icon

Ako prebieha spontánny potrat?

somhlupa789
5. okt 2013

Ake su najcastejsie priciny spontannych potratov v rannom stadiu tehotenstva? Ako to prebieha?

terzka123
24. sep 2017

@sussah a dokedi si krvacala aku krv ako

sussah
24. sep 2017

@terzka123 asi dva týždne po to incidente hnedocervenu krv som mala stále na toaletaku.

terzka123
24. sep 2017

@sussah ajateras mam len troska na papier nekeddi ge silna vafba

deximix
5. okt 2017

Ahojete. cca pred mesiacom som si spravila prvý test. pozitívny. o týžden na to dr. ten že to podla MS na 8.tt nevyzerá. o týžden na to zas kontrola, že nič neporástlo, vzal krv a kontrola o týžden.V pondelok som bola, že vraj narastlo ten týžden, hcg ok, že je tam zatial slabé srdiečko že to vyzerá na 6tt, že som musela mať ovu inak. vzal krv. včera volal,že hodnota hcg je trochu nižšia, začala som špiniť a bolia ma dosť kríže a v podbrušku. zajtra mám isť k nemu. Bojím sa, ale mám strašne blbý pocit že to nie je v poriadku, že ten plod nie je v poriadku, nechce tam byť. A ja to na silu nechcem udržiavať. A ako sa máte vy ostatné?

natasa2017
5. okt 2017

Ja som zazila nieco podobne pred rokom,a nakoniec to bol spontanny potrat,ale nechcem strasit,mozno bude ok,mne totiz vobec nevidel srdiecko.

terzka123
5. okt 2017

@deximix ahoj nechcem ta strašit ale jasom mala ten isti problem prv som špinila do ruzovkaste hnedaste a potom somnisla ku .dr a poslal ma na sono bola som v 6 tt a nic nebolo vidno ani:❤ proste nic vravela ze moze to bit mozno priskoro a potom som zacala krvacat normalni krv cervena farba bola len na toaletak ket som sa utrela a zobrali mi krv na hcg a ono to kleslo na 58 a po dva dni zase na 28 a a jednalo sa o potrat ale nechcem ta strašyť neboj možno bude v šetko .ook nohyčki viložiť a janti prajem len to najlepšie toto bol moj pripat asi 3 tyzdne otomn prešlo 🙏

deximix
5. okt 2017

@terzka123 v pohode.ja som sa vyrevala po tom co som bola 2x a gulka nenarastla.teraz uz krvacam riadne.ako cez kramy.musim mat riadnu vlozku.zajtra rano uvidime co dr.ale asi nic pozitivne.pochybuje. ale som s tym zmierena.tak to ma byt.len ma veeelmo bolia krize...uz som si musela zapnut vyhrievaci vankus.ale neviem ci som normalna ale cele tehu som uz od zaciatku mala pocit, ze toto nie je ono.ze toto nechcem.i ked sme mali v plane babo.akoby to nebolo silne dietatko.zdrave. taky ten zensky instinkt.neviem.

terzka123
6. okt 2017

@deximix ahoj ja som uš potratila som stim virovnana lebo tosa stalo uš vac krat

deximix
6. okt 2017

@terzka123 to mi je luto.ja prave lezim v izne v Sliaci v Ginpore.hned ma poslali na operaciu.cestou tam to zo mna vyslo.len uz vycistili. Hadam smutok prejde

terzka123
9. okt 2017

@deximix no hadam ze prejde či skvot teras somsa pohadala s partnerom a nevizare to bi na dobru cestu ☹

misajelka
Autor odpoveď zmazal
mimiqa
16. okt 2017

@misajelka ahoj..mrzi ma to..presla som si stym v lete..ak sa samo vycistis hned mozes..maternica otvorena pripravena...ak ta budu musiet cistit tri mesiace

misajelka
Autor odpoveď zmazal
montemotherone
16. okt 2017

@misajelka ak ti to necistili a nechali samé vyčistiť, odporúča sa po menzese. Ale aj tak to musia klesnúť hormóny, aby to bolo efektívne

