Aký je váš názor na tehotenstvo v 49 rokoch?
Aky je Vas nazor na tehotenstvo v 49 rokoch.....?
@nelca84 aspoň sa bude môcť dieťaťu nonstop venovať, keď bude na dôchodku... 😜
ak by som mala tolko rokov - tak planovane by som uz v tom veku nechcela, pre zdravotne riziko.. ak by to bolo neplanovane, tak si poviem, ze to tak malo byt a tesim sa.. co sa tyka vychovavania potomka vo vyssom veku, to si myslim absolutne nezalezi od toho - kazdy je iny a ma inu povahu, nezavisi od veku..
@radka2010 nechapem tento argument so stuzkovou, akoby to bola najdolezitejsia udalost v zivote ludi na ktoru sa smu dostavit len rodicia do 40. rokov, sak ked to pocitame od dnes mozno o tych 18 rokov “stuzkove” ani nebudu existovat, realita je to, ze ludsky zivot sa predlzuje, pred 50. rokmi bol 40 rocny clovek povazovany za “stareho”, dnes sa v tomto veku zakladaju rodiny, a urcite to nie su po vizualnej ani fyziologickej stranke babky a dedkovia, ako to tu sledujem, niektore zeny tu maju neskutocne spiatocnicke nazory, tak kvoli “stuzkovej” by akoze nemali mat zeny po 40-ke deti???😲🤔🙄 uplne nelogicky argument
@nelca84 tak mozno niektore ano, ale zvacsa zeny po 40 ci 50 vyzeraju velmi dobre a casto omnoho mladsie, nez by im clovek tipoval.a casto tu pisu baby, co su o dost mladsie ako ja a aj deti mali skor, cize okolo 25 a uz im nema kto pomoct, lebo rodicia pomreli.. Mam aj mlade kolegyne, ktorym uz ich mama ( ci uz ani jeden z rodicov) nepomoze,lebo neziju.. takze vsetko je relativne.. a kedze mame robit hadam aj do 70.. tak taka 50 bude mat v tom veku akurat maturanta ci prvaka na vyske..
@fabinko - tak osobne by som.si uz dobrovolne netrufla, ale dnes mnohe 50tnicky posobia aj o 20rokov mladsie pomaly..preco nie..
@nika3136
viem o 4 po 40ke - v skutočnosti medzi 43 a 45, a o troch po 45ke, tam bola jedna dokonca prvorodička v 47 rokoch u ktorej nastala predčasná menopauza okolo 35ky, snažili sa ju hormónmi naštartovať, ona aj muž lekári, teraz majú už dvojročného syna ktorý sa narodil po viac ako dvoch rokoch od ukončenia terapie.
Za to, že vo tvojom svete s klapkami na očiach nevidíš, že sa také veci stávajú, za to už ja bohužiaľ nemôžem. Ale stále neviem, kde berieš tú svoju istotu, že vieš tak krásne paušalizovať.
@nika3136 tak to nemusi byt zrovna menopauza. Mama ma znamu, ktorej kamoska ( tusim 46r.), si myslela, ze uz je v prechode. Kedze mas cakat par mesiacov, potom si to dat potvrdit, kedze stale nic, tak sla a povedali jej, ze je v 5.m.tehotenstva. Bol to pre nich sok, lebo hoci boli, da sa povedať, cerstvy par, dieta uz neplanovali vzhladom na vek.
@queen_mary
Tu opäť rada opomeniem prípad, ktorý som reálne prežila.
Otehotnela som naraz s kolegyňou (ona 41r).
Nemala partnera, podvodným spôsobom sa dostala na umelé oplodnenie, kde sa to podarilo. Jedináčik, rodičia starí (okolo 70r, mamina ešte v pohode, ale otec úplne zničený, starý, chudý dedko, keď si zlomil nohu už mysleli že nebude).
Ja som odchádzala na materskú s tým, že sme mali kúpený dom (samozrejme sme ho brali na hypotéku), auto, sme dvaja a máme aj rodinu.
Zatiaľ čo ona je jedináčik, rodičia už nevládzu, má prenájom a starý rozpadajúci sa dom po rodičoch, sama nevie ani zabiť klinec do steny či zložiť botníkovú skrinku (ktorú som jej zložila ja 😄 ).
Verím, že sa jej darí a že bude spokojná. Ale porodiť dieťa takto, do takej situácie a ešte mu k tomu vysvetľovať prečo jeho otec nie je....
Nuž, moje dieťa si aj vybralo správnych rodičov a narodila sa do príjemnejšieho prostredia (aj podľa toho, čo viem od známych, že to maximálne nezvláda a je na zrútenie). Takže s týmto nesúhlasím, že by si sa radšej narodila takej žene. Ver, že sú ženy a ženy.
Či 20 alebo 40 ročné.
