icon

Ako sa dostať z depresií pred a po interupcii?

29. sep 2020

Ahojte dievcata čaká ma interupcia milujem to babatko ale s priateľom nemáme dostatok financií aby sme to uživili viem že by som tomu bábätku nedala to čo mam že ešte mu neviem poskytnúť všetko to čo ja by som chcela ... práve som dokončila VŠ a začala som niečo zo sebou robiť chceme ísť do podnájmu a pomaličky začať ale teraz naozaj nebudem zvládať uživiť to malé 😭💔 srdce mi to trhá nespím nejem nepijem len ležím v posteli a nejak s tým bojujem plačem stále už ma majú asi všetci naokolo plne zuby vyzerám ako strhany bezdomovec ale nemám inú možnosť a ani by mi nemal kto pomôcť chcem sa opýtať ako toto všetko prežiť zvládnuť to ako ste sa dostali vy na nohy čo vam pomohlo ?

Strana
z3
paja003
29. sep 2020

Nie vždy všetko musí ísť len podľa našich predstáv... Dieťa je dar a záväzok, ale to puto, ktoré je medzi vami, sa nedá ničím pretrhnúť. Nerieš teraz čo bude. Ono je už tu a potrebuje ťa. Ja mám svoje vytúžené dieťa a niekdy mi dáva tak zabrať, psychický i fyzicky, že mám čo robiť, ale je to moja láska ❤️

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
natalka25122017
Autor odpoveď zmazal
any_soj
30. sep 2020

Ahoj 🙂 prosím, pre tvoje dobro aj toho dieťaťa - zváž adopciu... Áno, je to spoločenský náročnejšie, lebo budú ľudia, čo sa o tom dozvedia a nepochopia to, zatiaľčo pri potrate sa to dá zamlčať a niektorí ľudia to chápu viac ako adopciu... Za mňa ti môžem povedať, ako mama, ktorej prvorodené dieťa sa teraz v júli narodilo mŕtve - hoci Sára teraz nie je s nami, hoci nám "nepatrí", spomínam na ten deň ako na to najkrajšie a najsilnejšie, čo som kedy zažila. A áno, aj ťažké. Ale krásne. Vnímala som to tak už počas pôrodu, ale najmä bezprostredne po ňom. Ako mi potvrdila to, čo som cítila, neskôr aj psychologička - matka môže na deň pôrodu spomínať ako na najväčšiu službu, akú mohla dieťaťu preukázať. Podporovala jeho život, kým sa dalo, a darovala mu oddelením od seba jeho vlastnú viditeľnú podobu. Teraz to môžeš len ty. Nikto iný mu dar života nemôže dať 🙂 si privilegovaná... ak ho dáš na adopciu, už z pôrodnice pôjde domov s rodinou, ktorá na neho už teraz roky čaká... Prípadne ak by si nechcela stratiť s ním kontakt - pestúnskej starostlivost. My mame syna v pestúnskej vyše roka. Na pestúnsku nečaká tak veľa rodičov ako na adopciu. Deti, ktorých sa rodičia nezriekli, to sú tie, čo sa dostávajú do domova (a ku profi rodičom do 6 rokov). Nám napríklad nevadí, ak budeme v kontakte s bio rodičmi nášho syna, boli sme otvorení na adopciu aj pestunstvo. Chceli sme v lete, rok po ňom, zobrať ďalšie dieťa. Potom som otehotnela, tak sme to odložili. Ale Sára zomrela, takže sme opäť otvorení prijať dieťa. Ideme si obnoviť prípravu na pestunstvo... Ak by bol problém ho umiestniť, hlásime sa 🙂 nie preto, že by sme zúfalo túžili po dieťati 🙂 do pestunstva ich je dosť. Len aby si vedela, že ak by si ho nedokázala dať na adopciu či starať sa oň, a zároveň sa rozhodla nejsť na potrat, je tu aj takáto možnosť.

catherinah
30. sep 2020

Skoda, ze autorka viac nenapise.

