icon

Ako sa vyrovnať so zmenami pri starnutí žien?

4. máj 2026

Ahojte, sú medzi Vami ženy 45+, ktoré vnimali na sebe, že sa zo ženy menili na "tetku" ? Ja mám jednoducho zo seba taký pocit. Pribrala som cca 7kg, strašne mi vlasy 2-3 roky vypadávali, potom sa strašne zmenila ich kvalita k horšiemu, vyzeraju jak rozpirena slama, niečo otrasne, v živote som take hrozne vlasy nemala, do toho som sa normalne o 1-2 cm výškovo znižila. Samozrejme aj tvár je už strhanješia, zostarnutá. Strašne si pripadám už staro, že už ani nie som pekná mladá žena ale presne taká tá tetka v rokoch. Proste ten typ postavy. Aj sa mi zdá že už nemám také pružné myslenie, niekedy aj dlhsšie nad výrazom nejakým rozmýšlam...skratka starnem a nejako sa mi nechce to prijat...

Strana
z4
anonym_5f3648
6. máj 2026
@anonym_ef5a4e

@anonym_5f3648 Prosim Ta, ktory kolagen sa Ti osvedcil?

@anonym_ef5a4e ja používam aj kolagén aj keratín od ZEEN. Kupujem v DM, alebo cez Notino, podla toho, kde je zlava. Skusala som niekolko kolagenov, toto je za mna top.

anonym_f363ee
6. máj 2026
@anonym_autor

@moonlight1210 No, poviem Ti, ze sme na tom tak, ze on sa urcite nic neopyta, aj keby som si obliekla uplne nieco ine co bezne, neokomentuje, proste nic. Ja som zacala chodit do posilky, cca 11x som bola. Myslis ze sa opytal kam chodim, kde som co robim ? Absolutne. On ani nevie ze do posilky chodim. Cize ja keby som mu aj teraz zavolala ze tyzden nepridem, tak povie Aha, ok a vybavene. No proste cele zle. Ked som si dala rapidne ostrihat vlasy ani pol slovom nespomenul, a myslim ze vsimnut si to snad vsimol, ze ich mam dost podstrihnute, ale teda nepovedal vobec nic. To aspon deti tak prirodzene ze "jeeej mami nejake mas kratsie vlasy", on absolutne nezajem. Tak ale aspon som trosku zacala cvicit, hybat sa. To mi uz musi vydrzat do smrti 🙂 dufam, ze nepolavim, kym sa mi bude dat hybat 🙂

@anonym_autor
Tak ta ma v podstate na haku, nezaujimas ho,preto si zmeny na tebe nevšíma
Toto je konečná vo vztahu a taha ta psychicky dole
Mulujuci muz pochvali zenu, oblecenie, vlasy atd. všíma si, opyta sa kde ide
Máte nefunkcny vztah,psychicky ta dava dole a to sa tiež podpisuje na tvojom výzore
Nebolo by ti lepšie samej?
Možno ti príde do cesty ešte milujuci muz ktorý si ta bude všímať, pochvali, ocení

anonym_ef5a4e
6. máj 2026
@anonym_5f3648

@anonym_ef5a4e ja používam aj kolagén aj keratín od ZEEN. Kupujem v DM, alebo cez Notino, podla toho, kde je zlava. Skusala som niekolko kolagenov, toto je za mna top.

@anonym_5f3648 Dakujem pekne

autor
6. máj 2026
@anonym_f363ee

@anonym_autor
Tak ta ma v podstate na haku, nezaujimas ho,preto si zmeny na tebe nevšíma
Toto je konečná vo vztahu a taha ta psychicky dole
Mulujuci muz pochvali zenu, oblecenie, vlasy atd. všíma si, opyta sa kde ide
Máte nefunkcny vztah,psychicky ta dava dole a to sa tiež podpisuje na tvojom výzore
Nebolo by ti lepšie samej?
Možno ti príde do cesty ešte milujuci muz ktorý si ta bude všímať, pochvali, ocení

@anonym_f363ee Ja uz mam sebavedomie ta tam. Ano, ideme od seba.

