Ako sa aktívne zapojiť proti potratom?
Vlastne nadpis vystihuje všetko.
Mám svoje dôvody.
Kde a ako môžem prispieť k osvete?
Čo robiť?
Dakujem
@jankalukasova a keby bola v nemocnici z inych dovodov inej choroby trebars liecenie pluc, tak ten cas nie je ten isty pre jej liecbu a manzel by ju opustil.,takto aspon zachranila 2 zivoty.Tak pan mudr pytam sa,,ako prissahal na hypokratovu prisahu, ci len pro forma ,A pan Boh vie, ci sa ajtoto nyvymyslelo?A keby mamicka isla na potrat,tak uz by neodisiel?.
..Vsak je moznost dat deti aj na adopciu.Bezdetni rodicia ,co by za to dali,keby sa im narodili aj stvorcata,,A na adopciu,,cakaju niektori aj roky
@cecilia29 ale to nie je jedna polka a nie je to pochybenie lekara, ale jeho vedome rozhodnutie nevykonat potrat sj ked je zivot zeny v ohrozeni, lebo o zom nevykonavat potrat pri ohrozeni zivota zeny rozhodol pred par rokmi ich ustavny sud... mozno by si to mala prezit so svojou dcerou a pozerat sa na nu ako sa jej dalo pomoct ale nikto nic neurobil tak ako o tom hovorila v rozhovore mama jednej z tych zien co umreli na sepsu, lebo im lekari odmietli vykonat zakrok
@1ryba A kde si to v tomto storoci citala, tu na sk. ? daj link. ,,Len si samu seba
predstav ,ze to babetko by si bola ty nenapapana,a tvoja mamicka, by ta hodila do smetiaku, alebo strcila do igelitky a hodila do latriny , No a predstav si, ty zijes , si tu.No vidis, ake mas privilegia,matka ti dala zivot, a tie igelitkove latrinove ,čim sa prehresili ? tym ze prisli na svet? Vsak oni sa na svet nepytali ,Aj tie smetiakove ,hodene do latriny by tu radcej boli, ale oni take stastie nemali, chudatka boli krutym sposobom zavrazdene
@vorkola ehm... Skús písať vety, ktoré dávajú trošku zmysel. Ona išla na potrat aby sa mohla starať o dve deti, ktoré už mala doma. Ten potrat podstúpila. Nie nemohla ich dať na adopciu, pretože väčšinu času tehotenstva by ležala v nemocnici. Riešiť, čo by sa dialo, kedy mala inú diagnózu, je irelevantné. Nemala ju. Ak by mala iný problém, deti by skončili možno v profirodine. Neviem... Nemala inú diagnózu a situáciu vyriešila najlepšie ako vedela. Bezdetní rodičia??? Tak to je oxymoron na úrovni...
@puklica13 ...kopirujem z netu : Umelé ukončenie tehotenstva je v prevažne katolíckej krajine legálne len v prípade, ak je gravidita dôsledkom sexuálneho napadnutia alebo incestu, alebo ak ohrozuje život či zdravie matky.
Čiže je povolené ak je ohrozený život ženy. To znamená ze zrejme lekar nesprávne vyhodnotil situáciu .Ale legislatíva to povoľuje
@cecilia29 tiez kopirujem z netu
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa...
Lekar vyhodnotil tak aby ho nestihali ako je to tam pomerne bezne
@puklica13 Posledna veta - Tři lékaři byli později obžalováni z neúmyslného zabití a z toho, že ženu vystavili nebezpečí ublížení na zdraví nebo smrti. Legislatíva im totiž jmoznije vykonať potrat , pokiaľ je žena ohrozená na zivote. Taka smrť je stále tragédia. Ale znovu pripomínam- zomierajú ženy aj na následky vykonania potratu , hlavne kvôli potratovej tabletke . A treba hovoriť aj o nich . Lebo tabletka sa tu prezentuje akože zjem cukrik a je po probléme. Ci snáď není tragické ze zomrelo mlade dievča? A ďalšie ženy? Podľa jedného výskumu je tabletka 4x nebezpečnejšia ako chirurgický potrat https://journals.lww.com/greenjournal/Fulltext/...