janickacrazy
30. sep 2020

Naozaj nechápem, prečo by si sa o dieťa nepostarala. Máš dokončenú VŠ, môžeš ísť do práce, takisto tvoj priateľ, možno aj rodičia by vám pomohli aspoň zo začiatku. Mne sa narodil syn, keď som ešte chodila na VŠ, otec syna ma opustil hneď, keď som mu povedala že som tehu. Nemala som ani korunu, teda mala som veľmi málo a všetko som zvládla. Kočík od sestry, oblečenie z druhej ruky, postieľku som si požičala 30-rocnu od rodiny, plienky látkové a snažila som sa kojit, aby som ušetrila za mlieko. Dnes na to obdobie spomínam ako veľmi pekné, hoci ťažké, bola som šťastná, že som si malé nechala, inak by som nevedela sama so sebou existovať. Syn je už dospelý a chodí na VŠ, nič mu nechýba.

paja003
30. sep 2020

Táto téma takisto... Nejaký prieskum?! Či? 🤔

egiginka
30. sep 2020

Neblbni!, budes skvela mama!... ruky mas, hlavu... a za par rokov aj penazi veka bude... dieta zvladnete!.. a pomoc ked ju potrebujes sa najde. Xy stranok na fb... od xon bez penazi po darujem, pomov matkam v nudzi... urcute pomozu s vecami... byt zbuchate... a dieta aj tak najviac potrebuje tu lasku prve roky. Si skvela nana a sikovna...! Ides

cecilia29
30. sep 2020

https://www.zachranmezivoty.sk/ konkretna pomocc pre teba a tvoje babo ktore uz teraz milujes ... 🙏

kikid1
30. sep 2020

Ked ti je uz teraz luto, ze to ides urobit ako ti bude potom? A potom sa to uz nebude dat vratit - nikdy! Aj ked za par rokov znovu otehotnies, uz to nebude to iste babatko ktoreho si sa vzdala. To uz bude nenavratne prec :(
A vsetko sa da zvladnut, mat dieta nie je az tak financne narocne - kopec veci sa da kupit z druhej ruky - postielka, kocik, oblecenie - tie najmensie veci su vzdy ako nove, lebo babatka rychlo rastu a maju to na sebe par krat... plienky v lidli stoja 2€ a ak budes kojit tak ziadne vydavky na umele mlieko nebudes mat - to je velka uspora... a pises ze by si mu nemohla poskytnut vsetko co by si chcela - babatka nepotrebuju nic len lasku ❤ a cas straveny a mamou 💕

alinka2018
1. okt 2020

Prosim ta nechaj si to bábätko, nerob tu chybu lebo tie výčitky ta budu prenasledovať celý život, da sa všetko vyriešiť ale bábätku život nevratiš deťatko je dar pomôže ti aj priateľ, ty si zatiaľ nájdi nejakú brigádu, prajem ti veľa ľudí síl a aby si sa správne rozhodla 🙏😘

luci_ba
5. okt 2020

nikdy som toto rozhodnutie nemusela riešiť. som skôr na opačnej strane, 1 potrat a 1 biochemicke a snažíme sa ďalej... Preto mam zlosť, keď vidím takéto príspevky.. Čo tak hniezdo?? vieš koľko párov čaká na dietatko a dali by mu aj to posledné??
Nie, nepochopim taku ženu ako si ty. Ja som sa dnes sklamala keď som mala opäť jednu čiarku na teste a ty si necháš zobrať dietatko...

Nehnevaj sa, neodcudyujem ta, ale je mi skôr do plaču z yjhto

margaretka25
7. okt 2020

Nechaj si to dieťatko. Keď teraz takto reagujes, vieš si predstaviť, ako sa budeš po zbytok života trápiť? A ten čin už potom nevratis späť. Ako tu už bolo napísané, skús poradňu Alexis, sú tam odborníčky, pomôžu ti. A nemáš 15 rokov aby si to nezvládla. A dieťatko nepotrebuje toho až toľko, len mamickinu lásku. Rozhodnutie je na tebe, ale nezufaj. Bude to dobré. Keď to maličké budeš držať v náručí, budeš Bohu ďakovať, že ti ho dal. Ja som prišla o 2 chlapčekov, potratila som v 20tt. Teraz už chodím len zapaľovať sviečky na cintorín a tá bolesť je nekonečná. Držím palce, máš na to 🙏🙏🙏🙏

Strana
z3