Anjelik(y) v nebíčku, 2010 zdravé babätká v brušku
Ahojte ♣-čky 🙂 .
Po všetkom, čo sme si prežili v roku 2009, dúfam, že rok 2010 bude pre nás uspešnejší, šťastnejší a všetky sa dočkáme zdravých miminiek v brušku 🙂
ninocka, pozerala som si akurat tvoj album, je to tak smutne... 😔 skusate uz pracovat na druhom babatku.. 😕
velvet, tak v tom by bol cert zakopany, aby vesmir do takejto rodiny dietatko nedoprial... 😀 nasa svokrusa buduca je odstahovana v madarsku, ale moj chlap si rozumie s mojou maminou, tak aspon nieco
ale ja som skor psacia... macky moc nemusim, neviem, nejak si nerozumieme... ale havinov mozem, teraz mame noveho, psaciu slecnu 6 mesacnu..
so segedinu mi kludne posli, ten mam, len ked mi ho mamina uvari xxixixixi 😀
ninicka..juj, verim, ze tento rok sa vsetko na dobre obrati a babatko nam vyjde...tebe to taktiez velmi zo srdca zelam.. 😵
inak segedin, to som na tom ako ty, mam ho len ked mi ho niekto navari, neviem ho vobec varit..a nejak to ani neplanujem menit... 😅 ved stale chodime k nam aj k svokrovcom a vzdy nas nabalia...no ale dnes som robila pecene kuracie stehienka v takej pikantnej omacke a hranolky na obed, tak sme si zalizli.. 😉
velvet, tak prosim ver aj za mna.. moja viera bola v poslendje dobe trosku otrasena.. 😔
ale ked mate tolko stastua v rodine, tak tvoje stastie to pritiahne.. 😀 o tom som presvedcena.. 😀 ja sa tiez snazim verit, ze tento rok bude ten stastny.. !!
a u nas fici makrobiotika a ked nieco normalne je treba, tak musi varit priatel... alebo mamina,, xxuxu 😀
ninocka...dobre, sme dohodnute, budem verit za obidve dobre, a vyjde to...ina moznost proste nie je! 😉
a makrobiotika, to je proste aka strava, specialne sa vari nieco, ci len urcite druhy jedal..ci ako..? 😕
na druhom babatku pracujeme, ale tie nepriechodne vajickvody asi nepustia..
makrobiotika, hm... to je strava, ktora by sa mala jest len so surovin z nasho zemepisneho pasma.. a keby si to chcela hrat do exttremu, tak aj urcite suroviny urcitym sposobom..a niektore potraviny by sa mali jest na jar ine na zimu.. proste komplikovana veda ... 😀
my sa snazime malo masa, ziadna biela muka cukork.. vela strukovin a obilovin
aha, no to je asi aj prirodzene, jest to, co sa vlastne u nas urodi, ziadne exoticke veci...aj ked...pomarance a banany by mi asi chybali...ty si ju dodrzovala aj ked si bola tehu, ci nie?
co sa tyka tych vajickovodov, mala si problem aj predtym, ci az teraz...aj si bola na nejakom zakroku, ci skusate, ci sa podari prirodzene...drzim ti mooooc palce.. 😉
tusim som tu sama, kde ste babyyyy...??
Ahojte, ja som si tym presla minuly rok v juli, teraz uz bude pol roka a zacneme sa snazit. Predtym sa nam podarilo na prvy krat otehotniet. Mohli by ste mi prosim poradit, ci uz mam zacat uzivat kyselinu listovu? Alebo to netreba uzivat dopredu. Dakujem za odpoved 🙂
ahoj barbora..vitaj medzi nami.. 😉
urcite uz kyselinu listovu uzivaj, najlepsie femibion, tam ju mas vo forme, co tvoje telo najlepsie vyuzije...drzim ti palceky, aby sa vam to znova na prvy sup podarilo.. 😉
inak, ja som taka zvedava, 14teho mam dostat menzes, no predsa len je to dve mesiace po kyrete, mozno aj tento druhy bude posunuty...no take mam pocity v maternici, ako keby sa mi tam fakt daco dialo, tak som to mala aj prvykrat, a tiez to vyslo na prvy sup...tak uvidime.. 🙂
pekny vecer,
barbora urcite listovku uzivaj, uskodit nemoze...
velvet juuuuj, keby to bola pravda a tehuliek tu len pribudalo 😵
ninocka ani ja neviem, ci mam verit, neverit ... uz z toho asi zblbnem..
co inac porabate?
