icon

Anjelik(y) v nebíčku, 2010 zdravé babätká v brušku

lenkaxy
30. dec 2009

Ahojte ♣-čky 🙂 .
Po všetkom, čo sme si prežili v roku 2009, dúfam, že rok 2010 bude pre nás uspešnejší, šťastnejší a všetky sa dočkáme zdravých miminiek v brušku 🙂

velvet26
7. jún 2011

@micicka supeeer, ja som ti to hovorila... 😉 tak krasne tehulkovanie, uzivaj si brusko.. 🙂

micicka
7. jún 2011

@velvet26 ďakujem 🙂 bruško veru už máme, tak sa z neho tešíme. za chvíľku predbehnem drahého. len keby som tam nemala tie modriny, posledné dni mi ide veľmi ťažko pichnúť 😠 ale vždy to zvládnem a teším sa 😉

micicka
9. jún 2011

kočky kde ste kto? už tu na nás úplne kašlete 😠

sarafortuna
10. jún 2011

@micicka ,
nekašleme.... len my sa snažíme... 😀 : -D 😀 😀 sme predsa snažilky...
a ostatné kočky sú už maminky... tak majú o program postarané... 😉

micicka
10. jún 2011

@sarafortuna 😀 😀 chcela som tie naše maminy trošku podpichnúť 😉 no ja zatiaľ nemám veľmi čo robiť, tak mi tu chýbate 😀

sarafortuna
11. jún 2011

@micicka , tak si vychutnávaj tu nuda... 😉 😉 😉
potom už budeš len spomínať na časy ničnerobenia... 🙂

velvet26
11. jún 2011

@micicka neboj, cochvilka uz budes behat okolo babatka, ale urcite si najdes cas sem dobehnut a kuknut, vsak pozri na mna...ako casto prispievam... 😀

inak, ak si spominate na jangu, tak vcera porodila dievcatko Zaru, mala krasne miery 3740 gramov a 53 centimetrov, tak je to riadny kus baby.. 😀 🙂

velvet26
11. jún 2011

@sarafortuna moja, co mate nove, ako ovulka, uz sa trosku umudrila?? 😕 casto na teba myslim a velmi ti drzim palce, no ja to citim, ze ty budes dalsia tehulka.. 😉

micicka
11. jún 2011

@velvet26 dúfam, že máš pravdu velvetka, že všetko dobre dopadne. sa mi zdá, že ma drobec nejako nešťuchá, tak už zase začínam byť v strese. a ešte ma aj mykóza trápi 😠
tak ty sem nakukneš dosť často 😉 ale zase ty si na wellnese 😀 😀
ako ste to doma zvládli? všetko klapalo určite ako hodinky 😉

velvet26
11. jún 2011

@micicka heh, uz sme znova u nasich, lebo rano sa zobudim a netiekla ziadna voda, v celej bytovke nikomu nic...videli sme opravarov, ze do hodiny do bude hotove, to bolo doobedie, isli sme sa s malou najest do motorestu co mame v dedine a na prechadzku, do pol stvrtej voda netiekla, tak sme sa zbalili a som u nasich znova...beztak by som zajtra prisla, mm ma statnice, tak nech sa v klude moze ucit.. 🙂
moja, pohyby nemusis citit niekedy aj skoro cely den, nasa sa ozyvala ked som bola v takom tyzdni ako ty hlavne navecer, vtedy som citila ako robi v brusku cirkus a kope vo velkom...ako citis pohyby ty? urcite je malinke v poriadku, nestresuj...kedy mas poradnu najblizsiu?

micicka
11. jún 2011

@velvet26 takto vás vyšachovali s vodou? no teda, asi dostali tajné info, že mamine chýbate 😀 a keď má drahý štátnice, tak je určite lepšie že bude mať kľud, ale potom už nebude mať žiadnu "výhovorku" 😉
pohyby cítim ako také tupé ťuknutie vo vnútri, najskôr som cítila len pod rukou, neskôr aj len tak. raz sa dokonca stalo, že sa mi bruško malilinko nadvihlo, vtedy drahý priložil ruku, ale drobec sa buď zlakol alebo zaspal 🙂 no uvidíme zajtra, či sa ozve, možno sa otočil tak, že kopká inam 😀 poradňu mám 21.6., takže ešte niečo cez týždeň, ale už sa neviem dočkať 😵

