Anjelik(y) v nebíčku, 2010 zdravé babätká v brušku
Ahojte ♣-čky 🙂 .
Po všetkom, čo sme si prežili v roku 2009, dúfam, že rok 2010 bude pre nás uspešnejší, šťastnejší a všetky sa dočkáme zdravých miminiek v brušku 🙂
Ahojte zienky ako sa mate a co mate nove? 🙂 Ja nemozem spavat v noci si neviem najst polohu na spanie mam uz len 2-mesiace do porodu,ale sa mi ten cas nejako vlecie 😒
@dadqa86 to sme dve, stale sa prehadzujem celu noc, z boku na bok, malinka vzdy zacne kopat ked zmenim polohu, co sa jej asi nepaci, ale vzdy sa pekne ukludni a potom spinuska zarovno mnou..co je sranda, ked sa zobudim, o par minut je hore aj ona...sme zosynchronizovane...bodaj by jej to ostalo aj po porode...
a kolko si uz pribrala? ja uz skoro 17 kg.. 🙂 ale v pohode, neriesim, hlavne ze je mala ok..
@dadqa86 ta stikutka, to je ok, aj moja casto stikuta, to sa len babatko viac napije vody, nic to neni..asi je maly smadny..hihi..a pekne priberas, to je dobre, uz som sa bala, ze som sama tolko nabrala, ale dr. nehovoril, ze by to bolo vela, hlavne je, ze sa babatkam dari..no nie?
@velvet26 No sak aj ja si myslim ze sa maly asi napije viac vody a preto sa mu casto cikutka chudatko,ale tak mi je ho luto 🙂 nooo mna sestricka v poradni pochvalila ze pekne priberame a naposledy mal maly 1267gramov tak uvidime teraz 24-ked pojdem do poradne ze kolko nam pribral 😵
urcite pekne pribral aj narastol..ja som bola vcera na poradni, robil mi aj sono, ale neviem kolko mala vazi, naposledy mala 1400 gramov, dalsie meranie je v 36 tyzdni a potom uz odchod k porodnikovi, co sa bude o mna starat.. 🙂
ahojte 🙂
@micicka gratulujem a drzim palce 😵 a preco si sledovana na hemato? mozno si davnejsie pisala ale uz napamatam 😕
@velvet26 dakujem za blahozelanie k narodkam 🙂
vsetky vas pozdravujem, drzim palce pri tehulkovani, a dufam ze sa este tento rok k vam pridam 🙂 momentalne ma caka dalsia liecba ureaplazmy, tak dufam ze uz posledna 😠
@mafynka ste zlatí mojka 🙂 dnes mi je nejako smutno, snáď to zajtra prejde a bude zase pozitívne obdobie 😀 nuž strach tu bude stále - ale to poznáte všetky.
@zuztek na hemato som len preventívne, po prvom potrate som si vybavila hemato vyšetrenie, boli tam nejaké malé odchylky, a tak mi kázal prísť pri ďalšom tehu. počas tehu som mala všetky výsledky v poriadku, ale po druhom potrate povedal, že možno preventívne niečo nasadí, aj keď hematologický problém tam nie je.
ty sa ešte stále trápiť s tou ureaplazmou, bože už nech odpáli od teba
dnes som v práci oznámila, že som tehu a tak budem dlho na PN, no samozrejme, hneď to bolo všetkým roztrúbené. ale neriešim, verím, že sa tam dlho neukážem 😉
@micicka kasli na vsetkych v praci, nech si rozpravaju co chcu, uplne ich vymaz z hlavy, ako keby neexistovali, aby si nemala zbytocne negativne myslienky...uvidis, vsetko bude v poriadku, ja by som bola veru najradsej keby ti nasadil ten fraxiparine, nech mas poistenu aj krvicku nim...hlavne klud, pohoda, odpocivaj, uzivaj femibion 800 a bude vsetko v poriadku, ved tolko pozitivnej energie co ti tu vsetky posielame sa nemoze predsa len tak stratit.. 😉
@dadqa86 mala by ti dr. sono robit, povinne je tusim v 36 tt. vsak aj do tehotenskej knizky sa zapisuju udaje z toho tyzdna..mne robi dr. sono vzdy na kazdej kontrole, no ked nemeria rozmery, tak len take rychle, prebehne malu, pozrie srdiecko, krcok maternice..ten stale dobre drzi, vobec sa neskracuje, tak som rada...
