icon

Aký je váš názor na tehotenstvo v 49 rokoch?

fabinko
2. sep 2019

Aky je Vas nazor na tehotenstvo v 49 rokoch.....?

lucifera
2. sep 2019

To je uz moc a velky risk a nezodpovednost..ved len do skoly..v 60tke mat skola ZS?to je moc!

lucifera
2. sep 2019

@tomsta003 presne tak...moja mama ma 4 deti...najstarsia ja 30 a najmladsi brat 9..a to ti poviem,ze uz ju sliak triafa...a nevladze z neho...telo neomladne,psychika tiez...vrasky zakryjes,ale ostatok nie.

iwesska
2. sep 2019

Pride mi to nezodpovedne voci tomu dietatu. Male nebude vecne a ani ta najfresh udrziavana dochodkyna nebude mat nervy na pubertacke nalady. Absolutne protichodny stret odlisnych generacii a teda zvyrocnych konfliktov a v neposlednom rade,pri dnesnom zivotnom style,prechemizovanom svete, praci do 64r. a pod. je skor zazrak sa dozit 70 a viac,nez samozrejmost. A to bude dieta ledva dospele a mozno uz sirota. Ano stat sa moze vselico aj mladym. Ale tak vo vyssom veku je uz tych rizik daleko viac.
Mali sme tu chlapca-suseda - 12r., mali ho v 50-tke a zufaly tu otravoval inych rodicov aby sa s nim hrali,niekam ho vzali,lebo jeho rodicia uz nevladzu. Casto po nom kricali, lebo na neho nemali uz nervy.

ladydzej
2. sep 2019

Ja ked som rodila svoju prvú dcéru tak najstaršia rodička v nemocnici mala niečo okolo 50tky . Myslím si , že je to osobná vec každej ženy . Keď sa sama nato cíti, a vie čo všetko to obnáša tak prečo nie 🙂

zuzkaigorkova
2. sep 2019

Osobne poznám 46r keď rodila teraz majú zdravú 3r dcéru dlhoooo čakala lebo kariéra potom nemala partnera a neho chvile sa našiel partner a bola aj babo pokial je všetko zo Zdrav.hladiska v poriadku a túžba po bábätku silna nie je o čom...

77daniela77
2. sep 2019

@lucifera Ano,lenze ju uz vycerpali tie 3predchadzajuce deti asi logicky.Je to vec kazdeho kto sa tak rozhodne.

ivik4
2. sep 2019

No..NIEKTORE Deti si robia srandu z veku rodicov inych kamosov ci spoluziakov uz ked ich maju napriklad po 35tke , nieto v tak vysokom veku. Je to sice fajn ked sa dokazete postarat, dieta Vam v dospelosti bude vdacne ale cele tie roky by mozno znasalo posmesky a osobne si to fakt neviem predstavit. Je dobre pozriet sa na to zo stranky aj toho dietata

floretine
2. sep 2019

@ivik4 keď sú deti hajzlíci, tak si nájdu akýkoľvek dôvod na posmešky, myslím si, že vek rodičov je ten najmenší dôvod. Skôr teraz fičia posmešky o tom, že má niekto starý mobil, je obézny, má akné, ešte sa nevyspal s frajerkou alebo žiadnu nemá, prípadne že si nejde po škole do parku zapáliť cigu a vypiť.

magg424
2. sep 2019

@fabinko vo februari sa znamym narodil syn, ona 49 a on 59 , u neho ide o druhe manzelstvo, pricom jeho dve deti maju 30 a druha 38 ( ta ma uz dve deti skoloupovinne),ona deti nemala, su spolu 19 rokov podstupili niekolko IVF ( asi 9x) , teraz otehotnela prirodzene, obaja su karierne navrchole , a brutalne sa bali ale aj tesili na babatko a neskutocne si ho uzivaju.... jeho dcery uz take nadsene nie su... ale to je ich problem ze ich ,,serie ,, dalsi dedic.... otec zostane uz do 5 rokov doma a tak sa bude moct krpcovi ovela viac venovat ako ked bol otcom dvoch dcer ....

skorpionka1987
2. sep 2019

Tak určite všetci vieme že to nie je ideálna situácia.. ale to nie je v živote veľa vecí.. ak vám bolo dopriate a zrejme to dieťatko rezolútne neodmietate keďže premýšľate čo a ako, nedala by som si ho vziať.. taká vec bolí celý život..

floretine
2. sep 2019

@ivik4 a iba by som dodala, že moja mama mala mojich súrodencov po 40ke a keď sa stretla s mojimi spolužiakmi (vtedy vo veku 16-17 rokov) na ulici, tak nikto potom nikdy nemal žiadne blbé poznámky

giuli
2. sep 2019

Mam 43 r. a pred 10 dnami som mala MA....,z tehotenstva sme zostali prekvapeni ,ale po spracovani prvotneho soku sme sa nesmierne tesili...a moje deti boli nadsene(21r.dcera a 10r.syn) ,moj partner a ja sme sa dokonca nastartovali pokusit sa este raz ,aj ked sme predtym vobec dieta neplanovali....a vobec sa nebojim,ze budem stara a ci budem na rodicku za babku....ja v tej skole musim pracovat este dalsich 20 r.....takze ak budem mlada kvoli praci,budem mlada aj pre moje dieta.....drte nam palce ,dakujem Vam vsetkym

