icon

Ako sa vysporiadať s potratom po psychickej stránke?

barju
3. máj 2023

Ahojte,bolo fajn sa chvíľu cítiť tehotná, bohužiaľ to v 7tyzdni skončilo potratom. Malo to byť prve vytúžené dieťa po vyše 2 rokoch snaženia s pomocou lekárov. Tie čo ste si to zazili,ako ste sa s tým vysporiadali tak,aby ste sa začali znova snažiť? Lebo momentálne na to nemám ani pomyslenie. Viem že je to čerstvé ale neviem si predstaviť že by som si na štedrý deň nespomenula,že som mohla držať svoje bábätko. Vyhľadali ste pomoc psychológa?

Strana
z3
barju
autor
30. máj 2023

@cokoladova_babovka ja som sa konečne v piatok prestala cítiť ako prasa na zabíjačke a začínam o tom hovoriť ľuďom z okolia. Ale ťažko niekedy nájsť vhodnú chvíľu,len tak to na ľudí nechcem vybafnut. Tiež som myslela že dovolenka by pomohla ale manžel nemôže ísť,tak asi zoberiem rodičov aby som nešla sama. Iné plány zatiaľ nemám lebo všetko čo som plánovala bolo okolo dieťaťa a to sa mi v dohľadnej dobe nesplní. Riesime lekárov. Na jednej hematologie má odmietli vyšetriť,že až po 2 potratoch,takže som sa tu na ml pýtala ostatných kde by ma vyšetrili ale ešte som sa neobjednala. Nejako nemám ani chuť to riešiť.

cokoladova_babovka
30. máj 2023

@barju postupne bude lepšie a lepšie. My sme inak na tej dovolenke ešte ani neboli, skôr mi pomohlo to niekam sa tešiť a niečo plánovať. Uvidím, aké to bude po dovolenke keď sa mám náhodou nepodarí otehotnieť.
Inak mne pomohlo pri objednávaní na hemato hovoriť, že sa snažíme už vyše 2 rokov a že nechceme čakať na prípadný druhý potrat aby ma objednali, že to môže zase trvať 2 roky. Skús túto stratégiu.
Ja inak nechápem ako nás môže byť tak veľa má planéte, keď je to také ťažké sa rozmnožiť.

barju
autor
30. máj 2023

@cokoladova_babovka ja som na hematologie povedala že sa snažíme už 3 rok a že máme budúci rok už 35 a že keď ma gynekologická poslala na doplnkové vyšetrenie,tak sa spolieham že vie čo robí a nechcem to už znova zažiť a urobím všetko pre to aby sa to nezopakovalo. A tak som si v duchu myslela že to nie je na nich aby o tom rozhodovali keď nepoznajú naše diagnózy a detaily a CAR áno. Som myslela že žena pre ženu bude mať viac pochopenia. Inak dobrá pripomienka 🙂

cokoladova_babovka
31. máj 2023

@barju a už si aspoň objednaná inde?

Strana
z3