Ako sa aktívne zapojiť proti potratom?
Vlastne nadpis vystihuje všetko.
Mám svoje dôvody.
Kde a ako môžem prispieť k osvete?
Čo robiť?
Dakujem
@viestta https://www.mojadm.sk/inspiracia-a-poradenstvo/...
Taký problém vyguglit...
https://www.drmax.sk/poradna/sexualny-zivot-mat...
Aj pekne zhrnuté negatíva hormonálnej antikoncepcie
@zltalienka no nic inovativne si neponukla, vsetko tu je uz davno. Bola som zvedava na ten americky vynalez
@azzflo len dodám, že transparentnejší spôsob je napr projekt www.zachranmezivoty.sk tiež ide o finančnú pomoc tehotným, presne to, ako píšeš, že by sa mohlo pomáhať. ale je to aj zastrešené odborníkmi. povedzme si úprimne, veľa ľudí vie pomoc zneužiť.
@viesta - presne, aj mna zaujimal ten americky vynalez od @zltalienka a nic 🤷♀️
@simsalabim na tácke vám treba informácie dať....isteže.....kto má seriózny záujem, vie si pohľadať aj sám....
Ten prvy príspevok by som vôbec neriešila. Staraj sa o svoju maternicu, nie o cudziu - tento výrok sa dokola opakuje v každej podobnej diskusii. Zeny to opakujú jedna po druhej ako cvičene opice🙈
@zltalienka tak chces bojovat proti potratom, ci nie??? Ak ano, tak rob osvetu o tejto uzasnej novej americkej forme antikoncepcie. Nechapem, preco to zatajujes 🤷♀️
@simsalabim nechce sa mi citat celu diskusiu, lebo je dlha, tak len hadam o tom "americkom vynaleze" co si sa pytala inej diskutujucej. su v dnesnej dobe uz velmi prepracovane moderne metody planovania rodicovstva (napr. vo forme malych pristrojov, ktore meraju rozne parametre plodnosti). ak teda islo v diskusii o toto. a ano, viacere z nich sa daju objednat len v zahranici. a ano, aj niektore moje kamosky to uspesne pouzivaju. ak to nebolo to, tak pardon
@zuzinabila ano, pristroj Persona a jemu podobne tu boli uz v 90.rokoch. Ale az take spolahlive neboli…
@simsalabim aj dalsie novsie samozrejme. nemyslela som Personu . ja sa v tom tak nevyznam, ale nie je to pre mna novinka, ze o tom tu citam. skus pogooglit, mne sa nechce🙂
@zuzinabila ani mne sa nechce, ja osobne v tom pre mna prinos nevidim. Ale zastankyne ochrany zivota od pocatia by predsa mali sirit osvetu… narychlo som kukla najnovsiu Personu - spolahlivost 94%. Pre niekoho ok, pre ineho malo… osobna volba.
@zltalienka ja som iba reagovala na toto
Nechapem tie tajnosti okolo tej uzasnej americkej metody. Ak je teda cielom obmedzit potraty. To je vsetko.
@1ryba no keď muž nie je ochotný akceptovať billingsovu metódu a nie je ochotný prijímať všetky nebom darované deti, končí pri štvrtom alebo piatom dieťati a od rodiny odchádza. Žiaľ, v mojom okolí poznám 3 podobné rodiny, kde chlap rodinu opustil, lebo nebol ochotný mať 5,6,7... detí. A žena nebola ochotná sexovať s antikoncepciou. Toto je ťažké u veriacich, vtedy sa asi radí radšej ten kondóm, akoby mala žena muža odstaviť od sexu, ktorého sa dožaduje. Lebo presne ako píšeš, nie vždy sú manželia rovnako naladení v tomto.
@simsalabim tak na druhej, strane, pri HAK mas vyssiu ucinnost, ale vedlajsie ucinky tiež riadne vyššie😀 nepoužívam ani Personu, ani HAK, takže tiež sa ma to netýka. keby mal niekto uprimny zaujem sa dozvedieť viac pre možné využitie v praxi, tak nevaham googlit pre neho🙂
@zuzinabila ale nazov diskusie je Ako sa angazovat proti potratom. A sucastou tej angazovanosti by mala byt osveta… aj o moznosti chranit sa pred pocatim.
