icon

Ako zvládnuť obavy pred interrupciou?

30. okt 2025

Ahojte, viem ze to nie je vhodna tema na MK ale caka ma tento zakrok a mam obavy ako to celé prebehne. Dieta si nechat nemozeme kvoli financiam. Cela sa trasiem ked na to len myslím, mam sa bat ?

mandzula
30. okt 2025
@diaszoky

@mandzula noa co dieta sa na svet nepytali cotu trepes

@diaszoky Prosím ťa, neoslovuj ma, podľa toho, ako a čo píšeš, sa my dve nemáme o čom baviť. Nie si pre mňa parťák na debatu, nebavila by som sa s tebou ani v reálnom živote, nechcem ani tu.

cyneric
30. okt 2025
@diaszoky

@mandzula noa co dieta sa na svet nepytali cotu trepes

@diaszoky Kam podľa tvojej logiky spadá dieťa ktoré je počaté napriek tomu že sa ochrana použila? Zo zaujímavosti, je to podľa teba dar od boha, "pýtalo sa na svet", nejaká iná ezoterika alebo prípadne ešte varianta 'to sa nikdy nemôže stať, určite spravili chybu'.

nicoletta98
30. okt 2025
@diaszoky

@nicoletta98 ano vsetko prisposobme fetom nech naju jedlommobily krutky podme sa z nich posrat potom sunz nich individua premudrele ktore zjedli mudost sveta

@diaszoky nič ti nerozumiem, skús po slovensky

anonym_bf0ec3
30. okt 2025
@anonym_ca8652

@anonym_bf0ec3 nemam nic proti veriacim mamickam. Sama som veriaca no nestaram sa o maternice inych.

@anonym_ca8652 Nie, možno to nie je tvoja vec v zmysle, že máš právo súdiť. Ale je to tvoja vec v zmysle lásky — lebo ak ti na druhom človeku záleží, nemôžeš zostať ľahostajný.“

Bratia moji, ak niekto zblúdi od pravdy a iný ho obráti, vedzte, že kto obráti hriešnika z jeho bludnej cesty, zachráni jeho dušu od smrti a prikryje množstvo hriechov. Jakub 5,19-20

Si si ista, ze si veriaca? Ak si to myslis tak klames nie len ostatnych ale hlavne samu seba. 🤔

tianna
30. okt 2025
@cyneric

@diaszoky Kam podľa tvojej logiky spadá dieťa ktoré je počaté napriek tomu že sa ochrana použila? Zo zaujímavosti, je to podľa teba dar od boha, "pýtalo sa na svet", nejaká iná ezoterika alebo prípadne ešte varianta 'to sa nikdy nemôže stať, určite spravili chybu'.

@cyneric nereagujem na autorku teraz, len na tvoj komentár. Ak som si naozaj vedomá že ďalšie dieťa mať nechcem alebo nemôžem a to z akéhokoľvek dôvodu a partner je na tom rovnako tak sa jednak treba vyhýbať plodným dňom, použiť ochranu - či už kondóm alebo antikoncepciu, prípadne aj oboje - a poistiť to prerušovaným stykom. Keby takto otehotnela to by už bolo naozaj na úrovni vyššej moci či zázraku..

mandzula
30. okt 2025
@tianna

@cyneric nereagujem na autorku teraz, len na tvoj komentár. Ak som si naozaj vedomá že ďalšie dieťa mať nechcem alebo nemôžem a to z akéhokoľvek dôvodu a partner je na tom rovnako tak sa jednak treba vyhýbať plodným dňom, použiť ochranu - či už kondóm alebo antikoncepciu, prípadne aj oboje - a poistiť to prerušovaným stykom. Keby takto otehotnela to by už bolo naozaj na úrovni vyššej moci či zázraku..

@tianna Jediná naozaj spoľahlivá možnosť je nemať sex, inak riziko vždy je, minimálne, ale je.

anonym_749c7a
30. okt 2025
@mandzula

@anonym_749c7a Never tomu, určite to tak nemá každá, to je väčšinou len zbožné prianie tých, čo sú proti, aby sa akože donekonečna trápili a spomínali.

@mandzula ako ja ozaj nezastavil ani jedno ani druhe vždy to ma byt rozhodnutie zeny .OZaj nemoralizujem pretoze ja to dieta nebudem vychovávať ale z mojich známych co to podstúpili vždy povedia ze si sem tam.spomenu ako nemma pocit ze potrebujú psychiatra ale spomenúť si spomenu

tianna
30. okt 2025
@mandzula

@tianna Jediná naozaj spoľahlivá možnosť je nemať sex, inak riziko vždy je, minimálne, ale je.

@mandzula súhlasím.. ale pri dodržani toho čo som napísala je absolútne minimálne.. a pochybujem že napríklad autorka by otehotnela z takéhoto sexu..

ivik4
30. okt 2025
@mandzula

@anonym_749c7a Never tomu, určite to tak nemá každá, to je väčšinou len zbožné prianie tých, čo sú proti, aby sa akože donekonečna trápili a spomínali.

