Ako sa vysporiadať so zamĺknutým potratom?
Ahojte maminy, som tu nová a piatok mi zistili zamĺknutý potrat, bola som v 11tt , strašne zle to znášam a veľmi to bolí. Aj keď bábätko nebolo plánované tešila som sa naň. Mám síce len 17 ale na interupciu sme s priateľom ani nepomysleli. Je to pre nás strašná rana, kyret ma ešte len čaká. Je tu niekto v podobnej situácii? Rada by som sa o tom porozprávala s niekym kto to prežil. A budem vďačná za každú radu alebo povzbudenie.
Viem co asi prezivas, tiez som si tym presla... trvalo, kym sa rany na desi zahojili. Lekar mi povedal, ze mozem byt rada, ze sa to stalo tak skoro, horsie by bolo vo vyssom stadiu tehotenstva. Priroda si robi ocistky, asi nieco nebolo spravne. Aj tieto jeho slova ma neupokojili. Mnoho zien potrati a ani o tom nevie, vraj sa tak deje kazde druhe tehotenstvo. Az ked sa mi to stalo, zistila som kolko zien v mojom okoli preslo podobnym... Snazila som sa mysliet na to, ze sa to stalo na urovni delenia buniek, ktore sa prestali deli. Tak isto ako sa telo cisti, musi sa ocistit aj dusa. Clovek musi prejst tym obdobim smutku, aby sa s tym dokazal vyrovnat. A ked tuto situaciu prijmes ako fakt, budes pripravena na dalsie babatko. Drzim velmi palce!
@mysha uplne s tebou suhlasim som 4tyz po MA az teraz som zistila kolko zien si tymto preslo...je to krute no priroda vie preco sa to stalo a radsej takto ako dietatko co by trpelo cely zivot nejakym postihnutim...
@tamta 777 po kyrete som bolest citila par hodin potom nie len strasny smutok ale taky pokoj ... totiz od sono po kyret dr cakal tyzden ci sa babo v prazdnom gestacnom vaku ukaze a to sa mi zdalo vecnost ... domov ma pustili este v ten isty den, drzim palce 😉
Baby mám menší problém doteraz som len špinila tak primerane až slabo a dnes ráno som sa dosť rozkrvácala takou tmavohnedou krvou brucho ma nebolí je to problém?
Teraz som to mala.... dostala som od stvrtka tri injekcie nech sa vycistim: (
@tamta777 ja som to tiez nedavno mala, pravdepodobne sa len vycistujes, mne museli pichnut 2 oxytociny , aby som sa docistila este sama, u mna to trvalo len niekolko hodin a potom o dva dni neskor som mala taky slaby hnedasty vytok ... .
@taniellita ja som po kyrete krvácala čerstvou krvou len asi hodinu potom už len slabý hnedastý výtok a včera toho bolo dosť vela tak asi pôjdem pre istotu k lekárovy
@taniellita mne nepichli ani nedali nič....
@tamta777 ja som tiez po kyrete slabo krvacala, na druhy den uz vobec, len ked som bola na kontrole , tak mi nasiel zrazeninu po kyrete a kvoli tomu mi pichal oxytocin ... aby sa to vyplavilo
Ahojte ja som po kyrete krvacala len ten den potom tyzden som sa cistila a vcera na 31den po prisla prva mrska aj to tak cudne vo stvrtok zrazu vytok taka zrazena cierna krv potom den nic ale teda este aj klby ma bolia a vcera mrska ...
Na sono som bola 3dni po kyrete ci tam nieco neostalo, no nastastie ok, pekny den vsetkym.
@lavender84 ja sa cistim uz dlho nejako...od stvrtka...och
@blue_eyes ja som sa cistila tyzden a potom v priebehu mesiaca sem-tam vytok a od vcera mrska ale bolest z krizov mi vystreluje az do stehien... Este ze som PN inac neviem neviem 😉
@lavender84 jj krize brutal... ja som rano vo štvrtok potratila a este som isla do prace a az vecer na pohotovost...teraz spinim take hnede...mrcha netusim kedy ju mam cakat a krize mi drahy masiruje pravidelne inak neviem lebo dost bolia
Baby od vcera vecera nic ziadna krv... teraz som bola na vecku... som potlacila trosku a utrela som si take do jemno ruzova kruci to dokedy toto bude...:((((
čaute ženy ja som po IVF konečne sa mi podarilo po 3 pokuse otehotnieť bola to veľká radosť a teraz toto potratila som 6tt vraj zaml. potrat :( robili mi aj kyret bolo to v pondelok do dnes sa z toho nemôžem dostať ak som si myslela ,že som bola už na dne tak som sa riadne zmýlila takú facku od života som nečakala ☹ ..ja už nie som ani mladá šanca na dieťa v nedohladne a život bez detí ??? ...tiež som začala výtokom ešte v sobotu ale bábo to v pondelok vzdalo bola som v nemocnici ...ťažko sa mi s tím žije ..
@kaciatko78 je mi to luto :( prezila som to pred mesiacom, tu ziadne slova nepomozu... Ty, ja, my vsetky musime v sebe najst silu a vieru ist dalej, opat to skusit... Drzim nam vsetkym palce verim ,ze je vsetko ako ma byt a nikdy nie je neskoro 😉
@lavender84 ..vdaka stále len plačem neviem čo so sebou 😢 potrebuje to asi fakt len ten čas ...čas lieči 😔
@kaciatko78 Ahoj, presne poznam , ako sa citis, presli sme si tym asi vsetky, ja mam maleho chlapceka nastastie, no v pripade ako je ten tvoj a mnohe tvojmu podobne si vravim, ze vo vsetkom zlom musim hladat to "dobre"...
