Aký je váš názor na tehotenstvo v 49 rokoch?
Aky je Vas nazor na tehotenstvo v 49 rokoch.....?
Mna mala mama ked mala.44 rokov. Nemala na mna ako dieta trpezlivost ani energiu. Vobec sme si nerozumeli. Ale asi zalezi na povahe konkretnej osoby. Surodenci uz boli dospeli,cize som vyrastala ako jedinacik a otec zomrel ked som mala 9 rokov. Za seba dufam,ze nebudem musiet riesit tehotenstvo vo vyssom veku,vlastne ani ziadne dalsie,kedze uz mam dve deti.
Chcela by som vediet,kde je hranica vas- empatickych mamiciek. Ked sem o mesiac napise pani,ze chce v 55 dieta,ste schopne sa tvarit,ze ide o najprirodzenejsiu vec. NIE, je to chore,aj ked ma tu ukamenujete. Ani v 47 ani 50 to normalne nie je,aj ked sa tvarite. Kazdy vek a obdobie ma to to svoje stadium. Ked sem napise 11- 12 rocne dievca,ze chce dieta aj jej budete fandit?? Nie?? A preco nie? Ved ma menzes tak pritoda to tak chcela, nie??
@stanulienkat zeny mozu rodit odkedy maju menzes tak to zariadila priroda..muzi mozu plodit este aj v 80 do 100 r..ale je na kazdom ako sa zariadi a kazdeho do toho vies co....tak sudit inych je odvazne nemyslis? ak by si otehotnela v 50? tak co das si to vziata lebo budes brat antiku do 70? alebo ..alebo,.hranica nie je ak chces vediet ..
@jarhal Ale človek by mal používať mozog
@stanulienkat ved pisem nech sa kazdy zariadi a teba a vsetkych do toho vies co..ty ho tiez pouzivas tak sa tym netrap.
V takom veku by zena mala mysliet na vnucata a nie na deti ,je to proti zdravemu rozumu, sama som v tom veku ale na dieta by som si veru uz netrufala. A nemusi sa ani pouzivat antika staci pouzivat rozum.
@veronikaszabova v dnešnej dobe není absolútne 34 ročná stará na dieťa. NIEKTORÉ sú po 35 len prvorodicky
@region ja som nenapisala, ze 34r je stara, ale ze ja sa citim staro v 34r na dalsie dieta - mam uz 2 (10 a 5)
Teraz sa na to môže cítiť, ale treba myslieť dopredu či bude potom v 60+ zvládať pubertu a iné "srandy" okolo svojho potomka
Môj názor na to je že daná žena by sa mala zamyslieť či si predstavuje že napríklad jej 10 ročné dieťa budem mať 60 ročnú matku A povedzme ako 20 ročné dieťa už nemusí mať rodiča v takomto veku by som skôr riešila dieťa z detského domova . Keby to bolo 40 rokov ak asi nepoviem fakt nič ale 49 je to veľké riziko ako pre matku tak aj pre dieťa
@fabinko no moj nazor je, ze planovat v tomto veku tehotenstvo je nezodpovedne, ale ak sa nahodou pritrafi, zena neplanovane otehotnie a je pod dohladom lekara, vyzera ze je v poriadku tak preco nie....mozno ju bude treba viac sledovat, ale podla mojho nazoru treba dat babatku sancu, ...na okolie sa treba vykaskat, ako sa hovori, kto chce koho bit, byc si najde....svet neni cierny ani biely a vzdy to zavisi od individuality tej zeny
Ja by prijala druhé dieťa a je mi jedno ci 39 alebo 49,zial nieto s kým, ak si tehotná, držím palce zvládneš a vychovas, mnohé ženy deti6 vôbec nechcú, takže je to dar
zaujímavé pár rokov do zadu bolo uplne normalne ked bolo porodené 15 dieta aj po 50, nik neriešil vek matky, začínali skoro , končili neskoro , potomkov bolo treba
doba sa zmenila skoro všetky deti prežiju netreba tolko rodit na zabezpečenie rodu atd
niekedy mám pocit že viac makali a ohanali sa aby prežili tak neostaval čas na niektoré veci
je to každej osobná vec ,
ja osobne po 45 by som sa necitila už zdravotne vôbec
niektoré 40 vyzeraju lepšie ako baby v 30 doslova
umriet skorej môže na niečo aj mlada mamička ,
velá báb sa okolo 40 vyššie stara o seba, cvičia to znamená že aj 70 môžu byt zdavotne v pohode fyzička detto
mám suseda čo má 88 a teda viac skope toho ako ja ,vždy ma prekvapí ten dedulo ledva ho vidno z tej hriadky , chcela by som mat jeho vitalitiu a energiu ,
dieta s nejakou poruchou sa predsa rodia aj mladým , mladučkym párom ved to denno denne vidím
ked pôjde na potrat tak čo odsudite ju lebo zabije dieta , tak nemá čo suložiť lebo je stará, a čo má polovičku poslat za milenkou a potom chuda musi ju trpiet
proste stane sa , každy nech kope za svoje družstvo ako sa vraví
Ženy môžu mať deti od kedy majú menzes.Tak potom prečo nerodia 11 ročné dievčatá? :D Asi preto žeby to nemuseli prežiť.Ich telo na to ešte nie je stavané a tak je to aj u niektorých žien po 40tke.
