icon

Aký je váš názor na tehotenstvo v 49 rokoch?

fabinko
2. sep 2019

Aky je Vas nazor na tehotenstvo v 49 rokoch.....?

saskia_98
3. sep 2019

@dai moj muz je presna kopia mna a co ze mu dalsie dieta nedam ? Ma syna ktory je čista jeho kopia s mojou povahou takže o to sa absolutne nebojim. Ja sa do nikoho nenavažam. Povedala som si svoj nazor a niektore matky sa tu navažaju do mňa. Ale to je logika mk - Iny ako moj nazor neni akceptovatelny.

dai
3. sep 2019

@saskia_98 len ty nechápeš rozdiel medzi napísaním názoru a odsudzovanim iných... Už ti to tu viackrát viaceré napísali... A prepáč ale tak finančné nevyvazeny vzťah ako mate vy a v tak mladom veku pre ženu nie je dobrý... A ak je tvoj muž tvoja kópia povahou tak pánboh ti pomáhaj lebo pôsobís nenormálne povrchným dojmom...

misinka0611
3. sep 2019

@saskia_98 Veď jasne že ho nebudes mat, tak tu prskas v diskusii kde aj žena vo vyššom veku ho mat môže a oháňaš sa tu trapne s dovolenkou v Omane a oblečením a chyba ti základ ako tu už bolo napísané. Len si tu pourazala ženy ktoré mali deti vo vyššom veku a vyzdvihla seba. Nejde tu vôbec o € tvojho muza.

floretine
3. sep 2019

@saskia_98 ale si sa ukázala nakoniec, presne ako si sa rysovala celý čas... vieš, ja by som sa síce nehanbila za mamu/dcéru, kebyže majú deti po 40ke, ale by som sa dosť hanbila, kebyže sa vyjadrujú ako ty.
Šťastie dieťaťa sa nemeria cenou jeho topánok a tým či išlo na dovolenku na týždeň k jazeru na Duchonke alebo na Sardíniu.
Inak k šikanovaniu - daj si pozor, zažila som aj to, že niektoré decká z bohatých rodín nezapadli, lebo nosili len Tommy Hilfiger, zatiaľ čo ostatné decká nosili veci od vietnamcov alebo z teska. Prípadne mali "kamarátov" len preto, lebo si ich mohli po škole "kúpiť" balíčkom cigariet

henikav
3. sep 2019

mam 49, takze som presne v tom veku a obcas ma napadne myslienka ze by som rada este dalsie dieta, ale uz by som sa na to nedala, hoci som este mala dcerku v 43, teraz ma 6 a ide do skoly, tesim sa jej, nemam z nej nervy a neunavuje ma, ale ozaj si myslim ze ten hranicny vek na dieta je 45. Ale to je len moj nazor, svoj zivot si zariad podla seba ako to citis ty, nie ako napise 300 zien na konikovi, oni tvoj zivot neziju
@fabinko

saskia_98
3. sep 2019

😂😂😂😂 jaaaj zeny 😂😂 ja sa hanbim mat tvoje nazory a klapky na ociach. Vies, moje bude vychovane tak ako aj ja. Tak ako su vychovani aj braskovia a myslim si ze mamka s ocom nas lepsie vychovat nemohli a to ze dakto nema na to, neznamena ze nemoze byt kamarat. Sama mam kamaratku ktora sice nema na handry od gucciho ale je šupa baba povahovo 👌🏻

@misinka0611 aj keby som ho mala tak ho vychovam na svoj obraz tak ako aj syna vychovavam.
@dai nie to ty to nechapes ze ja som si nazor napisala a na zaklade mojho nazoru sa do mna niekto obul, tak preco mam drzat papulu potom ? Logika fakt. Taka jak tebe vyhovuje.

dai
3. sep 2019

@saskia_98 čítala som diskusiu... Ženy sa do teba nenavazali kvôli názoru ale kvôli odsudzovaniu niečoho co nepoznáš a povrchnosti ktorá z teba len tak srší...

saskia_98
3. sep 2019

@dai ano odsudzujem sebectvo v podobe nenam na to ale aj tak budem mat decko nech trpi .. Toto odsudzujem a keby si citala vsetko, tak by si sa docitala aj to, ze som napisala ak sa na to zena citi a fakt na to ma energiu a vladze tak nech do toho ide

ivankalaco
3. sep 2019

Tento mesiac budem mať 46 rokov a mám doma 5 mesačnú princezničku.. necítim sa ani stará, ani opotrebovaná a nemyslím si, že moje dieťa raz neunesie vek svojej matky 🙂 Reči typu, že je to nezodpovedné.. na tom sa iba zasmejem.. Nezodpovedné je mať dieťa v 20-ke,bez vlastného bývania, bez príjmu a vysieť rodičom na krku.. Staršie matky sú väčšinou ekonomicky nezávislé a spokojné so svojim životom 🙂 A že sa nemusím dožiť stužkovej? Nuž to je pravda.. nemusím.. ale to sa nemusia dožiť ani o generáciu mladšie matky 🙂

eliska13
3. sep 2019

@saskia_98 už dlho som nepočula niečo tak hlúpe, nadradené a povrchné.Este Ti život môže čokoľvek priniesť a neponizim sa tak, ze by som Ti napísala ako žene hnusnu podpasovku, ktorú by si si zaslúžila.

