Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@strawberry17 o tom cestovani som napisala len preto lebo som v ani jednom mojom prispevku nepisala ze niekam cestujem - ci do uk alebo honolulu, tak som jemne si dovolila nechapat preco na mna utocis s tymto argumentom ( citujem: dai sorry to ma zaujima viac nez to ci chodis casto do uk alebo do honolulu alebo trebars aj na mesiac )
kludne ma ignoruj... ja tuto temu necitam kvoli tvojim prispevkom... skor som si dovolila vyjadrit svoj nazor kedze ide o verejnu temu na verejnom fore...
mna zaraza (a verim, ze asi nielen mna, lebo nestihla som citat vsetko), ze niekoho zaujima ci zena place za svojimi detmi dostatocne, alebo nie a z toho vyvodzujem zavery aka je matka...Preboha, ved je to dokument, ktory mal v prvopociatku niekolko hodin nahravok, z ktorych boli postrihanim vybrate situacie a slovo, ktore bude najvystiznejsie vyjadrovat problematiku. Alebo ma niekto zaujem pozerat 30 minut na matku, ktora place a nie je schopna zo seba dostat jedine slovo? Je to zufala zena, ktora potrebuje svetu a zvysku trochu schopnych ludi povedat co sa deje, ake su praktiky... a hlavne pomôcť...
@dai v pohode
@zuzana581v prvom rade sa chovaj ako dospela a nepis o ´´dudkani v posteli.´´v druhom rade ty si videla rozhodnutie o adopcii ktrory vydal sud v uk?citala si to sudne rozhodnutie?
ak ano tak tam si mohla precitat aj odvodnenie preco deti boli pravne volne pre odopciu.citala si to odvodnenie? mozes napisat co si sa docitala v tom rozsudku?
takze ja som za menej emocii a za viac ralneho pohladu na vec. 😉
@strawberry17 pises znovu emocionalne a znovu utocis... ak chces takto pomahat mamicke tak dakujem pekne za taku pomoc 😖
este raz pre menej chapavych... nikdy som netvrdila ze vsetky zakony dokonale funguje a konkretny pripad sa nemohol stat... pisem len ze matka nemala 2 roky cakat na medializaciu a ked uz medializovat tak poriadne!
tebe som napisala ze si mas nastudovat aj fakty a moznosti ako jej pomoct... nemyslim si ze je v niektorej krajine EU v zakonoch dovoleny unos... lebo to je to co bolo v tej relacii popisovane - nezakonne odobratie deti... cize nastudovanie zakonov danej krajiny by ti urcite pomohlo keby jej chces realne pomoct a nielen vykrikovat a buchat si do prs... lebo by si potom vedela kde v EU a na koho sa mas obratit...
@alice107 Srdce je niekedy mudrejsie ako rozum. 😉
Prajem ti aby si nebola nikdy zomleta kolesami sudneho, pravneho systemu, ktoreho bezhuhonnosti,, bezchybnosti, a neskorumpovanosti tak neochvejne veris. 😔 😔 😔 Tu ide o Hlbsie vec nez len o jeden pripad zufalej matky. Ide o to, ze sa ruca dovera v rodicov, rodiny, ich lasky... a namiesto toho sa dava SYSTEM , PRAVO a ten zacina mat vacsie slovo pri rozhodovani o zaujmoch dietata.
Mna nikto nepresvedci ze milujuca matka dokaze zabezpecit zaujmy dieta horsie ako nestranny ale lahostajny sud.
P.S. Dufam ze si "ROZUMELA" co tym chcem napisat.
@dai prepac ale tvoje nazory ma naozaj nezaujimaju a diskusia s tebou ma nebavi, s mojou emocialitou to nema nic spolocne a co a ako budem komu pomahat a co si budem a nebudem nastudovavat je moja vec, nie tvoja, ty mas voj nazor a ja svoj.
Jedine co som chcela vediet bolo, ze ci si videla cely dokument a celu diskusiu
@alice107 skus si precitat tieto clanky:
http://www.forced-adoption.com/child-snatchers.asp
http://parentsinjustice.co.uk/about/
Skoda. Podla mna by tato tema mala sluzit hlavne na pomoc tej matke.
Ak niekto neveri, ze jej deti zobrali nepravom, tak jej samozrejme nemoze pomahat.
Fakt skoda, ze sa to meni na hadky a dotahovance.
Ale snad ta facebookovska skupina bude o inom.
Kto včera videl v Tv JOJ tento dokument, tomu musí byť prinajmenšom divné, prečo je to tak! Prečo sa náš štát nevie postarať o naších ľudí v zahraničí! O slovenských občanov, ktorí potrebujú pomoc, tam, kde už si sami pomôcť nevedia ! Dúfam, že sa deti čoskoro vrátia k svojej mame, že sa vrátia tam, kde patria...Je jedno, kde to je či na SK alebo v UK, či kdekoľvek na svete...hlavne nech sa vrátia domov ! Držím im palce....
