icon

Ako sa vyrovnať s pocitmi po potrate?

13. dec 2024

Zdravím , kamarátka išla na potrat. Snažil som sa ju od toho odhovoriť ale samozrejme je to jej život tak som to potom nechal tak a povedal že budem pri nej nech už ako sa oná sama rozhodne. Avšak po potrate , prišli na mna výčitky že je to možno aj moja vina keby som ju viac odhováral tak by nešla a podobne. Viem že by išla na potrat aj keby som bol absolútne proti...ale aj tak ma trápia vyčitky. Ako by ste to brali vy ?

Strana
z2
zuzanockamt
14. dec 2024

Nemáš dôvod sa do toho starať a mať výčitky. Kedy už konečne ľudia nechajú ženy rozhodovať za seba a prestanú sa starať do toho, čo urobia so svojím telom a zdravím.

terezkaarthuramax
14. dec 2024

@zuzanockamt ja tie zeny rozhodne nesudim..lebo majiu slobodnu volu a budu za to sa zodpovedát Bohu, ktory kazdeho posúdi spravodlivo
ale nesúhlasím s tvojom komentarom

babetko je samostatna jedinecna bytost.. je to novy zivot. Ktory sa nemoze ani branit a potrebuje ochranu
Potrat je ze zena rozhodne zabit zivu bytost.. ale nech kazdy robi to co uzna za vhodne.

zuzanockamt
14. dec 2024

@terezkaarthuramax Ja nesúhlasím s tvojím komentárom. Žena má právo rozhodnúť. Nikto iný iba ona.

terezkaarthuramax
14. dec 2024

@zuzanockamt mne je len luto preto lebo tu v jeden den vznikla tato diskusia a neskor v ten den diskusia ze sa zena zufalo snazi otehotniet. 😥

marca12
14. dec 2024

Co je teba do toho ako sa ona rozhodla? Ty to dieta nebudes nosit,rodit,zivit a vychovavat. Je to vec zeny. Nespravila nic zle. Spravila tak ako sa citila. Tak jej prestan robit vycitky. Je to slobodna vola zeny.

dota6
14. dec 2024

Dámy, všetky zabúdame, že toto nie je príspevok o potrate, ale o chlapovi, ktorý je smutný z toho, že niekoho nedotlačil do rozhodnutia, ktoré on považoval za správne.
Radšej sa venujte jemu, jeho egu, ktoré utrpelo a pokúste sa ho podporiť a vysvetliť mu, že jeho utrpenie je neopodstatnené. Fakt, sa Vám tu chce ľutovať niekoho, kto ma zjavne nábeh na manipulatívne správanie?

really8
14. dec 2024

@dota6 ty si uz dobre zmagorena. Preco by jeho utrpenie malo byt nepodstatne? Preco by mal mat nabeh na manipulativne spravanie?lebo preziva ze jemu blizka priatelka isla na potrat?

dota6
14. dec 2024

@really8 je pekné prežívať, súcitiť. Ale z neho naozaj nemám dobrý pocit. Zažila som manipulatívne správania od priateľky, blízkej osoby, ktorej som verila a trvalo sakra dlho, kým som pochopila, že niektoré veci sú ďaleko cez čiaru a nikto nemá právo uzorpovať si rozhodnutia druhého.

autor
15. dec 2024

@zuzanockamt veď ona chcela radu odo mňa a podporu…

any_soj
19. dec 2024

Tvoja reakcia, že ti je z toho ťažko, je úplne normálna a bežná a ako žena napíšem, že som vďačná, že sú muži, ako ty. V poradni Alexis sa bežne s nimi stretávajú, často píšu muži, ako ich zasiahol potrat ich partnerky a podobne. Absolútne nesúhlasím s tým, že ťa nič do toho nie je, nie je to tvoj problém a podobne. Pre pána kráľa, veď je to tvoja najlepšia kamarátka a poprosila ťa o podporu! Je normálne a žiadúce, že si to prijal aj ako svoj problém. Veď o tom priateľstvo je.

ina2405
24. dec 2024

@zuzanockamt nie je to jej telo, je to telo iného človeka, ktoré zabíja. Minule si bola pohoršená nad fackami a zabitie dieťaťa obhajuješ.

zuzanockamt
24. dec 2024

@ina2405 UPT nie je zabitie iného človeka. Je to telo ženy a len žena o sebe rozhoduje. Môj názor na toto nikdy nezmením. Môžeš písať, čo len chceš.

ina2405
24. dec 2024

@zuzanockamt prajem pekné sviatky

zuzanockamt
24. dec 2024

@ina2405 Ďakujem 😊 Aj tebe nádherné sviatočné dni, veľa spokojnosti 😊😊😊

Strana
z2