Anjelik(y) v nebíčku, 2010 zdravé babätká v brušku
Ahojte ♣-čky 🙂 .
Po všetkom, čo sme si prežili v roku 2009, dúfam, že rok 2010 bude pre nás uspešnejší, šťastnejší a všetky sa dočkáme zdravých miminiek v brušku 🙂
@moniquie taká choroba v 6tt, by ma veru vystrašila, ale našťastie malinká je silná a je zdravučká 🙂 vody pijem myslím si dosť, na záchode som každých 20min 😀 naposledy som si trela čelíčko a spánky alpou + som oblizovala citrón a potom to prešlo.
@velvet hlava ešte ako kedy pobolieva, aj včera, aj dnes, ale toto je v pohode bolesť, dá sa vydržať. dnes idem po výsledky na hemato.
som zvedavá, kedy sa tvoja malá nakoniec prihlási, ale za chvíľku tu máme konic apríla, možno nakoniec vydržíte aj do termínu. tak držím palčeky, aby všetko hladko prebehlo.
@dadqa86 je mi veľmi ľúto, že sa takto trápiš a rozčuluješ, krátko pred pôrodom. ja si tiež myslím, že minimálne vzhľadom na to, že si dva krát prišla o bábätko, zvýšená starostlivosť je opodstatnená a ty si mala tú smolu, že si natrafila na takýchto lekárov.
@slniecko77 nehnevaj sa, nie len lekári majú malé platy a sú jednou nohou v base. a keby sme porovnali ich malé platy s inými malými platmi, asi by bol rozdiel dosť veľký. keď vidím aké fára stoja v nemocniciach, dosť pochybujem o malých zárobkoch. väčšina ľudí, keď chce dobre zarobiť, musí ťahať nadčasy do nemoty a nevidí svoju rodinu a určite sa mnoho krát správajú milšie k svojim zákazníkom. nehádžem všetkých lekárov do jedného vreca, ale v mnohých prípadoch, pokiaľ si nevybavíš kontakt cez známeho alebo nezaplatíš, nemáš takú starostlivosť. prečo sa lekári správajú k pacientom povýšenecky, prečo neinformujú pacienta o zdravotnom stave, prečo na otázky odpovedajú otrávene a podráždene?? opakujem, nie sú všetci lekári rovnakí a našťastie mám aj veľa dobrých skúseností, ale bohužiaľ je veľa takých, čo by zaslúžili riadnu lekciu, aby si uvedomili ako by sa mali správať.
@slniecko77 ano mas pravdu, v UK to vlastne ani nie je ziadna starostlivost o tehotnu pacientku, u nas je to samozrejme lepsie..len dadqa bola uz vytocena na tu svoju doktorku aj kvoli pristupu aky k nej ma, to robi tiez vela a kedze je rizikova pacientka tak si osobne myslim, ze si zasluzila lepsiu starostlivost aku jej dala...
moj dr. mi napr. robil sono vzdy na kazdej poradni, tie klasicke 3 co mu preplaca poistovna boli dokladne a na ostatnych poradniach aspon pozrel srdiecko a prebehol malu, bola to len chvilka par minut, ale predsa len on mal istotu, ze je mala v poriadku a aj ja som si vzdy vydychla, lebo ti poviem ze na kazdu poradnu kazda z nas ide s takym strachom, aby sa nic nestalo...takze ma pravo byt na dr. nahnevana, ved si precitaj prispevky dozadu..aby ju nechvala cely den cakat pred ambulanciou a ignorovat ju aj castokrat, dakujem pekne...ako tehotnu by ju mala uprednostnit predsa.
a nielen zdravotnici maju nizke platy ale aj ine profesie a este nizsie...ale to je uz ina tema..
@dadqa86 je mi luto, ze si prisla o dve deticky, ale nikde nevysetruju dovod po prvom potrate, to len pre informaciu..vacsinou si to priroda ''vyriesi'' sama
..ja som ti len chcela prirovnat starostlivost v UK a na SVK..len aby si bola v ''obraze'' ako to chodi vo vyspelych krajinach 😉 a nestazovala sa stale na SVK zdravotnictvo, nikto ti neupiera pravo sa stazovat na jedneho lekara, ale nie vsetko hadzat do jedneho vreca!
..a ked nie si spokojna s gynekologickou, nic ti nebrani ju vymenit, to je jedno z prav pacienta!