@mandzula tak tak.. nema to tak kazda

cyneric
30. okt 2025
@tianna

@tianna Úsmevné je, že podľa tohto s výnimkou antikoncepcie a úplného celibátu som splnila všetky zmienené položky. Teda, môžeme sa zhodnúť že šanca na počatie je v tomto prípade nízka, takmer nulová. Rodím v januári. 😉

mandzula
30. okt 2025
@anonym_749c7a

@mandzula ako ja ozaj nezastavil ani jedno ani druhe vždy to ma byt rozhodnutie zeny .OZaj nemoralizujem pretoze ja to dieta nebudem vychovávať ale z mojich známych co to podstúpili vždy povedia ze si sem tam.spomenu ako nemma pocit ze potrebujú psychiatra ale spomenúť si spomenu

@anonym_749c7a Jedna vec je spomenúť si, iná mať nejaké výčitky a zožierať sa, ako to tu mnohé neraz podsúvajú. Spomeniem si na hocijakú udalosť z minulosti, ale už bez emócie, či výčitiek. A tak je to aj s potratom, každý to vníma inak. Niekto má traumu, iný len tú spomienku.

anonym_25cdbf
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_d8cc84 a ked by sa zhorisila? Potom co budes mi tu pisat ako som nemala mat ďalšie dieta?my vieme ako chceme zit a nie prežívať..

@anonym_autor akokolvek by si chcela,nikdy,naozaj nikdy nevies preratat hodnotu dietata na Eura.je to hlupy pristup

anonym_ca8652
30. okt 2025
@anonym_bf0ec3

@anonym_ca8652 Nie, možno to nie je tvoja vec v zmysle, že máš právo súdiť. Ale je to tvoja vec v zmysle lásky — lebo ak ti na druhom človeku záleží, nemôžeš zostať ľahostajný.“

Bratia moji, ak niekto zblúdi od pravdy a iný ho obráti, vedzte, že kto obráti hriešnika z jeho bludnej cesty, zachráni jeho dušu od smrti a prikryje množstvo hriechov. Jakub 5,19-20

Si si ista, ze si veriaca? Ak si to myslis tak klames nie len ostatnych ale hlavne samu seba. 🤔

@anonym_bf0ec3 pisem este raz. To ze sa nestaram o maternicu inych zien neznamena, ze nie som veriaci clovek. Sama mam 2 deti, keby otehotniem tak nemame problem sa o dalsie dieta postarat. Dokonca aj decka by chceli surodenca no nebudeme mat len kvoli tomu dieta.
Apropo autorka pise ze dalsie dieta "nedaju" tak co? Postara sa Boh o neho? 🤨 da mu Boh vsetko co take dieta potrebuje?

anonym_bf0ec3
30. okt 2025
@anonym_ca8652

@anonym_bf0ec3 pisem este raz. To ze sa nestaram o maternicu inych zien neznamena, ze nie som veriaci clovek. Sama mam 2 deti, keby otehotniem tak nemame problem sa o dalsie dieta postarat. Dokonca aj decka by chceli surodenca no nebudeme mat len kvoli tomu dieta.
Apropo autorka pise ze dalsie dieta "nedaju" tak co? Postara sa Boh o neho? 🤨 da mu Boh vsetko co take dieta potrebuje?

@anonym_ca8652 Boh to vzdy zariadi. A co robis vo veriacich mamickach, ze vynasas z tej skupiny? Keby autorka bola 100 percent rozhodnuta tak sem nepise.

anonym_df4143
30. okt 2025

@anonym_autor nebudeš sa tešit ani z peňazí, ktoré máš, ani z nového domu, riskuješ, že ťa budú zožierať výčitky a ráno sa budeš budiť s myšlienkou na to dieťa a večer si s tou myšlienkou budeš líhať.
Tvoje deti, keby vedeli, čo chceš urobiť by boli zhrozené. Pri predstsve, že keby ony boli prišli nevhod, vysali a vyškrabali by ich z maternice a hodili do bilologického odpadu.

tianna
30. okt 2025
@cyneric

@tianna Úsmevné je, že podľa tohto s výnimkou antikoncepcie a úplného celibátu som splnila všetky zmienené položky. Teda, môžeme sa zhodnúť že šanca na počatie je v tomto prípade nízka, takmer nulová. Rodím v januári. 😉

@cyneric ale je krásne že si si aj keď absolútne neplánované bábätko nechala ❤️ veľa šťastia 🍀🙂

mandzula
30. okt 2025
@anonym_df4143

@anonym_autor nebudeš sa tešit ani z peňazí, ktoré máš, ani z nového domu, riskuješ, že ťa budú zožierať výčitky a ráno sa budeš budiť s myšlienkou na to dieťa a večer si s tou myšlienkou budeš líhať.
Tvoje deti, keby vedeli, čo chceš urobiť by boli zhrozené. Pri predstsve, že keby ony boli prišli nevhod, vysali a vyškrabali by ich z maternice a hodili do bilologického odpadu.