.Za prvé.Rozumiem tomu, že niekomu sa nedarilo otehotnieť hneď ale až po rokoch ale zároveň nerozumiem tomu ako úmyselne môžete splodiť dieťa už takto neskoro.A je to neskoro.Je to sebecké a nezodpovedné z hľadiska voči deťom.Oni vás totižto budú potrebovať dlhšie než je 18 rokov.Niekedy by sme nemali myslieť len na naše potreby ale na tie deti a ich budúcnosť.Budú mať 18 a vy budete už na dôchodku.Čo ak pôjdu studovať? Kto ich podporí? Váš dôchodok? Alebo si myslíte, že 18 ročný človek to utiahne za vás+ finančne podporovať rodičov? Hahaha... Dnes je mladý človek skoro odkázaný na pomoc rodiny aj keď pracuje.Čo vnúčatá ... možno sa ich ani nedožijete.Teraz sa cíce cítite fit ale čo za pár rokov.Iné je to u mužov... Vy v takomto veku môžete v tehotenstve zabiť seba aj to dieťa.
Tehotenstvo je veľká záťaž pre telo, taktiež pôrod aj pre mladú ženu.
Každý odcudzuje 23/25 ročné ženy, že je to skoro, že sú mladé, majú si užívať... to kde sme sa to dostali, že 25 ročnú ženu niekto prirovnáva k 16 ročným študentkám a všetci sú z toho zhrození ale žena čo je pomaly v menopauze je dnes obdivovaná.
Ideálny vek je podľa mňa 25 až 35 z hľadiska vekového rozdielu, zdravotnej stránky a materialného zabezpečenia.
Samozrejme je to každého osobná vec 🙂.
Ja osobne neuznávam umelé oplodnenia ani žiadny iný zásah do mojej plodnosti.A taktiež radšej budem bezdetná ako mať dieťa v 40tke.Zmierim sa s tým... mojou životnou úlohou ani potrebou nie je mať dieťa.Nechávam to na prírodu.
Každá žena nech sa rozhoduje sama za seba.Každý žijeme iný život a máme iné priority 🙂
@modrykoniicek A radšej bezdetna ostan naďalej ..
Ja by som do toho nešla najmä kvôli zdravotným rizikám. Ostatné je individuálne, ako sa ty sama cítiš, či máš ešte náladu a energiu behať za dieťaťom a to nie len v prvých rokoch, ale myslím aj výlety keď budú staršie, dieťa bude mať 10-11, ty 60...môžno budeš fit a plná energie, to by bol ideálny stav. No možno sa pridružia s vekom aj choroby, ty budeš chcieť mať svoj pokoj doma, dieťa bude ešte relatívne malé a čo potom? Budeš mať doma maturanta a medzi tebou a ním budú dve generácie rozdiel. V 25 vyjde vysokú školu, ty budeš mať približne 75 ... dieťa si založí rodinu, bude potrebovať pomôcť- budeš vládať? Budeš sa dokázať postarať o vnúčatá? Budeš v stave, že ti to vnúča zverí? Alebo už bude hľadať opateru pre teba? Áno, je pravda, že niektoré ženy v 70 rokoch vyzerajú aj o 20 rokov mladšie, ale to je len výzor, vek neoklameš. Starší ľudia, hocako sú čiperní, na konci dňa potrebujú svoj pokoj a kľud, ťažšie zvládajú aj bežné choroby, pri ktorých mladý človek ešte v pohode funguje. Všetko čo ti tu hore napísali je čiastočne pravda, ale skús sa zamyslieť nad budúcnosťou - či a ako budeš vedieť svojmu dieťaťu pomôcť. To nie je len o tom, že na stužkovú vezme 70tnikov rodičov, podstata je úplne inde.
Samozrejme, aj mladší človek-rodič môže ochorieť a nedokázať pomôcť, bude potrebovať starostlivosť, ale to je prípad možno 1 z 50. O tom som nepísala, kto chce, ten pochopil 😉
@jarhal A prečo by som mala? Ja rozhodujem o tom kedy budem matka a či vôbec.Ešte, že o tom nerozhoduje človek ako ty čo ani nevie napísať 😂 (čo tým chcel autor povedať) keď si frustrovaná a si evidentne matka ktorá si život zakladá len na deťoch tak je to tvoj problém.Mne bude dobre s nimi aj bez nich.Ja o mojej plodnosti nerozhodujem.A už vôbec o mojom živote nerozhoduješ ty.Si plánuj ten svoj láskavo.A keď nemáš čo povedať tak ma zbytočne neoznačuj.
