Anjelik(y) v nebíčku, 2010 zdravé babätká v brušku
Ahojte ♣-čky 🙂 .
Po všetkom, čo sme si prežili v roku 2009, dúfam, že rok 2010 bude pre nás uspešnejší, šťastnejší a všetky sa dočkáme zdravých miminiek v brušku 🙂
@micicka 😀 moze byt, ze to bude aj tym..
uvidis, ked uz budes mat brusko, to su teda ine tlaky, uz citim, aka je mala tazka, ako sud mam brucho, vcera sa ma pytala predavacka u nas, ze ci som sa este nerozsypala, aj suseda, ze boooze este ste v kope, vsak vyzerate, ze uz mate ist.. 😅 a to este 51 dni do porodu...
@micicka no velmi stihla, to byvavalo... 😀 pribrala som 17 kg a mam uz 74 kg...jaaaj..a mne to brusko vykuklo velmi skoro, uz v 12 tt si ludia mysleli ze som minimalne v 4 mesiaci, nuz kazda to ma inak, napr. suseda ta caka mesiac a pol po mne a ma len taky maly kotlicek...veru, uz nech to tu je...dnes zehlim malej postelne pradlo a plienky, uz zacinam pomaly s pranim, len by to chcelo krajsie pocasie konecne, nech sa veciky vysusia na slniecku.. 🙂
tak moja pekne odpocivaj a priebezne informuj... 😉
ahojte kočky. no včera prvá injekcia úspešne pichnutá. pichal mi ju priateľ, vpich ma skoro ani nebolel ale potom to začalo viacej bolieť, hlavne nech to pomôže, veď vydržím.
@micicka juj co to vidim...super...gratulujem... a nech to tentokrat dopadne na 1ku.... neboj tie injekcie sa daju v pohode zniest najma ked si predstavis aky bude vysledok
@cukruska1920 ahoj mojka, aj ja si veľmi prajem aby to dopadlo na 1 s *, veľmi, veľmi sa bojím, počítam každý jeden deň do kontroly a predstavujem si rôzne scenáre - čo mi doki povie, či sa budem tešiť, či budem plakať.
včera sa mi herpes na ústach vyhodil, už som ho nemala neviem ako dlho a teraz sa musí objaviť?! ale snáď to nevadí. inak mi vôbec nič nie je, jeden deň ma dosť bolelo brucho a pichalo ma, ale to som mala zo stresu, teraz už som v pohode, oddychujem, nič nerobím a je mi fajn.
@micicka neboj herpes nevadi..ja som mala tiez..byva to casto v tehotenstve lebo to je novy stav... neboj treba mysliet pozitivne...ja som sa tiez bala kazdej kontroly ale ked som uz citila pohyby tak uz to bolo lepsie.. a ako sa citis?
cítim sa ako netehotná. zle mi nie je - to mi nebolo ani predtým, ale ani prsia ma nebolia a predtým ma boleli. ale pokiaľ je všetko v poriadku, vôbec mi nevadí, že nemám príznaky 😉
no už aby som aj ja tie cítila pohyby - ale to je ešte ďaleko
@micicka mne nebolo tiez nic, absolutne bolo mi dobre ... neboj ujde to rychlo...hoci mne tych 13tt trvalo vecnost ale potom to uz islo rychlejsie...
@cukruska1920 ten začiatok asi bude najťažší a pôjde veľmi pomaly.
a vy sa ako máte? už 5 mesiacov? letí to ako divé !
@micicka hej... uz ma 5 mesiacov...je sikovny... pomaly zacina sediet sam a gula sa po posteli hore dole
@cukruska1920 ty tak to už hej, to je veľmi šikovný. v piatich mesiacoch toho zvláda už dosť. a v noci ako? spinká dobre, či musíte vstávať?
@micicka ako kedy... niekedy prespi celu noc a niekedy sa zobudi tak okolo druhej... inak spinka dobre...a hlavne zaspava sam
@cukruska1920 no tak to máš aké suprovného synčeka, keď sám zaspáva, to je veľmi dobre 🙂
držkajte sa, nech sa vám darí tak dobre ako doteraz, idem trošku niečo porobiť.
a ďakujem za povzbudenie.
