak keď neviete odpovedať, prečo sa ozývate, ak sa Vás to netýka? Ja čakám so sexom na toho pravého, asi až do svadby, ale som ateistka a tieto náboženské drísty ma teda vedia dosť nahnevať a rovnako aj ľudia, ktorí strkajú nos do vecí iných ľudí. Nikdy by som si nedovolila súdiť niekoho, kto ide na potrat. Áno, som za to, nech sa sama žena rozhodne. Nie cirkev, nie politici, nie niekto iný. Len ona sama, resp. ona s daným mužom. A už vôbec netreba nikoho za to osočovať.
Autorka, to je individualne myslim, su zeny co to daju v pohode a potom funguju dalej a take co nie. Ja som po kyrete frcala hned, mne to ani neprislo ze som niekde bola, na interupcii bola kedysi kolegyna a tiez na druhy den bola v praci v pohode, ale to je ako napr. s anestezou niekto je po nej v pohode (napr ja) a niekto je otapeny den - dva. Zakroky tiez kazdy berie inak.
nikde nic zle nesirim,nikoho nespochybnujem,len pisem,ze potrat je vrazda.Nikto nema na ruziach ustlane,kazdy ma svoho trapenia,starosti vyse hlavy,ci si krestan,moslim,ateista....so svojim zivotom a niest aj zodpovednost zan sa kazdy musi vysporiadat sam...ale veci sa neriesia zbavenim sa nasledkov
Pozri si na Youtube cca 30 minútové video Nemý výkrik. Tam máš presne popísané čo sa deje pri potrate od dr ktorý to roky vykonával.
@babajaga uz len taka "fanaticka" tu autorke fakt pomoze. 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
Autorka - prisla som doobeda do nemocnice, kyret naobed, vecer som sla domov - statna nemocnica. Na druhy den som fungovala normalne. Spinila som 2 dni.
No ale autorka si nesvojprávna , pozriet sa na internete, čo sa deje po potrate a musíš sa to tu pýtať. Zase sa to zvrtne na prolife a prochoise!!!! A zase len hádky budú. Zhrniem to tak. Pre ateistu je to normálne . Potrat nevníma ako vraždu , stane sa to a konečná, to či už budeš psychicky na tom Ok je len natebe!! Pre náboženských veriacich je to vražda , ale oni nemajú právo rozhodovat za teba.
Je to forum,kazdy si moze tu dat otazku,prispevok aky ho len napadne...asi chcela konkretne od zien co to podstupili vediet ake to je,len zeny,dievcata potrat je vrazda,ci ste veriace ci nie,tym moje prispevky do tejto diskusie koncia.
@babajaga Vas nenapadlo ze interrupciu musi zena niekedy podstupit aj ked nechce? Bohuzial, v tehotenstve sa moze stat vselico. Ked mate deti, taketo veci by ste mali vediet!
@babajaga akože to, že ty veríš, že je to vražda...ok. Avšak môžeš sa postaviť aj na hlavu a odrážať sa ušami, aj tak tie potraty tu sú a budú. Choď robiť križiacke výpravy proti pedofilným kňazom.
ahoj, bola som so sesterkou a čakala ju pred klinikou a viezla domov.. ale čo mi hovorila prebiehalo to asi takto. prídeš na kliniku ráno, zoberú Ti krv, urobia sono, prezlečieš sa do pyžama... no a čakáš kym prídeš na radu. potom ideš dnu, uspia Ťa ,trvá to asi 10 -15 min, potom sa prebudíš, dajú ti neajký menší snack na jedenie + čaj, počkáš pár hodín ak nebudeš rapídne krvácať, mať problémy tak ideš domov...
@lenkakravcova Ahoj, vieš nemám pocit že @babajaga niekomu rozkazuje....veď nenapísala predsa nesmieš ísť! Len napísala svoj názor
neda mi este 🙂knazi nie su ludia,nemaju slabosti,zhyckane nemoralne ,sexulane a neviem ake potreby?Vsak kazdy si nesie za svoj zivot a skutky zodpovednost,o to viac knazi.Vzdy to bolo,je aj bude,pretoze kazdy ma slobodnu volu,len to neznamena ze mozem robit co chcem,uz v prvych prispevkoch som pisala,10 -toro prikazani je NEMENNYCH.Ludske zakony sa menia ludmi a dobou.
@babajaga zvláštne takto súdiť a oháňať sa pritom vierou. Som tak ako Lenka muslim a dovolím si tvrdiť, že naše pravidlá sú výrazne prísnejšie ako kresťanské + ich aj rešpektujeme a ani jedna z nás sa tu nimi neohaname. Nesudime. Rešpekt a úcta k druhým v prvom rade. Toleruj že aj iným dal Boh slobodnu vôľu. Toto je úplne mimo tvojich kompetencií
@haley7897 No ak by sme mali ísť úplne podľa biblie tak akurát dnes ráno keď som ju čítala tak som čítala verš, o Tom že ak vidíme že niekto pácha zlo, zločin alebo proste niečo zlé ...čo podľa biblie teda potrat je vražda, tak sa máme na to upozorňovať navzájom....takže @babajaga upozornila autorku že je to vražda....nič viac podľa môjho názoru...
Tak, zalezi aky je plan- ak s tabletkou, tak fungovanie na 48h dost obmedzene-je to neinvazivne riesenie pre teba, ale to trva a nie je to celkom "pohodlne". Ak formou anestezy- prides, uspia ta, po 2-4 h podla individualneho stavu ta prepustia. 24h po anesteze je zakazane soferovat a takisto vykonavat pravne ukony(!!), cize minimalne na 2 dni si naplanuj oddychovy rezim. Je mozne, ze sa ti bude krutit hlava, zavrate, silnejsie krvacanie a pod., ale pri oddychovom rezime je to v pohode zvladnutelne. Ako bolo hore spomenute- fitnes, kava , potrat, pilates urcite no go...
@babajaga uvedom si, že žijeme vo svete, kde ma každý človek svoje práva, našťastie. Je to jej právo to spraviť, jej rozhodnutie a nepýtala sa ťa na tvoj názor. Dobre ? Ja by som na potrat nikdy nešla, som veriaca, ale rešpektujem druhých. Hlavne tu nevyťahuj 10 božích prikázaní! Nikdy by som v takejto veci cudziemu človeku neradila! Verím, že keď už prišla zakladať diskusiu na modry konik, tak ma dobre preštudovane svoje možnosti. Bodka.
Ja som absolvovala kyretáž, no samozrejme nie dobrovoľne ale kvôli tomu, že bábätku prestalo bit srdiečko. Každopádne zákrok prebieha rovnako ako u ženy, ktorá sa pre interupciu rozhodne. Vedľa mňa ležala žena, ktorá šla dobrovoľne, preto viem, že postup bol rovnaký.
Takže najskôr predoperačné vyšetrenia, EKG a pod. Nástup na kliniku, pokec s anestéziológom, podpis X papierov, kontrolné sono, potom anestézia, okno a bolo po zákroku. Fungovať som vedela na druhý deň, hoci som pociťovala mierne bolesti (niečo ako menštruačné bolesti).
Nechcem moralizovať, nepoznám tvoje dôvody (som veriaca, čiže pre mňa na potrat dôvod neexistuje), no dobre si to, prosím, premysli 😌