icon

Aký je váš názor na tehotenstvo v 49 rokoch?

fabinko
2. sep 2019

Aky je Vas nazor na tehotenstvo v 49 rokoch.....?

misinka0611
3. sep 2019

@ukulela 👍👍👍👍👍

dai
3. sep 2019

@ukulela nevysvetlis🙂 hlavne tým co už všetko videli, zažili, všetko vedia... A zásadne všetko najlepsie🙂 našťastie priateľov si vyberáme a s určitými ľuďmi mame tu cest len na sociálnych sietach🙂

valilienka2
3. sep 2019

moja známa porodila dvojičky v 53, plánovane..všetko bolo ok..teraz su už školáci a mamina je stále vitálna..záleží to od okolností, takže treba zhodnotiť pre aj proti 🙂

acrobaleno
3. sep 2019

@fabinko Takto, to čo si ja o tom myslím je nepodstatné. Ja sa o to dieťa starať nebudem.

ukulela
3. sep 2019

@saskia_98 bola si na koni? tiez si v skole sikanovala deti starsich matiek? a a co deti v pestunskej staristlivosti? osvojene deti? a co deti s handicapom? ak vychovas na svoj obraz, vychovas drze netolerantne dieta. neschopne prijat / akceptovat iny nazor. ach, tebe keby sa v zivote stalo nieco (co ti nechcem zelat), tak si v prdeli ako tangace. takze nezvastaj, ani ty moje ucty nezaplatis. uzivaj si, co mas, a snaz sa priucit trocha tolerancii. este sa ti to v zivote zide.

lubina
3. sep 2019

@fabinko mam 47, ale uz by som tehotna opat byt nechcela, uz mam tie prebdene noci s dvomi detmi za sebou a som s tym spokojna. ALe samozrejme kazdy sa musi nakoniec aj tak rozhodnut sam, len treba zvazit ten vek, vsetky pre a proti....ja sama si napr. neviem predstavit, ze by som mala 60 a moje dieta 10...

xadriana
3. sep 2019

Ja mám 3 dcéry ... 1. som rodila keď som mala 23, 2. 39 a 3. 42 rokov.

saskia_98
3. sep 2019

@ukulela ja mam toleranciu, mam aj uctu k ludom ktori si to zasluzia. Sorrko tak som bola vychovana a nemam to v plane menit. Takze ty si uzivaj zivot, svoje deti a tomu mojmu a mne daj pokoj. 😊

gucz
3. sep 2019

Ja by som osobne na to nemala odvahu. Mala som zdravotné komplikácie ako 25 a 27 ročná.

lulka12
3. sep 2019

Veľmi zaujímavá otázka aj čítanie pod ňou 😊

Všetky komenty čítať nestíham ale mám životnú skúsenosť ....na oboch stranách ..
Prvý syn sa mi narodil v 20./asi som bola nezodpovedná ...ako som to tu kdesi čítala....bez finančného zabezpečenia 😂/
Druhý v 27.
A milovaná dcérka v 41. rokoch...

Dcérka plánovaná ,žiadne nehoda upozorňujem ...
Užívam si to a myslím si ,že fyzicky som od jej narodenia nijako netrpela a keďže už bude mať desať...sme super dvojka....
Neriešim ako budem vyzerať na jej stužkovej...prečo by som sa tým mala zaťažovať...
Viem ja ,že sa dožijem...
Vie na istotu dnes 25 ročná žena ,že sa dožijem stužkovej svojej dcérky či syna ..
Môžme si plánovať čo chceme ,ale všetko sa môže vyvinúť inak...

Aj mamička ktorá utrpela mozgovú príhodu a jej dieťa v Brne pomohli donosit lekári, mala ideálny vek....😔😔😔
Nikdy nie je život len o Tom aby sme boli krásny , mladí, reprezentatívnu pre svoje deti....

Dnes už je na stuzkovych problém ,že otecko príde s priateľkou a mamička s priateľom....😂
Keď príde normálny pár aj v 65 mi príde krajšie ako mama sexica s mladým frajerom..

