icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

popelka5000
2. okt 2012

@katie555 vyhodis dverami,pride oknom 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

katie555
Odpoveď bola odstránená
popelka5000
Odpoveď bola odstránená
katie555
Odpoveď bola odstránená
klamparovci
2. okt 2012

@aliza možno som ju aj čítala ☹ ak je tam ten skopírovaný príspevok od opatrovateľky Ivaniných detí,ktorá za 1 deň v týždni zistí o deťoch "všetko"...ktovie,koľko jej za to,že to tak napíše ponúkli ...mm sestranica žije tiež 14 rokov v UK a písala mi,že ona tomu neverí,že nezoberú deti len tak,že sa muselo niečo diať,tak som jej napísala,že ak by aj bola pravda,že deti týrané boli,kto im dáva právo dať na adopciu slovenské deti,nech ich vrátia na SK a nech sa to rieši doma,ako by sa jej páčilo,keď v lete boli na SK na dovolenke(jej muž je angličan) a najstarší syn jej padol zo stromu,2 týždne čo tu boli bol v korzete,keby prišla sociálka a vzala by jej všetky deti a dala na adopciu...na to som už odpoveď ale nedostala ☹

luk25
2. okt 2012

@katie555
@popelka5000 prosim nechajte to tak, pripadne si to chodte vydiskutovat na fotoblog ci ip, len nekazte temu, dakujem

katie555
Odpoveď bola odstránená
popelka5000
Odpoveď bola odstránená
popelka5000
Odpoveď bola odstránená
popelka5000
2. okt 2012

mudrejsi ustupy necham to tak.

katie555
Odpoveď bola odstránená
katie555
Odpoveď bola odstránená
clarissa
2. okt 2012

boze,aj mne je luto co sa stalo,kazdej mame ktora ma deti,musi!!!ale sediet tu cele dni a "poctivo vas citat"...je to tu ako davova psychoza,radsej sa venovat svojej rodine,a uzivat si ze mam zdrave deti,ktore mam doma pri sebe a nie bedakat tu nad osudmi matiek ktorym nemozno pomoct a upadat tu do depresii...sme mali pani na to aby sme nieco urobili,aj boorovej dal sancu kralovsky sud,nie my!!!teda vy!my sa mozme akurat tak modlit,aby sa vsetky deti vratili k svojim rodicom...je mi to strasne luto,neviem si to predstavit ani v najhorsom sne,ale kedze tomu nepomozem,nemyslim na to,mam doma deti a musim sa im venovat usmiata a vesela..nie sediet ako kopka nestastia a rozmyslat co bude z detmi ktore zobrali rodicom v anglicku...len v latinskej amerike sa za mesiac unesie tolko malych deticiek ze ot om ani nesnivame...nedokazeme to ovplyvnit...bohuzial 😔

klamparovci
2. okt 2012

@clarissa prepáč,ale typicky slovenská odpoveď,nikto a nič nás nezaujíma pofrfleme si doma a žijeme si každý,ako vieme a preto sme tam kde sme,nevynímajúc bytovú otázku,platy,materské,rodičovské a podobne,tak keď tam už išli za lepším životom pre seba a svoje deti,tak nech im ich poberú?!...a dajú angličanom,ktorí za ne dostanú tučné príspevky a čo je s tými deťmi,našimi slovenskými deťmi,nech nikoho nezaujíma...fakt super...cítim sa jak nejaký rebel,ktorý sa nakoniec,akože nevenuje svojim deťom,lebo chce aby bola spravodlivosť?!

laila22
2. okt 2012

@clarissa co sa nevenujes svojej rodine a detom a co tu prispievas? venuj sa svojej rodine a detom, lebo matky co tu prispievaju resp. sleduju tuto debatu su asi zle matky.. nevenujuce sa detom a rodine.. skoda, ze nemame SS aj na sk...

svetllana
2. okt 2012

Došla som sem nakuknúť, čo nové..ale už aj prchám. Ma nadvihlo už len z tejto jednej strany, ani nejdem čítať predošlé! 😠 Dúfam, že ste na seba hrdé, že sa žerete ešte aj v takejto téme! 🙄 🙄 🙄 😔 😔 😔 😔 😠 😠 😠 😠

dejnas
2. okt 2012

@klamparovci veľmi trefné... podobne som chcela zareagovať.... ale som si to rozmyslela napokon... keďže je tu veľa hádok teraz, aby sa ešte aj mne neušlo, za to že "neakceptujem" iný názor 😉

andie25
2. okt 2012

@clarissa uplne s tebou suhlasim, ale priprav sa, ze vacsina co tu prispieva nebude. A ked mas co i len trosku iny nazor na to ako tu reaguju a tvoria rozne konspiracne teorie, ktore su miestami az na smiech, tak ta stadeto vyhubuju a budes povazovana za zlu, a to aj napriek tomu, ze si na strane matiek, ktorym zobrali deti a podporujes Ivanu Boorovu. Holt niekomu nevysvetlis ani na 1000 krat, skoda. A ked budes mat negativne komenty, odignoruj, lebo tu sa ma sirit len panika a strach a informacie z 'renomovanych' anglickych dennikov ako daily mail, alebo sun....