77daniela77
2. sep 2019

@floretine Presne tak,dnesna doba je zvratena,stare dobre mravy uz neplatia,mladez uz nema ziadne hranice v spravani a dovod na vysmech si prave ti zakomlexovani vzdy najdu aby boli za frajerov.Co nas to este caka.....

modrava
2. sep 2019

nikto nevie kolko takych tehotenstiev vo vyssom veku realne vznika a nebadane zanika... mozno ich je viac ako si dokazeme predstavit.
priroda selektuje....

jarhal
2. sep 2019

@nickpick prosim ta , starsim zenam sa rodia zdrave deti

kittykat22
2. sep 2019

@zuzkaigorkova tak ja poznam mamu ktorá mala v 45 rokoch sestru a teraz má mama 60, sestra 15 a mozem ti napísať, že život sestry nie je žiadna hitparáda. Mama berie kopec liekov na tlak, na srdce - pretože na rozdiel od jej rovesníčok netrajdá po záhradke ale zarába peniaze lebo starostlivosť o dieťa je drahá. Žiadne vnúča na víkend a pohoda na chate, ale neustále skákať okolo dieťaťa. Dôchodok? 😀 Dobrý vtip - treba platiť strednú a sestra chce ísť na výšku. To, že sa moja mama s veľkou pravdepodobnosťou nedožije sestrinej svadby, jej detí - vzhľadom k jej zdrav. stavu ktorý sa za posledných 7 rokov rapídne zhoršil, nikto nehovorí. A sestra to vie, uvedomuje si to. Mamu má rada. Ale na rozdiel od jej spolužiačok jej večer natiera boľavý chrbát, podáva lieky, sedí pri nej keď je jej niekedy v noci zle. Sestra je v tomto eso, nikdy si nestažuje, neberie to ako niečo náročné. Ale ja si myslím, že si zaslúži lepšie detstvo - a nielen ona, ale všetky deti, ktoré sa v svojich študijných rokoch starajú o svojich rodičov. Pretože to má byť presne naopak.

zuzi0911
2. sep 2019

Tak vzhľadom k tomu, že máš doma 10 m dieťatko. Tak myslím, že je to už jedno ci áno alebo nie. Ja by som sa bála veku.

radka2010
2. sep 2019

@iv007 pos.. sa, trapny netrapny to bol priklad! a jasne rani vstanem vyndem na ulicuba zrazi ma auto, distanem rakovinu etc. ale mensia pravdepodobnost ako ked budem mat 70r.

domak2
2. sep 2019

@lilitela ja vidím kopu mladých rodičov co sa ledva s detmi niekde vyberu. Ved tých matiek je fakt minimum, a sťažujú sa aj 20 ročné. 😅

A k vysmievaniu, zastávam názor , že keby všetci vychovávali k tomu aby to deti nerobili tak by to nebol taký veľký problém. Veľa deti ma s rodičmi úplne iné a horšie problémy ako ich vek.

merickat
2. sep 2019

@zuzi0911 pani sa nepytala kvoli sebe ale kvoli niekomu inemu

iv007
2. sep 2019

@radka2010 toto je teda vyjadrovanie jednej matky,doma sa tak bavte, primitivka

zuzi0911
2. sep 2019

@merickat nečítala som celú diskusiu. Je tu toho veľa 😅. Ale v konečnom dôsledku som odpovedala. Ja by som sa bála koli veku.

jarhal
Autor odpoveď zmazal
lucifera
2. sep 2019

@77daniela77 tak urcite je to kazdeho vec,mne je to aj šuma-fuk..a....popravde,ked mas 4 decko po 18,tak zas si neni rozmlatena na ,,kasu,,..ale predsa ta biologia cloveka...a casom choroby,fyzička...je to mega tazke.

vroni
2. sep 2019

Ja som mala druhé dieťa v 43. Zadarilo sa. Teraz ma 5 a keby som otehotnela, tak si to asi hodím... Beriem, že som mala dve príšerne tehotenstva a tretie by som nemusela prežiť ani ak by som mala o desať rokov menej, ale aj tak. Zvládame so škriatkom v pohode, kondičku i zdravie mame v poriadku, ale z akcií, z ktorých by som sa pred desiatimi rokmi jednu noc vyspala som dnes rozbitá pár dní (mam na mysli akcie ako choroby, zuby a tak, nie nočné opiase), takže za mňa nie, nedala by som sa na dieťa v tomto veku. Určite odvediem dieťa bez problémov do školy a tu životne dôležitú stužkovú zvládnem bez paličky (stopro, tu sa totiž stužkové vôbec nerobia), ale už môj vek bol pre mňa veľmi hraničný, ešte 6 rokov plus už je podľa mňa fakt priveľa. Aj keď iná žena to môže vnímať inak.

