icon

Ako sa rozhodnúť pri nechcenom tehotenstve

13. okt 2024

Poradte mi prosim. Neplanovane som otehotnela a moj priatel to vobec nevzal dobre, jednoducho povedane mi dal na vyber bud babo alebo on. Poslal mi aj peniaze na potrat. Ja mam 30rokov, babatko som sice neplanovala ale potesila sa. Rozmyslam len ako to zvladnem sama. Alebo ist tou jednoduchsou cestou a ist na interupciu. Len to velmi nechcem. Cele dni nad tym uvazujem, prepocitavam uspory, neviem co robit.
Ak ste sli na interupciu zvladli ste to psychicky?
Ak ste babatko vynosili, zvladli ste to same?
Bytove podmienky mam vyriesene, byvam s mamou vo velkom dome. Babatko by malo svoj priestor aj zazemie. Mama mi radi nechat si babatko, ze mi pomoze a vychovame ho spolu. Ja sa vsak bojim ako to zvladnem. Dakujem za rady

Strana
z4
irusa
14. nov 2024

Veď máš 30 rokov a nie 17, takže si myslím,že sa snáď dokážeš o bábo postarať aj sama...mamka má pravdu...

mikella912
14. nov 2024

neboj sa zvladneš držím palce 🙂

lienka9
14. nov 2024

Ak mas kde byvat a mama ta podporuje,mas uz 30r.,myslim ze nemas nad cim uvazovat,jedine nad menami pre babo 🙂 skus si do porodu cim viac nasetrit a otec bude tiez posielat nieco na dieta..zvladnes to 🙂 drzim palce

betulinka1
14. nov 2024

Pozri sa na to inak. Každý má právo na druhú šancu. Ano zlyhal, ano ublížilo ti to, ano je to sklamanie ALE. Skús mu dať šancu, samozrejme až potom ako mu to dáš "vyžrať", nech sa o teba stará, nech ti plní všetky želania, ked povieš, že chces o polnoci zmrlinu, tak ju bude bežať kupiť na pumpu 😉 (to bol len príklad). Ukončiť vzťah a ísť k matke môžeš vždy. Tak nech sa teda ukáže prvý rok ako mu to pôjde. Ten prvé dva roky bio otca krásne preverí aj ako sa bude správať k tebe a aj ako sa bude správať k bábu. Práve tie prvé dva roky ti môže aspoň pomocť.

vikiki29
14. nov 2024

Autorka, držím ti palce. Ja som tiež nedala druhú šancu a nebol to ani taký vážny dôvod ako u teba. Nedokázala som to, nie žeby som nechcela. Zabilo to u mňa všetku lásku, všetky city. Bohužiaľ. Dúfam, že ten tvoj bude predsalen dobrým otcom pre dieťa a nerozmyslí si to zas.

llull
14. nov 2024

Zaujimalo by ma preco je "priatel" taky radikalny. A urcite ajkeby idem na potrat, tak sa s nim potom rozidem za tuto reakciu/poziadavku. A uprimne, v tvojom veku by som si to dieta nechala.

Strana
z4