icon

Anjelik(y) v nebíčku, 2010 zdravé babätká v brušku

lenkaxy
30. dec 2009

Ahojte ♣-čky 🙂 .
Po všetkom, čo sme si prežili v roku 2009, dúfam, že rok 2010 bude pre nás uspešnejší, šťastnejší a všetky sa dočkáme zdravých miminiek v brušku 🙂

beak
11. jan 2010

ja som mala problém nájsť si nového endokrinológa a to som z BA, kde by ich malo byť dosť, nikto ma nechcel, vraj majú veľa pacientov..ono je to ťažké, keď nemáš známosti
jediný doktori, ktorí boli naozaj ochotní, boli na gynekológii na antolskej a to som im nič nedala a nikoho som tam nepoznala, ono by to tak malo byť všade ale mne sa to zdalo až neskutočné po tých všetkých skúsenostiach

beak
11. jan 2010

chcela som napísať "jedine doktori...

trinitka87
11. jan 2010

niekedy sa to zda az prilis dobre na to aby to bola pravda. / s lekarmi ze to ide tak rychlo a dobre /

povedzme si, lekari, to je iny jobb, ludia ich potrebuju, malo ich je a oni maju o robotu postarane. nemozu sa stazovat na nedostatok prace. a tym padom si diktuju aj podmienky

beak
11. jan 2010

..je tu ešte niekto?

trinitka87
11. jan 2010

😎

beak
11. jan 2010

trinitka, asi sme tu len my dve, ostatné baby možno snažilkujú 😀
my dve musíme čakať do mája....to je ešte dosť ďaleko

trinitka87
11. jan 2010

mas pravdu, mne sa akosi nechce spat.
ale ani sa nenazdame a mame tu maj. 🙂

beak
11. jan 2010

ja sa tak nejako spolieham na prácu, teraz do konca marca budem mať veľa roboty a potom to už hádam pôjde rýchlo 🙂
ty chodíš do práce, alebo si ešte na PN-ke? ..si nepamätám, kedy si mala MA

trinitka87
11. jan 2010

ano, uz chodim do prace, MA som mala zaciatkom novembra. ved aj teraz mame pomaly polku januara a este sme len silvestrovali.

beak
11. jan 2010

to máš pravdu, už by som mohla plánovať letnú dovolenku, alebo pôjdeme niekam v máji, najlepší termín je, keď budem mať ovulku, a možno sa to podarí na prvý šup

trinitka87
11. jan 2010

take dovolenkove babatko 🙂
my nevieme co s dovolenkou, ked tak na Slovensku,ale radsej by som babatko. minuly rok sme boli pri mori, teraz nemusime.

beak
11. jan 2010

my každý rok dovolenkujeme na Slovensku, chodíme taká menšia partia, je to celkom fajn, tento rok ale musím nájsť nejakú chalúpku pre nás dvoch 😅
mm sa dožaduje notebooku,dnes to teda zabalím
dobrú noc

trinitka87
11. jan 2010

dobru noc prajem beak. 🙂
tak zajtra

janirea
12. jan 2010

ahojtee,
tak ja som vcera pekne zalomila vecer a spala ako zarezana
citam, ze sa schyluje k dalsim tehulkam 😵 ,,,supeer,,drzim palce a tesim sa ,,dufam, ze mrchy nepridu 😉

zuztek
12. jan 2010

ahojte, ja som mala dnes dovolenku, tak som si pobehala vysetrenia:

genetika - boli sme aj s priatelom objednani, po mesacnom cakani nam chceli urobit len karyotyp, ze jeden potrat nie je indikacia pre vysetrenie genov (inak mlada doktorka, potrat este asi nezazila)... takmer som to vzdala, potom som sa spytala na tie mutacie MTHFR a leiden, a ked doktorka videla ze viem o com hovorim, tak povedala: no ked na tom trvate, tak mozme urobit vynimku... takze baby netreba sa dat odbit 🙂

imunolka - kontrola s vysledkami, serologiu som mala negat (aj toxo aj chlamydie), taktiez antifosfolipidovy syndrom negat, akurat ten zvyseny testosteron a protilatky proti centromere, neviem co to celkom znamena (teda viem ze centromera sa vytvara pri deleni chromozomov), ale ze ma to vraj suvis s klbmi...

gynda - prisla som aj s vysledkami, no ked pocul ze este spinim, tak ma ani nepozrel, ani vysledky (asi ho fakt zmenim!!!), tak mu hovorim ze mam zvyseny testosteron, a on ze kde sa tam mohol nabrat, a ja ze asi som ho mala zvyseny uz predtym...(to aby pacient vysvetloval doktorom!!!), tak povedal ze po dalsej MS budeme sledovat hormony, no a ze po 3.MS mozme uz kludne skusat, predpisal mi listovku...