Dnes su to presne 3 tyzdne , takto pred tyzdnom som nevedela prestat plakat, dokonca aj pred par dnami ma to chytilo.
Ak ti mozem poradit, nebud sama, stale si najdi nieco na praci, stale sa obklopuj ludmi, chod do mesta, na prechadzku nakup, skratka nebud doma, ja som takto stale na to myslela, nastastie moj maly mi moc rozmyslat nedovolil , ale ked mi zaspinkal a tak, tak to slo so mnou ☹
@taniellita naozaj sme kazda ina 🙂 ja som niekolko dni po ma nemohlaaaa medzi ludi, nakupy robil manzel aj vsade chodil sam... Citila som sa taka rozbita, ubolena doma som si pripadala "v bezpeci" ... Tak ja som sa pozbierala doma s mojimi a az potom som bola schopna ist von.. 😉
@lavender84 jasne ani ja som par dni po zakroku nevysla medzi ludi .... ☹
@taniellita ..ved ja sa snažím chodiť von :( dns som bola u mami a tam 7 malých detí všetko 3až 7 ročné mám ich rada ale teraz som tam dlho nebola lebo mi to zas prišlo ľúto ..utekala som domov ....teraz mám dovolenku už sa teším do práce aspoň prídem na iné myšlienky 😕
@kaciatko78 fuuu to ti verim ,mne bolo a je stale tazko, ked vidim malicke deticky, alebo najlepsia kamaratka je tehotna, sme mali skoro rovnaky termin, nemam chut stale sa s nou bavit, ani ju vidiet, v septembri ma svadbu a ja surovo rozmyslam , ze nepojdeme, proste, nejde o to , ze jej to neprajem, prave naopak, ale je mi tazko ked si na to spomeniem ☹
Kocky drzim vam vsetkym palce. Mne sa to stalo 3x. Nikdy neprisli na pricinu. A teraz mam doma maleho chlapceka. Uz som ani nedufala, ze budem mat deti.
Prvy krat mi zistili anembryomolu v 9tt, druhy krat MA v 6tt a treti krat dobilo srdiecko v 7tt.
Jedine, co pomohlo, bol cas. Nedokazala som sa stretnut s tehotnou kamoskou, pozriet narodene babatko, ked som otehotnela, chodila som k psychologicke, co som sa bala, ako to dopadne a ako to zvladnem.
A spatne som si uvedomila, ze vsetko sa pre nieco dialo a deje. Deticky by mali nejaky problem, isto by neboli v poriadku
Drzte sa..
Ahojte,
ja som si bola včera po výsledky z histologie...... a tam taká veta Záver: zvyšky po gravidite....... tak to ma dostalo.....že zvyšky......bože...... tiež mi prišlo smutno. Môj muž išiel so mnou, nezvládla by som tam ísť sama, na to isté miesto....... 😕 Vtedy mi to zase prišlo ľúto......
Ale som plná nádeje a viery.....že to vyjde....a všetko bude v poriadku.
@taniellita ..chápem ťa ani nevieš ako môj chlap mi nepomáha má svoj svet ..aj na neho som nahnevaná dusím to v sebe on sa tvári ako by sa nič nestalo ...strašne ma tím vytáča ..raz vybuchnem a to bude potom rana teraz nemám sily sa vadiť ale raz pohár pretečie a potom sa zas nebudem vedieť zastaviť 🙄 ...
Ahojte kocky, ja som sa dozvedela, ze dietatko vo mne zomrelo v stredu a vo stvrtok som sla do nemocnice, vycistili ma este pretoze to bolo sice v 16tyz., no prestalo rast v 13, takze 3 tyzdne som nosila mrtve dietatko. Tazko mi je, priala som si len vratit sa zdrava k svojmu zivemu syncekovi 12rocnemu Lukaskovi, kt. mi je velkou oporou, napiekol mi dokonca svoje prve kolaciky a dnes mi povysaval, urcite je to rozdiel, pretoze prave pomyslenie, ze dieta mam, kt. potrebuje maminu mi pomaha prekonavat to, ale ako poznam svoju precitlivelu povahu, staci ak v pravach ukazu autosedacku, proste potrva to, no obavam sa fakt tych hormonalnych zmien co nastanu teraz. Maminy, kt. uz mate skusenosti, moze nastat potratova depresia alebo nieco take? a ak ano ako s tym bojovat, aby netrpeli ostatny pri mne? uz teraz sa zvlastne citim, ako na menzese, mam chute. @kaciatko 78 nie je pekne, ze ti chlap v tomto nepomaha, urcite nie je spravne drzat to v sebe a vytvarat tak vnutorne napatie, ja mam tiez niekedy pocit, ze ma nik nechape, chlapi su uz raz taki, preto mame tieto fora a mozme sa podporovat navzajom, prajem vsetkym pevne nervy a usmev na tvarickach 🙂

Ďakujem všetkým 🙂 Bruško pobolieva ale srdiečko viac... Ano som mladá ale to neznamená že to bolí menej....