Anjelik(y) v nebíčku, 2010 zdravé babätká v brušku
Ahojte ♣-čky 🙂 .
Po všetkom, čo sme si prežili v roku 2009, dúfam, že rok 2010 bude pre nás uspešnejší, šťastnejší a všetky sa dočkáme zdravých miminiek v brušku 🙂
@velvet26 no veru uteká to, až nejako veľmi rýchlo - teda mne sa to tak zdá. väčšina mamičiek sa nevie dočkať a ťahá sa im to, ale mne to celé neuveriteľne utieklo a uteká, nestíham sledovať týždne a niekedy sa musím zamyslieť v ktorom tt som 😀 mám pocit, že som si to tehu veľmi neužila 😒 možno onedlho aj ja budem chcieť, aby sme už rodili 😀
@micicka mici, no mne najpomalsie utekali posledne tyzdne, lebo brucho som uz mala riadne obrovske, ani spat, ani lezat poriadne..aj tebe uz bude potom dlho, co viem tak kazda tehula sa uz nevie dockat porodu a aj ty na tom asi tak budes... 😉
inak poviem ti uprimne, ze aj ja by som veru este chcela byt tehotna..chyba mi ten pocit mat maleho cloviecika v brusku, uz normalne rozmyslam nad surodencom pre malu, ale len cisto teoreticky, najskor asi az ked bude mat mala tri roky..chcem si ju uzit naplno a hlavne nech je vacsia a uzije si aj ona mna svoju mamicku, nech ma ma pokial sa bude dat len pre seba.. 🙂
@micicka , ahoj, ako sa máte? už sa to blíži... 🙂 držím palce
@sarafortuna ahoj 🙂 ja celkom fajn, vôbec nemám ten pocit, že už chcem rodiť. noci sú ťažšie, veľmi zle spávam, ale inak pohodička. teda ešte ma nádcha chytá, ale ja sa nesťažujem. niekedy už mám aj bolesti, ale potom to zase prejde.
keď to zhrniem, mám sa veľmi dobre 😉 ale chýba mi ešte výbava do postieľky - matrac, návliečky a kočík. tak dúfam, že to všetko stihne ešte prísť 😀
u teba čo nového? ako sa máte, je všetko ok, nejaké novinky máte?
ahojte 🙂 🙂
@micicka o chvilocku rodiiiis, juuuj tesim sa zelam ti aby si porod zvladla co najlepsie 😵 😵 😵
@velvet26 malinka poslucha? 🙂 🙂
@sarafortuna ahoj ako sa mas, mas nieco nove?
my tuto nedelu cestujeme na dovolenku aaa konecne sa zacneme snazit o mimi 😵 😵 😵 taaak sa tesim, drzte mi palce prosim nech sa podari 🙂 🙂 🙂
@misinn ano, malinka poslucha, robi nam velmi velku radost potvorka nasa.. 🙂
drzim palce, nech sa to podari, ale urcite ano, do tretice vsetko dobre ako sa hovori, drz sa..a uzi si kraaasnu dovolenku 😉
@micicka no sup sup dokupit co chyba, vsak to uz moze dojst kedykolvek na teba...aj ked dievcata sa moc rychlo na svet neponahlaju, zvycajne sa prenasa pri nich, vid aj ja...ale nech je este malinka pekne tam, kde ma byt, nech este podrastie a pekne priberie, uz sa taaak velmi na nu tesiiiiim... 🙂 🙂
@sarafortuna ako sa ti dari? co v praci, paci sa ti? a co nove, babatko sa kde tula? podla mna do vianoc si istotne dalsia tehulka spolu s misinn... 😉
caaaaaauteeee,,,,mici no ako??? teraz ta idem netrpezlivo smirovat a bombardovat az do porodu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@velvet26 ja si tiez myslim ze do tretice sa urcite podari a vsetko dobre dopadne 🙂 🙂
tak super ze vam malinka robi radost, to ma tesi...
