Ako sa vyrovnať s pocitmi po potrate?
Zdravím , kamarátka išla na potrat. Snažil som sa ju od toho odhovoriť ale samozrejme je to jej život tak som to potom nechal tak a povedal že budem pri nej nech už ako sa oná sama rozhodne. Avšak po potrate , prišli na mna výčitky že je to možno aj moja vina keby som ju viac odhováral tak by nešla a podobne. Viem že by išla na potrat aj keby som bol absolútne proti...ale aj tak ma trápia vyčitky. Ako by ste to brali vy ?
@zuzanockamt ja tie zeny rozhodne nesudim..lebo majiu slobodnu volu a budu za to sa zodpovedát Bohu, ktory kazdeho posúdi spravodlivo
ale nesúhlasím s tvojom komentarom
babetko je samostatna jedinecna bytost.. je to novy zivot. Ktory sa nemoze ani branit a potrebuje ochranu
Potrat je ze zena rozhodne zabit zivu bytost.. ale nech kazdy robi to co uzna za vhodne.
@terezkaarthuramax Ja nesúhlasím s tvojím komentárom. Žena má právo rozhodnúť. Nikto iný iba ona.
@zuzanockamt mne je len luto preto lebo tu v jeden den vznikla tato diskusia a neskor v ten den diskusia ze sa zena zufalo snazi otehotniet. 😥
Co je teba do toho ako sa ona rozhodla? Ty to dieta nebudes nosit,rodit,zivit a vychovavat. Je to vec zeny. Nespravila nic zle. Spravila tak ako sa citila. Tak jej prestan robit vycitky. Je to slobodna vola zeny.
Dámy, všetky zabúdame, že toto nie je príspevok o potrate, ale o chlapovi, ktorý je smutný z toho, že niekoho nedotlačil do rozhodnutia, ktoré on považoval za správne.
Radšej sa venujte jemu, jeho egu, ktoré utrpelo a pokúste sa ho podporiť a vysvetliť mu, že jeho utrpenie je neopodstatnené. Fakt, sa Vám tu chce ľutovať niekoho, kto ma zjavne nábeh na manipulatívne správanie?
@really8 je pekné prežívať, súcitiť. Ale z neho naozaj nemám dobrý pocit. Zažila som manipulatívne správania od priateľky, blízkej osoby, ktorej som verila a trvalo sakra dlho, kým som pochopila, že niektoré veci sú ďaleko cez čiaru a nikto nemá právo uzorpovať si rozhodnutia druhého.
@zuzanockamt veď ona chcela radu odo mňa a podporu…
Tvoja reakcia, že ti je z toho ťažko, je úplne normálna a bežná a ako žena napíšem, že som vďačná, že sú muži, ako ty. V poradni Alexis sa bežne s nimi stretávajú, často píšu muži, ako ich zasiahol potrat ich partnerky a podobne. Absolútne nesúhlasím s tým, že ťa nič do toho nie je, nie je to tvoj problém a podobne. Pre pána kráľa, veď je to tvoja najlepšia kamarátka a poprosila ťa o podporu! Je normálne a žiadúce, že si to prijal aj ako svoj problém. Veď o tom priateľstvo je.
@zuzanockamt nie je to jej telo, je to telo iného človeka, ktoré zabíja. Minule si bola pohoršená nad fackami a zabitie dieťaťa obhajuješ.
@ina2405 UPT nie je zabitie iného človeka. Je to telo ženy a len žena o sebe rozhoduje. Môj názor na toto nikdy nezmením. Môžeš písať, čo len chceš.
@zuzanockamt prajem pekné sviatky
@ina2405 Ďakujem 😊 Aj tebe nádherné sviatočné dni, veľa spokojnosti 😊😊😊

Nemáš dôvod sa do toho starať a mať výčitky. Kedy už konečne ľudia nechajú ženy rozhodovať za seba a prestanú sa starať do toho, čo urobia so svojím telom a zdravím.