Aký je váš názor na tehotenstvo v 49 rokoch?
Aky je Vas nazor na tehotenstvo v 49 rokoch.....?
Pride mi to nezodpovedne voci tomu dietatu. Male nebude vecne a ani ta najfresh udrziavana dochodkyna nebude mat nervy na pubertacke nalady. Absolutne protichodny stret odlisnych generacii a teda zvyrocnych konfliktov a v neposlednom rade,pri dnesnom zivotnom style,prechemizovanom svete, praci do 64r. a pod. je skor zazrak sa dozit 70 a viac,nez samozrejmost. A to bude dieta ledva dospele a mozno uz sirota. Ano stat sa moze vselico aj mladym. Ale tak vo vyssom veku je uz tych rizik daleko viac.
Mali sme tu chlapca-suseda - 12r., mali ho v 50-tke a zufaly tu otravoval inych rodicov aby sa s nim hrali,niekam ho vzali,lebo jeho rodicia uz nevladzu. Casto po nom kricali, lebo na neho nemali uz nervy.
Ja ked som rodila svoju prvú dcéru tak najstaršia rodička v nemocnici mala niečo okolo 50tky . Myslím si , že je to osobná vec každej ženy . Keď sa sama nato cíti, a vie čo všetko to obnáša tak prečo nie 🙂
Osobne poznám 46r keď rodila teraz majú zdravú 3r dcéru dlhoooo čakala lebo kariéra potom nemala partnera a neho chvile sa našiel partner a bola aj babo pokial je všetko zo Zdrav.hladiska v poriadku a túžba po bábätku silna nie je o čom...
@lucifera Ano,lenze ju uz vycerpali tie 3predchadzajuce deti asi logicky.Je to vec kazdeho kto sa tak rozhodne.
No..NIEKTORE Deti si robia srandu z veku rodicov inych kamosov ci spoluziakov uz ked ich maju napriklad po 35tke , nieto v tak vysokom veku. Je to sice fajn ked sa dokazete postarat, dieta Vam v dospelosti bude vdacne ale cele tie roky by mozno znasalo posmesky a osobne si to fakt neviem predstavit. Je dobre pozriet sa na to zo stranky aj toho dietata
@ivik4 keď sú deti hajzlíci, tak si nájdu akýkoľvek dôvod na posmešky, myslím si, že vek rodičov je ten najmenší dôvod. Skôr teraz fičia posmešky o tom, že má niekto starý mobil, je obézny, má akné, ešte sa nevyspal s frajerkou alebo žiadnu nemá, prípadne že si nejde po škole do parku zapáliť cigu a vypiť.
@fabinko vo februari sa znamym narodil syn, ona 49 a on 59 , u neho ide o druhe manzelstvo, pricom jeho dve deti maju 30 a druha 38 ( ta ma uz dve deti skoloupovinne),ona deti nemala, su spolu 19 rokov podstupili niekolko IVF ( asi 9x) , teraz otehotnela prirodzene, obaja su karierne navrchole , a brutalne sa bali ale aj tesili na babatko a neskutocne si ho uzivaju.... jeho dcery uz take nadsene nie su... ale to je ich problem ze ich ,,serie ,, dalsi dedic.... otec zostane uz do 5 rokov doma a tak sa bude moct krpcovi ovela viac venovat ako ked bol otcom dvoch dcer ....
Tak určite všetci vieme že to nie je ideálna situácia.. ale to nie je v živote veľa vecí.. ak vám bolo dopriate a zrejme to dieťatko rezolútne neodmietate keďže premýšľate čo a ako, nedala by som si ho vziať.. taká vec bolí celý život..
Mam 43 r. a pred 10 dnami som mala MA....,z tehotenstva sme zostali prekvapeni ,ale po spracovani prvotneho soku sme sa nesmierne tesili...a moje deti boli nadsene(21r.dcera a 10r.syn) ,moj partner a ja sme sa dokonca nastartovali pokusit sa este raz ,aj ked sme predtym vobec dieta neplanovali....a vobec sa nebojim,ze budem stara a ci budem na rodicku za babku....ja v tej skole musim pracovat este dalsich 20 r.....takze ak budem mlada kvoli praci,budem mlada aj pre moje dieta.....drte nam palce ,dakujem Vam vsetkym
@floretine Presne tak,dnesna doba je zvratena,stare dobre mravy uz neplatia,mladez uz nema ziadne hranice v spravani a dovod na vysmech si prave ti zakomlexovani vzdy najdu aby boli za frajerov.Co nas to este caka.....
nikto nevie kolko takych tehotenstiev vo vyssom veku realne vznika a nebadane zanika... mozno ich je viac ako si dokazeme predstavit.
priroda selektuje....