@mafynka ako sa mas? 😉
baby zda sa mi to tak davno ked bola tato tema denno denne navstevovana...az sa mi verit nechce ako to ubehlo a vy uz mate skoro vsetky babatka 🙂 🙂 🙂
@misinn 🙂 🙂 ahoj moje zlaté, tak dovolenka predo dvermi, tak to je super!!! v dobrom trošičku závidím 😉 verím, že sa vám zadarí čo najskôr, len dúfam, že nebudeš z toho celého v strese. ale myslím, že ty si v pohodičke 😉 no mne sa to veru blíži neuveriteľne rýchlo, ešte stále nemám taký ten pocit, že už chcem rodiť. sem tam ma chytia obavy, aby všetko dobre dopadlo, ale to je asi normálne, kto by ich nemal.
@velvet26 už mám aj tašku ako tak zbalenú, ešte doplniť kozmetiku pre mňa, nech tam je všetko čo má byť. ostatné je objednané (kočík, matrac, výbava do postieľky) tak dúfam, že všetko príde na čas 🙂 no ja sa v pondelok dozviem, kedy najneskôr budem rodiť. lebo pôjdem nakoniec na sekciu - sme sa s doktorom rozprávali a hovoril, že radšej by sa priklonil k sekcii. a poviem pravdu, nechcem riskovať, aj keď som si od začiatku predstavovala pekný prirodzený pôrod. no tak uvidíme ako to nakoniec dopadne - ešte hovorím, že možno sa tak rozbehneme, že žiadna sekcia sa nestihne konať 😀
@mafynka šmíruj a bombarduj 😀 😀 mám sa celkom dobre, ešte stále mám čo vybavovať, takže stále nemám času na nič nerobenie 😀
dorobili nám strechu na domčeku, čo sa veľmi teším, že sa nám podarilo do pôrodu - ešte včera som dokupovala škridle 😀 teraz ešte riešime lepší úver,t ak snáď aj to stihneme. no ale hlavne, že sme stihli včera vybaviť otcovstvo pred pôrodom 😉
@misinn ja sa mam dobre,,maly bol akurat chory,,mal niekolko dni teploty a vyklula sa z toho 6ta choroba,,tak som par noci nespala,,,a ty sa mas ako? napis niekedy aj IP
@micicka len sa aj setri,,zachvilku neboj sa,,,budes mat este menej casu 😀 😀 😀
veru,,vela casu preslo ako sme sem chodili,,,ale raz pride na kazdeho,,nezabudajte,,,aj vas cakaju tie spravne babatka 😀 😀 😀
baby, veru ako rychlo to ubehlo, co sme si zacali pisat, aj ja casto myslim na to, hlavne ked kojim malu, na to prve nenarodene babatko, ze ci by to bol chlapec alebo tiez dievcatko a aj mi slzy vybehnu... ☹ ale zas na druhej strane by sme nemali nasu milovanu dianku, tak som vdacna za nu, neviem si predstavit zivot bez nej..
@micicka takze cisarsky rez...hmmm na jednej strane budes viac v klude, ze dr. sa o vsetko postaraju, na druhej strane skoda, ze nezazijes krasny prirodzeny porod,..pre mna to bol najviac emotivny zazitok v zivote, casto si ho premietam v hlave, na bolesti clovek hned zabudne ale ta hrdost, ze som dokazala porodit zdrave krasne dieta to je nieco neskutocne..naozaj zazrak prirody...ale hlavne je, ze bude tvoja malicka na svete, ci tak alebo onak, podstatny je vysledok a ten bude stat za to vsetko..aj ked bolesti budu vacsie po porode aj rekonvalescencia, no ty to zvladnes.. 🙂
ahojte kočky, tak v práca mi "pomáha" odvrátiť pozornosť od toho v akom som dni cyklu... nie úplne, ale občas musím kuknúť ktorý DC som... a to je dobré 😉 😉 😉 😉 v tomto smere som rada, že mám prácu, hoci je to fakt náročné a + som aj triedna - nemám ich veľa no 16-17ročný pubertiaci dajú zabrať a ja veru nemám vedomosti ani skúsenosti aby som im lepšie rozumela 🙂 🙂 🙂 🙂 Také veci sa človek ani z knižky nenaučí - to si musí ODŽIŤ.