Ešte pridám, že moja nevesta manželka najstaršieho syna ,ktorého som nezodpovedné splodila s manželom v 20.😊 , Je tiež dieťa rodičov po 40.
Svätí či už majú 67-68 rokov a chvála pánu Bohu ,že sú už v rokoch...,lebo oni majú čas na vnučky ,ktoré máme a môžu sa im venovať....Ja ako 50 ročná si ešte na dôchodok počkám😊 ale zatiaľ prežijem pubertu dcérky, ktorá príde, moje klimakterium, ktoré klope a mužovi andropauzu....
S láskou, humorom a trpezlivosťou....ako ináč ...😂

lulka12
3. sep 2019

@lulka12 *Svätý -Svatovci😂

dazdovka
3. sep 2019

@fabinko je to uzasne, zena vychova dieta a ide do dochodku, pohoda blahova, ja vychovam deti a nemam sancu im pomoct ak pridu vnucence, kedze do dochodku daleko 🙂

ukulela
3. sep 2019

@saskia_98 poznas to: "ja nie som rasista, ale cigana za kolegu nechcem" .... tak taka je tvoja tolerancia. ja mam dat pokoj tebe? co ti robim? iba nesuhlasim s tvojim nazorom.

floretine
3. sep 2019

@saskia_98 to je asi taký nejaký slovenský fenomén, že keď niekto príde rýchlo k peniazom ako slepé kura k zrnu, tak má potrebu sa tým vychvaľovať, vykrikovať to do sveta a ukazovať to čo možno najokatejšie, nech ostatní vidia. V zahraničí na západe to nevidím, aj keď my si s mužom žijeme v Nemecku aj nad nemecké pomery. Tu aj veľmi bohatí ľudia nosia obyčajné oblečenie, jazdia na obyčajných autách a svoj luxus majú za dverami svojich domovov, asi aj preto, že nie je moc rozumné a bezpečné sa ukazovať ako taký papagáj. Na ulici sú na nerozoznanie od ostatných. To skôr ľudia, ktorí tu majú problém na konci mesiaca poplatiť účty majú za potrebu sa ukazovať s I-phone a novými značkovými teniskami s čo najväčším možným logom. Ja by som si mohla dovoliť kúpiť len topánky za 500 eur aj každý mesiac, ale nemám to za potrebu, takisto ako moje dieťa nebude nosiť topánky za 100 eur, lebo viem, že kvalitné ortopedické topánky pre deti nevyrába Guess ani Nike alebo iná populárna značka, ale napríklad na Slovensku Protetika a tam za topánky určite nevysolíš 100 eur. 😉

fabinko
autor
3. sep 2019

@cookie29 super zhrnutie 👍 je to tak ako si napísala

saskia_98
3. sep 2019

@ukulela cigana mam najlepsieho kamarata 😉
@floretine moj maly nosi rak -60€ topanky na zimu .. Nema jedne, ma tak 4-5 parov .. V lete nosi tiez rak ale aj botasky 4 pary ma minimalne. Nevykrikujem ze mam, ale preco nekupit ked na to mam ? Naco mam mat na ucte miliony ked budem skupa dat sebe na niky 180€ ? Teraz mam chodit v botach od cinana za 5€ ? Len preto zeby som daco skryvala, maskovala ? Smiesne

balihara
3. sep 2019

@veronikaszabova ja som mala štvrté v 39 :D...a včera išiel do prvej triedy...vôbec nie si stará,najlepší vek 🙂

77daniela77
3. sep 2019

@saskia_98 No,zrejme si sa dobre vydala....hmmmm.....nie kazdy ma take stastie visiet muzovi na krku....

modrava
3. sep 2019

@77daniela77 .. na svojom blogu spomina co robi...

ukulela
3. sep 2019

@saskia_98 @saskia_98 pozri, hodnotovo sme uplne inde, kupovat decku rocne 10 parov topanok - nie pre prachy, ale ta ekologicka stopa za tym ..... ale proste ty sa na to pozeras " mam prachy, mozem si dovolit ukazat". ked mas na to, mali ste stavat energeticky pasivny dom, kupit teslu atd. stale to nechapes ... tak ako okolie toleruje tvoje nazory a zivot, ty toleruj zoivot inych a nezatracuj ludi len preto, ze nie su vtesnani do tvojej sablony.

