icon

Ako sa vyrovnať s výčitkami po interrupcii?

nelly9991
4. máj 2026

Ahojte chcela by som poznať názor žien ktoré sú v podobnej situácii ako ja ako sa cítite ako ste to prekonali som slobodná matka mám jedno dieťatko 2r a jednu interupciu za sebou s chlapom ktorý má nemá asi za nič ja sa trápim každý deň aj plačem nechcem proste žiť s myšlienkou že som bola na interupcii a že som svoje dieťa prípravila o súrodenca ľutujem to ale spať sa to vrátiť nedá cítim sa ako handra v hlave mám že niesom žiadna žena ale handra a niesom dobra matka lebo som svojmu dieťaťu vybrala takého otca neotca a ono za to nemôže že nemá úplnú rodinu otca jak iné deti a že som bola na interupcii proste trápi ma to nebaví ma život neviem ako to prekonať ako sa s tým zmieriť a že som slobodná matka s priateľom som sa stále hádala že prečo je proti svadbe že ma nechce a že nechce ani svoje dieťa ale je dobrý manipulátor zo začiatku keď sme spolu chodili nebol taký bol milí pozorný vo všetkom pomáhal ale ako sa narodilo dieťa tak sa zmenil a potom prišlo nechcené tehotenstvo v živote by som neverila že bude mať také reči a že má sám odvezie na potrat proste hnsiim sa sama sebe ako som mohla byť taká sprostá a že nemusela byť ani interupcia a to pre moju sprostosť mňa ozaj život nebaví neviem ako sa mám s tým vyrovnať všetkým prestala som vonku chodiť len doma s dieťaťom starám sa onho a na druhej strane
Mi to príde ľúto lebo mám dieťa a som taká a ono za to nemôže pretože ani s ním vonku nechodím iba ak mu niečo treba alebo na nákup ale nechodím s ním vonku na prechádzky a som zo všetkého unavená a nemám žiadnu pomoc od chlapa sama sa starám robím všetko sama príde raz za dva týždne aj to mi ešte nadava a má sprosté reči keď mi to vyčítam všetko že to ja sa chcem jeba....t hľadať chlapov a neviem čo že preto to tak všetko je ale to není pravda ja už neviem

Strana
z3
michaela329
6. máj 2026
@anonym_d88425

Ano, o 17.37."🌚..." sa to nedeli,"deli, ako vidis velmi podrobne...

@anonym_d88425 beriem, moja chyba - zmena metodiky je tam spomenutá. Ale ďalšie ma zaujalo - takže z tých Tvojich 8000 vrážd je nakoniec vyše 4000 spontánne potraty, Ty klameš tiež potom. Ďalšie informácie o klesajúcom trende tiež klamem? A osobné dôvody ako znásilnenia tam nevidím stále. Ty si pokojne ži podľa svojho presvedčenia, dúfaj, že sa nedostaneš do zlej situácie - alebo niekto Tebe blízky.

simsalabim
6. máj 2026

Mne sa velmi paci nazor tejto benediktinskej mnisky, ktora poukazala na pokrivenu moralku mnohych pro-liferov. Neda mi to tu nepridat.

marijan2025
7. máj 2026

@nelly9991 Ty nie si handra.Ty si vzácna Božia milovaná dcéra,v ktorej má Boh Otec svoje zaľúbenie.Ty máš pre neho obrovskú hodnotu, vždy si ju mala a vždy ju budeš mať.Jeho lásku k tebe nijako nezmenší ani interupcia,ani tvoje rozhodnutia,ani zlyhania tvojho partnera.

Aj keď tvoje dieťatko nežije tu na zemi,ono žije v nebi,je v dobrých a láskavých rukách a je oňho dokonale postarané.Raz sa s ním budeš môcť stretnúť a to úplne bez výčitiek.Toto nech je pre teba nádejou.Pocul som, že niektoré matky dajú svojím nenarodeným deťom meno.Skus mu/ jej dať to najkrajšie meno, čo ťa napadne.Aby si sa vedela s tým dietatkom " porozprávať" , ísť na tú prechádzku,aj keď sa ti nechce a " byť s tým" dieťatkom, nechať vychádzať von zo seba všetky tie smútky,plač, emócie.

Ty nie si vinná za to, akého otca si vybrala pre svoje deti.Proste on nemal napísané na čele - po tom ,ako budem na teba milý,budem ťa manipulovať,budem sebecký, arogantný,nebudem ťa mať za nič.Ako si to mala vedieť? Túžila si po láske,po rodine,po deťoch,tak ako aj väčšina z nás.

Ty si, dobrá matka. Ty miluješ svoje deti.....je to vidieť ,lebo sa trápiš k vôli nim, záleží ti na ich budúcnosti.Ty si urobila všetko ako si najlepšie vedela,ale druhá strana nemala žiadnu snahu.