Ja tiež verím (naivne ale pevne) že do Vianoc som tehuľka...
Kúpila som si Sarapis, čakala s Dufastonom až na ovulku a minule bol cyklus ukážkový... takže verím, že to bude už dobré a telo sa umúdri.
V pondelok idem pre "papierik" pre manžela na spermiogram, a keď bude OK a do novembra sa nezadarí, tak pôjdem prehodnotiť pichanie fraxíka - pretože možno je za tým aj tá moja trombofília... 🙂 🙂 🙂
Tak držte palce !!!
@mafynka ja sa snažím nemyslieť na to aké bábätko by sme už doma mali a sledovať tie predchádzajúce termíny. ale mám kamošku, ktorá otehotnela mesiac po mojom prvom tehu, takže podľa jej dcérky viem, aké dieťatko by už doma bolo.
no dnes sa trochu šetrím 🙂 zatiaľ som nič neurobila, aj som si dlhšie pospala - teda v medziach možností 😀 ale chcela by som požehliť aj naše veci a potom aj pre malinkú.
@misinn v tehu sa budeš určite stresovať, teda lepšie povedané obávať. ale ja som skôr myslela, aby si s moc nesledovala, že teraz musíme sexovať, teraz je ten správny čas, počítať, testovať ešte pred mrchou a podobne. viem, že je to je ťažké koľko krát, ale tak užívajte si to 😉
to rozmýšľanie, či sekcia alebo prirodzene to je skutočne na nervy - ale to stačí až ku koncu tehu. ja som bola presvedčená, že pôjdem prirodzene, ale keď mi dr. povedal, že mám medicínsky nárok na sekciu, tak mi to začalo v hlave riadne pracovať!! pokiaľ bola malá otočená riťkou, bola som spokojná, lebo tam nie je o čom. ale ako náhle sa otočila hlavičkou dolu, tak zase rozmýšľanie pre a proti. keď mi potom dr. povedal, že on by sa radšej priklonil k sekcii, tak som sa rozhodla, že nebudem riskovať.
@velvet26 ja som si tiež predstavovala prirodzený, bezproblémový pôrod. tie bolesti, tam nie je o čom, myslím, že o tie nejde, na tie človek zabudne. čoho sa ja bojím je, aby sa niečo počas prirodzeného pôrodu nepokazilo, aby sa malinká napríklad "nezasekla" niekde v pôrodných cestách a podobne. nedôverujem doktorom na toľko, že by som si bola pri každom jednom istá, že dokáže zareagovať včas a nič sa nestane. keď som počúvala ako nechali rodiť maminku, ktorá bola len na 3 prsty otvorená, tak radšej risknem tú sekciu.
človek nikdy dopredu nevie, či je to to správne rozhodnutie, určite má sekcia veľa negatív, ale myslím, že pre malú by mohla byť bezpečnejšie. tak dúfam, že som sa správne rozhodla a že bude všetko v poriadku.
doktor mi povedal, že má samozrejme aj také maminky, ktoré rodili prirodzene a všetko ok, ale má aj také čo nakoniec aj tak museli podstúpiť sekciu a že je tam viacej rizík pri spontánnom pôrode. dôverujem mu a preto som sa tak rozhodla.
najhoršie je, že neviem, či ma nakoniec on odrodí, nakoľko to vychádza okolo sviatkov a plánuje tam dovolenku 😒 no uvidím v pondelok, aký termín mi v nemocke dajú.
@micicka aha ano tak v tom mas pravdu, ze je tu taka moznost ze ma to bude lakat testovat skor, ale ja musim vydrzat, uz teraz sa na to pripravujem ze ziadne sledovanie ani nic, len neviem ci to zvladnem 😅
tak ja by som tiez sla sekciou keby mi to lekar odporucil, je to lepsie z toho hladika ze mas hned malu pri sebe, ale je to rozne, kazda zena hovori inak. vsetko ma vyhody aj nevyhody. ja som rodila prirodzene ale ak mam pravdu povedat skoro rok od porodu som zo sexu nemala nic ja som bola z toho zufala...teraz je to uz v pohode, sekciou takyto problem mat nebudes. okrem toho kopec zien povedalo ze sekcia je lepsia nez normalny porod niektore to ozaj dobre zvladaju, no aj to je fakt ze ked ides prirodzene skorej sa zotavis.. tak je to 50 na 50 ale v podstate je to podla mna uplne jedno....
