icon

Anjelik(y) v nebíčku, 2010 zdravé babätká v brušku

lenkaxy
30. dec 2009

Ahojte ♣-čky 🙂 .
Po všetkom, čo sme si prežili v roku 2009, dúfam, že rok 2010 bude pre nás uspešnejší, šťastnejší a všetky sa dočkáme zdravých miminiek v brušku 🙂

ororo
2. jan 2010

Ahojte, lu.lu mi odporucila tuto temu, na pozitivne myslenie. Rovnako ako zixi_1 som 29.12 absolvovala kyretaz, ale ja uz zial 3. krat. Vzdy to bol MA v 8 tt ☹ Robili mi uz mnoho vysetreni a prisli len na to, ze mam trombofilny stav (vyssia zrazanlivost krvi v zatazovych situaciach ako je aj tehotenstvo). Brala som Fraxiparine, tak som verila, ze teraz sa to uz podari, ale zial nepodarilo. Neviem, ake dalsie testy by sa dali absolvovat, asi mi zostava len to pozitivne myslenie. Nasadim si kyselinu listovu + E cko, pojdem si oddychnut na liecenie do Lucok (ak poistovna schvali ziadost) a potom budem verit 🙂 Tak verim, ze na tejto stranke budem citat same pozitivne spravy, aby to dodalo optimizmu aj mne. Je tu nejaka osobka, kt. mala MA uz 3 a viac krat a potom sa jej narodilo zdrave babatko? Celkom by ma potesil taky "zivy" priklad 🙂 Pekny vecer Vam prajem.

lenkka81
2. jan 2010

baby máme navstevu, idem pridem 🙂

zixi_1
2. jan 2010

prvy krat v 6tt, teraz v 8tt.........pricinu mi nevedeli povedat, vraj do 12tt je to tazke urcit...... teraz som uzivala duphason a ascorutin.....bohuzial ani to nepomohlo, prislo to tak zrazu...v pondelok idem na kontrolu, ale pochybujem ze sa nieco nove dozviem........ chcem sa vsat doktora popytat na kupele Lúčky, pocula som na ne pozitivne ohlasy.....teraz minimalne pol roka nemozem otehotniet, tak by som to cakanie rada vyplnila aj navstevou kupelov......
nebola niektora z Vas v kupeloch Lúčky?

jarulai
2. jan 2010

ororo, vitaj

zixi, ororo, je mi luto, ze ste si tym vsetkym museli prejst dokonca viackrat ☹
ale tu vas caka len pozitivna energia 😉

takze hned na zaciatok - poznam osobu, ktora bola v Luckach a vraj - asi sa jej tak lahko otehotniet nepodari. a ona 2 tyzdne po prichode otehotnela a "babo" uz ma 15 rokov 😉
aj moja mamina tam bola prave teraz - 21.12. sa vratila a vyzera to tam fajn 😉
no a do tretice - poznam osobu, ktora prisla o mimi 4x a teraz beha okolo dvoch zdravých chalanov 😉 vraj bola pricinou toxoplazmoza

velvet26
2. jan 2010

no uz som spat, a vidim nove tvare, zdravim vas baby, dobre ze ste prisli k nam, tu je to veselsie a dufam, ze sa nam podari, aby sa aj vam coskoro ukazal usmev na tvari, aj ked je to tazke, ja viem.. 😔
inak pozeram, ze ste mali obidve v rovnaky den kyretaz...hm...ororo, myslim, ze tu nie je medzi nami ziadna holka, co sa jej to stalo trikrat..dvakrat to ano... ☹
inak ororo,ten fraxiparin si si pichala od ktoreho tt. v tom poslednom tehu a aku koncentraciu, myslim tym ci 0.2, 0,4 alebo 0.8? a aku mutaciu mas? ja mam za sebou jeden MA v10 tt a zistili mi leiden heterozygot, tak preto sa pytam..

velvet26
2. jan 2010

ale mne povedal jeden gynekolog ze jeho sestra potratila 4 krat, nic jej nezistili z vysetereni a na 5 krat sa jej podarilo zdrave dietatko...tak naozaj niektore veci su asi castokrat medzi nebom a zemou..

velvet26
2. jan 2010

zixi, ty si este asi nebola na vysetreniach, tak urcite si vybav co sa da..pevne verim, ze ta tvoj gynekolog teraz na ne posle, ked sa ti to stalo 2 krat...ta hematologia je dost dolezita, ale aj endokrinologia a infektologia, pripadne imunologia...drzim ti palce.. 😉

ororo
2. jan 2010

No zistili mi (citujem) "trombofilny stav - FII protrombin G20210A:heterozygot. Fraxiparine som brala 0,3 a cca od 6 tt (nevedela som sa skor dostat k hematologicke ☹) Pichala som si ho do ramena a neviem podla coho sa urcuje koncentracia. Mozno som mala brat silnejsi koncentrat a skor a mozno som si ho mala pichat do brucha. Vsetko toto sa chystam spytat hematologicky 11.1, ked idem po vysledky. Ale ak mas nejake informacie, tak sem s nimi 🙂

jarulai
2. jan 2010

ororo, hlavne nerozmyslaj, co si mala urobit inak. ty za nic nemozes, jasne!!!