kittykat22
2. sep 2019

@jarhal tak mi na ten prieskum daj link, kde je statisticky dokazane ze matky ktore maju deti v starsom veku, sa dozivaju vyssieho veku. To si si vymyslela. A to, ze ty poznas dve pani niekde na dedine je pekne - ale inak nulova vypovedna hodnota. Ja poznas suseda ktory ma svetleho psa ktory steka, a druhy sused ma tiez svetleho psa ktory steka. Takze z toho si vymyslim - ze kazdy svetly pes musi stekat? Nemyslíš vážne. Logika tvojho vesmiru.

merickat
2. sep 2019

@zuzi0911 aj ja veru

ivik4
2. sep 2019

@floretine ved prave ze deti sa dnes smeju zo vsetkeho tak naco im pridavat este viac . Mna nezaujima ci sa konkretne niekomu smiali ci nie. Takisto ako Teba nezaujima ze mne sa smialy skrz to :D ja to pisem vseobecne . Xy deti takych poznam, bohuzial. Vela rodicov len na seba hladi a to nielen v tomto . Ale diskutovat som sem neprisla, kazdy pise za seba

floretine
2. sep 2019

@kittykat22 https://www.iflscience.com/health-and-medicine/... tu je len stručný prehľadový článok, ale sú tam odcitované konkrétne štúdie

elementissa
2. sep 2019

@floretine moja mama ma mala v 47- mam samozrejme o 20 rokov staršiu sestru a brata. Nepovažujem ich za súrodencov. Mama mi bola ako babka. Keď som nastúpila na ZŠ, ona šla do dôchodku (stará dôchodková reforma), hoci vyzerá výborne a cíti sa výborne, ako dieťa som bola sikanovana za to, že moja matka je staršia ako babky mojich spolužiakov. V puberte mi ten vekový rozdiel liezol pekne na nervy. Moja mama mi nikdy nerozumela. Ani vtedy ani dnes. A vieš prečo? Lebo je staršia o dve generácie ako ja. Tiež som bola nehoda a mam šťastie, že nemám žiadnu poruchu.
A také klišé vety - môžeš jej ďakovať za život a tak... Keby som sa nenarodila, vôbec by som nad tým neuvažovala veru, že ja chudinka som sa nenarodila - lebo by som neexistovala! Mam svoju mamu rada. Jasne, svojim spôsobom... Možno inak, ako ma môj manžel rad svoju mamu (a ja s nim - lebo to je naozaj mama a nie babka). Ďakujem jej za výchovu aj za starostlivosť, za všetko čo pre mňa v živote urobila. Je to mama, mam ju rada.
Ale NIKDY by som niečo také dieťaťu nespravila. Je to naozaj ponižujúce. Toto cele fórum je o tom, ako sa tu super mamičky nadrapuju, ako žijú len pre svoje deti a ich deti sú najdôležitejšie na svete a bla bla bla... A potom tu dakto zadeli, že mať dieťa v 50-tke je úplná supa, bomba, perfektna a prirodzená vec a tie deti to neprezivaju zle - jasne, oni su priam nadšené z toho, že mama uz s nimi nechodí na kúpalisko, do hôr, na túry, na výlety, na kolotoče atď atď... A prečo? Lebo ma 60. Na stužkovej tancuje pol hodky, lebo ma skoro 70.. a namiesto toho, aby postrazila vnúčatá, keď sa ti narodia deti, tak ty musíš prebaľovat aj dieťa aj mamu 😉😉😉 super vyhliadka, to všetci pre naše deti chceme.
Zasa odtiaľ potiaľ. Možno aj ty máš reálnu skúsenosť (reálnu - zažil som to na vlastnej koži, nie ze jedna pani povedal a sestrinej kamošky koňa psa bratranec ma takú mamu) a teda si bol z toho celý život nadšený a nevieš si predstaviť lepší model ako to, že keď si bol na ZŠ, tak bola tvoja mama /tvoji rodičia na dôchodku a bola to úžasná šupa zábava a vôbec neboli precitliveni ani uzkostlivi, takže krása a pohoda. A keďže tvoja mama ťa mala v 50, tak tiež si sa rozhodol mat prvé dieťa no najskôr v 40, aby aj ono si zažilo take mega super detstvo a aby si mal o zábavu postarané - placuceho novorodenca a 90- ročnú mamu na krku, ktorá ti namiesto kocikovania a varenia spestruje život tak, že s ňou chodíš po doktoroch, riešiš starecku demenciu a prebalujes aj ju.
Ja som rada, že hoci má moja mama cez 70, tak ma tvrdý koreň a ze sa ešte dožije svojho vnuka a ze mi ho ešte aj trochu povaruje... Ale možno sa už nedozije toho, že ho uvidí ísť do školy a nebude sa k nej môcť prísť drobec pochváliť s vysvedčením a určite jej ho nebudem môcť nechať na prázdniny.

Niektorým to môže úplne v pohode vyhovovať... Ale tvrdiť, že tým deckám to nevadí a je sebecké nemať dieťa pred 50-tkou, len aby sa dieťa necítilo zle, bez toho, aby si poznal konkrétne kazuistiky a nemlatil slamu... Tak to je také modrokonikovske