@titi22 ak nechápeš co píšem tak sa zdrz. Kresťania majú povolené prirodzene metódy- určovanie plodných a neplodnych dní. O tom debata nie je. Ja vravím ze antika je nebezpečná , a nevravím to ja ale na to aký má.dopad som du dala článok. Preto píšem že je dosť iných metód ako sa chráni (pre nekrestanov) . A pri ich kombinácii sú spoľahlivé..
@viestta No ako si môžeme zobrať do starostlivosti,keď každá mamicka sa s potratom predbehne,a nechce ho dať ani len adopciu, skrátka matka určuje v súlade so zákonom verdikt Trest Smrti ,a nedovolí nám tím ktori chcú to dieťa vychovať,tie,ktoré sú na adopciu, takých je málo a už po pôrode by náhradných rodičov maju,Vy ktoré sa tak vehementne zastávate potratov ,tak sa aj angazujte za skorsi zákon adpopcie.viete,vy vôbec koľko rokov musia manželia čakať na adopciu,Nechápem,aké môžte mať svedomie,zabiť dieťatko,Toto nikdy nepochopím,zver je zver,a svoje mláďa si chrani
@vorkola ale mozes, ked stretnes zenu ktora sa rozhoduje, tak jej mozes byt oporou, pocas tehotenstva, potom po porode, mozes byt "tutorom" dietatu narodeneho z tohto tehotenstva, ale naozajstnym tutorom a naozajstnou oporou, nemusis si to dieta hned adoptovat. A treba byt oporou az do cias, kym sa mamtke nedostane z nepriaznivej financnej a bytovej situacie, niekedy je to par rokov, kym sa pozviecha, v niektorych pripadoch je to zavazok aspon do dosiahnutia dospelosti toho dietata, dokonca su pripady, ked je to zavazok do konca zivota, ked sa narodi postihnute dieta, ktore potrebuje celodennu starostlivost alebo dieta so zavaznou diagnozou, ktorej liecba je narocna financne aj casovo. Aj zdravy plod nestastnou zhodou okolnosti moze mat DMO, aj zdravy plod moze byt autista. Ak sa take dieta narodi matke, ktora sa rozhodovala ci ist alebo neist na UPT, tak ten ktory ju odhovoril, by si mal splnit zavazok, pretoze narodenim dietata pre kazdu matku v zlej situacii problemy len zacinaju.
A tym, ze si jej oporou nehovorim, ze vyriesis vsetky jej problemy, ale budes s nou hladat cestu ako z nich von. Aj matke, ktora ma doma 3 deti, nie su ako rodina na tom financne dobre, tak pri stvrtom by boli na tom este horsie. Takze ano, odhovorit ju, ale nie argumentom "kde sa najedia tri, naje sa aj stvrte" ale skutocne jej pomoct zvladat starostlivost o 4 deti tak aby vsetky 4 dostali to co potrebuju, nielen aby boli, a to zas budem citovat z tejto diskusie, "napapkane a oblecene", pretoze toto vobec nestaci.
@cecilia29 dala som si tu robotu, hladala som tu "nizkochemicku" antikoncepciu. Pytala som sa googla po slovensky aj po anglicky a nenasiel nic co by doteraz nebolo vseobecne zname. Vacsinou naslo nizkohormonalnu antiku, alebo hormonalne vnutromaternicove telieska, hormonalne inplantaty. Bez hormonov len to, co je tu uz dlhe roky, od prezevativov az po sterilizaciu vsetko. Takze naozaj ma zaujima ten prevratny vynalez (link na vseobecne zname informacie na webe Dr. Max bol v tomto pripade viac ako trapny pokus zavriet nam usta)

@zltalienka no a este dopln vedomosti neinformovanych a daj tie menejchemicke metody antikoncepcie, co si spominala.