sarafortuna
12. jún 2011

@velvet26 , ahoj...
no nič nové... ☹ ☹ ☹
zajtra idem k dr. na kontrolu a uvidím... v utorok folik 16,6mm tak sme sa snažili o stošesť 😉 a dnes teplota stále dole, krčok ako po ovu a od včera zase občas krv - hlavne po sexíku a na WC... ☹ tak som riadne smutná, lebo z ľavého vaječníka som mala stále ovu, no na druhej strane to KONEČNE VIDELA aj doktorka že ovu mala byť cca cez víkend a som veľmi zvedavá, čo na utz uvidí - či je tam cysta, alebo folik zmizne 😕 😕 😕
nestretol sa s tým niekto, že čo to môže byť? - HP som mala OK 😕 😕

no nič, my si musíme ešte počkať... len sa do vtedy nesmiem zblázniť...
😉 😉
tak sa majte Maminky a Tehulky 😵 😵

velvet26
12. jún 2011

@sarafortuna ahoj moja...no je super, ze folik bol velky a mohli ste sa snazit...bolo by krasne, keby to vyslo velmi ti to prajem.. 😵 tak ma este napadlo ako pises, ze si merias teplotu bazalnu atd...nebolo by dobre sa na to aj na isty cas vyklaslat? len tak si uzivat sexik a toto neriesit, ze ci by to nepomohlo, ved takto si v strese, ci teplota rastie alebo nie....hmmmm? co povies? psychika robi vela a mozno prave to by bolo to prave, tak sa uvolnit a neriesit ziadne meranie, tabulky, atd... 😕 😉

@micicka urcite je babo otocene chrbtikom k brusku a kope si niekam do placenty...moze to tak lahko byt, ja som mala placentu ulozenu vpredu, tym padom som mala viacmenej citit pohyby slabsie, no nasa kopala ako diva do nej, brucho sa nadvihovalo ostosest, silacka to je aj teraz, tak s tymi nozickami vykopava... 😀 skus sa spytat dr. ze ako mas ulozenu placentu, inak aj v tehotenskej knizke by si to mala mat zaznamenane..

micicka
12. jún 2011

@sarafortuna ahoj 🙂 hlavne, že ťa doktorka sleduje, že ti urobila HP a že sa zaujíma. mám kamošky, čo im lekár veru vôbec nepomáha 😠
držím palčeky, aby ste čo najskôr boli úspešný a aby si nám tu písala svoje radosti a obavy 😉

micicka
12. jún 2011

@velvet26 drahý dnes priložil ucho na moje bruško sa tvrdil, že počuje búchať malému srdiečko, neviem čo počul, ale verím mu 😀
aj sa mi dnes ráno zdalo, že som trošku cítili klopkanie z vnútra 🙂
o týždeň idem na poradňu, tak do vtedy to zvládneme 😉
chcela by som ísť aj na 3D/4D sono do Hlohovca, nebola si náhodou? ak áno, ako bolo?

sarafortuna
12. jún 2011

@velvet26, ak by som nemerala, tak by som ani nevedal, ´že niekde je chyba... dr. mi zatiaľ neverí, že neovulujem, a že vraj je to normálne že je občas anovulák, no my sme mali normálnu ovulku iba 1krát tento rok ☹ ☹ ☹ a raz bola na 4.DC - kvôli duphastonu, totálne pomotal telo 😒 😒 😒
A takto fungujem už rok - od kyretu - a stále ta ovulka chodí zriedkavejšie...
som zvedavá či folik praskol, alebo čo sa s ním stalo ☹ ☹ ☹
teraz meriam iba kvôli tomu že som si chcela "skontrolovať" čo povie dr., lebo je ešte možnosť že foliky praskajú a chyba je niekde v žltom teliesku... no mne ani s duphastonom nešla teplota hore - nič ani s ňou nepohlo a pritom je to progesterón 😒 😒

@micicka - no len je to trochu unavené presviedčať lekárku že niečo nie je v poriadku... 😖 😖 😖 hádam už konečne na niečo príde že v čom je "pes" zakopaný 😖

micicka
12. jún 2011

@sarafortuna ja som myslela, že doktorka dobrovoľne rieši problém, ale ako čítam, ani nie! toto je strašné, že človek musí dotlačiť lekárov k tomu, aby konečne niečo urobili. ale najskôr ich treba presvedčiť, že pacient neklame! 😠 tento systém je strašný.
ale si silná a dokopala si ju aspoň k niečomu, dúfam, že nájde kde je chyba!

sarafortuna
12. jún 2011

@micicka ,
ked mne to hapruje len niekedy, no už sa to zhoršuje a mám viac anovulákov ako ovulákov... aj HP mi robila vtedy, ked to bolo OK... teraz utz ukážkový, absolútne nechápala prečo som znepokojená... Proste ako napotvoru som tam bola vždy, kedy bolo všetko OK 🙄
A to ide riadne na psychiku... keď viem, že niečo nie je v poriadku a ešte aj dr. na mńa kuká jak na hypochondra.
no nič, hádam už bude dobre...
asi fakt cez leto vypnem od všetkého nech sa deje čo sa deje...
manžela mám doma, takže problém s tým, žeby bola dlhá pauza v čase ovulky nehrozí...