@micicka viem, ze nie len zdravotnici maju nizke platy a nechcem si vsetkych zdravotnikov zastavat..ale neviem ci napr. ty sa musis po nociach vzdelavat, chodit na prednasky a kongresy (ktore si mimochodom vacsinou musis platit sama), aby si zbierala body, inak mas problem - neviem ci ti nieco hovori celozivotne vzdelavanie
..urcite je medzi zdravotnikmi mnoho, ktori si nezasluzia byt lekarmi, sestrami atd., ale mnohokrat je chyba aj v samotnom pacientovi, treba sa informovat o svojom zdr. stave a podobne...je to na dlhu debatu a hlavne v inej teme
@velvet26 🙂
..ako som vyssie spolmenula, nech zmeni lekara
..ale dakujem ti za kultivovanu odpoved 😉 cenim si ju, ja som sa tu nechcela do nikoho navazat, len ma naozaj stve ako vsetci ociernuju SVK zdravotnictvo v globale (nie jednotlivych doktorov)..neviem co by robila dadqa86 napr. v takej krajine ako je UK..evidentne sme sa nepochopili..nevadi 😉
..a prajem co najlepsi porod.. 🙂
@slniecko77 dakujem, dufam, ze budem mat lahky a rychly porod.. 🙂 ja sa napr. uz tesim na svojho porodnika, je to super chalan, vysmiaty, pohodak... 😀
este k tym vysetreniam po prvom potrate, ano nezvyknu sa u nas robit, aj mne moj vtedajsi gyenkolog povedal, ze to bola chyba pri splynuti vajicka a spermie asi...ale vies, ked sa ti nieco take stane, tak ta takato odpoved neuspokoji, ja som clovek, co potrebuje vediet co sa stalo, resp. aspon sa pokusit to zistit, preto som zmenila gynekologa, ktory mi tieto vysetrenia poskytol, lebo mu na tom zalezalo, mal uplne iny ludsky pristup a vdaka nemu som zistila, v com bol problem a som stastna, ze takeho doktora mam... 😵 o tomto to cele je, ako sa k nam spravaju ini ludia, nielen lekari, ale aj na uradoch, v obchodoch, je to uplne o inom, ked sa niekto sprava k druhemu s uctou a zaujmom a tak by to malo byt...
@velvet26 ja som taka ista 😉 tiez by som patrala po pricine, tiez by som zmenila gynekologa..len tak lahko by som sa nedala 😉
..prajem ti minimalne taky porod ako som mala ja a este lepsi 😉
..porod od pociatku az po porodenie placenty trval 7.5 hodiny, bez EDA, bez nastrihu, a inych komplikacii 😵 nastastie..nemusela som lutovat, ze som nesla rodit domov - na Slovensko 🙂
..este raz vela stastia 😵 😵 😵
@micicka Mne je to tiez luto ze som natrafila na takych doktorov ako som natrafila,ale ja uz sa tesim ked maly bude konecne na svete aspom budem vediet ze je v poriadku a ze je zdravy a ze je pri nas 🙂 nic viac si neprajem len aby bol zdravucky...
@slniecko77 Lenze mne uz sa neoplati si zmenit doktora ked som pred porodom... 😒 Nechajme to tak....
ahojte baby, dnes sme mali poradnu, vsetko ok, ctg, prietoky, placenta, plodova voda... tak som rada, sice malinku nemeral, no myslim ze urcite narastla, je to vidiet na brusku, krcok mam skrateny na 1 cm, no zatvoreny, tak sa este von tak skoro nechysta..dalsia poradna je buduci piatok, tak uvidime...inak bolo tam plno tehotnych bab a vsetky isli tomu istemu porodnikovi ako ja... 😀
krasne velkonocne sviatky vam zelam, tehulky, mamicky aj buduce tehulky.. 😉
dnes opät návšteva u dr. = prvá poradňa, máme niečo cez 50mm, srdiečko búcha, krpec spal 😀 ďalšia návšteva o 3 týždne. a dostali sme už aj tehu knižku, tak snáď už to bude.
@velvet26 ahoj 🙂 ďakujem veľmi pekne. už zase odpočítavam tie tri týždne, veď ja budem celé tehu len počítať 😀 ale sestrička ma upozornia, že nie vždy sa robí sono, ale ak by som to potrebovala pre svoj vnútorný pokoj, tak urobia - no to si píš, že to budem chcieť 🙂
vy sa ako máte? čo malinká, ešte sa jej nechce na slniečko? držím palčeky, aby ste mali krásny pôrod, bude aj drahý pri pôrode? ozaj, koľko sa u vás platí za zazmluvnenie? som čítala, že už aj v NR to funguje - ale tak ja to mám ešte ďaleko...