@velvet26 veď tak, toľko pozitívnej energie snáď nevýjde navnivoč. dnes ma akosi pobolieva brucho, ak by to neprešlo do zajtra, tak cinknem dokimu, či nemám pre istotu dobehnúť. zajtra poviem, ako som dopadla na hemato. čo sa deje v práci ma už netrápi, ako píšeš, fakt mi to môže byť jedno.
ozik, ešte otázočka - brali ste niektorá magnézium počas tehu, sa mi zdá, že to by mohlo pomôcť pri bolestiach, že by som ti pre istotu dala.
no dnes sa cítim lepšie, dobre som sa vyspala a pichanie ustúpilo. chystám sa na hemato...
@dadqa86 vela dr. nerobi sono vzdy, nastastie ten moj dr. si potrpi na vsetko, tak vzdy malu co len na chvilku prebehne a pozrie ako sa jej v brusku dari.. 🙂
@micicka to pichanie byva v tehu, aj ja som ho mala, no ked mi nasadil utrogestan tak napr. hned prestalo, neviem ci to ma s tym suvis, ale u mna to tak bolo, tak keby si si nebola niecim ista, tak zavolaj radsej doktorovi...
dufam, ze si na hemato dopadla dobre, ozvi sa.. 😉
hej, akurat som nakukla, tak ako?
no pred chvíľou som prišla, najskôr mi chcel dať len anopyrin a nakoniec mi predsa len dal injekcie - clexane. 1xdenne pichať 0,4ml.
hodnoty krvi som mala hraničné, tak pre istotu - ale zabudla som sa s pýtať, či to môžem spolu s utrogestanom. ale predpokladám, že áno, veď aj ty berieš aj aj, nie?
@micicka to som rada, ze ti dali injekcie, hlavne ked si mala hodnoty krvi hranicne, co ti skumali? celkovu koagulaciu - zrazanlivost, d-dimery a fibrinogen? ake si mala vysledky?
napr. mne zo zaciatku dali len fraxik 0,3 az od minuleho mesiaca mi zvysila na 0,4 tak bud rada, ze si takto poistena injekciami.
utrogestan mozes spolu s injekciami v pohode, to sa nevylucuje...ja uz utros neberiem davno, brala som ho do 16 tt, aj ked v navode sa pise ze len do konca prveho trimestra, ale dr. povedal, ze mam douzivat tablety ku koncu som brala uz len 1 denne, preto sa mi to natiahlo az do toho 16 tt..
@velvet26 no čo mi presne brali veru neviem, nepýtala som sa, aj tak by som si to nezapamätala. mám tu správu sú tu všelijaké čísla a skratky 🙂 ale na budúce budú brať:
krvný obraz, diff, koagulace, DINOV+B12, folat
a vyjadrenie od doktora: pacientka nositelkou genetickych zmien HPA1 - doštičkového glykoproteinu, ktoré ľahko zvyšujú riziko trombofilného stavu, nemajú priamu súvislosť s abortmi. Toho času hranične znížená hladina AT III a PS.
takže toľko 😀 určite som rada, že aspoň niečo mám, aj keď ma upozornil, že to nie je všeliek a kľudne sa potrat môže ešte zopakovať 😠
@micicka no niektore z tych skratiek mi aj daco hovoria, daktore veru nic.. 🙂 ja sa vzdy pytam aky mam fibrinogen a d-dimery, to skumaju mne spolu s ostatnymi koagulacnymi parametrami..
neviem, ci nahodou nemas to iste ako jedna baba z trombofilie temy, ta ma nieco s krvnymi dostickami, sa jej viac zrazaju tie dosticky, ci co..ta berie aj anopyrin myslim..
no mozno je to uplne daco ine..hlavne, ze mas injekcie, tak bud kluda..bude to ok..urcite. 🙂

@micicka myslime na teba hrozne moc..ja pevne verim, ze to dobre dopadne..urcite ano, do tretice vsetko dobre sa hovori... 🙂 hlavne sa snaz byt v klude, pekne odpocivaj a cierne myslienky vyhanaj z hlavy...opakuj si stale, vsetko je a bude v poriadku.. 😵