saskia_98
3. sep 2019

@eliska13 mozes si napisat co chces mas pocit ze sa ma to dotkne ? Sorrko ale take reci ja s prehladom pustam a vobec ma netrapia. 😊 Kto si čo kedy mysli mi je jedno a ja som otvorena tak čakam otvorenosť tiež.

eliska13
3. sep 2019

@saskia_98 vychovam syna na svoj obraz?no len, aby si nebola prekvapena

misinka0611
3. sep 2019

@saskia_98 Tak sa pozri aký obraz si si tu vytvorila. Tvoj syn bude v skole vyzerať tiež tak ako tu teraz vyzeráš ty.. :/

januelik
3. sep 2019

smozrejme je to kazdej zeny vec, ja by som to nedala uz len preto, ze je to obdobie roznych chorob nedajboze.... a potom co to dieta????

fialka1318
3. sep 2019

Ak by sa podarilo babenko nahodne v takom veku rozhodne by som si nechala 🙂 ale ak by to bola slobodna volba mat v tak neskorom veku babo nesla by som do toho ☹ ved nato aby zena zila v 50tke plnohodnotny zivot s partnerom nemusia mat babenko 🙂 mam kopec znamych v tomto veku aj rozvedenych co maju dospele deti a vela cestuju a poznavaju krasy sveta a uzivaju zivot 🙂 nesla by som ani z hladiska veku a zdravia kedze sil ubuda s vekom 🙂 je to riskantne a ja osobne by som do toho uz nesla,mala by som strach ci to zvladne moje telo byt tu pre to dieta do 70tky a vyssie 🙂 ale je to moj nazor 🙂 urcite su ludia ktori ziju dlho ale nikto nezaruci ze tu budete pre deti do 70tky ☹ avsak je to na autorke ak chces a tuzis po nom a mas dobry zdravotny stav ,budes ho vediet zabezpecit a postarat sa a ze ti to aj lekar odporuca myslim po zenskej stranke chod do toho 🙂 je to na tebe a tvoje rozhodnutie a ak sa uz podarilo a vahas ci si nechat alebo dat prec tak nato ste urcite dvaja a sa porozpravajte ako to citite a ci to zvladnete 🙂 urcite sa rozhodnete spravne 🙂 drzim prsteky a rob hlavne podla seba 😉

martina2ve
3. sep 2019

Ja by som si pockala na vnucata...ked ja budem mat 49 moj najstarsi syn by mal 29 rokov.Asi by bolo blbe mu oznamit "synacik budes velky bracek" haha
Myslim, ze 49 rokov je uz vek kedy zena( a jej muz) cakaju pomali na svoj klud, cakaju kym sa deti odstahuju a budu si uzivat svoj klud a sukromie, znova randit...
Teda aspon ja sa nato tesim 💪🏻😏😊😂

saskia_98
3. sep 2019

@misinka0611 velmi ma to zaujima 👍🏻🤦🏻😂 moj syn ked bude mat moj aj muzov obraz budem na neho maximalne hrda

kvetinka75
3. sep 2019

@siska53 ale je rozdiel 40 rokov a pomaly 50. A teraz majú koľko rokov tie spolužiačky. Predpokladám že nie 60 aby zhodnotili celých tých 20 rokov ako to bolo po všetkých stránkach.

kvetinka75
3. sep 2019

@eliska13 myslím si, že by som nehovorila ináč. Ano premohla by som sa, lebo iné by mi nezostávalo, ale tá únava tam je a tá nezmizne.

kvetinka75
3. sep 2019

@siska53 ale nikto nepovedal, že ľudia nemôžu byť fit aj vo vyššom veku. Ale vieš si predstaviť že by sa posledných 20 rokov museli aktívne starať o dieťa? Denno-denne? Nevyčerpalo by ich to ešte viac? Ano ľudia športujú, aktívne žijú ale možno aj preto, že nemusía každý deň lietať hore-dole, venujú ssa tomu čomu chcú a oddychujú. Čo by pri malých deťoch nemohli. Tiež poznám 60-70 ročných ľudí ktorí aktívne žijú. Ale posledných 15-20 rokov majú ,,pokoj,, od detí, tzn. že relaxujú, venujú sa tomu čomu chcú, keď si chcú pospať, tak si pospia. A toto ich udržiava v kondičke.

cookie29
3. sep 2019

Precitala som si celu diskusiu a myslim si, @fabinko, ze Tvoja kolegyna tu ma ukazku, co by ju mohlo v zivote cakat. Ludia, ktori ju budu odsudzovat, ludia, ktori jej budu fandit, ludia, ktori ju budu ohovarat a ini, ktori ju budu obdivovat... takto to v zivote chodi nech ide o cokolvek, nielen o neplanovane tehotenstvo v 49ke. A rozhodnutie je cisto na nej, lebo nech ludia hovoria, co chcu, len ona to bude prezivat den co den...