ororo
2. jan 2010

jarulai, ano snazim sa o to, je to vsak este velmi cerstve 🙂
velvet26, mne o tych 4 potratoch povedala priamo sestricka na Kramaroch, ktorej sa to stalo a ze vraj teraz ma 3 zdrave deti. Takze ja tiez stale verim. Pozitivum je, ze viem otehotniet, len este prist na to, ako to tam udrzat 😉

velvet26
2. jan 2010

ororo, urobila si maximum, tak si to prosim ta nevycitaj...dobre moja...uz to nezmenis...
a to ci do ramena alebo bruska, to by malo byt jedno, ja som sa na to pytala aj kamosky, co robi v lekarni...a koncentraciu si mala tiez podla mna dobru, je aj slabsia ta 0.2 a mne povedala hemato, ze vela zien je na tejto koncentracii aj cele tehu a je to ok, a vela ich ani nemusi brat nic, len ich na hemato sleduju..a to, ze si ho brala od 6 tt..tak ved skor vela zien ani nevie, ze je vtedy tehotnych, tak si zareagovala vcas a spravne..

jarulai
2. jan 2010

ororo, viem, nejaky cas to potrva. ja som si tiez kadeco vycitala, kym som sa s tym vyrovnala...

ale ako vravis - pozitivom je, ze vieme, ze mozme otehotniet. a dalsie tehotenstva nam tu vsetkym uz urcite vyjdu a dockame sa aj my zdravych deticiek 😵

velvet26
2. jan 2010

ororo, velmi dolezite je vela tekutin pit...tak ja sa budem v druhom tehu uplne nalievat vodou, aby sa dobre krv riedila..

jojci29
2. jan 2010

Ahojte.Bohuzial patrim k tym ktore maju anjelika v nebicku.15.decembra dotlklo v 23tt srdiecko mojej maluskavej princeznicke.

jarulai
2. jan 2010

spravne velvet. pocas tehu vodou a pred tehu mozme dat vinko, nech nam ten cakaci cas rychlejsie ubehne 😀 😀 😀

ororo
2. jan 2010

a treba pit cervene vinko, to lepsie prekrvuje maternicu 🙂

velvet26
2. jan 2010

ahoj jojci...joj moja, ani neviem, co ti napisat, musi to hrozne boliet... ☹
zistilo sa, co mohlo byt pricinou?

jarulai
2. jan 2010

babulky, tak ja koncim. zajtra sa zastavim hned ako vystrojim muzika do roboty 😉
majte sa krasne a vela pozitivnej energie 😵

velvet26
2. jan 2010

ahoj jarulai...pekne ho vystroj, ale predtym sa este nezabudnite dobre pomojkat... 😉

ororo
2. jan 2010

jojci29 to ma mrzi, prajem Ti vela sil. Co sa stalo?

lu.lu.
2. jan 2010

no na chvilu som tu, vecera sa vari.....ahoj ororo, som rada, ze aj teba tu vidim 🙂 ....ak ti to trosku pomoze, moja zubarka ma za sebou 4 ☹ potraty a teraz ma zdraveho chlapca 🙂 😵

ono, tehotenstvo je tak komplexny stav, ze bohuzial sa moze hocico pokazit....mne moj lekar povedal, ze v 80 % sa jedna o genet. poruchu- menejcenna spermia, vajicko...ale isto je najlepsie si dat vysetrit vsetko co sa da, nech vies na com si a myslim, ze kupele ti len pomozu... 🙂

lu.lu.
2. jan 2010

pa pa jarulai-spravny pristup-teraz vino, potom voda 🙂

velvet26
2. jan 2010

lu.lu, mne povedal moj gyndos presne to iste...a ororo, to ze mame tromobifilny stav, to neznamena automaticky, ze to muselo byt pricinou, tak mi povedala aj moja hemato, vela zien ani nevie, ze ma mutaciu a aj viac mutacii naraz a maju zdrave deti...takze hlavu hore, na dalsi krat nam to istotne vyjde, optimizmus a fraxiparincek nam pomozu... 😉

jojci29
2. jan 2010

Zatial nevieme presne,histologia bude az niekedy buduci tyzden ale pravdepodobne nedostatocna placenta,dieta nedostavalo ziviny.Niekedy na zaciatku delenia buniek sa stala chyba a bolo len otazkou casu dokedy bude stacit.A stacila do 23 tt....

lu.lu.
2. jan 2010

ahoj jojci-ty si bola uz tak daleko, normalne sa mi hrca urobila v krku 😢 ....ak ti to pomoze,kludne sa vyrozpravaj

velvet26
2. jan 2010

jojci, mozem sa spytat k akemu gynekologovi chodis? tiez som z toho isteho mesta ako ty..

jojci29
2. jan 2010

Najprv som tomu neverila a vsetko co sa dialo okolo mna akoby sa ma netykalo.Mozog nejako nechcel chapat ze babenko ma uuz nebude stiklit v bruchu a ja si ho nikdy nepriviniem a nepobozkam.Najhorsie bolo ze som ho mala 3 dni mrtve v bruchu kym mi vyvolali potrat.Boli to najhorsie chvile mojho zivota.

velvet26
2. jan 2010

jojci, boze hrozne...my sme to tiez zazili, no len na zaciatku tehu..ty si ho uz citila...drzim ti hrozne moc palce, aby ta to co najskor prebolelo...

jojci29
2. jan 2010

Velvet.Chodim Skalickej ale chodila som aj k inemu gynekologovi v zahranici aj tak sa stalo to co sa stalo.Skoda ze sa to neda zistit a nieco proti tomu robit.Ty chodis komu?

velvet26
2. jan 2010

no na skalicku som nic dobre nepocula, aj ked ludia narozpravaju vselico...ale to s tym suvis nema...a ty si teraz v zahranici? ja chodim novakovi, no ked sa mi stal MA, tak som si to dala este potvrdit u stefanikovej v nemocnici..