icon

Anjelik(y) v nebíčku, 2010 zdravé babätká v brušku

lenkaxy
30. dec 2009

Ahojte ♣-čky 🙂 .
Po všetkom, čo sme si prežili v roku 2009, dúfam, že rok 2010 bude pre nás uspešnejší, šťastnejší a všetky sa dočkáme zdravých miminiek v brušku 🙂

zuztek
12. jan 2010

aha, tak nie, vo femibione je 4OO listovky + 416 metafolinu, takze dokopy 816, aby som neklamala

zuztek
12. jan 2010

nasla som, ze:
doporučený denný prísun folátov pre dospelú osobu je 400µg, v tehotenstve je táto potreba zvýšená o 100%, tzn. doporučený denný prísun folátov pre tehotnú ženu je 800µg, avšak 50% žien nemôže kompletne metabolizovať kyselinu listovú (myslia tym asi tie mutacie MTHFR)

moniquie
12. jan 2010

ahojte baby,,
takze už mám termín na genetiku
dnes som sa objednala na 1.2. na môj cizaroven doktorov pokyn, termin je super,, neni tak daleko,,

som plna očakavania čo nam tam budu robiť,, ?

zuztek
12. jan 2010

ahoj moniquie, na predchadzajucej strane som pisala o genetike, kedze som ju dnes absolvovala...
bud ti urobia len karyotyp, alebo aj mutacie genov, berie sa krv...

moniquie
12. jan 2010

karyotyp sa mi zdá nedostačujúci,,
tie mutácie by mali robiť automaticky , no nie,,
a aj tak sa mi to zdá málo,, ked sa na výsledok čaká príšerne dlho

beak
12. jan 2010

ahojte babulky,
dnes som sa odhodlala a zavolala na Antolskú, či tam už mám genetické výsledky. Pani hľadala, ale nenašla, tak mi povedala, aby som zavolala na Sasinkovu na genetiku a opýtala sa na výsledky. Hneď som tam volala, pani mi vysvetlila, že som sa dovolala do školy, testy robia na Špitálskej a vraj vie, že antolská dáva kontakt na nich, ale musím volať do laboratória. Poprosila som ju o kontakt, povedala mi, že žiadny nemá a musím si ho nájsť. Tak som hľadala "genetika špitálska", našla som kontakt, tak som skúsila zavolať, aj keď som netušila či vôbec volám správne.
Zodvihla mi to milá pani, ktorá mi však oznámila, že možno volám dobre ale ona mi nemôže dať žiadne informácie, výsledky posielajú lekárovi, ktorý o ne požiadal. Nakoniec som sa s ňou dohodla, že mi pozrie aspoň to, či tam majú môj "materiál" a ráno si mám zavolať. Takže namiesto toho, aby som sa dozvedela, čo bolo príčinou môjho potratu, teraz ma asi čaká pátranie po mojom dieťati, pretože netuším, kde tú pitvu robia. ☹
Snažím sa trocha pochopiť tento chaos ale moc mi to na mojom psychickom zotavovaní nepridá.
Od posledného telefonátu mám slzy v očiach a cítim sa tak, ako keby som znova prežívala deň môjho potratu.

zuztek
12. jan 2010

ahoj beak, boze to je s tym zdravotnictvom uplne ako v horore 😠 a to ti nevedela zistit z pocitaca, ci tam maju nieco na tvoje meno? sak sme v 21. storoci!!! drzim palce aby patranie aj vysledky dobre dopadli

cukruska1920
12. jan 2010

Ahojte...citam co sa tu dialo...

beak...katastrofa co ti poviem..ja som sa tak isto vcera rozculila...som volala doktorke na hematologiu ci uz su vysledky..pozerala to v pocitaci a ze su..tak som sa hned spytala kedy mozem prist a ze mam si zavolat zajtra(dnes) ako keby mi to nemohla povedat hned...tak som volala teda dnes a povedala mi ze zajtra sa mam zastavit... tak som zvedava... inak cele zdravotnictvo je strach a hruza

beak
12. jan 2010

cukruska, som zvedavá, či sa aspoň jedna do konca týždňa niečo dozvieme
zuztek, počítač majú, ale môže sa doň pozrieť až zajtra ráno

