icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

wifina
3. okt 2012

@alice107 ahoj, na začiatku sa mi zdali niektoré tvoje príspevky fajn, lebo boli vecné, ale teraz sa mi zdá, že píšeš, že robíš v UK na súde? Môžem sa opýtať, čo presne robíš? Neber to v zlom, lebo sa z toho javí, že pracuješ na súde v UK, ale na to pridávaš málo konkértností. Ja som dokonca s právom v UK robila, ale ako doborník na ich právo sa necítim...

alice107
3. okt 2012

@wifina nie nemozes sa opytat na verejnom fore. ak si s pravom uk robila vies ze taka otazka je nepripustna.

wifina
3. okt 2012

@alice107 ak by si naozaj s právom robila, bola by si konkrétnejšia, pokiaľ ide o pomoc mamičkám tu, začalo sa mi to nejak nezdať, ja som tým nemyslela, aby si tu dávala adresu súdu, kde pracuješ. ☹

winipega
3. okt 2012

@alice107 a prečo by nemohla?

winipega
3. okt 2012

@wifina ja som počula že vôbec to snou nie je tak ako pise.ved vo viacerych prispevkoch aj tu aj v inych forach vyklada že robí s právom,tu vtejto téme spomenula že robí v DE...tak tiež nerozumiem

jaron
3. okt 2012

@alice107 je mi ľúto, že za 2 hodiny odchádzam z domu (cestujeme), takže čítam aj píšem už len v chvate (lebo chcem stihnúť ešte iné veci)

možno nie som radikálne proti tvojim názorom, možno by si aj ty trochu porozumela tým mojim, len teraz už naozaj veľa nestíham.

Snáď len toľko, že ja si nemyslím, že celý štát, celé Anglicko zámerne kradne rodičom deti, ani že naozaj celá SS je komplet sama máfia a pod.

alice107
3. okt 2012

@winipega spytaj sa tej ktora otazku polozila.ved pracovala s pravom uk.tak to musi vediet.a prosim ta pis mi len k teme,dobre? 😉

alice107
3. okt 2012

@jaron ja som poriozumela co si napisal a viem,ze mas racionalny nahlad na vec.nase postoje sa lisia len v tom,ze ja mam urcitu prax v tom o com sme pisali.preto moj pohlad je cisto odborny a racionalny. jasne,ze chapem emocie ludi co nevidia za tu druhu stranu. to je v kazdom pripade tak .dotknuta strana vnima veci zo svojho pohladu.a nehladi na racionalnu stranku veci.
vzdy sa da pomoct aj ked by niekto pochybil.ale ide o to vediet ako na to.
prjemnu cestu prajem.

winipega
3. okt 2012

@alice107 o.k. takže sa len spýtam ty v podstate súhlasíš s tým že jej tie deti zobrali?si presvedčená že len tak ich nezobrali,že tam k nejakému týraniu muselo prísť nie?

alice107
3. okt 2012

@winipega ja nie som na ziadnej strane. ja vec vnimam realisticky.z praxe viem,ze keby neboli dokazy o tom ze detom sa stala nejaka ujma tak ich sud predbeznym opatrenim neodoberie.sud skuma dovody velmi prisne.preto viem,ze pokial podmienky v rodine neumoznuju deti vratit,sud to neurobi.preto ak nie su vratene do rodiny tak podmienky navratu nie su splnene alebo vec nie je ukoncena.

wifina
3. okt 2012

@alice107 to, že som robila v UK chvíľu v nejakej kancelárii, neznamená, že viem, čo myslíš, so slovenským právom robím ale už 10 rokov a podľa väčšiny tvojich príspevkov ťa tipujem (inak vytipované deti je s mäkkým i 😀 si všimni) na študentku, kopa múdrosti, skoro žiadna prax. Doteraz som sa k kéme nevyjadrovala, lebo som necítila, že by som vedela vecne niečomu pomôcť. Naozaj nevieme, či všetky rodiny, ktorým berú deti neozaj deti nezneužívajú, tiež si nemyslím, že všetci v UK sú mafia, ktorá kradne deti. Ale ak tá mašinéria zomelie niekoho, kto si to nezaslúži, tak by tu v tomto fóre mal nájsť niekoho, kto mu poradí, či už kontakom, radou, postupom. Nie všetky baby tu radili dobre (možno podľa môjho názoru boli niektoré reakcie prehnané), ale aspoň mali snahu. Preto som sa pýtala, či nevieš niečo konkrétnejšie, keď píšeš, že robíš v UK so súdmi. Lebo potom sa tu všetci môžeme hrať na právnikov ako z Catch me if you can, lebo anonymné alebo poloanonymné fórum znesie všetko.