@anonym_df4143 A je to tu, citové vydieranie. Jasné, každá, čo ide na potrat, najprv s tým oboznámi deti.

anonym_df4143
30. okt 2025
@anonym_ca8652

@anonym_ca8652 presne tak, Boh sa onho postara. Pozehna vam vsetko, co budete potrebovat. Moje deti nemaju problem nosit oblecenie aj jedno po druhom, vela veci ludia s radostou daruju

anonym_df4143
30. okt 2025
@mandzula

@anonym_df4143 A je to tu, citové vydieranie. Jasné, každá, čo ide na potrat, najprv s tým oboznámi deti.

@mandzula moja, to je realita. To je skutocna vypoved zeny, ktora to zazila

anonym_bf0ec3
30. okt 2025
@mandzula

@mandzula citove vydieranie? Prisla si o dieta? Vies co to znamena pre zenu a ake to ma nasledky? Treba povedat A a alej B. 🤔

mandzula
30. okt 2025
@anonym_df4143

@anonym_ca8652 presne tak, Boh sa onho postara. Pozehna vam vsetko, co budete potrebovat. Moje deti nemaju problem nosit oblecenie aj jedno po druhom, vela veci ludia s radostou daruju

@anonym_df4143 Vieš čo, keď ti dieťa ochorie, neleť do nemocnice, čakaj doma na Boha, on ti ho zachráni. Kúpi mu aj okuliare, strojček, zaplatí školu, topánky...

mandzula
30. okt 2025
@anonym_bf0ec3

@mandzula citove vydieranie? Prisla si o dieta? Vies co to znamena pre zenu a ake to ma nasledky? Treba povedat A a alej B. 🤔

@anonym_bf0ec3 Neprišla. Tu však žena nepríde o dieťa, ktoré chce, ona ho nechce, to je zásadný rozdiel.

anonym_bf0ec3
30. okt 2025
@anonym_7af42d

@anonym_bf0ec3 mne je konkrétne jedno co si o mne kto mysli, napisala som len rozdiel. Ved aj ty ju uz skatulkujes a pritom vies o nej hole H. Ona vie aku maju finančnú situaciu ak im teraz nestačí z čoho budú žiť ked sa male narodi ? Nie z lásky sa naozaj žiť nedá🙂 Ži v prítomnosti nie v budúcnosti, ak budú mať peniaze o 5 rokov, dovtedy co ? Budú pozerať na hladné dieta ? Na dieta, ktorému nemajú pomalí co obliect ? Len aby si ty mala srdce na mieste ?

@anonym_7af42d ved napisala, ze su zabezpeceni, neziju na ulici, keby zila na ulici tak dieta porodi a odlozi.

mandzula
30. okt 2025
@anonym_df4143

@mandzula moja, to je realita. To je skutocna vypoved zeny, ktora to zazila

@anonym_df4143 Ja zas poznám také, ktoré žiadne výčitky nemajú, naumárajú sa, nerúcajú - tiež skutočné príbehy.

anonym_df4143
30. okt 2025
@mandzula

@anonym_df4143 Vieš čo, keď ti dieťa ochorie, neleť do nemocnice, čakaj doma na Boha, on ti ho zachráni. Kúpi mu aj okuliare, strojček, zaplatí školu, topánky...

@mandzula ano predstav si, keby mi Boh nepomahal, lekari by sa mohli aj poskladat

lenkasarka
30. okt 2025
@anonym_df4143

@anonym_df4143 och tieto bludy

sara07
30. okt 2025
@anonym_autor

Mame dve deti ,dom na hypotéku ten treba este dokoncit ...prijem mame fajn ale tretie dieta by sme nedali prostr uz teraz je vsetko drahe a to nevyzadujem luxus ale nebudem rozmýšľať kde otocim 100 euro a či prvému zapaltim kruzok alebo kupim plienky...

@anonym_autor nerozmyšlala si o interupcii formou tablety , ked sa objednaš vycestuješ do čiech alebo rakuska na kliniku ? či to už nestihaš
ja ta chápem je to tažké rozhodnutie , tiež by sme totálne nedali proste 4 dieta pri tychto platoch a cenách

anonym_bf0ec3
30. okt 2025
@mandzula

@anonym_df4143 Ja zas poznám také, ktoré žiadne výčitky nemajú, naumárajú sa, nerúcajú - tiež skutočné príbehy.

@mandzula nikdy to neostane bez nasledkov, to len ty nevidis.

mandzula
30. okt 2025
@lenkasarka

@anonym_df4143 och tieto bludy

@anonym_df4143 Prečo si čakala doma a vyciciavala zdravotníctvo?

anonym_df4143
30. okt 2025
@mandzula

@mandzula to su frajerky, ktore to navonok nepriznaju. Hanbia sa priznat ze maju problemy, lebo by potvrdili hrozostrasnost svojho skutku. Kolke uzivaju antidepresiva sa ti nepochvalia