anonym_ef5a4e
7. máj 2026
@anonym_5f3648

@anonym_5f3648 Ahoj, ja sa este vratim k tomu, co si pisala, pretoze ma to velmi zaujalo.
Tie peptidy pod oci, to su polynukleoidy, ano - na zaciatku si absolvovala viac sedeni a teraz uz chodis len 1x za rok? Pozeram kde v Ziline to robia a pisu, ze najprv treba prist 2-4x po mesiaci a potom raz rocne. Takyto protokol si mala aj Ty?
Dalsia vec.. botox do cela.. ked 5 x tyzdenne cvicis, drzi Ti dobre? Chodila si castejsie, ked si s nim zacinala?
Potom plazma.. k tomu asi nemam otazky, len pozeram, kde to u nas robia za fajn cenu, pretoze len vlasy tu stoja 180eur.
Aku znacku skincare pouzivas? Aka sa Ti osvedcila, prosim Ta? Retinal/retinol/tretinoin pouzivas?
ZEEN kolagen tento, ci nejaky iny od nich? https://www.mojadm.sk/p/d/2115154/zeen-by-roal-...
Dakujem ☺️

anonym_5f3648
7. máj 2026
@anonym_ef5a4e

@anonym_5f3648 Ahoj, ja sa este vratim k tomu, co si pisala, pretoze ma to velmi zaujalo.
Tie peptidy pod oci, to su polynukleoidy, ano - na zaciatku si absolvovala viac sedeni a teraz uz chodis len 1x za rok? Pozeram kde v Ziline to robia a pisu, ze najprv treba prist 2-4x po mesiaci a potom raz rocne. Takyto protokol si mala aj Ty?
Dalsia vec.. botox do cela.. ked 5 x tyzdenne cvicis, drzi Ti dobre? Chodila si castejsie, ked si s nim zacinala?
Potom plazma.. k tomu asi nemam otazky, len pozeram, kde to u nas robia za fajn cenu, pretoze len vlasy tu stoja 180eur.
Aku znacku skincare pouzivas? Aka sa Ti osvedcila, prosim Ta? Retinal/retinol/tretinoin pouzivas?
ZEEN kolagen tento, ci nejaky iny od nich? https://www.mojadm.sk/p/d/2115154/zeen-by-roal-...
Dakujem ☺️

@anonym_ef5a4e na peptidy od začiatku chodím raz ročne. Na plazmu som chodila najprv každý mesiac, teda 3x po sebe a následne už potom raz za pol roka. Kolagén je presne ten 🙂. A botox. Niekedy vydrží 4-5 mesiacov, určite nie 6. Teraz som už 5m po a potrebujem pomaličky, počkám ešte a budúci mesiac pôjdem.

anonym_ef5a4e
7. máj 2026
@anonym_5f3648

@anonym_ef5a4e na peptidy od začiatku chodím raz ročne. Na plazmu som chodila najprv každý mesiac, teda 3x po sebe a následne už potom raz za pol roka. Kolagén je presne ten 🙂. A botox. Niekedy vydrží 4-5 mesiacov, určite nie 6. Teraz som už 5m po a potrebujem pomaličky, počkám ešte a budúci mesiac pôjdem.

@anonym_5f3648 Dakujem velmi pekne. 🙂 A z akeho mesta, prosim, si, resp. kam chodis na zakroky? Mozno byvam blizko a dosla by som, pretoze v Ziline sa mi to zda vsetko vyrazne drahsie.

anonym_5f3648
7. máj 2026
@anonym_ef5a4e

@anonym_5f3648 Dakujem velmi pekne. 🙂 A z akeho mesta, prosim, si, resp. kam chodis na zakroky? Mozno byvam blizko a dosla by som, pretoze v Ziline sa mi to zda vsetko vyrazne drahsie.

@anonym_ef5a4e východ, Košice.

anonym_15d4ae
7. máj 2026
@anonym_5f3648

@anonym_ef5a4e východ, Košice.

@anonym_5f3648 Aka klinika

anonym_ef5a4e
7. máj 2026

@anonym_5f3648 Tak to veru nic, ale dakujem pekne, ze si sa podelila. ❤️

anonym_5f3648
7. máj 2026
@anonym_15d4ae

@anonym_5f3648 Aka klinika

@anonym_15d4ae mám 3. Estel by Dr. Zaneta, Envy a Scarlet Clinic.

anonym_f363ee
7. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_f363ee Ja uz mam sebavedomie ta tam. Ano, ideme od seba.

