icon

Ako utajiť umelé prerušenie tehotenstva pred partnerom?

25. apr 2024

Prosím nesudte,... som tehotná v 9tt a chcem ísť na utp, nemám pre dieťa zázemie atd.. priateľ sa na dieta teší, ja si žiaľ neviem predstaviť život ďalej s priateľom.. ako to mam pred ním utajiť?

Strana
z3
drahomirrra
30. apr 2024

@mikasa_ackerman To aj v bežnom živote takto nenormálne prekrúcaš? To niekde janinah píše, že ženy, čo nemajú deti sú menejcenné?
Človeka aj prejde chuť diskutovať, keď vidí, že 80% používateliek patrí nazad na ZŠ. Emócie vám valcujú rozum a potom vidíte aj to, čo nikto nikde nenapísal. Ty operuješ tým, ako sa žene stráááááášne zmení život, no doslova božie dopustenie je to, mať decko. A Jana ti odpovedá, že no jééééžiš, tak by urobila to, na čo je žena stavaná, porodiť a vychovať decko, no lebo muž ho logicky porodiť nevie. OMFG.

brrunetkaa
30. apr 2024

Uf riadne sektarky sú tu niektoré…dúfam, že sa tak zaujímate a staráte aj o plno (aj) nechcených deti v detských domovoch, ktoré ,,chvalabohu niekto porodil” ale čo s nimi ďalej bude už nikoho nezaujíma….

A autorka. Je to tvoje telo, ktoré ide do rizika. Normálne by som povedala, že plod sa nevyvíja dobre alebo mu proste prestalo bit srdce a teda musíš postúpiť zákrok.

nika511
30. apr 2024

Premysli si to ešte raz prosiiim, bábätko za nič nemôže :(🙏🏻 a čo by za to dali ľudia ktorý mať dieťa nemôžu….

bubuzu
30. apr 2024

To dieťa je aj jeho. Takže ak ty sa naň necítiš, môžeš ho po pôrode zveriť jemu.

brrunetkaa
30. apr 2024

@bubuzu a keď sa po pôrode zrazu nebude na to cítiť ani on ako to býva u niektorých chlapov, tak čo s ním? Do domova?

drahomirrra
30. apr 2024

@brrunetkaa Takže deťom v DD by bolo dľa tvojej logiky lepšie mŕtvym, nenarodeným. Uf, pekne.

brrunetkaa
30. apr 2024

@drahomirrra to som nikde nenapisala, skôr poukazujem na to, aby sa niektoré veľmi starajúce sa ženy do životov iných, zamerali skôr na narodené deti v domovoch ako tie, ktoré sú ešte len zhlukom buniek v cudzích materniciach

mikasa_ackerman
30. apr 2024

@drahomirrra ty mi vravíš, že prekrúcam, ale ja som nikde nenapísala, že sa žene zmení život a ďalej prekrúcaš aj čo napísala @brrunetkaa 🤣 pathetic fr

bubuzu
30. apr 2024

A teda, si už dospelá, ja nie som proti potratom, pokiaľ je na to fakt vážny dôvod, ale ty si zdravá, priateľ dieťa chce, jeho rodina tiež. Máš dobré predpoklady na to,aby ste ho vychovali. Zober zodpovednosť do svojich rúk a jednoducho sa s tým vysporiadaj so cťou a nebuď zbabelec. Život proste prináša aj veci, na ktoré nie sme pripravení. Nie si malé dieťa, že ak ti nechutí, tak vyhodíš a ideš ďalej. Rozíď sa s priateľom, dohodnite si pravidlá starostlivosti o dieťa. Až sa ti narodí a konečne ho stretneš na živo, budeš si trieskať hlavu za takéto myšlienky.

bubuzu
30. apr 2024

@brrunetkaa aj keby, tak čo? nájdu mu milujúcu rodinu a možno prežije krásny naplnený život. Lepšie ako keď ho jej ho vyskrabu z maternice a zahodila do biologického odpadu a potom spália v kafilerke. Či? Neviem,čo by sa tebe páčilo viac, keby si bola v jej bruchu? Ale hej, mohla by to byť hanba pred ostatnými, čo by si o nej pomysleli, ak by dala dieťa na adopciu ..takto nebude nik nič vedieť, tak to je ok.

drahomirrra
30. apr 2024

@mikasa_ackerman 🙈 och ježiši...

bubuzu
30. apr 2024

@brrunetkaa a k tým detským domov plným deti. Malé bábätká idú okamžite do pestúnskej starostlivosti a je o ne čakačka niekoľko rokov. Čiže reálne do max. pár týždňov je dieťa u svojich adoptívnych rodičov, dovtedy je u náhradných, čiže má pozornosť aj lásku od začiatku. Deti, ktoré sú v detskom domove nie su bábätká, ale väčšinou už väčšie deti, ktorých sa rodičia z nejakého dôvodu nechcú vzdať ani do pestúnskej starostlivosti alebo sú už veľké, na strednej škole a veľa ľudí sa boji ich osvojiť, lebo predsa len je to ťažšie, toľko tráum za tie roky. Ale toto už postupne odchádza a reálne tieto nechcené deti odrastajú a pribúda ich menej a menej. Podľa mňa je omnoho úprimnejšie a čestnejšie, prevziať na seba zodpovednosť a všetky zlé pohľady ľudí a rodiny, "pošpiniť" svoje meno tým, že dá dieťa na adopciu, s vedomím, že aj keď je to ťažké, tak mu darovala život. Ako zatajiť a ísť na potrat. To ako sa jej bude žiť? Však ak sa jej neskôr narodí ďalšie dieťa, ako sa bude môcť pozrieť sama na seba? Ak by mali ženy možnosť odísť preč a prejsť si nechceným tehotenstvom niekde, kde ich nikto nepozná a neodsudi, dať dieťa na adopciu a vrátiť sa späť do svojho života bez toho, aby sa o tom niekto dozvedel, každá, ktorá premýšľa na potratom by to určite rada využila, namiesto toho, aby zabila vlastne dieťa. To len ten tlak okolia ich núti na takú hroznú voľbu.

ami134
30. apr 2024

Nenarodené deti nie sú len zhlukom buniek. Aj veda sa zhoduje v tom, že ľudský život začína počatím, viďte na: https://dennikn.sk/blog/239731/veda-ludsky-zivo...
Odporucam precitat az do konca, je tam dost dokazov, su tam uvedene aj zdroje.

Strana
z3