@micicka za malicko...vela sa nemahaj...skor oddychuj nech sa drobcek ma dobre
@dadqa86 tak to potom trochu flaka ta tvoja dr...vsak co keby si sa nahodou otvarala, ani nebudes vediet 😒 nastastie moj dr. je velky pedant, nic nepodcenuje..kazdopadne sa nam to uz pekne krati, uz nech je maj, ze... 😉
@micicka len pekne oddychuj a vsetku robotu okolo domacnosti nechaj na manzela... 🙂 neboj, bude to urcite v poriadku, som si ista.. 😵
@velvet26 Veru nech je uz Maj a nech to mame za sebou a hlavne nech su drobcovia v poriadku a zdravy... 😉 sa uz neviem dockat...Nooo ja som sa uz otvarala som bola v 26 tyzdni v nemocnici na tyzden lebo som sa otvarala....Aj to som jej povedala ze mam bolesti tak ma az vtedy dala na sono inak nie keby som jej ani nepovedala ze mam bolesti tak ma ani na sono neda ja som len zvedava 24-ked pojdem do poradne co bude.... 😒
čaute babule, nemám čo robiť, tak len tak preventívne sa hlásim 🙂 zatiaľ sa máme ok, sem tam pobolieva bruško, sem tam pichne v ňom, ale určite je všetko ok. injekcie zatiaľ zvládame, aj keď trošku bolia, ale nevadí. 🙂 už iba 4 dni do kontroly a zase budem vedieť s určitosťou na čom som.
príznaky zatiaľ žiadne, sem tam s zdá, že sa prejavuje žalúdok, ale to je možno len zdanie.
dúfam, že sa máte všetky dobre, tehulkám rastú brušká, maminkám v noci spinkajú bábätká a netehulky zvládajú všetky neduhy. 😉
@micicka urcite je vsetko ok...uz nech mas po kontrole a mozes byt kludnejsia..a ked ti priatel picha injekciu, tak skus si najprv pohladat vhodne miestecko, idealne take kde nie je zilka..aj ked kazdu zilku samozrejme nevidis, ale niektore cez kozu presvitaju...a nebolo by ti lepsie, keby si si pichala sama? skus aspon jednu si sama pichnut, uvidis, bude to podla mna lepsie, sama vies, kde ta to zaboli a mozes prestat a najst lepsie miesto..hm.. 😉
my sme si dnes boli pre recept na zelezo, lebo vraj mame menej, tak budeme papat dvakrat denne 1 tabletku...mala som vraj poklesnuty hemoglobin, vcera som volala na vysledky krvi...ale to nic, to ma skoro kazda uz v takomto stadiu tehu..
@velvet26 už sa odhodlávam, že si to budem pichať sama. mňa to ale aj tak začne bolieť až chvíľku po vpichu, takže to asi neovplyvním, ale nevadí, je to v pohode, zvládam
málo železa, no nejaké klince si pohľadaj a oblizuj 😀 počula som, že nedostatok železa sa vyskytuje dosť často, veď keď už máš tabletky, tak je všetko ok. už to dlho trvať nebude, babulka je tu čo nevidieť 😉 papa a držkaj sa
jéééj babeny, vy ste to tu jak rozprúdili,
jaké fajnové ...
no nejdem vás čítať lebo nemám toľko času,,
ale držím vám palečky,, velvet, dadga : ešte chvíľku a ste štastné maminky ...
micicka : ty čoskoro , no trošku to potrvá,, zopár mesiacov,, ale tiež budeš radosťou bez seba,, hneď jak začne kopkať v brušku .. držím palečky ..
cukruš : no nie a nie,, dať rande O🙂)) volako nestíham , buď prší, alebo mám návštevu atď,,
a dnes sme behali po doktoroch, malinká nechce sama kakať,, nevie dobre ovládať zvierač na riťke,, takže ked neskolabujem tak ju nechám samú kým to vykakne,, lebo ja už na 4 deň pomáham,,, doktroka usúdila že jej nič neni, treba trpezlivosť, až kým nebude bordová inak musíme čakať ...
ahojte .. 🙂
@moniquie no sem tam to tu zase ožije, mohlo by sa to tu opäť rozbehnúť.
tak malinká ťa takto naťahuje? ale to sa mi veľmi v poriadku nezdá, keď sa jej 4 dni nepodarí vykakať, to je podľa mňa dosť veľa. no neviem, ale keď dr. vraví, že je to v poriadku, tak jej asi treba veriť. prajem pevné nervy a hlavne nech sa to napraví
mici, no veď práve,
malá je v pohode, teda sa mi zdá že hej,, neplače kvôli tomu ani nič iné,, tak neostáva fakt len čakať a zaťať zuby ..

@micicka nie nebrala som ho, aj ked som mala v druhom trimestri sem tam krc do nohy v noci...tak som si dala pohar mlieka, co je vraj dobre na krce..uz krce nemavam, inak by som si asi nejaky v lekarni kupila co mozu tehu, alebo by som si dala predpisat...
boli ta to brucho stale?