Súhlasím s komentárom, ktorý znel: Pomáhaj UŽ narodeným deťom, ženám, ktoré sa UŽ stali matkami. Dosiahnuť stav spoločnosti, kedy sa nastaví dostatočná pomoc pre ženy, ktoré sa boja stať matkami kvôli zlým životným podmienkam, kde právo a súdny systém bude na strane matky v prípade, že otec sa na rodinu vykašle/bude tyran/nebude platiť výživné, aby vzdelávacie inštitúcie a pracovný trh mal nastavené dobré podmienky pre študujúce/pracujúce mamy. Ženy nechcú len počuť, prečo by si mali dieťa nechať, ženy majú VIDIEŤ, že spoločnosť je nastavená tak, že sa to dá.
@cecilia29 bola si uz niekedy na kyrete po MA? Kedze upt nepredpokladam, ze si podstupila....Pytam sa ta tak osobne, ci mas vobec predstavu, aky je to zakrok -nikto nejde pod narkozu dobrovolne a ani takyto zakrok nepodstupuje, lebo mu je nuda a ani nikto si nedava "lentilky" alias potratove tabletky z rozmaru. Prezila som si oboje a teda tabletku by som brala vsetkymi desiatimi oproti kyretazi (upt). A to je este len fasa, ked ti to doktori zbabru, zanesu infekciu a das si este jedno kolo kyretu. A popri tom mas x-milion hormonalnych problemov, psychiku v haji a rodinne problemy ako lusk. Nie nadarmo su hradeni psychologovia pri potratoch.
Velmi jednoducho to opisujes- nestojis v topankach tych zien, aby si za ne rozhodovala o ich a zivote ich deti zo zastitkom "pro-life"...
Este pre Ceciliu
Izabela - opytaj sa vtedy 9-rocnej dcerky ako jej chyba a povedz jej, ze takto je to fer - ja myslim, ze rovnako emocne narocne ako sa zastitit, ze som pro life
Pre ceciliu
Dorota - nech to nie su len no name Polky - su to zeny s rodinami s osudom v zadubenej krajine mali buducnost a niekto ich o to obral - lebo moze
@tiezjedna Ja mám skôr morálny problém s tým, keď žena začne ťahať argumenty o jej tele a jej svätom práve... Ale kde je právo druhého rodiča - muža? Muž nemá žiadne práva, len povinnosti. Keď je už tá rodová rovnosť, tak nech aj ženy majú rovnaké povinnosti ako muži, a nie len práva.
Pre ceciliu
Agnieszka
Zostali tri deti bez mamy
https://www.ta3.com/clanok/225784/zomrela-dalsi...
@atinkaa
@1ryba
Ja nepopieram tragédiu tých žien. A je to tragédia a zlyhanie. Lebo legislatívne je ten zákon nastavený tak ze potrat mal byť v ich prípade uskutočnený. Dokonca aj cirkev povoľuje potrat v prípade ohrozenia života. Čiže toto nie je ani cirkevný zákon.
Ženy zomreli na sepsu A na sepsu zomierajú aj ženy po potratovej tabletke. A tiež možno majú doma deti. Prečo to píšem? Lebo v tejto konverzácii sa "zname tvare" samozrejme obuvajú do niekoho kto ma potrebu pomôcť a pripomínajú Poľsko, lebo hoc by aj jedna zomrela tak je.to tragédia....ale to koľko nešťastia spôsobia potraty vo svete - ci už tabletky, či drastické potraty bo vyssim štádiu.. na ti sa zabúda. A áno, ženy vezmú tu tabletku dobrovoľne lebo je prezentovaná ako šetrný spôsob potratu a nie preto že chcú riskovať. Tiež sú to deti, matky, manželky....Tak ak hovoríme A tak treba povedať aj B. Lebo keď ja som spomenula smrt po potratovej tabletke tak odpoveď bola ze zomiera sa aj na následky operácii mandlí. Tak takto sa zlacňuju následky potratov (a smrt nie je jediny nasledok). Pozeráte si len na jednu stranu,