Ako zvládnuť obavy pred interrupciou?
Ahojte, viem ze to nie je vhodna tema na MK ale caka ma tento zakrok a mam obavy ako to celé prebehne. Dieta si nechat nemozeme kvoli financiam. Cela sa trasiem ked na to len myslím, mam sa bat ?
No aspon si to uvedomujete lebo niektori rodicia vidia len tie prve roky ked je dieta malinke ale nepozeraju sa na to ze neskor su vydavky naozaj väcsie a väcsie. Kazdopadne zial mali ste sa chranit, daj si potom antikoncepciu. Ak to nebudes zvladat potom zajdi za odbornikom. Ja poznam hned 3 zeny ktore to prezili akoby im vytrhli zub a potom na to hned zabudli
@ivik4 to neverím, možno sa tak tvária, ale do ich vnútra nevidíš a čo ak ich to svedomie dobehne o rok, o dva o 10 rokov?
Keby každá jedna žena, ktore je zásadne proti interrupciám, za svoj život pomohla aspoň jednému dieťaťu v núdzi (materiálnej, citovej,..), svet by bol lepšie miesto..
Ale zvyčajne záujem konci narodením.
Taaak, odklepnute, život zachránený a ďalej I don't give a shit...
@anonym_bb556c žiaľ radšej ľudia investujú a zachraňujú zvieratá ako deti, aj tie nenarodené...
@ivik4 to neverím, možno sa tak tvária, ale do ich vnútra nevidíš a čo ak ich to svedomie dobehne o rok, o dva o 10 rokov?
@laurika26 to neviem ,jedna chodila na interupciu jak na kvalir takze asi vycitky ozaj nemala ani po rokoch a druhu poznam naozaj dobre a ona uz na druhy den akoby nic. V zivote to nespomenula a reci ma na deti kadejake,viem ze to nelutuje ani sekundu. Keby mala vycitky,viem to. Ano, ja tomu verim. Jednoducho su ludia a ludia, naozaj nemusi mat kazdy vycitky. Ked som ja sla na cistenie lebo mi dieta zomrelo tak tie ktore sli na cistenie dobrovolne,len riesili kedy si mozu ist konecne zapalit cigu a ake su ony chudery ze musia cakat. Nemozes hadzat vsetky do jedneho vreca dajme tomu podla seba
Nemôžeš predsa výnosu a potom dat na adopciu? Alebo si to časom premyslím a predsa si necháte?
@anonym_bb556c žiaľ radšej ľudia investujú a zachraňujú zvieratá ako deti, aj tie nenarodené...
@laurika26 ano týrané a túlavé psi ci macky
Je mi smutno, že sa takto larom farom zabíjajú (áno zabíjajú) zdravé životaschopné deti pre chvíľu rozkoše bez ochrany. Keď chcem sexovať a nechcem deti, tak urobím všetko pre to, aby som sa ochránila. A nie pche, pár buniek, dám to preč a idem tr.kat ďalej. Tak si to užívajte teda, kto chce kam, pomôžme mu tam.
Je mi smutno, že sa takto larom farom zabíjajú (áno zabíjajú) zdravé životaschopné deti pre chvíľu rozkoše bez ochrany. Keď chcem sexovať a nechcem deti, tak urobím všetko pre to, aby som sa ochránila. A nie pche, pár buniek, dám to preč a idem tr.kat ďalej. Tak si to užívajte teda, kto chce kam, pomôžme mu tam.
@lapersefona Veď tehotenstvo je vlastne iba prechádzka parkom na 9 mesiacov, však? Čo tam po psychickej, fyzickej záťaži, musíme rodiť neplánované deti! A to výhradne prirodzene, pretože možnosť výberu na Slovensku je iba s obálkou alebo diagnózou.
@anonym_796b60 Inými slovami, keď nechceš deti tak najlepšie sterilizácia - ale vlastne na sterilizáciu potrebuješ nájsť doktora ktorý ju vykoná (haha) a najlepšie pred tým ešte dve deti porodiť veď "čo ak by si si to rozmyslela", inak máš na výber buď celibát, pchať do seba chémiu alebo kondómy ktoré fungujú na 98-99%.
@anonym_796b60 A kam mu teda akoze pomahame?
@laurika26 to neviem ,jedna chodila na interupciu jak na kvalir takze asi vycitky ozaj nemala ani po rokoch a druhu poznam naozaj dobre a ona uz na druhy den akoby nic. V zivote to nespomenula a reci ma na deti kadejake,viem ze to nelutuje ani sekundu. Keby mala vycitky,viem to. Ano, ja tomu verim. Jednoducho su ludia a ludia, naozaj nemusi mat kazdy vycitky. Ked som ja sla na cistenie lebo mi dieta zomrelo tak tie ktore sli na cistenie dobrovolne,len riesili kedy si mozu ist konecne zapalit cigu a ake su ony chudery ze musia cakat. Nemozes hadzat vsetky do jedneho vreca dajme tomu podla seba
@ivik4 vsak ano, mame ludi, co deti hodia o stenu, alebo utyraju roznym sposobom k smrti, nie Kazdy ma nejake svedomie a kapacitu na to, ze dieta je uz hotovy clovek, len v malom vydani. Cize takym ludom a rodicom to luto nebude. Bolo by zaujimave, keby I’m das na cyber, ze jedno z tych uz narodenych musia obetovat, ze co spravia. Mna vzdy documents ludska chladnokrvnost v tomto smere.
Preco nie anonymny porod? Ked sa bude okolie pytat povies, ze to dobre nedopadlo. Je xy ludi, co prisli o babo den pred porodom, pri porode a pod. Nikto sa dalej pytat nebude. Dieta hned dostane novych rodicov ( vies ake su cakacky) a je to win-win. To, ze mozno raz bude mat dalsie dieta surodenca, tak bude. Toto by som neriesila.