@sarafortuna jasne ze budeme drzat palce, do konca roka budeme obe tehulky 😵 😵 😵
@sarafortuna 🙂 ahooooj, tak práca náročná, hmmm, ty ich zvládneš faganov 😉 ako si písala, z knižiek sa to naučiť nedá, na to človek musí prísť v praxi! každý študent je iný, každý učiteľ je iný a preto to nie je jednoduché. ale verím, že ty to zvládneš na jednotku 😀
a čo manžel? u toho sú už nejaké novinky, či zatiaľ sa nič nehýbe?
teším sa, že cyklus je už ukážkový aj že ho nestíhaš celkom sledovať 😀 a prajem veľa silných a rýchlych chlapcov s chvostikom 😉
@misinn presne tak, všetko má pre aj proti. ja sa budem snažiť, aby som sa čo najskôr zotavila. verím svojmu telu, že nie je až také staré a dá sa pekne do poriadku 😉
čo sa týka sexu, ja sa už neviem dočkať, my sme počas celého tehu asi 5 krát sexovali, no hrôza! na začiatku som sa veľmi bála, potom síce menej, ale tak radšej nie a potom som mala stále mykózu, no a to radšej nebudem sexovať, aby ešte toho môjho nenakazila.mám pocit, že teraz by už ani mm nechcel, ten sa začína už obávať, aby sme nerodili skôr a tak, takže si ešte počkáme 😀 😀
@misinn
@micicka
kočky, ja tomu môjmu občas hovorím, že podme si dať keksík, lebo ked mi spraví bábo, tak už si veľmi nezakeksíkuje... 😀 😀 😀 pomáha to... 😀 😀
inač, dnes sa mi snívalo že mám bábo 😀 😀 a predvčerom som našla nááááádherný kočík - už ho vidím ako parkuje na chodbe 😀 😀 - dúfam,že mi nešibe (mám to zatiaľ pod kontrolou)
http://www.e-baby.sk/product/kombinovany-kocik-...
v hnedo zelenom je krásnučký - ešte nikdy som sa nezamilovala do kočíka...
😀 😀 😀
@micicka , ahoj, ako sa máte?... myslím na teba, a držím vám palce 🙂
Ahojte kočky, tak my sme už doma dve 😀
Natálka sa narodila skôr, kvôli zlým prietokom - 19.10., o 12,55 2640g a 47cm. od dnes sme už aj doma s našou nádhernou modelkou
@micicka , huráááá, blahoželám.... 🙂 🙂
takže rozhodla ona, resp. iné veci... asi to bolo na rýchlo a stresy, či nie?
prajem veľa zdravia Natálke 🙂 🙂 🙂 🙂

no caute baby, co to vidim, mafynka po dlllllllllllhej dobe na konikovi.. 🙂 a to si dobra, ze kontrola po sestonedeli..hihi, dr. aj spadne z noh, ked ta tam zbada... 😀 ja som bola po 8 tyzdnoch, skor nemal volny termin dr. a nastastie vsetko bolo ok, vysestrenie ma nebolelo, co som sa bala, po tom siti, vraj je vsetko ok...ale poviem vam uprimne, ze sex od porodu sme veru este nemali, chut by aj bola, aj cas vecer, ale nejako sa nemame k cinu, tesime sa ze mala spinka a vegetujeme pred telkou..tak hadam cez vikend uz daco poriesime, mam z toho nejaky respekt ci co.. 😨
a micicka, uz ti to kraaasne uteka, cochvilka aj ty uz budes stastna mamicka krasnej dcerenky...taaak sa na nu tesim uz.. 😵