@jolinka kedy si ty mala dlhorocnu justicnu a pravnu prax v oblasti rodinneho prava a medzinarodneho rodinneho prava a videla tie deti ako casto trpia pre lahkomyselnost rodicov tak by si pochopila o com som pisala a pisem. 😉
ty nemas ani predstavu kolko matiek je nezodpovednych a lahkovaznych.aj ked myslia ze pre deti chu dobre.to nestaci.treba mat rozum nie emocne konat.to by si mala ako matka predovsetkym vediet.
vies kolko sloveniek ,polliek ci rusiek ide za pracou do eu a lahkovazne si myslia,ze nejako bude. a potom bud dlho pracuju a o deti sa nema kto starat alebo pracu nedostanu.v uk myslia,ze za darmo im pride neviem akoa lekarska starostlivost.ty zijes na sk a nevies ake to je,ked bez pripravy by si presla s detmi do cudziny.ake su to problemy a na co vsetko treba mysliet.
takze skor ako odsudis system ci uz na sk ci inde maj na pamäti ci vies ako funguje,ake su jeho moznosti ak e ty mas povinosti a zodpovednost.
ten ´´lahostajny ´´sud mnoho´krat zachranil detom zivot a dal im sancu prezit spokojne detstvo.pretoze ich lahkomyselni rodicia to nedokazali.
kocky nic v zlom, ale mam silne presvedcenie, ze sa cely umysel tejto temy zacina otacat nespravnym smerom. ZIADNA z nas nepozna podrobnosti tohto konkretneho pripadu a myslim si, ze nikomu neprislucha kritizovat situaciu ani cloveka, ktoreho doverne do podrobnosti nepozna. Moze ist iba o hypotezy. Fakty su myslum zname, debolo dokazane tyranie, ani zneuzivanie a cielom je, aby sa deti vratili rodicom, teda matke.
Nedovolim si sudim a tvrdit, takto by som to robila ja, takto to funguje...! Mam svoje skusenosti s pravnym systemom u nas, zial musim skonstatovat velke sklamanie. Aj osobne poznam profi rodinu, ktori na SVK riesili adopciu dievcatka skoro 2 roky! Malu mali u seba takmer od narodenia....ale o tom samozrejme nechcem pisat!
Podstata celej veci je v tom, ako sa spravaju, resp. nespravaju nasi POLOTICI. Som si ista, ze aj o tomto konkretnom pripade vedeli podstatne skor, ako cela verejnost. Zarazajuce je, ako vsetci strkali hlavu do piesku. LEBO POLITIKA.... 😠
Neurazajte sa tu baby vzajomne, nikam to nevedie. Kazda mame svoj nazor, ide o dobru vec. Ktorejkolvek ak by sa stalo nieco podobne, bola by na tom rovnako. Nehrajte to na hrdinky, superzeny. Takato situacia zaskoci kazdeho. 😒
A myslim si, ze osobne invektivy nie su na mieste baby 😉
Drzma palce, aby to dobre dopadlo a deti boli co najskor u mami.
@taniellita s tymto suhlasim...
@zeleny_cajik
Áno, pozerala som reportáž do konca - do 2:20 hod. Bohužiaľ, zdalo sa mi, že novinári konečne majú tému.
Nehnevaj sa, zdá sa mi, že len babka vie, čo chce, ale bohužiaľ sa neskoro zapojila. Mama dostala od psychológov nie najlepší posudok a otec...o tom ani nehovorili...(myslím si, že on spočiatku urobil vážne porušenie, keď mal zákaz stretrnutia s deťmi... a porušil ho.) Právnik povedal, že boli zmeškané termíny...Pani Dr. z Centra a druhá z Európskeho súdu pre ľudské práva robia, čo sa dá, ale ak popodpisuješ nesprávne dokumenty (právnik povedal, že svojmu klientovi by nikdy nedovolil niečo podobné podpísať), potom je problém.
Myslím, že nič nie je čierne, alebo biele a netreba úplne uveriť všetkému, čo sa v médiách predkladá.
@zeleny_cajik tie clanky su z bulvarneho dennika 😉 tak to treba aj brat.
@alice107 k tvojmu poslednemu prispevku. Suhlasim s obsahom na 100%, zial je to tak. Dovolim si vsak upriamit spat pozornost na tento konkretny pripad, kedy nebolo zo strany UK dokazane ziadne pochybenie, ci nezodpovednost zo strany rodicov. Teda podla mne dostupnych informacii. Cize neglobalizuj.
Nie som tlacovy hovorca nikoho, ale toto je kamen urazu tu k nikam nevediacej konverzacii. 😖
Podla mna by sa mali do tejto diskusie zapojit len ti co videli dokument a naslednu diskusiu v TV, inak odbocuju od temy (vid hore nazov temy 😉
@zeleny_cajik ten clanok vypoveda vela...a nemam problem mu verit...
@zeleny_cajik tvoj list zdiela už aj jojka, dala som to všade na FB.. 🙂 Teším sa.. dúfam, že tento príbeh bude mať dobrý koniec..
@evita138
Ja som ten dokument videla a pani Ivana tvrdila, že jej povedali, že keď sa s mužom rozvedie, deti jej vrátia (bolo to na začiatku) preto tvrdím, že za 2 roky sa žena mohla rozviesť, veď s ním už dlho nežije. (Ozaj, prečo s ním nežije, keď je prípad taký jasný? Ja mám tiež dve malé deti a keby som manželovi verila, nerozídeme sa pre nejaké sprisahanie!)
mrzi ma ze sa to neda spatne pozriet, kadejake blbosti su v archive, toto nie:(
@dai Dakujem
Myslím si jedno, že ak by pani Boorová bola zlou matkou, určite by nebojovala tak dlho o svoje deti... Nikto nemôže povedať, že by reagoval tak alebo onak ... Lebo ak sa niekto neocitol na jej mieste, nevie sa do toho vcítiť...Nevie, ako by reagoval na jej mieste....

odpoved na moju otazku som sa nedozvedela:
strawberry17 @alice107
@dai
chcem sa spytat dai a alice107 nech uprimne odpovedia ci videli cely dokument a celu diskusiu
takze ako som spravne predpokladala dokument nevideli ani diskusiu
hlavne ze idu tvrdit ze poznaju vsetky zakony, vsetky zakony dokonale funguju, a na prd musia byt rodicia deti aj my co sme emocionalne zareagovali, "milujem" takychto premudrelych ludi