@zuzkaigorkova tak ja poznam mamu ktorá mala v 45 rokoch sestru a teraz má mama 60, sestra 15 a mozem ti napísať, že život sestry nie je žiadna hitparáda. Mama berie kopec liekov na tlak, na srdce - pretože na rozdiel od jej rovesníčok netrajdá po záhradke ale zarába peniaze lebo starostlivosť o dieťa je drahá. Žiadne vnúča na víkend a pohoda na chate, ale neustále skákať okolo dieťaťa. Dôchodok? 😀 Dobrý vtip - treba platiť strednú a sestra chce ísť na výšku. To, že sa moja mama s veľkou pravdepodobnosťou nedožije sestrinej svadby, jej detí - vzhľadom k jej zdrav. stavu ktorý sa za posledných 7 rokov rapídne zhoršil, nikto nehovorí. A sestra to vie, uvedomuje si to. Mamu má rada. Ale na rozdiel od jej spolužiačok jej večer natiera boľavý chrbát, podáva lieky, sedí pri nej keď je jej niekedy v noci zle. Sestra je v tomto eso, nikdy si nestažuje, neberie to ako niečo náročné. Ale ja si myslím, že si zaslúži lepšie detstvo - a nielen ona, ale všetky deti, ktoré sa v svojich študijných rokoch starajú o svojich rodičov. Pretože to má byť presne naopak.
Tak vzhľadom k tomu, že máš doma 10 m dieťatko. Tak myslím, že je to už jedno ci áno alebo nie. Ja by som sa bála veku.
@lilitela ja vidím kopu mladých rodičov co sa ledva s detmi niekde vyberu. Ved tých matiek je fakt minimum, a sťažujú sa aj 20 ročné. 😅
A k vysmievaniu, zastávam názor , že keby všetci vychovávali k tomu aby to deti nerobili tak by to nebol taký veľký problém. Veľa deti ma s rodičmi úplne iné a horšie problémy ako ich vek.
@77daniela77 tak urcite je to kazdeho vec,mne je to aj šuma-fuk..a....popravde,ked mas 4 decko po 18,tak zas si neni rozmlatena na ,,kasu,,..ale predsa ta biologia cloveka...a casom choroby,fyzička...je to mega tazke.
Ja som mala druhé dieťa v 43. Zadarilo sa. Teraz ma 5 a keby som otehotnela, tak si to asi hodím... Beriem, že som mala dve príšerne tehotenstva a tretie by som nemusela prežiť ani ak by som mala o desať rokov menej, ale aj tak. Zvládame so škriatkom v pohode, kondičku i zdravie mame v poriadku, ale z akcií, z ktorých by som sa pred desiatimi rokmi jednu noc vyspala som dnes rozbitá pár dní (mam na mysli akcie ako choroby, zuby a tak, nie nočné opiase), takže za mňa nie, nedala by som sa na dieťa v tomto veku. Určite odvediem dieťa bez problémov do školy a tu životne dôležitú stužkovú zvládnem bez paličky (stopro, tu sa totiž stužkové vôbec nerobia), ale už môj vek bol pre mňa veľmi hraničný, ešte 6 rokov plus už je podľa mňa fakt priveľa. Aj keď iná žena to môže vnímať inak.
@jarhal tak mi na ten prieskum daj link, kde je statisticky dokazane ze matky ktore maju deti v starsom veku, sa dozivaju vyssieho veku. To si si vymyslela. A to, ze ty poznas dve pani niekde na dedine je pekne - ale inak nulova vypovedna hodnota. Ja poznas suseda ktory ma svetleho psa ktory steka, a druhy sused ma tiez svetleho psa ktory steka. Takze z toho si vymyslim - ze kazdy svetly pes musi stekat? Nemyslíš vážne. Logika tvojho vesmiru.