..nerozumiem, prečo im nemôžem zadať meno mojej gynekologičky a automaticky by jej poslali všetky výsledky,
proste vôbec netušia, ako sa človek cíti, keď po tom všetkom, čo zažil, musí riešiť ešte aj takéto veci
ale nevadí, však sme silné a všetko to zvládneme

cukruska1920
12. jan 2010

bea... no dufam ze zajtra mi povie... ved som jej povedala ze potrebujem ist aj ku gynekologovi s vysledkami tak sa bojim ale zaroven som zvedava

janga
12. jan 2010

ahoooojteeee, ako?
ja fajn... nic prevratne sa nedeje... pohodickaaa
beak - nemam slov, strasne 😖

beak
12. jan 2010

ahoj janga
cukruska, držím palce nech to dobre dopadne

beak
12. jan 2010

..videli ste film Avatar?..ja idem na to v piatok do kina

cukruska1920
12. jan 2010

bea...dakujem, a co sa tyka Avataru...vraj je to dobre...ale mna take scifi filmy nebavia
😝

janga
12. jan 2010

beak moj manzel bol - je nadseny... ja som s nim nesla, ja take filmy nemusim 😅 ale uz ho mame aj doma 🤐

moniquie
12. jan 2010

beak :
bola som na avatar v kine, cca 2 týždne do zadu ..
bola som spokojná,, bolo aj 3D

beak
12. jan 2010

janga aj môj muž bol nadšený a strašne chce aby som to videla aj ja, tak som celkom zvedavá, vraj je to aj trocha rozprávkové, také môžem 🙂
..táto naša téma, to je úžasná terapia, napíšem pár riadkov, pokecám a hneď mi je o 100% lepšejšie

janga
12. jan 2010

beak tak to je dobre, splna ucel 🙂

beak
12. jan 2010

ahoj, moniquie

moniquie
12. jan 2010

pridávam sa k názoru,,
ked som si vás prečítala, tak môj druhý potrat už neberem tak strašne slzavo - depkovo ,,
viem že som neni jediná, a prežívam to pozitívnejšie

beak
12. jan 2010

moniquie, to je fajn, že pomôžeme sebe ale aj niekomu inému s podobným osudom

čítala som si, čo tu baby popísali cez deň...to vypadávanie vlasov bolo hrozné, ale mne to po 600 nedelí skončilo a pleť, tá sa ešte akosi nezotavila 😠

moniquie
12. jan 2010

baby , myslíte že sa dajú hematologické testy robiť zároveň s genetickými

na genetiku idem 1.2. no doktorko hovoril, že postupne,, že genetika je najdôležitejšia a podom ostatné testy

moniquie
12. jan 2010

NIE JE NIC LEPSIE , AKO KED SA ZENA POROZPRAVA SO ZENOU O TOM ISTOM PROBLEME ..
takze pomahajme si vsetky navzajom,, je super, ze sme v pokrocilej dobe .. 21 storocie,, a je dostupnost k informaciam ..

beak
12. jan 2010

moniq, asi sú to dve individuálne oddelenia, ale skús sa opýtať

moniquie
12. jan 2010

beak : vzdy dojdem k svojmu doktorovi cela hrrr, co sa od vas dozviem, ze trba to a hento,, a dokino to sice bere vaze,, to ano,, no hovori stale, ano ano,, spravime spravime,,
no aspon ze ideme v tom februari a opytam sa tam

ale aspon som si u neho kupila femibion 8OO, tak zacnem asi uzivat pomalinky , preventivne,, nch mam vytaminy,, aj dopredu, hadam to nevadi ,,, doktor odporucil tiez

beak
12. jan 2010

ja som tiež čítala, že organizmus máme pripraviť na tehotenstvo a vitamíny brať 2-3 mesiace dopredu

moniquie
12. jan 2010

no tak to je super,, takze nevadi, ze su tablety drahe, kaslat na peniaze,, dôlezite je zdravie nasich babetok ..
asi si ich dam hned od zajtra,,
no rozmyslam, ci to nezskresli nejake testy,, ci nepockam az po genetike,, ?

trinitka87
12. jan 2010

caute baby 🙂

vsetko to je na strasne dlho, vybavovanie, telefonovanie, dozadovanie sa neustale niecoho... 😖 😠

beak, ja taktiez stale nic neviem a vybavuje sa to od novembra, budem rada ked sa dopatram k vysledku do maja

moniquie
12. jan 2010

baby neblbnite, to fakt je tak na chuja s tym vybavovanim,, otras,, hadam sa nam podari skôr ..

janga
12. jan 2010

baby ked pisete o padani vlasov- budte este radi, ze vam nevynadala upratovacka v nemocnici ako mne 🙄 to ked som bola s tym zapalom mesiac po... tak na mna vyletela, ze ked mi padaju vlasy, tak nech si ich necham na kefe 😀 😀 😀jak keby som ich ja hadzala po zemi... ja som bola v takom soku... no sak chudiatko ona ich musi potom umyvat... jaaaaj este teraz sa na tom smejem...