Tvoj partner ťa nemá za nič.Ale chcem ti povedať, že Boh Otec ťa tak miluje, že poslal svojho syna Ježiša Krista,aby zomrel za tvoje a moje zlyhania,omyly,chyby,zlé rozhodnutia. Veď v Kristovi nás Boh zmieril so sebou a nepočíta koľkokrát zlyhame,zakopneme alebo spadneme.Aj ak spadneš,neostaneš ležať,lebo Ježiš ťa drží za ruku.

Tak ,ako Boh Otec dokázal svojou láskou vzkriesiť Ježiša Krista z mŕtvych mocou Ducha Svätého ,tak isto dokáže svojou láskou oživiť a " vzkriesiť " teba,( a každého jedného z nás, mám s tým osobnú skúsenosť) uzdraviť tvoje zranené srdce a priniesť tam jeho pokoj a zmierenie.

Nebude to síce za tri dni,bude to trvať viac času,ale pôjde to.Nedrž si ten smútok a zlyhania v sebe.Odovzdaj to Ježišovi.Ako? Tak , že mu to povieš.Povedz mu kľudne nahlas, čo cítiš,ako sa cítiš, že sa ti nechce žiť, že nevladzeš.Bud kľudne úprimná.Jeziš má rád úprimnosť.

Tebe zostalo v srdci prázdne miesto po dieťatku,po priateľovi,po dôstojnosti a sebaúcte.A tá prázdnota ti spôsobuje obrovskú bolesť.

marijan2025
7. máj 2026
@marijan2025

@nelly9991 Ty nie si handra.Ty si vzácna Božia milovaná dcéra,v ktorej má Boh Otec svoje zaľúbenie.Ty máš pre neho obrovskú hodnotu, vždy si ju mala a vždy ju budeš mať.Jeho lásku k tebe nijako nezmenší ani interupcia,ani tvoje rozhodnutia,ani zlyhania tvojho partnera.

Aj keď tvoje dieťatko nežije tu na zemi,ono žije v nebi,je v dobrých a láskavých rukách a je oňho dokonale postarané.Raz sa s ním budeš môcť stretnúť a to úplne bez výčitiek.Toto nech je pre teba nádejou.Pocul som, že niektoré matky dajú svojím nenarodeným deťom meno.Skus mu/ jej dať to najkrajšie meno, čo ťa napadne.Aby si sa vedela s tým dietatkom " porozprávať" , ísť na tú prechádzku,aj keď sa ti nechce a " byť s tým" dieťatkom, nechať vychádzať von zo seba všetky tie smútky,plač, emócie.

Ty nie si vinná za to, akého otca si vybrala pre svoje deti.Proste on nemal napísané na čele - po tom ,ako budem na teba milý,budem ťa manipulovať,budem sebecký, arogantný,nebudem ťa mať za nič.Ako si to mala vedieť? Túžila si po láske,po rodine,po deťoch,tak ako aj väčšina z nás.

Ty si, dobrá matka. Ty miluješ svoje deti.....je to vidieť ,lebo sa trápiš k vôli nim, záleží ti na ich budúcnosti.Ty si urobila všetko ako si najlepšie vedela,ale druhá strana nemala žiadnu snahu.

Tvoj partner ťa nemá za nič.Ale chcem ti povedať, že Boh Otec ťa tak miluje, že poslal svojho syna Ježiša Krista,aby zomrel za tvoje a moje zlyhania,omyly,chyby,zlé rozhodnutia. Veď v Kristovi nás Boh zmieril so sebou a nepočíta koľkokrát zlyhame,zakopneme alebo spadneme.Aj ak spadneš,neostaneš ležať,lebo Ježiš ťa drží za ruku.

Tak ,ako Boh Otec dokázal svojou láskou vzkriesiť Ježiša Krista z mŕtvych mocou Ducha Svätého ,tak isto dokáže svojou láskou oživiť a " vzkriesiť " teba,( a každého jedného z nás, mám s tým osobnú skúsenosť) uzdraviť tvoje zranené srdce a priniesť tam jeho pokoj a zmierenie.

Nebude to síce za tri dni,bude to trvať viac času,ale pôjde to.Nedrž si ten smútok a zlyhania v sebe.Odovzdaj to Ježišovi.Ako? Tak , že mu to povieš.Povedz mu kľudne nahlas, čo cítiš,ako sa cítiš, že sa ti nechce žiť, že nevladzeš.Bud kľudne úprimná.Jeziš má rád úprimnosť.

Tebe zostalo v srdci prázdne miesto po dieťatku,po priateľovi,po dôstojnosti a sebaúcte.A tá prázdnota ti spôsobuje obrovskú bolesť.

@marijan2025 .... pokračovanie......Ty potrebuješ naplniť tú prázdnotu vo svojom vnútri Jezisovou blízkosťou, láskou,uzdravenim a plnostou.Ako? Tak, že povieš Duch Svätému: príď Duchu Svätý, napln moje vnútro,uzdrav moju bolesť,pozdvihni ma, buď so mnou.

Duch Svätý ti jemnucko bude hovoriť skrze myšlienky do tvojho vnútra: Nelka ,si milovaná Božia dcéra,aj tomu čo sa stalo,ja som s tebou,pre mňa máš obrovskú hodnotu a vždy ju budeš mať. Duch Svätý nie je pre dokonalých ľudí,ale pre každého kto na neho zavolá.