A ked tak diskutujem s mamickami, tak si uvedomujem, ze je jedno, aky ma kto vek, co robi, kde zije, vzdy ludia sudia a maju poznamky. Neviem, co by som robila, uprimne to priznavam a zelam Tvojej kolegyni vela sil na rozhodnutie.

maja1982
3. sep 2019

@tomaas ty si to tak krasne napisal, ze krajsie sa uz ani neda 👏

dai
3. sep 2019

@cookie29 super si to zhrnula🙂

lilitela
3. sep 2019

@domak2 Ano suhlasim, aj mlade su lenive, ja ale nevhovorim o lenivosti, ale o vladani tam, kde vola je. Kde vola nie je, tam su s tym aj vyrovnani. Kde ale vola je, ale sa nevladze, tak tam je frustracia.

dai
3. sep 2019

@lilitela telo v staršom veku väčšinou vracia ako sa on v mladom veku staráme... Lemrava 20tnicka bude asi unavená a chorá 50tnicka... A áno, jasne, sú aj choroby nezasluzene - tie sú ale tak v 50tke ako aj v 20tke...
Inak je zaujimave tu sledovať 20rocne matky ktoré riešia že detom 40-50tniciek nebude mať kto ritku v 20tke utierat🙂 pritom oni sú v 20tke už najdokonalejšie supersebestacne a zabezpečené matky🙂

tomaas
3. sep 2019

@maja1982 Milá Majka, ďakujem, písal som čo cítim, ako to celé vnímam, je predsa krásne a nepoznám krajšiu situáciu ako mať dieťa, priviesť život, rozhodnúť sa pre lásku a šťastie dieťaťa. Vek, riziká, zdravotné okolnosti, všetko je to len sekundárne,. Každá žena, ktorá sa stane z LÁSKY matkou si zaslúži obdiv a uznanie, nikdy nie odsúdenie ...

ukulela
3. sep 2019

@saskia_98 prepac, ale naozaj ti chyba pokora. aj vzhladom na tvoju zdravotnu komplikaciu by si mohla chapat, ze sa v zivote stanu veci a pridu situacie, ktore neplanujes, nemozes ovplyvnit a iba ich spracujes a prijmes. si mlada, si drza (toto nie je uprimnost ani pravdovravnost, to je drzost). okrem toho, ze si prisla k byvaniu bez pricinenia si v zivote zatial nic nedosiahla. mas muza, co dobre zaraba, to je vsetko, aj ja som brigadovala a zarabala pori skole, nie je to ziadna vynimocna vlastnost ani zasluha. moje deti boli zatial iba v trapnom HR, lebo oman nepovazujem za destinaciu vhodnu pre mojho maleho (rovnako stareho ako tvoj) a starsi tam bol v trapnych CCC tenislach za 20 a mladsi vlastne este ani topanky nema, naco, ved nechodi 🙂 100 ecok namiesto topanok radsej dam do vyletu, z ktoreho bude mat starsi zazitok. si plytka a netolerantna, mozno z teba hovori aj zatrpknutost, mozno si ozaj este len mlada neotrieskana zivotom a o 20 rokov budes svoje nazory korigovat.
tak, ako teba tvoja mama vychovala do takejto podoby, ina matka vychova svoje dieta tak, aby nesikanovalo a neodsudzovalo inych za to, ze nezapadaju do nejakej cudzej vymyslenej schemy. myslim, ze ak bude niekto sikanovat dieta 40rocnej matky, bude to prave to tvoje. dufam, ze nasi nebudu spoluziaci.

sisaka
3. sep 2019

Keďže to tu neustále vypadáva, tak to skratim na pár viet. Osobne by som do toho nešla, všetkým je jasne prečo, nebudem sa tváriť, že nie je rozdiel medzi 19 ročnou a 49 ročnou, ale je mi naozaj úprimne jedno ako sa zachová niekoho kolegyňa a čudujem sa, že ju vôbec zaujima, čo si ľudia o tom myslia

tanula222
3. sep 2019

@nelca84 úplne súhlasím

saskia_98
3. sep 2019

@ukulela nemam naladu reagovat na to ale dam si tu namahu. S manzelom sme postavili dom spolu, len on do toho dal vuac po financnej stranke kedze lepsie zaraba, takze dristy ze som prisla k byvaniu ani neviem jak si nechaj, co sa tyka sikanovania, neviem. Ja som bola v skole stale na koni pokial som tam chodila a bavilo ma to. Skolu som davala externe lebo som sa v nej nudila 🤷🏻 ty daj 100€ do vyletu ja dam do topanok pre syna - vec nazoru. Ja som popri skole nebrigadovala - ja som popri robote davala skolu 🙂 kazdy si vychova tak ako vie resp. Tak ako chce. Ja vychovavam tak, ako vychovala moja mamka mna, na co som hrda. Kedze co si zaumienim, to aj dosiahnem 😊 jednoducho som od malička mala bola k tomu vedena a bola som vedena aj k nazoru že žvasty ostatních mi učty nezaplatia čiže v podstate diskutujeme o ničom. 😉