icon

Ako ste oznámili rodičom rozvod? A aká bola ich reakcia?

happy9911
18. sep 2018
veronikastrickova
18. sep 2018

@happy9911 moji o tom ani pocut nechceli, otec mi to neodpustil doteraz, mama ked som uz bola rozvedena bola tomu rada

happy9911
autor
18. sep 2018

@veronikastrickova ak by k tomu doslo tak cakam podobnu reakciu... A otec aspon prehovori slovko s tebou alebo ako to je?

kubkovamama
18. sep 2018

Moji povedali,malo sa stať uz skôr,nemala si čakať atď,atď.Vzali ma k sebe zo dňa na deň.Ani len nevahali.Ziadne moralizovanie sa nekonalo,jedine tak poznámky,že vedeli a tušili,že niečo nie je o.k.

babikadaska
18. sep 2018

Ja som si myslela ,ze mama bude v pohode a otec ze to vezme katastroficky. Zavolala som ich na kavu do mesta,takze tusili,ze nieco im chcem oznamit,ale podla mna cakali skor tehotenstvo. Povedala som jednoducho mama otec budem sa rozvadzat. A moj otec zabil moje obavy slovami:cudujem sa,ze si ho uz skor nekopla do za.ku
Potom sa samozrejme vypytovali,lebo to bolo trochu necakane,nakolko ja som sa nikdy nestazovala na nic v manzelstve. Chodili k nam obcas rodicia,ale videli,ze moj muz je dost lenivy a rad rype a kritizuje. Oni su z dediny pracoviti ludia a vadilo im to. Celkovo som mala ich velku podporu psychicku. Jedine,co mi asi zazlievaju,ze nam na prerabku domu darovali niekolko tisic eur a tie sa mi nikdy nevratili. O bsm nebudem pisat,to je druhy a horsi pribeh.
Teraz som vydata znovu,manzela maju velmi prevelmi radi,sadli si do noty.
Cele to zle obdobie od oznamenia a rozvodu az do chvile,ked uz som nemusela s exmanzelom nic riesit,trvalo 2 roky. Odvtedy sa vsetko znovu radikalne zlepsilo. Drzim prsty. V kazdom pripade je nazor rodicov dolezity,ale mozno precenovany. Niektorych rodicov moze sklamat rozvod,inych nedokoncena VS (hoci sa dieta uplatni lepsie a inak). Urcite by ti bolo lahsie na dusi keby si vedela,ze ti to "schvaluju".ale je to tvoj zivot,tvoje pocity, ty sa zobudzas sama so sebou. Ak vidis pred sebou inu,lepsiu cestu, chod do toho.

alaguema
19. sep 2018

@happy9911 ja osobne nie, ale sestra sa rozvádzala a oznámila to normálne, po slovensky, vecne. Si dospelá a rodičia do toho nemajú veľmi čo hovoriť, pokiaľ ich nežiadaš o radu, alebo o stanovisko, ale to iba oznámiš, vysvetlíš prečo a hotovo. Predpokladám, že na taký vážny krok máš aj vážne dôvody, tak snáď im ide o tvoje dobro.