@anonym_autor
Utekaj od neho, možno lichotí už davno inej, lebo ta udupe tak, že už nebudes mat silu utiecť.Zacnu ti psychosomaticke choroby a bez pomoci to nedáš, a svoj boj si prehrala

anonym_60e80b
7. máj 2026

inak toto je este velmi pekna zena na tie roky. hrala Viktoriu v divokom anjelovi Veronica vieyra.Tá bude mat zachvilku 60 ale velmi by som chcela vediet co ma vsetko na sebe porobene.Stale ma take dievcenske crty do tvare ani nie je spuchnuta ako ine zeny po kyseline. https://www.instagram.com/veronicavieyraok/ keby takto vyzera kazda skoro 60 bolo by velmo dobre 😀

anonym_ef5a4e
7. máj 2026
@anonym_60e80b

inak toto je este velmi pekna zena na tie roky. hrala Viktoriu v divokom anjelovi Veronica vieyra.Tá bude mat zachvilku 60 ale velmi by som chcela vediet co ma vsetko na sebe porobene.Stale ma take dievcenske crty do tvare ani nie je spuchnuta ako ine zeny po kyseline. https://www.instagram.com/veronicavieyraok/ keby takto vyzera kazda skoro 60 bolo by velmo dobre 😀

@anonym_60e80b Fuha, tak toto je na mna uz asi moc... mne sa to nepaci. Nevyzera nejak zle, ale nevsimla som si, ze si pisala vek a vobec som jej ho podla fotiek nevedela odhadnut. 😅 Ale vobec... a ze 60. Podla mna na zene maju byt aspon trochu vidiet skusenosti a vek.
Plus dalsia vec.. Latinska Amerika.. to je uplne iny genofond a druh starnutia ako mame my v strednej Europe. Detto, Azia alebo trebars cernosky.
Mna inak velmi sklamala Shakira. Dlho som ju mala na beauty piedestale a fakt som myslela, ze ten tlak ustoji a bude stranut do sarmantna, ale nie, velmi mi pride neprirodzena ten posledny rok-dva-tri(?) (tipujem, ze asi facelift jej to urobil, ale nejak som to nezistovala).

anonym_ef5a4e
7. máj 2026

Rozmyslala som, pri kom sa mi paci ako zostarol.. a asi taka najvacsia topka je pre mna Helen Mirren. To je podla ma taky dobry priklad kvalitnych neinvazivnych dlhodobych osetrovani. A pokial aj mala nieco invazivne, tak minimalne.

anonym_1d4831
7. máj 2026
@anonym_ef5a4e

Rozmyslala som, pri kom sa mi paci ako zostarol.. a asi taka najvacsia topka je pre mna Helen Mirren. To je podla ma taky dobry priklad kvalitnych neinvazivnych dlhodobych osetrovani. A pokial aj mala nieco invazivne, tak minimalne.

@anonym_ef5a4e Monica Bellucci, Cate Blanchett, Sophia Vergana...
Helen nikdy nemala deti, takze tam to cele bolo len o nej, ale beriem, starne s graciou.

any_soj
11. máj 2026

@anonym_autor mám skoro 40. Chodím cvičiť. Tréner mi povedal, že za pár rokov sa možno dostanem na úroveň čo má jednu skupinku. "Dievčatá robia stojky a tak...". Dievčatá sú sestdesiatničky. Tak dúfam, že ich dobehnem 🙂 začni cvičiť, nikdy nie je neskoro. Odporúčam niekoho, kto sa venuje kalistenike. Chodia k nemu aj ľudia s obmedzenou pohyblivostou, po úrazoch,... Dá sa to prispôsobiť.

anonym_6adf48
12. máj 2026
@anonym_1d4831

@anonym_ef5a4e Monica Bellucci, Cate Blanchett, Sophia Vergana...
Helen nikdy nemala deti, takze tam to cele bolo len o nej, ale beriem, starne s graciou.

@anonym_1d4831 proste z MILF prechadzas na GILF
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1391868399...
Skratka GILF znamená „Grandma/Grandpa I’d Like to F*“**, teda v preklade „babka/dedko, s ktorými by som si to rozdal/a“.

Strana
z4