misajelka
Autor odpoveď zmazal
montemotherone
16. okt 2017

@misajelka no, keď to bude o.k., počkaj na menzes, a môžete ísť na to 😉 Držím palce a prajem veľa síl to ustáť a zmieriť sa s tým... Mne to šlo veľmi ťažko... Aj keď je to na začiatku, je to bolestivé.... ☹

misajelka
Autor odpoveď zmazal
ettie
5. dec 2017

Kočky, je normálne krvácať len 3 dni? V piatok som začala špiniť, načo ma na pohotovosti vysmiali, že čo tam chcem.... im usg nesedelo s terminom ms, že to vyzerá skôr na 4 týždeň, nič nevideli, okrem vysokej sliznice a neviem čoho alebo ma strašili mimomaternicovým. Hneď ako som prišla domov sa to spustilo v plnej sile, ale už sme naspäť nešli.... už som mala pár biochemických, šlo to vždy samé, ale trvalo to normlne ako ms 5-6dní, ale takto som si silnúce čiarky teda nepredstavovala ako vy tiež... Včera som šla k svojmu dr, ráno som ešte malinko špinila, tak ma pozrel aspoň cez brucho, že maternica je podľa neho čistá.... poslal ma na genetiku a hematológiu, tam idem o týždeň, lenže ja od včera už ani nešpiním nič, občas ma zabolí podbruško, ale neni to niečo silné... tak neviem..to ešte príde ms, či mám ísť radši za dr? Krv mi nebral, len ten ultrazvuk spravil. test keď som si robila v nedelu bol už skôr negatívny, jasom rada, že nekrvácam,ale trochu ma to desí.....vďaka

misajelka
Autor odpoveď zmazal
superholka77
5. júl 2018

@zuzkat1 prosim vas a to spinenie alebo skory menzes v prípade ze sa vyplavy vajicko same trvá normálne ako.menstruacia keď ani.nevieme ze sme tehotne boli alebo to je len deň dva prosim

zuzkat1
6. júl 2018

@superholka77 spontanny potrat je normalne ako menzes..ale môže byť silnejsi...ak je spinenie den dva tak treba k dr hned mozno sa este da pomoct...

superholka77
6. júl 2018

@zuzkat1 ale ja som to mala minulý mesiac karmy o týždeň skôr silne co ja mávam ze vždy mi meskaju a nie ze mi prídu skôr. A teraz čakám ďalšie kramy a mi dva dni meskaju a o babo sa snazime uz pol roka

adamaria
16. nov 2018

@adamaria Chcem este dolpnit, ze sa nam to podarilo😍 Cele tehotenstvo som sice brala injekcie na riedenie krvi a aj po nom, narodila sa nam krasna dcera, ktora uz o par dni bude mat 18 mesiacov😉 Tak nezufajte a verte....

superholka77
16. nov 2018

@adamaria dobrý deň chcem sa opýtať keď ste mali spontánny potrat kvôli čomu potom vám dávali ako píšete pri ďalšom tehotenstve injekcie na riedenie krvi? Myslíte že to malo niečo spoločné s potratom krv? A prvé tehotenstvo ste mali ukážkové mate chlapca alebo dievča prvé ja som tiež prvý syn ukážkové tehotenstvo druhé po 3 rokoch potrat prestalo byť srdiečko na ultrazvuku a nespinila som a bol to 10tyzdeb tak som zvolila vyčkávaci postup čistenie doma a spustilo sa asi za 3 týždne na kontrole všetko OK a od potratu som mesiac a bojím sa ďalšieho tehotenstva že sa znova zopakuje a robili mi počas tehu hormonálne testy všetko v normále. Teraz máte 18 mesačnú dcérku a po akej dobe od potratu ste otehotnela prosím vás? Tiež ste vlastne nebola na kyret ale sa krvacie špinenie spustilo no mam obavi škoda ze neviem co som čakala ci by sme mali dievčatko ale ja si myslím ze nám osud teraz nedoprial mame toho veľa prerábame zuby si musím dať dokopy lebo Toby bolo horšie tehotenstvom a keby tak skoro od potratu otehotniem sa bojím ze osud by to zas tak zariadil že asi treba pauzu porobiť co treba a potom