ja na vaších pribudajúcich "tt" v pasoch a na mesiacoch vašich detičiek vidím, ako ten čas rýchlo uteká... 😉 😉 😉
joj, už nech si aj ja môžem odpočítavať tt 😎 😎

micicka
12. jún 2011

@sarafortuna ja s tebou súhlasím, že v lete by možno bolo dobre vypnúť. a možno budete prekvapený 😀
čas fakt veľmi rýchlo letí, ja som to tu už písala, že už by bolo na čase, aby som si tehu začala užívať, lebo už som v polovici a ani sa nenazdám a bude koniec 😉
ale zo začiatku to tak nebolo, to sa veľmi ťahalo.
držím palce, aby si si aj ty čo najskôr fotila bruško a písala k nemu tt 🙂

velvet26
16. jún 2011

@micicka ano boli sme v hlohovci na 3D, celkom to tam bolo dobre, boli sme cez vikend, vtedy je tam mlady brestansky, vsetko ukazal, vysvetlil...urobil video, fotecky, boli sme spokojni... 🙂

velvet26
16. jún 2011

@sarafortuna no ja som si inak tiez chcela isty cas merat bazalnu teplotu, potom som sa na to vykaslala, ze sa nebudem stresovat zbytocne, predsa len aj to meranie nemusi byt uplne presne...vela naozaj robi psychika, cez leto ked budes oddychnutejsia tak podla mna sa zadari.... 🙂 a skus nemerat...to je moja rada...ale samozrejme je to na tebe, ale za pokus to stoji, vypnut uplne..drzim ti naozaj moc palceky vsetky co mam a mala dianka svoje male pasticky.. 😀

sarafortuna
16. jún 2011

@micicka
@velvet26
kočky, tak podľa utz moja doktorka tvrdí že OVULUJEM, ale ja nemám ani o kúúúúsoček vyššiu teplotu 😒 😒 😒 😒
to je choré, nelogické... ak má dr. pravdu, tak potom vôbec "nenabehne" žlté teliesko...
ja už nerozumiem asi tam mám dajaku myšku a zjedla vajko alebo to žlté teliesko 😀 😀 😀 😀 😀 😀

strašne rada by som verila doktorke, no meriam už 2 roky a mám skôr už skúsenosti na vlasnej koži, než len teoretické vedomosti... ale naivne verím, že som plodná
😀 😀 😀 😀 😀 😀

kúpila som si Wobenzyn, tak ešte dávam nádej tomuto, a dočítala som sa že fakt by to BMI malo byť pod 23 ak má žena hormonálne problémy... (mam okolo 26) tak to bude ťažké... ale chcem hladkať bruško, tak sa musím zaprieť a asi si dám do kuchyne nejaké krásne obrázky bábetiek 😉 nech ich zbadám, keď budem siahať po dajakom keksíčku alebo si cukriť kávu (musím obmedziť aj cukor a bielu múku) - NO AKO MAM SCHUDNUT ked fungujem na DUPHASTONE??... z neho sa vraj priberá....

dajak bolo, dajak bude - len nech sme zdraví a nech nás obchádza nešťastie...
človek keď niekedy pozrie správy, tak je štastný tak ako je...

a ďakujem kočky za podporu, už to musí výjsť, keď nám toľko ľudí drží palčeky... 😉

micicka
16. jún 2011

@velvet26 ahoj 🙂 no musím tam už zavolať, lebo každý deň zabudnem 😠 stále niečo iné riešime, celý deň ubehne tak rýchlo, ja som ubehaná a zničená 😒
budúci týždeň mám sono u môjho gyndoša a tak potm o nejaké 2 týždne si dám termín v tom Hlohovci, nech sa pokocháme 😀
ako sa má malinká? poslúcha, spinká a papká tak ako sa má? už ste doma, či ešte u maminy? ozaj a manžel už má po štátniciach?