@micicka veru, odpocitavat budes stale, to uz tak proste bude, do dalsej kontroly a potom do porodu.. 😀 ale hlavne, ze je vsetko ok, zachvilku uz budete mat najkritickejsie tyzdne za sebou, uz mozes byt kludna...a ozaj, brusku uz rastie? mne zacalo v dvanastom tyzdni uz pekne vykukat, bolo to uz na mne vidiet..no cochvilka uz bude gulicka, uvidis.. 🙂
my stale dva v jednom, kinderko.. 😀 malinkej sa este na svet nechce ist, aspon to tak vyzera...tancuje v brusku akurat... 😵 😵 v piatok idem na kontrolu tak uvidime, ci sa situacia pomalicky meni...asi bude nakoniec aj na termin..nechame sa prekvapit..ale budem informovat priebezne, neboj.. 😉
tak sa pekne drzkajte aj s drobcekom pekne ho opatruj.. 🙂
@micicka aj som ti zabudla odpoveda, muzik pri porode nechce byt, nie ze by nechcel ze nas nema rad, ale neciti sa na to psychicky, tak ho nebudem nutit, no uvidime, ked ma tam privezie, mozno ho uz nepustim od seba a bude az do konca.. 😀
zazmluvnenie neviem kolko este bude stat, co sa tyka ceny o tom sme sa veru s dr. nebavili, funguje to tak, ze bude bude mat v ten den sluzbu a to nebudem platit nic, alebo ak sluzbu mat nebude, tak mu zavolam a on pride a ze potom sa dohodneme...takze nejaku oficialnu zmluvu nebudeme podpisovat, vtedy ide vacsia cast penazi do porodnice mensia jemu, co viem, takto to bude asi menej, co bude pytat...
@velvet26 este si kinderko? drzim palce aby si to zvladla a vsetko dobre dopadlo
@micicka drz sa a vela oddychuj aby sa drobcek mal dobre
@velvet26 brušo už mám vypučené, ale ja som aj pred tým mávala trošku bruško, aj keď každý hovoril, že som chudá. ale zdá sami, že toto je už aj tehu bruško, ale to už dávnejšie. už mám v podstate len dvoje nohavice, ktoré nosím - jedny mi boli dosť veľké a teraz sú akurát okolo bruška a na druhých mám rozopnutý gombík 😀
tak ale už chodím s vypučeným bruchom, veď môžem 🙂
o tom zazmluvnení som aj ja rozmýšľala - že keď je to oficial, tak z tých prachov dr. asi veľa neuvidí, takže stále to bude asi ako doteraz, keď chceš konkrétneho lekára, tak mu dáš všimné.
my sme sa s mojim včera len tak bavili o jeho prítomnosti pri pôrode, a ja mu hovorím - len aby som ťa tam ja chcela 🙂 ale to má ešte čas, uvidíme ako to nakoniec bude...
@cukruska1920 ahoj, ďakujem ti veľmi pekne, snažím sa oddychovať, aj keď, keď sme v záhrade, dlho neobsedím. ale nejako rýchlo sa zadýcham, tak potom oddychujem a opaľujem sa.
ale fakt som si všimla, že už pár týždňov, niekedy aj keď len prejdem pár krokov po vonku, tak fučím jak lokomotíva - nechápem. a zase keď dlhšie stojím na mieste je mi na odpadnutie 😨 tak sa len tak šuchcem 🙂 ale inak mi je fajn.
ty si myslím tiež chodila k Obertovi, že?
@cukruska1920 hej, stale dva v jednom...dakujem urcite bude vsetko v poriadku, nejako to zvladneme spolu s malinkou.. 😵
@micicka ja k nemu este stale chodim 😉
@cukruska1920 tak áno, tak nejak som to myslela, zle napísala 🙂
caute baby...tak u nas situacia stale rovnaka, krcok zavrety, vsetko ok...malinkej sa v brusku paci...tak asi pojdeme presne na termin, ovsem ak nebudeme nahodou aj prenasat. som zvedava, kolko baculka bude mat vyslednu vahu...drobcek to asi nebude... 😅
@velvet26 neboj to pride ani nebudes vediet ako... ja som v den prijatia bola otvorena len na 1cm a krcok este drzal a pol hodinu pred porodom na druhy den som mala krcok fuc a otvorena na 4cm a nic som necitila len ma strasne panvove kosti boleli

@slniecko77 Lenze toto nieje UK,ale SK.... Nevyjadrujem sa....Napisem len tolko ze som doktorovou vinou prisla o 2-deti...A o tretie uz nepridem....Keby si mala na zaciatku mojich tehu taku starostlivost ako som mala ja tak by si pisala to iste..Niektore baby vedia ocom hovorim a co som si zazila....No neprajem nikomu.... 🙄 chcu vyzssie platy?a zaco zato ze po prvom potrate ma nevysetril a nezistoval kvoli comu som ten potrat mala ze sa o mna nestaral ze ma mal na haku tak to je uuplne jasne nedala by som im apsolutne nic...A dalej pisat nejdem...To by si si musela prezit...akoze nic vzlom,ale ako som uz pisala nezazila si to co som zazila ja...