Toto je dúfam k téme, takže verím, že ma admin nezmaže, resp. nechcem tu vyvolávať hádky, len si myslím, že by pomohlo viac pomoci ako blbosti tak všeobecne.

alice107
3. okt 2012

@wifina prosim ta aby si ma neobtazovala osobnymi otazkami.nebudem na ne odpovedat.venuj sa teme ak nieco mas mozeme predebatovat.

winipega
3. okt 2012

@alice107 nie nepytala som sa ta na koho strane si... 😉 čo by si im teda radila,čo teraz,čo môzu dalej urobiť,predpokladam že prípad ivany boorovej poznaš dobre.

alice107
3. okt 2012

@winipega kedze slovenski obcania sa jej zozbierali na pravnika tak nech vyuzije sluzby nejakeho dobreho . 😉 a podla jeho pokynov nech kona.

winipega
3. okt 2012

@alice107 🤐

alice107
3. okt 2012

@winipega 😎

wewus1234
3. okt 2012

zienky,ozvala sa uz slavka,ze ako dopadla?dakujem

sashabb
3. okt 2012

@wifina odpovede @alice107 hovoria za všetko 😎 pokiaľ jej dá niekto konkrétnu otázku a dožaduje sa konkrétnej odpovede, tak ona odpovedať nevie a len napíše aby ju neobťažovali .. hm, to o ničom svedčí 🤐

winipega
3. okt 2012

@sashabb mne to je jasné 😉

jaron
3. okt 2012

@alice107 @sashabb @wifina @winipega

Chcem vás poprosiť, skúste byť trochu opatrnejší pri komunikácii, menej unáhlený, nechcem sa zastávať ani jednej ani druhej, myslím to celkovo a nie len vás, ktoré som na začiatku správy oslovil

winipega
3. okt 2012

Pozrite sa či sa takto správa týrané dieťa...chudačik chce ist s maminkou a ta koza ho berie surovo preč 😢

https://www.youtube.com/watch?v=EXhjbA-mTew
alice107
3. okt 2012

@winipega a ty ako vies pomoct konkretne aby to malo efekt? a to konkretny?

winipega
3. okt 2012

@jaron vieš,len ma irituje že vkuse píše ako by to MALO fungovať ale prax je uplne niekde inde...keby s tym robila tak to vie 😉 a videl si jej odpoved na konkretnu otazku,na to nevie odpovedať.take formulacie si ja viem na nete najst tiež.zbytočne tu tapetuje tému-môj názor 😎

winipega
3. okt 2012

@alice107 nie som pravnička,nemam v tom prax,nikde sa nechvalim ze mam nastudovane pravo v uk ako ty.preto som sa pytala teba,či vieš ako sa dá tým rodinám konkretne pomôcť.

wifina
3. okt 2012

@sashabb
@winipega študentka najlepšie z nejakého externého štúdia vám hovorím, používa v príspevkoch pojmy zo slovenskej legislatívy, takže pochybujem, že šla okolo súdu v UK. Možno na exkurzii 😉

winipega
3. okt 2012

@wifina 😵

wifina
3. okt 2012

@jaron prepáč, ja som aj kvoli hádkam doteraz neprispievala, ale rovnako ako neodborné rady laikov má irituje ak sa niekto na právnika hrá, robí nám to zlé meno, ale už radšej idem preč pracovať pre skutočných klientov do skutočného nie virtuálneho sveta.

jaron
3. okt 2012

@winipega rozumiem ti, ale skús práve na to poukázať, že v praxi sa niekedy stáva aj to, čo by podľa teórie nemalo atď. tak nejako, aby to nešlo do konfrontácie a hádky

alice107
3. okt 2012

@winipega takze ty nevies pomoct pretoze nie si pravnicka.co je teeda objektivny fakt.ale ako potom vies posudit a na zaklade coho,ze ta zena ma tie deti dostat spät?
vies treba to obratit a spytat sa co treba urobit nie pre tu zenu ale pre tie deti. co je v ich zaujme ?
ty chces pomoct zene.ja detom.a preto radim tej zene z penazi co takou dojemnou relacoiu a hrou na city vyzbierala zapatit dobreho advokata ked jej ide tiez o deti a ich stastie a nie o nu. a ten jej na zaklade faktickeho stavu da radu ako detom pomoct.

zuzana581
autor
3. okt 2012

@winipega to video je hrozné.. a toto nie je týranie?? To dieťa chce ísť za svojou mamou.. ☹