Viem, že sa ti to možno všetko zdá až nemožné a neuveriteľne ale je to tak.Mam to za 26 rokov mnohokrát overené.Aj mňa Ježiš uzdravil,oslobodil pozdvihol a mnoho ďalších vecí.Moje srdce roky krvacalo,chodil som v smútku a v tom presvedčení, že som nikto, že nemám hodnotu.A práve skúsenosť s Ježišom Kristom, že ma miluje,a že som to mohol zažiť konkrétne skrze Ducha Svätého,uzdravila moje vnútro.Islo to krok po kroku.

Ty keď keď odovzdaš Ježišovi, čo ťa trápi za jednu sekundu to máš odpustené!!!! Ako ti aj píšu žienky v komentároch, po čase bude treba odpustiť aj sebe samej.Lebo si toho hodná.Ale , to chce čas , počas ktorého ťa bude Ježiš držať za ruku a on ťa pomaličky ,jemne bude viesť.Lebo odpustiť sebe samej,je jedna z najväčších udalostí v živote človeka.

Ježiš miluje zachraňovať to, čo je rozbité, uzdraviť to čo je zranené a upevňovať, čo je zlomené.Proste lásku a hodnotu,si nemôžeš zaslúžiť svojími rozhodnutiami a skutkami.Ale si pozvaná PRIJAŤ LÁSKU A HODNOTU AKO DAR.Toto je tá dobrá zvesť, toto je evanjelium.Lebo veľakrát sa človek stretne nie s evanjeliom ale dedinskym náboženstvom.

Zhrnutie z vlastnej skúsenosti:
- potrebuješ prijať to, čo o tebe hovorí Ježiš, skrze to čo je napísané v Biblii - hlavne evanjeliach
- zažiť to skrze vyliatie Ducha svätého
- a potom v tom rásť v nejakej "živej" kresťanskej komunite alebo spoločenstve.

Nechcem v žiadnom prípade aby to znelo ako nábor,ale je to svedectvo môjho života.Najskor 20 rokov v dedinskom náboženstve od babky a potom 26 rokov v skusenosti s láskou a uzdravenim od Ježiša Krista skrze Ducha v kráčaní v priateľstve v komunite.

Tak,ako Ježiš Kristus uzdravil moje srdce, vnútro a sebahodnotu,tak môže uzdraviť aj teba aj každého,kto toto číta.

Skús si pozrieť na Yotube prednášky od Martinky Žákovej zo spoločenstva Otcovo srdce.

ahhola
Autor odpoveď zmazal
anonym_9c4615
7. máj 2026

@nelly9991 https://www.modrykonik.sk/forum/o-tom-sa-tazko-rozprava/ako-sa-vyrovnat-s-vycitkami-po-interrupcii/ .
Skús si prečítať tento príspevok.Ono to možno nebude jednoduché to dieťa vychovať,ale podľa toho príspevku si myslím, že ísť na interrupciu a prísť o to dieťa by bolo oveľa bolestivejšie.
Pozri vieš ho donosit, vieš ho porodiť a vieš ho dať na adopciu, alebo do pestúnskej starostlivosti.Proste nejak tak,aby si sa vedela dostať k dieťaťu, keď po ňom zatuzis.Lebo pokiaľ žije vždy sa vieš k nemu vrátiť.Ale keď nebude žiť, už sa k nemu nevratis.

A priateľ ťa bohužiaľ má na....vieme čo .Ako intimita je veľmi dôležitá vo vzťahu.Ale ty si viac,ako len telo.On, nerieši, že ty sa tešíš z dieťatka,on rieši pravdepodobne, koľko by ho to stálo peňazí a " slobody" . Držíme ti palce a prajeme dobré rozhodnutia.

nlk
7. máj 2026
@anonym_9c4615

@nelly9991 .
Skús si prečítať tento príspevok.Ono to možno nebude jednoduché to dieťa vychovať,ale podľa toho príspevku si myslím, že ísť na interrupciu a prísť o to dieťa by bolo oveľa bolestivejšie.
Pozri vieš ho donosit, vieš ho porodiť a vieš ho dať na adopciu, alebo do pestúnskej starostlivosti.Proste nejak tak,aby si sa vedela dostať k dieťaťu, keď po ňom zatuzis.Lebo pokiaľ žije vždy sa vieš k nemu vrátiť.Ale keď nebude žiť, už sa k nemu nevratis.

A priateľ ťa bohužiaľ má na....vieme čo .Ako intimita je veľmi dôležitá vo vzťahu.Ale ty si viac,ako len telo.On, nerieši, že ty sa tešíš z dieťatka,on rieši pravdepodobne, koľko by ho to stálo peňazí a " slobody" . Držíme ti palce a prajeme dobré rozhodnutia.

@anonym_9c4615 ona na tej interrupcii už bola. Pýta sa ako sa s tým vyrovnať

Strana
z3