@floretine ved prave ze deti sa dnes smeju zo vsetkeho tak naco im pridavat este viac . Mna nezaujima ci sa konkretne niekomu smiali ci nie. Takisto ako Teba nezaujima ze mne sa smialy skrz to :D ja to pisem vseobecne . Xy deti takych poznam, bohuzial. Vela rodicov len na seba hladi a to nielen v tomto . Ale diskutovat som sem neprisla, kazdy pise za seba
@kittykat22 https://www.iflscience.com/health-and-medicine/... tu je len stručný prehľadový článok, ale sú tam odcitované konkrétne štúdie
@floretine moja mama ma mala v 47- mam samozrejme o 20 rokov staršiu sestru a brata. Nepovažujem ich za súrodencov. Mama mi bola ako babka. Keď som nastúpila na ZŠ, ona šla do dôchodku (stará dôchodková reforma), hoci vyzerá výborne a cíti sa výborne, ako dieťa som bola sikanovana za to, že moja matka je staršia ako babky mojich spolužiakov. V puberte mi ten vekový rozdiel liezol pekne na nervy. Moja mama mi nikdy nerozumela. Ani vtedy ani dnes. A vieš prečo? Lebo je staršia o dve generácie ako ja. Tiež som bola nehoda a mam šťastie, že nemám žiadnu poruchu.
A také klišé vety - môžeš jej ďakovať za život a tak... Keby som sa nenarodila, vôbec by som nad tým neuvažovala veru, že ja chudinka som sa nenarodila - lebo by som neexistovala! Mam svoju mamu rada. Jasne, svojim spôsobom... Možno inak, ako ma môj manžel rad svoju mamu (a ja s nim - lebo to je naozaj mama a nie babka). Ďakujem jej za výchovu aj za starostlivosť, za všetko čo pre mňa v živote urobila. Je to mama, mam ju rada.
Ale NIKDY by som niečo také dieťaťu nespravila. Je to naozaj ponižujúce. Toto cele fórum je o tom, ako sa tu super mamičky nadrapuju, ako žijú len pre svoje deti a ich deti sú najdôležitejšie na svete a bla bla bla... A potom tu dakto zadeli, že mať dieťa v 50-tke je úplná supa, bomba, perfektna a prirodzená vec a tie deti to neprezivaju zle - jasne, oni su priam nadšené z toho, že mama uz s nimi nechodí na kúpalisko, do hôr, na túry, na výlety, na kolotoče atď atď... A prečo? Lebo ma 60. Na stužkovej tancuje pol hodky, lebo ma skoro 70.. a namiesto toho, aby postrazila vnúčatá, keď sa ti narodia deti, tak ty musíš prebaľovat aj dieťa aj mamu 😉😉😉 super vyhliadka, to všetci pre naše deti chceme.
Zasa odtiaľ potiaľ. Možno aj ty máš reálnu skúsenosť (reálnu - zažil som to na vlastnej koži, nie ze jedna pani povedal a sestrinej kamošky koňa psa bratranec ma takú mamu) a teda si bol z toho celý život nadšený a nevieš si predstaviť lepší model ako to, že keď si bol na ZŠ, tak bola tvoja mama /tvoji rodičia na dôchodku a bola to úžasná šupa zábava a vôbec neboli precitliveni ani uzkostlivi, takže krása a pohoda. A keďže tvoja mama ťa mala v 50, tak tiež si sa rozhodol mat prvé dieťa no najskôr v 40, aby aj ono si zažilo take mega super detstvo a aby si mal o zábavu postarané - placuceho novorodenca a 90- ročnú mamu na krku, ktorá ti namiesto kocikovania a varenia spestruje život tak, že s ňou chodíš po doktoroch, riešiš starecku demenciu a prebalujes aj ju.
Ja som rada, že hoci má moja mama cez 70, tak ma tvrdý koreň a ze sa ešte dožije svojho vnuka a ze mi ho ešte aj trochu povaruje... Ale možno sa už nedozije toho, že ho uvidí ísť do školy a nebude sa k nej môcť prísť drobec pochváliť s vysvedčením a určite jej ho nebudem môcť nechať na prázdniny.
Niektorým to môže úplne v pohode vyhovovať... Ale tvrdiť, že tým deckám to nevadí a je sebecké nemať dieťa pred 50-tkou, len aby sa dieťa necítilo zle, bez toho, aby si poznal konkrétne kazuistiky a nemlatil slamu... Tak to je také modrokonikovske

To je uz moc a velky risk a nezodpovednost..ved len do skoly..v 60tke mat skola ZS?to je moc!