@kiki68 anonymny porod je riziko v tom, ze ak po rokoch bude hladat dieta, nedostane sa k nemu a ani dieta k biologickym rodicom.
@anonym_d375a3 Pretoze je to vrazda? Interupcia vrazda nie je. Ak by bola, bola by trestana, ze? A ty tu nie si na to, aby si o tom rozhodovala.
Autorka uz je tvoj prispevok v skupine Veriace mamicky. Dokonca tam autorka prispevku pisala ze by si jej dieta vzala.
Ach ako ja nemam rada tie moralistky. Je to autorkino rozhodnutie.
@anonym_ca8652 Mas nieco proti veriacim mamickam? Co tam potom robis. 🤔 Ide len provokaciu?
@anonym_ca8652 Mas nieco proti veriacim mamickam? Co tam potom robis. 🤔 Ide len provokaciu?
@anonym_bf0ec3 To skôr 'veriace mamičky' majú potrebu súdiť iné matky za ich rozhodnutia v rámci svojej sociálnej bubliny. :')
@anonym_bf0ec3 To skôr 'veriace mamičky' majú potrebu súdiť iné matky za ich rozhodnutia v rámci svojej sociálnej bubliny. :')
@cyneric Tak ja nie som ta co sudi. Ja hovorim svoj nazor a sudeny bude kazdy podla svojich zasluh len jedinym, kto ma na to pravo. 🙏
@cyneric Tieto trápne apely na môj morálny kredit. Ale áno, prispievam, kde sa len dá a podľa možností, zvlášť tým na ulici, ktorých tu spomínaš. Ale táto téma o tom nie je.
@anonym_b4fadf tato téma nie je ani o tom, či ma ísť autorka na interupciu. Na to sa nikoho nepýtala…
No aspon si to uvedomujete lebo niektori rodicia vidia len tie prve roky ked je dieta malinke ale nepozeraju sa na to ze neskor su vydavky naozaj väcsie a väcsie. Kazdopadne zial mali ste sa chranit, daj si potom antikoncepciu. Ak to nebudes zvladat potom zajdi za odbornikom. Ja poznam hned 3 zeny ktore to prezili akoby im vytrhli zub a potom na to hned zabudli
@ivik4 neverím tomu že zabudli
Ahoj, ja som bola na interupcií v júni, môžeme popísať ak chceš 🌹
@anonym_autor ako sa ti ako matke hovori "radsej ho dam prec". Nechces radsej dat prec to starsie? Vyjde ta to lacnejsie
@anonym_d3e751 ideme sa tváriť, že si túto múdrosť o staršom dieťati vymyslela ty? Lebo to je teda dosť otrepané …
@anonym_749c7a ja ano, ty nemusis 😃. Do hlavy im nevidime
@ivik4 sak práve ponesu si to celý zivot na dušičky Vianoce...proste spomenu si
@anonym_bf0ec3 ten tvoj boh by sa mohol zľutovat nad tým zlom, čo sa deje vo svete a všade okolo nás, nado mnou nemusí
@nicoletta98 za to zlo nemoze Boh ale ludia. Presne taki drzi ako ty
@anonym_bf0ec3 nemam nic proti veriacim mamickam. Sama som veriaca no nestaram sa o maternice inych.
@nicoletta98 Moralistky sa starajú o svoje deti, ktorým dali šancu na život a prebrali zodpovednosť za svoje činy a nevyhovárajú sa trápne na peniaze a že pomaly by im dieťa umrelo od hladu (dve by ešte prežili ale to tretie skrátka smola🙈).Poukázať na zlo sa hádam môže, či? Skutok je zlý sám o sebe, bez toho či ten, ktorý na to poukáže, si nejaké deti sám adoptoval alebo nie.
@anonym_b4fadf super napisane
Autorka, v prvom rade myslí na svoje už živé deti, ktoré majú svoje potreby, povinnosti a záujmy pre ich rozvoj. Zvyšok tu myslí na zhluk buniek. Rozdiel medzi vami a autorkou je ten, že ju trápi, čo bude potom, keď budú o jedného naviac a vás trápi len to, aby sa porodilo - potom už neriešite. A potom to tu aj tak vyzerá, že každá druha rodina trie biedu.
@nicoletta98 ano vsetko prisposobme fetom nech naju jedlommobily krutky podme sa z nich posrat potom sunz nich individua premudrele ktore zjedli mudost sveta
@anonym_autor čo sa týka fyzických komplikácii tie môžu byť (ale aj nemusia) vždy.. napríklad zápal maternice, komplikácie pri narkóze, atď. Čo sa psychiky týka ak máš tak prudko vážny dôvod ako financie a stratu životného štandardu tak sa asi báť nemusíš lebo pochybujem že budeš mať akékoľvek výčitky 🙄 hlavne si zaplať rovno sterilizáciu a partnerovi pre istotu vasektomiu lebo očividne zodpovedne sex mať neviete a chodiť dookola potom na interrupciu vhodné naozaj nie je 🙄
Pockat, pockat. Ty dve deti mas, mas zazemie, normalnu rodinu, muza. Cakas tretie a tvoj dovod na potrat je znizenie zivotnej urovne, dobre chapem?
Ty kokos, s tymto svetom to zle dopadne.
@drahomirrra hej ze hovada ludia kde sme sa to dostali ked matky vrazdia svoju krv

myslim, ze tie kecy uz citat nebude, ja som vtedy po ziskanych informaciach uz do svojej temy nesla, nijak ma presviedcania nech dieta vynosim nepresvedcili , budes v poriadku, vy doma musite vediet co zvladnete a co nie