Dakujem za radu. Da sa to kupit v lekarni bez predpisu? Dva mesiace po kyrete, fiha, drzim palce keby si bola tehotna, tak do stastneho konca.
ahoj janga...no bolo by to krasne..no moc tomu neverim..ale ved uvidime...ak nie, skusame dalej.. 🙂
inak, uz vegetujeme aj s muzikom pred telkou, popijam poharik cerveneho vinka...baby co skusate, normalne pijete alkohol, ci ste ho uz aj pocas snazilkovania uplne vylucili..hm...? ja myslim, ze to nemoze uskodit este teraz..
Ja si myslim, ze alkohol v malom mnozste pri snazeni uskodit nemoze.
barborka, no veru, my sme to tak skoro neplanovali, chceli sme zacat koncom februara alebo v marci..no nejako sa to pritrafilo a vcera sme to znova zaduplovali.. 😀
kyselinu listovu si normalne mozes kupit v lekarni, aj ten femibion, len je dost drahy, 400 skk. no ja ho beriem, uz druhe balenie, zacala som hned po zakroku, pocas prveho tehu som brala calibrum baby plan no ten uz nebudem..
ahojte dievčatá, doteraz som si čítala vašu diskusiu keď som mala "depku" a musím povedať, občas ste ma naozaj pobavili. Myslela som si, že sem píšu len dievčatá čo boli na kyrete ale ako vidím, pridávajú sa aj tie, čo prišli o dieťatko vo vyššom štádiu tehotenstva. Táto téma má optimistický názov, tak sem občas nakuknem 😉 A hlavne sú tu aj prvé tehulky, to je strašne fajn.
aj popíjam vínko s drahým 🙂
barborka, kys.listová vraj nalepšie 3 mesiace pred otehodnením resp. snazenim. Ja som pri prvom otehotnením o tom ani nevedala, začala som užívať až ked som zistila, že som tehu. Asi som sa zodpovedne nepripravila
☹
velvet inak aj ja mám chtuť začať sa už snažilkovať, i ked teraz mám iba prvú MS - prvý den, nejaká je bolestivá
Ale chcem ešte počkať na výsledky z cytogenetiky a po kotrole po MS, slúbila mi dr. že mi spraví vyš.zamerané na zápalové procesy a cytológiu...
ahojte 🙂
baby, ja som dnes akasi o nicom- zajtra je 28 dni od poslednej menzes, vcera som zacala len trosku spinit, dnes tiez skoro nic...to iste bolo aj pri prvej mrche, velmi slabe krvacanie, viacmenej spinenie, ale sa to vlieklo 10 dni....normalne sa obavam, ci mi tam pri tom kyrete nieco nedofachcili 😒 ....zacnem asi merat bazalnu teplotu alebo si kupim ovulacne testy,ci vobec ovulujem.....aj ked som to predtym nikdy nerobila...
ivanap6: ved to ja som tiez nevedela, ze kyselinu listovu mam uzivat dopredu.Teraz ju uz zacnem uzivat. Este chcem zmenit aj gynekologa. No nemam ziadny dobry typ. Neviete mi poradit dobreho gyn. v BA? 🙂
ahoj kočky, mne zen koník ide aj dnes nejako pomaly, aj vám?
lulu neboj, ved si bola u gyndosa na kontrole, co nie? ja by som zajtra mala dostat uz treti menzes, ale zatial vobec ziadne priznaky, nic ☹
brabora, v BA ti neviem nikoho poradit
hej, micicka, bola som na kontrole,ale neviem, chcem zacat snazilkovat. az ked budem zase v normale-co sa zatial o mojom menzes povedat neda....nic ine mi neostava,len cakat....