laila22
2. okt 2012

fakt nemá zmysel reagovat, lebo tu na cloveka zautocia aj preto, lebo napíse, ze sleduje diskusiu a neprispieva.... takze sa nadalej budem stránit komentárov a nebudem reagovat...iba ak k téme. pekný vecer

clarissa
2. okt 2012

@klamparovci noo tak to si nemyslim...to nieje typicky slovenska odpoved...ja som nikde nespomenula ze suhlasim s tym aby im pobrali deti!vystrielala by som ich jak potkanov,to mi ver!!!a prisaham ze keby mozem nieco zmenit tak tohned urobim!ale nikto z nas neurobi nic!!!!!mozme im len posielat modlitby,drzat palce,priat vela stastia!alebo sadneme hromadne do lietadla a pojdeme robit revoluciu v anglicku?ak by to malo znamenat navrat deti k rodicom,tak sa pridam a bude prva na zozname pasazierov!ja som povedala len svoj nazor,co by som urobila ja!za cenu dietata by som ho vzala hole bose a vzdusnou ciarou by som odtial zmizla.Kazdemu je prednejsie nieco ine,a nikomu to neberiem...ja tiez chcem aby bola spravodlivost,ale v situacii kedy by mi slo o moje dieta,by som neriskovala a nesla sa hadat a bojovat za spravosdlivost,kedze sama vidis ze matky tam tento boj prehravaju....

clarissa
2. okt 2012

@laila22 ty si pisala ze to tu poctivo citas nie ja...ja som si precitala max.par poslednych prispevkov a vyjadrila som svoj nazor na celu temu....a to co si pises,su tvoje slova nie moje...ja som tu nikde nespomenula ze ste zle matky...to by som si nedovolila....

dejnas
2. okt 2012

@clarissa nesúhlasím s tým postojom... prepáč, ale modlitby sú "málo"... máme možnosť pritlačiť naše štátne orgány, donútiť ich zaoberať sa tým, konať a nie mávnuť nad všetkým rukou... tým že budeme všetci ticho, sa nič neudeje...
a je to presne tak... všetci sme ticho ! na všetko si ponadávame doma, v obývačke alebo "v krčme"... tam je múdry každý... ale keď treba ísť "do ulíc" a pokúsiť sa o zmenu, vtedy niet nikoho... teraz som písala o celkovej situácii na slovensku, nielen o prípade britských adopcií

clarissa
2. okt 2012

@andie25 tak takyto rozumny a pravdivy komentar som uz tu na MK dlho necitala....mas uplnu pravdu

domak2
2. okt 2012

@andie25 s tymi konspiraciami by som si nebola az tak ista, tu mas spravy aj na renomovanom BBC, ze deti v minulosti naozaj brali chudobnym rodinam a posielali ich za ''lepsim'' zivotom, 130 000 deti podla mna nie je malo, tiez vtedy detom vraveli ze rodicia umreli a rodicom ze ako sa budu mat super, a pritom isli do hroznych podmienok. kradnutie deti hned po porode sa dialo (deje? ) aj v spanielsku, kde matke po porode povedia ze dieta umrelo ale nikdy jej ho neukazali, tiez bol o tom dokument. to ze sa to nestalo nikomu koho osobne poznam, za to len dakujem bohu.
http://news.bbc.co.uk/1/hi/8531664.stm

molka
2. okt 2012

Prepáčte, ale nemôžem si pomôcť. Keď čítam o tom, ako nemôžeme nič robiť, spomenula som si na úryvok z jednej básne. Myslím, že sa to sem hodí, pretože v princípe ide o to isté:

"Keď nacisti prišli po komunistov, mlčal som; nebol som predsa komunista.
Keď prišli po odborárov, mlčal som; nebol som predsa odborár.
Keď prišli po židov, mlčal som; nebol som predsa žid.
Keď prišli po mňa, nebolo už nikoho, kto by mohol protestovať."

clarissa
2. okt 2012

@dejnas tak zacni,zorganizuj nieco...ak budes uspesna,tisic klobukov dolu na tvoju cest...halo vsetci,mozme robit co chceme,nahanat aj neviem koho,neurobime nic,kazdi kompetentni z toho len vytazi maximalne...ako jojka...jasne ze utekali urobit diskusiu...a co myslite?kam to povedie?ze ta diskusia spasi tie zufale matky v UK?nestane sa nic..niekto zas zarobil a problem ostava nevyrieseny...niekto to tu uz spominal,skusit pravnika..podlozene dokazy.... kedze nad tym vsetkym mavaju rukou nase statne organy,my sa mozme akurat postavit na hlavu..zbytocne sa hrame na spasitelov,ked ti,co su pri moci sa tvaria ze sa nic nedeje....

czechzuzanaba
2. okt 2012

@clarissa Promin, ale na co se vlastne zapojujes do teto debaty? Aby jsi nam prisla rict, ze ty mas lepsi veci na praci, nez se starat o nejakou Boorovou? Ze stejne nic nezmenime? Nerozumim....

czechzuzanaba
2. okt 2012

@molka 🙂 Krasny.

andie25
2. okt 2012

@domak2 máš pravdu, zabudla som napísať, že pár výnimiek sa tu nájde. A za tie informácie ďakujem. To myslím bez urazky, ale ináč ked to tu čítam, a podotýkam od začiatku, tak naozaj niektoré prispievajuce od veci.

katie555
2. okt 2012

@clarissa ver tomu ze andie ma pravdu ...vsimni si je tu par ludi nezelanych a vyhadzuju nas odtialto - a to len preto ze sice suhlasim z navratom deti k ivane a viem ze system ss a adpocie v uk nie je koser ako sa anglicania tvaria. Ale odmietam odmietam stresovat a hystercit ako to robi par bab tu - a ironicky tie co prave v uk ani nie su...Nuz ale ako ja hovorim podla ich konspiracnych teorii ze beru modrooke blondate dieta z nizsich vrstiev alebo zranitelnych co su si neznaly prava a jazyku ja sa nemam coho bat ...drzim palec, hlavu hore a uzivaj si deticiek 😉