adamaria
19. nov 2018

@superholka77 Dobry vecer, tie injekcie na riedenie krvi mi zvolil lekar v MT na hematologii len pre istotu, robili vyskumy pre tehotne tak neviem ci mi tym naozaj pomohli ale ja verim, ze ano. Ako prvorodeneho mam chlapca narodeneho v roku 2012 ale este pred nim som mala len prazdny plodovy obal, to mi robili kyretaz v roku 2010. Potom som mala dva spontanne potraty, v jednom roku 2015, kde prestalo byt srdiecko a v tom dalsom prislo spinenie a necistili ma, nechali to na prirodu a az po nich skusili tie injekcie a to bolo v roku 2016, ked som po 9 mesiacoch otehotnela a mame dceru.

vanesabalogova
2. jún 2020

Chcem sa spitat ze som tehotna a este nesom pripravena na babetko chce potrat doma

mantilka
29. jún 2020

@adeala vďaka za popis. Veľmi mi to pomohlo. Aj ja som bola na tom podobne. Áno kontrakcie 3 hodiny ako pri porode a veľa vyšlo. Pre mňa bolo ťažké na psychiku čakanie na spustenie spontánneho potratu, lekár mi nariadil vysadiť duphaston a cakat. Čo mi pomohlo boli modlitby mojich blízkych. Tiež som si naštudovala ako to asi bude prebiehať a zaujal ma tvoj popis. Áno priebeh sedel. Keď začali kontrakcie dala som si brufen 600 mg ale necítila som nejakú ulavu...len to som mala doma.Po ustupeni kontrakcií som si potrela podbruško 31 bylín od JUSTu...zmierňovalo to bolesti. Potom som si priložila vankúšik s chladiacim gélom ale len chvíľku, aby som si neprechladila močové cesty a ascorutin.Velke krvacanie ustalo. V noci ma manžel kontroloval. Ďalší deň bolo už podstatne lepšie. Ako po pôrode...pobolievalo, ale krvácanie už bolo miernejšie.

mantilka
29. jún 2020

@vanesabalogova to myslíš vážne? Vidím, že nevieš o čom hovoríš. Poviem ti, bola to hrozna skúsenosť a bála som sa o vlastný život...bolesti hrozne. Nikdy nevieš kedy sa to skončí...to nie je fyziologický pôrod. Keď sa nevyluci všetko treba ísť po ukrutných bolestiach na kyretaz...pod celkovou narkózy. Ležala som v nemocnici na udržiavanie s prvým dieťaťom a zažila som ako skoro jedna žena - manažérska skoro prišla o život, po kyretazi ešte ostali zvyšky v maternici, žena mala ukrutne bolesti ..sestričky si ju nevšímali...až po 8 hodinách prišli rodičia a urobili veľké haló...okamžite bol veľký poplach a brali ju na sálu....aj také sa stáva 😢

kveta146
28. júl 2020

@kvietocka33 myslim ze to bol potrat , mrzi ma to ale ja som teraz bola,lekari nic nevideli ale z testou z krvi ukazalo ze som tehotna, no a zacalo slabe spinenie potom slabe krvacanie , a nakoniec ziadne bolesti len prisla na mna slabost a vyslo zo mna takisto nieco co som este nevidela a isla som hned do nemocnici.tam mi zobrali krv a o hodinu bol vysledok spontanny potrat

seraa
10. aug 2020

Uz sa moze aj ja pridat .. v pondelok vecer hnedé spinenie asi 3 dni, potom hmedocervene ... neksor červene sem tam kŕče a nakoniec silne kŕče par hodín, krv na druhy den lepsie ale poobede zase trosku kŕče a viac krve ako prvy den ms ..5-6 tyzden, dufam, ze sa to vsetko samo vyčistí .. test zevraj moze ukázať este pozitívne aj 3-4 tyzdne.. k lekárke pojdem az ked vsetko skončí na kontrolu