micicka
16. jún 2011

@sarafortuna doktorom by sme mali veriť, ale je pravda, že niekedy keď človek nebojuje za seba, za svoje zdravie,t ak sa ničoho nedočká a nič nedozvie 😠
keby si skúsila pre istotu nejakého iného lekára? pre pokoj tvojej dušičky. keby behneš do nejakého centra pre problematické páry? hm? možno len na konzultáciu s výsledkami testov, čo ti robila doktorka.
s tým BMI to celkom nechápem, akože by si mala mať pod 23 aby si bola "úspešná"? ja keď som schudla mi veľa ľudí hovorilo, aby som pribrala, že vtedy sa skôr zadarí 😒 - ale nám sa vždy zadarilo, tak neviem, či je na tom niečo pravdy...
ja som schudla tak, že som obmedzila alkohol a sladké nápoje - možno také vôbec nepiješ, ja len že som si všimla, že z tohoto sa najviac priberá 😠 budeš papať len ovocie a zeleninku, teraz v lete sa to celkom dá 😉 melóny - mňam 😉
ja by som tiež bola za, aby si sa na chviľku vykašlala na meranie a skúsila aspoň trošilinku potlačiť tú velikánsku túžbu po dieťatku - viem, že je to ťažké, ale nejako sa vnútorne presvedčiť, že bude ako má byť.
prajem vám, aby vás čo najskôr postretlo to najväčšie šťastie a aby sa vám smola vyhýbala 🙂

sarafortuna
17. jún 2011

@micicka , moja, neuveríš - a možno hej... ale ja nejako čím dlhšie sa snažíme, tým som už kľudnejšia... ešte pred prvým tehu som sa vedela aj rozrevať, že niekto otehotnel na koníkovi a ja furt nič... už ma to tak "nerozhadzuje" vnútorne... aj okolie už od potratu dalo "pokoj" (svokra napr.)
A tiež je zaujímavé, že aj napriek tomu mojej doktorke verím - toto už je tretia dr. za 4 roky...
predtým doktor bol taký trochu "alternatívny" , aj sa mi páčil jeho prístup, lebo tiež radšej skúsim bylinky a veci z prírody ako hned chémiu - ale už mi príroda nepomáha hoci terza skúšam niečo iné.. ale on totálne podcenil moju trombofíliu - a možno aj preto som potratila.
Táto dr. keď videla že som trombofilik tak ma "otočila" ešte k hematologičke a už sme proste dohodnuté, že budú hneď injekcie... a som už kľudnejšia, lebo predtým som sa v podstate aj bála otehotnieť, pretože som sa bála či ma budú vhodne riešiť.. teraz viem, že pre tú fazuľku sa spraví maximum aby pekne rástlo...

Len sa dopracovať k fazuľke... 😀 😀 😀
proste mne to vrta v hlave, lebo byť plodná a nebyť plodná je dosť veľký problém... proste nulová šanca je na depku a ja nechcem strácať čas tým, že budem dúfam, že som.... chcem vedieť či som...

Tie snažilkovské depky sú stále a stále zriedkavejšie, aj s tým, že som bez práce som sa nejako zmierila... ako môj muž vraví, vždy môže byť ešte horšie... tak sa tešíme z toho čo máme 😀
😉 😉
a napr. dnes som merala naposledy - som chcela vedieť či mi dufík zvyšuje teplotu a NIČ...
tak pomeriam až po ultrazvuku budúci mesiac a keď neodolám, tak sa asi už naštvem na seba a vyhodím teplomer 😠

A BMI preto, že ak mám nejakú nerovnováhu a málo progesterónu, tak vraj zmena 5% vo váhe môže telu pomôcť tak, že sa hormoný upravia... všetko je so všetkým prepojené... 😉

micicka
17. jún 2011

@sarafortuna aspoň, že okolie sa trošičku umúdrilo, to je tiež nápor na psychiku, keď máš odpovedať stále dokola na to isté 😠
tak je dobre, že napriek tvojim pocitom doktorke dôveruješ! ale možno fakt nejaka konzultácia s iným by nebola od veci, no uvidíš ako sa vám bude dariť ďalej - nemyslím len so snažením 😉
ja som si po prvom potrate vybavila hematológiu cez známu, zistili mi hranične nízke hodnoty niečoho, ale podľa dokiho nemali súvis s potratmi. pri druhom tehu ma len pozoroval, výsledky podľa neho boli ok a nič som nebrala/nepichala. Pri treťom tehu mi dal na výber - buď nebudem zase nič užívať, alebo anopirin, alebo injekcie. Tak som mu jasne povedala, že nič neprichádza do úvahy, nech mi určite niečo predpíše. Najskôr chcel len anopirin, ale nakoniec som odchádzala s injekciami a teraz mi povie, že nemôžem ani jednu vynechať! Tak najskôr nič a potom takto prísne. A ja osobne si myslím, že mi tie injekcie pomohli!