tak to bol moj uzasny dovolenkovy den, a teraz uz konecne sedim doma pri kave a PC 😅

trinitka87
12. jan 2010

ahoj zuztek,
pokial clovek netrva na svojom tak ta vzdy a vsade len odbiju. 😠 a tu kys.listovu ti predpisal sam od seba?

vidis, jeden dr povie pol roka cakat, druhy ze stacia 3 mes. asi zalezi k akemu sa dostanem.

zuztek
12. jan 2010

hej, zalezi to asi aj od toho v ktorom tyzdni bol potrat, lebo v tych prvych mesiacoch ta placenta este nebola taka silna
tu listovku predpisal sam, a je lepsie na predpis, lebo 3,65 som platila len 1,26 za jedno balenie, a dal mi 3 balenia, tak som pekne usetrila
ale dam aj priatelovi nech aj on berie

zuztek
12. jan 2010

chcela som napisat namiesto 3,65...

trinitka87
12. jan 2010

a ta na predpis by mala byt aj lepsia tusim. silnejsia. napisala by si jej nazov ? by som pozrela na nete

janirea
12. jan 2010
zuztek
12. jan 2010

hej, je to asi to co pisala janirea, je to od zentivy, 10mg v jednej tablete, cize 1000 mikrogramov

janirea
12. jan 2010

zuztek, no aspon si si povybavovala co sa dalo, aj ked cez dovolenku
mne tu listovku predpisala obvodna lekarka,,lebo kym sa moja gyn rozhybe bude dalsi rok,,,,niekedy mam na nu nerv ale aspon mi dala vysetrit krv na mutacie hned a aj ked som spinila predtym, tak ma pozrela, tak aspon ta ochota tam je,,,,

zuztek
12. jan 2010

inak, keby mi mutacie MTHFR vysli negat, tak mi staci brat obycajnu listovku, vsak? predpokladam ze potom nemusim brat femibion
samozrejme + nejake dalsie vitaminy...

vifinka
12. jan 2010

Ahojte kočky, dnes frmol v praci, ale vidim, že sa tu nič extra nedeje...
zuztek, fakt uzasna skusenost! ta pani geneticka by ma asi zodvihla zo stolicky, truba jedna 😀 ale musim povedat, ze je super, ze clovek konikuje a nenecha sa odbit 🙂

baby, padali vam bud v tehu alebo po MA vlasy?

inak u mna...mrcha nikde, bazalka 36,9, krcok maternice tvrdy jak štolverka

zuztek
12. jan 2010

vifi, a neskusala si si robit dalsi tehu test? a na krv kedy ides?

vifinka
12. jan 2010

t-test bol v pondelok a negativny 😅
na krv idem vo stvrtok, som zvedava na vysledok, ale boim boim

zuztek
12. jan 2010

vifi, neboj, su len dve moznosti 🙂

musim koncit, vecer pridem mrknut, papa

velvet26
12. jan 2010

ahojte koculky, no vobec nejako nestiham konikovat cez pracovnu dobu...hroza...no dnes je ovela lepsi den ako vcera...
tak zuztek, super, ze si si povybavovala, co sa dalo...tak to je inak fakt chutne, ze na tej genetike to chceli len take zakladne vysetrenie vam urobit a pritom ste cakali mesiac na termin...este ze si sa ozvala a povedala o tych mutaciach...inak by ta asi len tak odbili..super, netreba sa nechat...baby, paci sa mi ako sme sa do toho vsetky pustili.....ved platime si poistky, odvadzame dane, vsetko co treba, tak mame predsa na vsetky tie vysetrenia narok...

lu.lu.
12. jan 2010

ola 🙂

vifinka-hej, mne padali vlasy po MA-asi ten prvy mesiac,aj plet sa mi dost zhorsila-ani sa nedivim,hormony....to musi byt celkom sok pre telo,taka kyretaz 😒

zuztek-preco ti predpisal lekar tu listovku? lebo je silnejsia ako tie v klasickych vitaminoch pre tehulky,tam je myslim 400mikrogramov...vysoke davky by nemali skodit,ze?

zuztek
12. jan 2010

ahojte, uz som spat 🙂

lulu - 1000 by asi nemala skodit, myslim ze vo femibione je 800 listovky + 400 metylfolatu, takze by to malo byt ok...