a ten kon sa mi zda blbne teraz kazdy vecer...
barborapol, vraj je veľmi dobrý dr. Havalda aj dr. Nižňanská, ale neviem, či majú aj svoje ambulancie, alebo pracujú len v Antolskej a majú na starosti tehotné 😒
boooze, co je s tym konom? mne sa sem vobec neda dostat.
ja uzivam obycajnu listovku - alkohol len prilezitostne - aj ked teda teraz bolo prilezitosti dost, ale davam si na to pozor...
lulu ten slaby menzes nemoze byt tym, ze este nemas vytvorenu sliznicu? ja som sa tiez bala 1. MS, ze aka to bude sila - a teda nic-moc, dokonca bez tabletkjy od bolesti, co u mna predtym nebolo...
baby, mam super spravicku 🙂 , prave sme sa dozvedeli, ze priatelovmu bratovi, teda jeho zene sa dnes narodil syn 😵 ....sice o 9 tyzdnov skor 😕 , ale ze vsetko je v poriadku, tyzden lezala v nemocke a dnes jej museli robit cisarak...ale babeno je velke- 2.5kg na to ze sa tak skoro narodil, krasa 😅
a este nam tu zacalo snezit,ale poriadne, hodina a vsetko je biele, pre anglicanov je to rarita, tak sa vytesuju.... 😀
barborka, ja chodím k dr.Mayerovej, je na Račianskej, je dobrá, ale chodí k nej strašne vela žien, proste dlho sa tam čaká a príde mi stále zaneprázdnená, ale myslím že stále berie nové ženy, ak by si chcela kontakt napíš. A ak sa chcem objednať, musim zaplatiť 10 eur.
No ja rozmýšlam, že vymením lekára a to ako napísala beak - dr.Havalda je super. On mi robil aj kyretáž a má aj ambulaciu no nie na Antolskej ale v súkromnom medicínskom centre - Mediclinic. No ešte som si nezisťovala aké sú tam podmienky, no myslím, že to bude dosť drahé a je to v Podunajských Biskupiciach...
inak ani mne sa tá moja MS nezdá, mám ju úplne slabunku, že by mi aj slipka stačila, no bolesti mám riadne, mám v sebe dva ibalginy, snád sa rozbehne, inokedy som ju mala hned prvý den silnu ☹
veru hrozne blbne ten konik dnes
Ja len že naše mamy, staré mamy nebrali žiadnu kys.listovú ani calibrum ani nič iné a sme tu živé a zdravé. Proste to nemôžeme ovplyvniť uživanim vitamínov. Ale určite neuškodia 🙂
iva- ved aj ja mam ten pocit, ze by sa to malo rozbehnut a nic 😠
janga-aj nad tym som rozmyslala,ze mam slabu sliznicu.....len to tiez nie je dobre,tak veru neotehotniem.... 😒
ahojte 🙂
Ja listovku neberiem, predtým som brala calibrum baby plan v tehu. Už som nad tým rozmýšlala, že tým nič nepokazím, ale ....??? Je iná doba, ako boli tehotné naše maminy a aj v tej dobre bolo veľa potratov, len sa o tom tak nehóvorilo 😉 Mne aj svokra povedala, že mala dva MA a ani MM to nevedel, hmmm

ninocka, macky milujem nadovsetko...hm...len nemam ziadnu zivu..no casto chodim k babke, co byva kusok od nas, tak tam sa vytesujem s kocurom a kockou..a svokra je super, inak bola rec o segedine, doniesla mi navareny cely hrniec segedinskeho gulasu aj knedlu, do soboty nemusim varit...mam ju moc rada, aj svokra aj oni mna..tak som stastna, ze je to tak, aj s mojimi rodicmi si velmi rozumeju, planuju aj spolocnu dovolenku v lete, sa dnes o tom bavili.. 🙂