Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
pre tych co nemaju FB kopirujem:
Odoslala som mail Prezidentovi SR v tomto znení. Mail som adresovala aj hovorcovi prezidenta republiky, s tým, že požadujeme oficiálne vyjadrenie, odpoveď na našu pozvánku. Reakciu samozrejme zverejním. Tu je ten mail:
Pán Prezident,
V sobotu 6.októbra 2012 sa pred Prezidentským palácom v Bratislave uskutoční verejné zhromaždenie ľudí, ktorí podporujú Ivanu Boórovú, ako aj ostatné rodiny, ktoré prišli vo Veľkej Británii (a dokonca už i v Severnom Írsku) o svoje deti z minimálne veľmi pochybných dôvodoch. Britskí sociálni systém nám ukazuje, ako rýchlo vie dať deti na adopciu, ako rýchlo ich vie odobrať pokrvným rodičom a najmä, aké „zaujímavé“ dôvody pre tieto aktivity uvádza. Je známe, že v prípade Boorových pochybili v mnohých smeroch aj slovenské kompetentné úrady, čo v televíznych diskusiách potvrdila i poslankyňa Lucia Nicholsonová (v tom čase i štátna tajomníčka Ministerstva práce, soc.vecí a rodiny). Dnes sa síce o tom hovorí i v parlame
nte, ale verejnosť už nechce viac čakať a prizerať sa na to, ako si V.Británia „kradne“ naše deti, na to, ako podobných prípadov neustále pribúda. Pán Prezident, vy zastupujete náš ľud! Za hranicami trpia občania SLOVENSKEJ REPUBLIKY!
Žiadame Vás, aby ste si nás vypočuli, chceme vám povedať, čo nás trápi. Chceme týmto rodinám pomôcť. Necháte nás v tom samých?
Pozývame Vás na tento protest. Veríme, že si nájdete čas na „svoj ľud“ aj mimo Vašej pracovnej doby. Snáď ešte stále platí, že byť Prezidentom nie je iba pracovná funkcia, ale POSLANIE.
V prílohe Vám posielame už Otvorený list, ktorý sme Vám už posielali spolu s Výzvou Vám i Vláde SR. Rovnako aj plagát demonštrácie s údajoch o konaní.
Veríme, že nám odpoviete, či sa zúčastníte.
S pozdravom
OBČANIA SLOVENSKEJ REPUBLIKY.
@klamparovci ja som sem napisala so svojim nazorom,cosi myslim,,jasneze-par spasiteliek(nemyslim teraz teba)sa toho hned chytilo a chcemi ukazat ze moj nazor pokial nieje totzny s ich nazorom,je zly....som zla,lebo jednoducho nerebelujem,neburcujem,nevypusjem listy ministrom,sudcom,neobvolavam,nezdielam.....a napriek tomu-vpodstate mam ten isty nazor ako vy...odsudzujem anglicke urady a drzim palce Ivane....
@clarissa trochu máš pravdu, čo sa týka tej skepsy, naozaj už zrejme "raj" na zemi nedosiahneme, zlo sa stále šíri a bude, často sa bude vysmievať všetkým snahám o spravodlivosť a zostane iba plač,
ale na druhej strane ako som už písal, mnohé veci máme možnosť stále zmeniť, napr. v Bangladéši zomiera stále veľký počet detí, žijú v otrasných podmienkach, nezachránim milión detí, ale keď pomôžem jednému, nemá to snáď zmysel?
Je známy príbeh príbeh o chlapcovi, ktorý zachraňoval hviezdice uviaznuté po odlive na pláži. Dospelý muž mu vravel, že aj tak ich všetky nezachráni, ale on mu odpovedal: "Áno, Pane, ale táto jedna bude žiť." A chytil ďalšiu a hodil ju do vody.
Nič dôležité, len až teraz som si uvedomil, že som v tom príbehu dal "Pane" s veľkým P, malo byť malé, ale to mám asi z toho, že som veriaci a zvyknem používať to slovo skôr na Boha, to len tak na vysvetlenie. 🙂
@clarissa to som rád,
mne sa zase veľmi páčila tvoja odpoveď pre @czechzuzanaba, najskôr to vyzeralo všeliako, mohlo to skončiť aj hádkou, ale nakoniec ste skončili vzájomnou úctou a podporou a to je super
na stranke www.facebook.com/ukinslovakia je stanovisko vlady uk. je jednoznacne.
a tiez je tam vyjadrenie v to zmysle, ze zastupkyna centa pre medzinarodnopravnu ochranu deti a mladeze po navrate z uk potvrdila ze socialne urady v Britanii v tejto oblasti dodrziavaju riadne a spravodlive postupy.
takze stanovisko sk strany je tiez jasne. to ozaj si organizatri protestov myslia ze nimi zmenia zakony v uk alebo ze ovplyvnia nebodaj nezavisle rozhodovania sudov v uk? 😕
skutocne naivna predstava.
Ja som tu otvorene povedala že som v šoku z toho čo sa v angl.deje lebo som to nevedela 😕 Jasne že my svet nespasíme,vidím to okolo seba,ignorácia,chvilková senzácia a koniec 😖 Ale som velmi rada za ludí ako napr.
@natas4 @zuzana581 a dalšie v tejto téme ktoré chcú a majú snahu aspon NIECO! urobit!Maju moj obdiv a ked takých ako sú oni bude pribúdat tak snád tomu svetu aspon trošku pomôžeme...
Tak som si precitala poslednych par stran tak z rychlika a je mi smutno z toho, ako to tu dopadlo. Povodna myslienka bola niekde inde...mozme sa teda pridat do pasivneho stada s tym, ze aj tak nic nezmenime. A dufajme, ze sami nikdy nebudeme od toho stada chciet podporu ci pomoc, lebo sa nam dostane len toho, co sme sami dali...spochybnovania, vysmechu a odmietnutia...
@popelka5000 ja som tiež nemala chuť,ale sú tu ludia kvôli ktorých som tu 😉 kašli už na nich...pre nich je anglicko the best of....ved nech je,je to ich názor ja im ho neberiem 🤐
@katie555
všetci už vieme, že ty si z UK.. napísala si to tu už asi 100x. Nemusíš sa opakovať! Čo sa týka tvojej nálady a agresívneho vyjadrovania tvojich názorov - úplne ťa chápem! Si vo vysokom štádií tehotenstva, kedy máva žena vysoký nával hormónov pred pôrodom, čo spôsobuje prudké zmeny nálad. A samozrejme, niektoré veci, ktoré ani tak nie sú myslené a ani povedané priamo na teba, sa ťa dotýkajú o mnoho viac, lebo si to zbytočne pripúšťaš. Tak kľud moja! Ok?
@luk25 @popelka5000
@ivka2903 zomrela som

@clarissa To je pekne, dik za podporu. Jsi mila. 🙂