Moja mama je teraz zhruba v tom veku. Moje deti miluje ale vzdy mi doda - nie nadarmo maju male deti mladsie zeny. Mat dieta je aj fyzicky narocne, nejde len o lasku a tu omacku okolo. Ja mam 32 a viem, ze keby som mala dieta o 6-8 rokov skor, ovela lepsie by som vzvladala vsetko to vstavanie a starostlivost okolo. Cize nie, za mna nie.
@siska53 tak pôsobiť môžu ale podľa mňa, vek človek neoklame. V 50-ke človek toho ešte relatívne dosť zvláda ale o 20 rokov môže byť úplne iná situácia. Pokiaľ má žena po 50-ke a veľké deti, ,,má čas,, na oddych, svoje záľuby a má kopu energie. Ale keby mala lietať okolo malého dieťaťa denno denne, nemá čas kedy oddychovať, regenerovať, tak počad 20 rokov jej určite ubudne kopa sily. Máme robiť do 70-ky, ale kto bude? Ja osobne si to neviem predstaviť. Vládzem toho ešte veľa, žijem aktívne, športujem, turistika, bicykel, učím sa jazyky. Ale ak nemám pár dní iba tak pre seba na oddych, cítim, že som dosť unavená. A to mám dospelé dieťa, takže nemám takú záťaž ako pri malom dieťati.
@radka2010 zaujimave, mala som 20 a zomrela mi 50r mama - aky je v tom rozdiel? 🤔 zase statistiky?
@lula313 to nie je o veku.. ja mam mladych rodicov, mali 22 a 27, ked som sa narodila a aj tak, nesmela aom sa malovar, ani vonavky pouzivat, ram.len plastovy, dlllho! Ani von, prva diskoteka v 18, dasia az o rok .ale.. aj tak sme si so segrou nejake to malovatko pokupovali, vonavkovali sa pred bytom.. a ked porovnam mojho teraz uz 79r.otca s priatelovymu rodicmi, co su od neho o 10r starsi, tak musim.povedat, ze su omnoho modernejsi, ako moj otec.
@nika3136 nie, ja sa ti len snažím dosť trpezlivo vysvetliť, že nie je všetko čiernobiele a stopercentné a výnimky sa nájdu omnoho častejšie, než by sme si mohli myslieť. Že žena môže otehotnieť aj bez menštruácie, mysliac si, že ide o menopauzu. Vo veku okolo 45 je to obzvlášť tricky, ako to tu už mnohé napísali, ale ty to skrátka nechceš vedieť. Nie, naozaj to nie je také jednoduché.
@kvetinka75 Minimalne ucitelky asi ano, kedze ich je v skolstv habadej a priatelova mama je zrovna jedna z nich, ucila sice dlhsie uz len skrateny uvazok, ale do takmer svojich 75.narodenin.
Cas na regeneráciu? To pomaly ja nepoznam, ale snazim sa.. ked by mali pokojne diera, tak je to v poho..zvacsa aj taj nejde o prvé dieta, mnohi surodenci dobrovolno-nedobrovolne pomozu.
Muz ma takto o 11r.starsiu sestru a ta im fost pomahala, cize oni okolo neho nemali tolko roboty.. mali ho v 37r., Co boli vtedy dost nezvycajne, kedze vtedy sa rodili v 20tke..
@modrava nestras! Ja budem mat o par mesiacov 50, menzes stale ako hodinky, ale uz si niekedy poviem, ako super bude ist naostro... a to si budem musiet este roky po davat pozor?! Tusim si potom nakupim tehu testy a budem kazdy mesiac 1. testovat - dalsie tehu a dieta by som uz nezvladla.
@siska53 no ale je rozdiel 37 a 49. A záleží aj na tom, akú máš prácu. Tí čo fyzicky robia, tak ťažko vydržia tak dlho. V každej oblasti nájdem výnimky.
A priateľova mama má už asi pár rokov ,,voľno,,. Nemusí v noci vstávať, riešiť školy, choroby , krúžky. Keby som sa teraz mala znova začať naháňať, tak určite v 70-ke nevyzerám tak ako možno budem vyzerať, lebo teraz mám čas o seba sa starať. Ale znova v noci vstávať, riešiť škôlku, školu, krúžky, atď. Do 10 rokov by som zostarla možno aj o 20 rokov. Čím je človek starší, tým dlhšie sa organizmus regeneruje. Mám kamarátky, ktoré mali dieťa po 38-ke. A každá jedna povedala, že to už je riadny záber na organizmus. A čo by povedali, keby ho mali o 10 rokov neskôr?
Mame v rodine ...svokra mala v 45 dieta...zo zaciatku v pohode ...dnes ma chalan 11 rokov a rodicia ho nezvladaju nakolko su uz.na neho dost stari a nestihaju mu ale ze absolutne a a nie je to vychovou nakolko svokra je velmi prisna a, razna ale jednoducho po.robote chcu mat uz trosku oddychu a pokoja a nie riesit ulohy ucenie poznamky v, skole atd....

@floretine
Pýtam sa na prípady, kedy ženy otehotneli už bez menštruácie po menopauze.