Manžel má pravdu, že môže byť aj oveľa horšie. Len mali by sme k nášmu životu pristupovať inak - máme sa dobre a vážime si to čo máme, bez ohľadu na to ako sú na tom iný. Takto je to len také chlácholenie, treba to mať ale v sebe a skutočne to tak cítiť. Neboj ja som si to dlho tiež takto hovorila, niekedy ešte si to stále tak poviem, ale potom sa vyhreším, že som nevďačnica nevďačná 😀

Čo sa týka plodnosti, nikto nevie 100% povedať, či je pár plodný alebo neplodný. V nemocnici som sa stretla s jednou babou - jedno bábätko už mali. Gynekológ jej povedal, že prirodzenou cestou sa jej už nepodarí otehotnieť (neviem ale aký problém sa u nej vyskytol), poslal ju do reprodukčného centra a tam jej doktor povedal, že je tehotná!

A doktorka ti čo vlastne hovorí na to, že sa vám nedarí otehotnieť? Podľa nej je to prečo? Lebo si myslím, že po takom dlhom čase, by už aj ona mala rozmýšľať nad tým, že tam asi nie je všetko ok. Je síce pekné, že ovuluješ, ale teda asi potom ďalej to neprebieha správne!
Teplomer zahoď, nepočítaj dni, niekedy manželovi povedz, že tebe sa nechce sexovať a hotovo - trošku si od toho oddýchni 😉

velvet26
17. jún 2011

@micicka malinka poslucha, prespi celu noc, aj cez den celkom dobre spi, hlavne v kociku na prechadzke, velmi rychlo rastie, je dost velka na svoj vek, som zvedava co povie pediatricka na nu, no zatial sa doktorke mala velmi paci... 🙂 manzel este nema po statniciach, v utorok ich ma v prahe, tak nanho potom mysli aj ty a drz palceky.. 😉 no skoda, ze na promocie nebudem moct ist, tiez ich maju v prahe, mali by sme pekny vylet, ale s malinkou si to vynahradime, pojdeme tam ked bude vacsia..
do hlohovca zavolaj co najskor, lebo dost tam maju obsadene terminy, neviem ci pojdete cez tyzden, alebo cez vikend..cez tyzden je tam stary brestansky, oni su otec a syn, cez vikend mlady...ten dost potichu hovori, tak ho potom upozorni, ze hlasnejsie... 😀 ale je to srandista...

@sarafortuna aspon, ze ta dr. nepodcenuje trombofiliu, chvalabohu za to...ja som toho nazoru, ze urcite si plodna, ved si uz tehotna bola, len treba naozaj trosilinku vypnut, uzivat si teplo, bude leto, krasne pocasie, pekne budes oddychnuta, opalena, s manzelikom si urobte nejake pekne vylety alebo dovolenku a zadari sa ani nebudes vediet ako...a ako pise micicka, teplomer zahod alebo schovaj do suflika na dno, nech ta nelaka to meranie..este raz drzim moooc palce.. 😉

sarafortuna
17. jún 2011

@micicka , doktorka mi dala duphaston lebo som na 20.DC mala nízky progesteron, no ten bol pravdepodobne taký nízky lebo nebola ovulka 😉
už prestávam pátrať, nemá to význam, keď Pán Boh bude chcieť tak aj motyka vystrelí.... 😀

a ja mať 4 mutácie - takže žiadne riskovanie, pri prvom tehu mi dr. povedala, že injekcie od 20tt .. teraz po potrate, už uznala že asi dáme hneď.

a písala som do poradne kde sa venujú aj meraniu a skôr alternatívnym a prírodným možnostiam a veru je podľa nej základ tá životospráva...
TAK veru musím zamakať, chcem bábo alebo nie? 😉 😉 😉
chcem... a matky za detičky dajú aj svoj vlastný život... tak čo je to zriecť sa zopár keksíčkov a fajnových sladkých jedál... mňam... 😕 😕
za každý prehrešok si asi dám aspoň hodinu bicyklovania alebo 20 minút behania... 😵

nič kočky, optimizmu nádej viera láska... 😀 😀 😀
dnes som dajaká rozkokošená...

majte sa kočky, krásny víkend 🙂

micicka
17. jún 2011

@sarafortuna 😀 😀
veru veru, čo je to pár keksíčkov 😉

tak ťa teda aspoň opľujem - tfuj tfuj tfuj, nech sa len šťastie na teba lepí 😉

papa a pekný dník aj tebe - keď už si taká rozkokošená 😀

micicka
22. jún 2011

kočky kde ste kto?? kde sú tipérky? podľa dnešného sona by sme mali byť dievča 😀 😀 😀 máme 420g a sme v poriadku 🙂