Pravdepodobne ,,Super žena!,,
A vieš ja sa k tejto téme môžem vyjadriť... pretože je dosť možné, že sa stanem raz mamou vlastnému bratovy.Presne preto... ,,Lebo chcem a hotovo!,, a nemyslím na dôsledky.
Píšem z vlastnej skúsenosti.Nie nadarmo mi mama vraví.Len si neurob dieťa v 40tke.Pretože už to pochopila, žeby chcela už aj vlastný život a kľud.A, že ani zdravie už nie je 100%ntné.
@petkaaa na nikoho, na seba- ak si moje dieta vie spravit dieta, bude musiet byt sebestacne sa aj samo o neho postarat. Bohuzial dnes nie je doba, ze babicky postrazia- vsak kolko ludi este v 70tke pracuje a to chcu dvihat este vek odchodu do dochodku (a realne si myslim, ze nasa generacia uz take nieco ako dochodok ani nezazije...) alebo byvaju tisice km vzdialeni.
@petkaaa a čo robia asi tak ženy, ktoré žijú ďaleko od svojich rodín? Také ženy tiež nemajú mať deti? Ja žijem 800km od svojej mamy, a od svokrovcov 1300km. Materská je tu rok maximálne. To len na Slovensku je taký luxus, že povaruje babka. Navyše už ani to nebude čoskoro platiť, pri tom ako sa zvyšuje vek odchodu do dôchodku ani tie babky nebudú môcť varovať.
@floretine
@vevesh
Nikde som nepísala kto má a kto nemá mať deti, napísala som len iný uhol pohľadu a realitu, ktorú vnímam vo svojom okolí.
"ak si moje dieta vie spravit dieta, bude musiet byt sebestacne sa aj samo o neho postarat" ... toto sa mi zdá trochu prehnané, ak si ty nikdy nepotrebovala pomôcť a bola si tak sebestačná, že si všetko zvládla sama, klobúk dolu, ale ja osobne nebudem svoje deti zámerne stavať do pozície - poraď si sám, chcela by som byť v relatívnom zdraví, aby som im vedela pomôcť a uľahčiť veci, rovnako, ako sa o to snažia moji rodičia, hoci obaja sú pracujúci. Argumenty ako iní tak žijú, môžeš aj ty, nechápem... každý si žije po svojom, ale nebudem predsa zámerne robiť niečo, čím svojim deťom sťažím cestu.
@petkaaa potrebovat pomoct som potrebovala, ale jednoducho moja rodina 1500km a muzova 4000km, tak sme to museli s muzom riesit spolu- a v mojom okoli funguju tak vsetci, len velmi malokto ma rodinu pri sebe, zeby pomahali povarovat a pod. Dnes je ina doba a deti nesedia "doma za pecou" a uz nevaruje cela sira rodina, lebo dieta ochorelo.... Ak budu pri mne, rada im kedykolvek pomozem, ale ak budu 1000km prec, tak holt budu si musiet poradit same s partnermi. A k tej sebestacnosti ich aj vychovavam- ja tu s muzom tiez nebudem na veky, je dobre ak deti su vedene k tomu a vedia, ze take situacie musia zvladat same. To, ze im ja vypomozem s ich potomstvom, bude len bonus pre nich...
@modrykoniicek Čím viac vnútorných konfliktov nosíš v sebe, tým viac podvedome vyhľadávaš spory aj vonku. Preto nie je náhoda, že vyrovnanejší ľudia nie sú veľmi obľúbenými partnermi do žeravých debát. Neznamená to, že sú ľahostajní. Len ich východiskový bod nespočíva v negatívnej emócii, ale v nadhľade, z ktorého plynú oveľa efektívnejšie riešenia pre akýkoľvek problém.
@petkaaa takže 70+ nebude môct lebo je stará , ale 50+ tnička si bude brat dovolenku aby postrážila vnúča lebo rodičia musia pracovať pokiaľ viem aj 60 tnička musí pracovať ..
Ja mám dieťa v 43 troch posledné a keď je choré postráži mi ho 66 ročná mama alebo 72 ročný otec , pred 10 rokmi by to nebolo možné ,lebo pracovali obaja.
Okrem toho ja deti vychovávam tak aby boli čo najviac sebestačné a aby ešte v 30 tke nekričali MAMA. Takže keď ja budem mať 65 , možno syn bude končiť VŠ a teda umrieť sa nechystám .

Zena moze mat dieta dokedy ma menzes, tak jeto prirodou , kedy ma a bude mat zena deti a kolko je kazdeho jeho vec jeho zivot, nikdy sa nepytaj na nazor inych ludi, aky to ma vyznam?