aceris
3. sep 2019

Mnohe pisete, ze pojde "babka na stuzkovu". Viete co? To by mi bolo uplne fuk. Ale zvlada ta zena venovat sa intenzivne dietatu? Chodit do divadla, hrat futbal, basketbal, na bicykel, ci hrat bedminton? Moja mama to uz nevladala a to ma mala v 30tich. Cele detstvo som jej to vycitala a velmi som tym trpela. Kamaratov som vela nemala a cez prazdniny ti kt.som mala boli odcestovani...potrebovala som mamu a ona to uz fyzicky nedavala. Je jedno ako clovek vyzera..ale zvladne po celom dni v praci, cestovani z prace, starani sa o domacnost, prip.o skor narodene deti este dalsiu aktivitu? Za mna v takom veku urcite NIE. A este dodam, ze v sucasnej dobe zamestnavatel zodiera daleko viac ako v tej dobe co mala mama mna...a vyzaduje hlavne aj nadcasy, prip.vikendy alebo neustale kontrolovanie mailov z mobilu....

misinka0611
3. sep 2019

@saskia_98 4-5 topanok na zimu keď nevies ani akú nohu bude mat? Má 8 mesiacov ak neklamem v profile. Syn zimné topánky ešte nemá ani jedny a to tu v Rusku príde zima skôr a bude o inom :D Veď neviem ani akú nohu bude mat. To nieje lebo mám na ucte..

saskia_98
3. sep 2019

@misinka0611 ma 9 a chodi a ano nosi 20tky tak viem ake mu treba teraz ake mu bude treba o mesiac a ked budu male, nakupime zas. Uz sa nemate coho chytat ta sa chytate aj poslednej slamky 😂😂😂👌🏻

ukulela
3. sep 2019

@fabinko ku kolegyni (lebo uz sme uplne mimo misu) - jej zivoit. okolie jej s babom nepomoze, ale ani ju nebude utesovat a vyplnat jej dieru v zivote po pripadnom zakroku. takze nech nehladi na ludi okolo, ale na svoju potrebu, ak sa na dieta citi, nech ide do toho. podporila by som ju v jej rozhodnuti, nech je akekolvek, ale nech vychadza z jej presvedcenia, nie z tlaku okolia.

misinka0611
3. sep 2019

@saskia_98 Tak super že vies ako mu noha bude rast. Ja som to nevedela. Od októbra do marca mal jedno číslo :D Takze jedno číslo celu zimu.

floretine
3. sep 2019

@saskia_98 hmmm my sa nechytáme poslednej slamky, to len ty máš potrebu sa stále dookola niečím chváliť (neviem, radšej by som sa chválila vzdelaním, počtom jazykov, ktorými viem rozprávať alebo tým že som ubehla maratón, než chváliť sa počtom a cenou topánok na štýl Nákupných maniačiek) a tým chválenkárstvom len ukazuješ, kde sú tvoje hodnoty. Môže sa jednoducho stať, že zrazu peniaze nebudú a čo budeš potom? My peniaze máme, ale namiesto rozhadzovania ich radšej zhodnotíme ako ďalšiu nehnuteľnosť alebo peniaze investujeme tak aby nám zarábali. Samozrejme si popritom kúpim čo chcem a potrebujem, ale nie, fakt nepotrebujem kupovať svojmu dieťaťu 5 párov topánok na sezónu, nie preto, že ich potrebuje, ale preto, lebo na to mám 😉

77daniela77
3. sep 2019

@modrava Nezaujima ma,moze si vsetko vymysliet,treba to tu brat s rezervou.Nepaci sa mi ze odsudzuje ludi a vychvaluje sa aka je dokonola s celou svojou rodinou,o com pochybujem, kedze rodit v 19 je na povazenie....niektori obcania rodia uz v 14....

modrava
3. sep 2019

@77daniela77 nahodou vo mne prebudila zaujem :D

acrobaleno
3. sep 2019

A takto vyzerajú sedliaci, čo prišli k peniazom. 😂

misinka0611
3. sep 2019

@77daniela77 Ja ju beriem s rezervou. Tu padli slova ako Omán, značky, bez hypo, Gucci a v profile street a Bebetto. Keď si ju citam čakala som tam niečo na styl Joolz, Stokke v plnej výbave. Aby nevznikli nedorozumenia nemám nič proti tým všetkým kocikom ale chápeme sa tu to čo píše s tým nesedi.